Ankieta: Jak oceniasz film?
10/10
9/10
8/10
7/10
6/10
5/10
4/10
3/10
2/10
1/10
[Wyniki ankiety]

Uwaga: To jest publiczna ankieta, więc każdy może zobaczyć na co zagłosowano.

Justice League (2017)
(16-11-2017, 09:15)Phil napisał(a): Kuba, obejrzyj film. Przykładowo płakanie za Iris jest bezpodstawne, bo szczerze mówiąc nie wiem, co miałaby robić w tej historii.

Swoją drogą, po dwóch tysiącach postów nie podkusiło cię, żeby ustawić jakiś avatar? :D

Mam klepnięte bilety na sobotę, niestety, szybciej się nie dało. A ciekawosc zżera :P Ale faktycznie, chyba poczekam..
Jestem po prostu trochę rozczarowany bo czekałem na sporo z tych scen/postaci.
Avatar? Jakoś nieszczególnie, chociaż może coś fajnego znajde :P

Odpowiedz
(16-11-2017, 09:02)Kuba napisał(a): Serio aż tyle z tego wywalili? Meh... :/
Odnośnie tego ze spoilera, cieszy mnie migawka, ale jestem pewien ze Snyder nakręcił coś konkretniejszego. Nie będę sie nawet o Zeusa pytał bo chyba znam odpowiedź.

Zaraz się zacznie płakanie o to, ale szczerze mówiąc nie wiem co miałby takiego "nakręcić Snyder".
Czuć Whedona, i to przez cały film, ale.. w scenariuszu. Whedon współscenarzystą i "dopiero doszedł"? Nie pasuje. Scenariusz jest bardzo spójny i przemyślany. Każda postać ma momenty, jest np b. zręczne splecenie i wytłumaczenie różnic tego co mówiła Diana w BvS a tym co było w WW. Jest potężne rozszerzenie mitologii świata . Jest pójście dalej różnymi wątkami z BvS. Stefan nie jest "zgłębiony" ale jest fajnym badassem który przychodzi skopać tyłki. Ciekawe jest co się stanie z tą postacią.
Film ma trafić widza postaciami, emocjami związanymi z nimi - i bardzo precyzyjnie to robi.
Wonder Woman jest "dorosłą " postacią. Nie ma głupiego, płaskiego dzieciaka z "WW". Tutaj jest dorosła, jest kobietą, ma własny charakter. Jest świetna :)
Pokazanie potęgi Supermana jest b. przemyślane.
Nie ma tutaj nic "na szybko", nie ma "szwów". To jest spójna, precyzyjna całość.

Odpowiedz
(16-11-2017, 08:18)Juby napisał(a): Aż sobie puściłem dla pewności co wy tam oglądacie - tak, scena jest w filmie (w dodatku to najlepsza z niego scena!!), ale Cavill NIE MA w niej zmazywanego wąsa! Jest to bardzo do odróżnienia, a teraz widziałem ten fragment drugi raz i nadal w nim tego nie widzę. Sorry.
No to nie wiem, może uległem autosugestii, ale jak dla mnie zwłaszcza w momencie gdy
coś bardzo dziwnego dzieje się z jego górną wargą, jakbym widział Tarkina z Rogue One albo innego mówiącego animka. No ale jutro ocenię to w normalnej jakości.

Odpowiedz
No to uległeś autosugestii, bo w tym momencie na bank jest po prostu Henry. :)

Dziś cały dzień poza domem. Recenzję naskrobie w nocy, albo jutro do śniadania. Napiszę tylko, że Cyborg wyszedł zaskakująco okej, a najsłabszym ogniwem Ligii jest... Batman! Z różnych powodów. :P

Odpowiedz
A ogólnie? Chociaż ocena :)

Odpowiedz
Ogólnie... trudno powiedzieć, bo tyle tu problemów i bałaganu, przy jednoczesnym triumfie w kreowaniu kilku bohaterów i dobrych scenach z nimi (Superman!!). Między 5 a 6, na razie chyba 5. Zobaczymy jak wypadnie przy powtórkach.

Odpowiedz
No to słabiutko.

Odpowiedz
No właśnie nie jest słabiutko, jest lepiej niż się można było spodziewać. Poziom podobny do WW IMHO.

Odpowiedz
Czyli dam 9/10 hihi :)

Odpowiedz
Chyba bawiłem się nawet lepiej niż na WW. Podobny poziom do X-Men: Apocalypse. ;P

Odpowiedz
(16-11-2017, 11:09)Juby napisał(a): Podobny poziom do X-Men: Apocalypse. ;P

To nie wróży za dobrze, Apocalypse to jeden z najgorszych X-Menów jakie oglądałem a oglądałem wszystkie :/

Odpowiedz
(16-11-2017, 10:49)Juby napisał(a): . Poziom podobny do WW IMHO.

Miód na moje serce Juby wylewasz.

Odpowiedz
(16-11-2017, 11:09)Juby napisał(a): Chyba bawiłem się nawet lepiej niż na WW. Podobny poziom do X-Men: Apocalypse. ;P
Czyli moja ocena zawrze się w przedziale 2-9/10 :D

Odpowiedz
(16-11-2017, 11:09)Juby napisał(a): Chyba bawiłem się nawet lepiej niż na WW. Podobny poziom do X-Men: Apocalypse. ;P

Wizualnie na pewno :P

Odpowiedz
Wracając jeszcze do Whedona i jego rzekomego ratowania JL >>
Żal jak dalej myślę o tym filmie to co raz bardziej wychodzi na wykastrowaną Whedonową srakę :(

Odpowiedz
Jeśli tamta scena dotyczyła tylko tego to bardzo słabo, osobiście odniosłem wrażenie że to podbudowa pod coś więcej, zwłaszcza że w wizji przyszłości Superman mówi do Batmana że Lois była całym jego światem a on mu ją odebrał, po czym dostajemy wiadomość od Flasha że Batman od początki miał co do niego rację a Lois jest kluczem.

Odpowiedz
Zdaje się, że to jeden z motywów spuszczonych w kiblu przy okazji odchudzania filmu albo i wczesniej, przy okazji zmiany koncepcji na dalsze losy DCEU.

Odpowiedz
Biorąc na logikę >>

Odpowiedz
Grubymi nićmi szyte :)

Odpowiedz
Jak całe to uniwersum więc pasuje jak ulał.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon