Ankieta: Jak oceniasz film?
10/10
9/10
8/10
7/10
6/10
5/10
4/10
3/10
2/10
1/10
[Wyniki ankiety]

Uwaga: To jest publiczna ankieta, więc każdy może zobaczyć na co zagłosowano.

Justice League (2017)
Znajdzie się conajmniej kilka powodów dla których będę wracał do JL. Nie mogę tego samego powiedzieć o SS do którego w ogóle nie zamierzam wracać.

Odpowiedz
+1

Sama scena walki JL z eSem jest warta więcej niż wszystko w SS. I to pomimo wąsów.

Odpowiedz
(20-02-2018, 23:48)Grievous napisał(a): Unpopular opinion:
Suicide Squad > Justice League
Co jest niepopularnego w lubieniu bardziej jednego kupsztala od drugiego?

Odpowiedz
(19-02-2018, 09:52)yacajackowski napisał(a): Też ostatnio obejrzałem sobie akcję ze zmartwychwstałym eSem. Niestety, wszystko zostało spierdolone przez CGI gębę mówiącą koślawo "Do you bleed?".

Też obejrzałem po raz kolejny jakieś 2 minuty i o ile kiedy Henry odzywa się po raz pierwszy coś tam nie do końca gra, tak przy samym "Do You bleed?" Henry wygląda jak Henry. Jedyne dobre usunięcie wąsa w filmie. Nie widzę żadnego problemu, ani CGI ani koślawego mówienia.

A Honest Trailer dobry, pierwszy od dawna.

Odpowiedz
[Obrazek: e0hBhYU.png]
Dzięki Joss!
http://huntersky.deviantart.com
''WHATTUP, BIOTCH!" - Harrison Ford

Odpowiedz
Nie widziałem jeszcze całego filmu, ale Batman na powyższym screenie ma głowę jak Człowiek-Żuk, a nie jak Człowiek-Nietoperz. A myślałem, że to Kilmer miał wysokie czoło.
http://www.filmweb.pl/user/tynarus120
Forum światopoglądowe filmowe

Odpowiedz
Im więcej takich porównań w sieci, tym większa chęć obejrzenia jakiegoś dokumentu o powstawaniu tego filmu.
Poważnie. Aż mi się przypominają ploty o tym, że ponoć w czasie kręcenia, co najmniej dwukrotnie, uległa zmianie koncepcja na całą produkcję  xD

No nic, tylko z uśmiechem na ustach, można oglądać narodziny takiej tragedii.

Ps.
Snyder i jego kumpel fotograf polajkowali link w którym znajdował się news o odejściu Whedