Ankieta: Jak oceniasz film?
10/10
9/10
8/10
7/10
6/10
5/10
4/10
3/10
2/10
1/10
[Wyniki ankiety]

Uwaga: To jest publiczna ankieta, więc każdy może zobaczyć na co zagłosowano.

Justice League (2017)
Reno pomin ich opinie, pisza same bzdury. Zreszta jeden z nich pozytywnie ocenia JL.
Jeali juz mialbym ci wskazac co objerzec, to MoS potem BvS nastepnie JL, reszte na czele SS mozesz spokojnie pominac, nic nie stracisz.
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron

Odpowiedz
Ale postać Diany (jak i jej "dramat" i nawiazania do Trevora czy pretensje Bruca) znacznie lepiej działają przy znajomości WW.
Plus, jest to rewelacyjny film ;)

SS całkowicie do pominięcia.

Odpowiedz
Arahan napisał(a):Następnie Barry palcem rozwala szybę (scena ze zwiastuna), aby jej zaimponować.

Bullshit.

https://youtu.be/pvjaoefR5OM?t=251

Odpowiedz
Arahan znowu wkleja niekompetentne teksty z naekranie.pl?

Odpowiedz
Tak, właśnie tak robię.

Odpowiedz
(20-11-2017, 13:44)Kuba napisał(a): Ale postać Diany (jak i jej "dramat" i nawiazania do Trevora czy pretensje Bruca) znacznie lepiej działają przy znajomości WW.
Plus, jest to rewelacyjny film ;)

SS całkowicie do pominięcia.
To jest tak krotki i malo znaczacy watek ze mozesz kichnac, mrugnac i go pominiesz.

Odpowiedz
(20-11-2017, 13:39)Danus napisał(a): Reno pomin ich opinie, pisza same bzdury. Zreszta jeden z nich pozytywnie ocenia JL
Jaki to ma niby związek z tym które filmy lepiej obejrzeć przed JL?

To że stajesz na głowie by odradzić obcej osobie obejrzenie przed JL Wonder Woman tylko dlatego że nienawidzisz tego filmu jest OK? Ile ty masz lat?

Odpowiedz
Średniak. DC i WB zrobiło film tak bezpiecznie jak tylko się dało. Gdy już łapie rytm to ogląda się go dobrze, ale początek był straszny. Walka amazonek ze Steppenwolfem była tak bardzo zła, że zacząłem się bać o cały film. Na szczęście im dalej w las tym trochę lepiej, chociaż szału nie ma. Aktorsko, tylko Gal Gadot ciągnie ten film. Cavil, drewno totalne. Affleck... zmęczony życiem, zero energii. Momoa, w sumie ok, ale jego bohater miotał się jak ryba wyciągnięta z wody, w solowym filmie powinno być lepiej. Cyborg bez wyrazu. Flash, wypadł najfajniej z nowych bohaterów.

Pośmiałem się trochę, nie nudziło mi się... ocena 6/10.
Trakt.tv | Letterboxd | Gentlemen, you can't fight in here! This is the War Room!

Odpowiedz
Śmieszne wyniki JL w boxoffice

LOL. Jeśli ktoś na górze w WB za to nie wyleci z hukiem, będę niesamowicie rozczarowany.
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.

Odpowiedz
Jak dla mnie mogą już nawet kończyć imprezę, choć MoS2 bym jeszcze zobaczył. No ale o tym projekcie w sumie nic nie wiadomo.

Odpowiedz
Charles Roven ostatnio się wypowiadał w tym temacie i twierdzi, że faktycznie, nie jest jeszcze nic ustalone, kolejne pomysły na fabuły są odrzucane (więc plotki o Martianie Manhunterze, Hawkmanie, Brainiacu i Supergirl raczej można wywalić do kosza) więc prace nad scenariuszem nadal nie ruszyły. Wiadomo tylko, że Cavill i Adams mają na ten film kontrakt no i przed "Kingsman 2" Vaughn potwierdzał, że negocjuje rolę reżysera, CHYBA powiedział też, że raczej prędzej będzie "Kingsman 3" (choć tu mogłem pomylić z jakimiś dziennikarskimi przewidywaniami).

Ja po JL żałuje, że realizują "Flashpoint", naprawdę, Flash jest tak interesującym bohaterem, że spokojnie można by stworzyć o nim normalne historie. Abstrahuje od relacji z pomocnikami jak Iris West, Kid Flash, Bart Allen czy Jay Garrick...on ma niesamowitą galerię złoczyńców, szczerze mówiąc to z solowych bohaterów po Supermanie, Batmanie i Spider-manie to właśnie Szkarłatny Speedster ma chyba najciekawszą grupę villainów. Z Reverse Flashem, Captainem Coldem, Gorillą Groddem, Savitarem, Weather Wizardem na czele. Materiału jest na 5 filmów a trudno będzie wybrać najciekawsze na trylogie, szkoda więc, że najpierw powstanie "Flashpoint".

Odpowiedz
To samo jak Gieferg, o ile uniwersum moze juz zdechnac to pelnoprawny sequel MoS bym zobaczyl, ale ppd warunkiem, ze stylistycznie bedzie identyczny do pierwszej czesci.

Odpowiedz
(20-11-2017, 17:43)Ash_9001 napisał(a): Aktorsko, tylko Gal Gadot ciągnie ten film. Cavil, drewno totalne. Affleck... zmęczony życiem, zero energii.

O KU*WA! XD

Wiele dobrego mogę powiedzieć o Gal jako Wonder Woman, ale aktorsko to akurat niska półeczka, jeszcze niższa od Cavilla.

Znalezione dzisiaj na fejsie. XD

Odpowiedz
Żadna z niej Meryl Streep, chodzi o to, że Gal trzyma poziom. Można powiedzieć, że jako Wonder Woman jest równa we wszystkich odsłonach (BvS i WW), najlepiej czuje swoją postać. O Afflecku i Cavillu tego nie mogę powiedzieć, bo tak jak już pisałem, ten pierwszy jest chyba zmęczony rolą Batmana a drugi już sam nie wie kogo gra... w poprzednich częściach miał być cichy/mroczny a tutaj nagle pełnia szczęścia, jakby był na jakiś antydepresantach :P
Trakt.tv | Letterboxd | Gentlemen, you can't fight in here! This is the War Room!

Odpowiedz
Gra Supermana którego dostał w scenariuszu. Od dawna zapowiadana była znaczaca zmiana w Supermanie, że będzie komiksowy. Nie rozumiem zaskoczeń.

Inna sprawa, że wątek jest mocno wykastrowany.

Odpowiedz
(20-11-2017, 19:45)Gieferg napisał(a):  choć MoS2 bym jeszcze zobaczył.

A ja nie. Na coś w stylu MoS, bez Snydera i przy obecnej polityce WB, nie ma już szans, a Supermana w klimatach "Looney Tunes" po prostu kurwa nie zdzierżę.

Aquaman w post-produkcji, Shazam niby w pre-produkcji, WW2 w drodze... Przeoranie uniwersum i powrót do robienia solowych filmów też nie wchodzi w grę. A szkoda.

Kurczę.. nie macie wrażenia, że z "JL" WB znowu wraca do czasów "Green Lanterna", ponownie chce być śmieszkowaty jak Marvel, wpierd*** zbędne post-creditowe sceny, zapowiadające coś większego i kolejny raz, wykręcając wcześniej potrójnego pirueta... widowiskowo wywala się na ryj?
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.

Odpowiedz
A wiesz że oprócz jednej (w której i tak dodano kilka ujęć), wszystkie pozostałe sceny Cavilla Whedon nakręcił od nowa? Ja myślę że aktor doskonale wie kogo gra, gorzej gdy studiem rządzą idioci, a jakiś Whedon mówi ci "Henry, w tej scenie leżysz i rechoczesz. Akcja!"

Odpowiedz
(20-11-2017, 20:29)zombie001 napisał(a): Kurczę.. nie macie wrażenia, że z "JL" WB znowu wraca do czasów "Green Lanterna", ponownie chce być śmieszkowaty jak Marvel, wpierd*** zbędne post-creditowe sceny, zapowiadające coś większego i kolejny raz, wykręcając wcześniej potrójnego pirueta... widowiskowo wywala się na ryj?

Dokładnie.
Poza tym - film mi się co prawda całkiem nieźle oglądało, ale musiałem zapomnieć, że to niby ten sam świat co poprzednie, bo sequel MoS/BvS jest z tego niemal pod każdym względem totalnie chujowy i temu akurat nie zaprzeczę. W sumie bardziej to wygląda jak sequel Batman Forever i Supermana z Reevem.

Odpowiedz
Nacieszmy oczy :)

[Obrazek: ibwAZjB.jpg]

Najgorzej to moim zdaniem wygląda w scenie po napisach, gdy Superman odwraca się i widać go z profilu. Wygląda to jakby usunęli mu wręcz kawałek ciała spod nosa, coś potwornego :]

Odpowiedz
Okej, teraz widzę że jest tu coś nie tak (za pulchny ten Henry), ale w tej scenie i tak wypadł najlepiej z tych z CGI-gumką do twarzy. Da się to przeoczyć w ruchu.

Oficjalnie $93,84 mln z weekendu otwarcia. Wynik gorszy od otwarć 11 z 17 filmów MCU, a także od TASM2 (adjusted) - a pamiętajcie jak skończyło uniwersum Sony po wynikach TASM2? ;)
I nie, nie piszcie że otwarcie otwarciem, ale film może jeszcze zarobić więcej od Spide-Mana. Prognozy sugerują ostateczne przychody poniżej $700 mln.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon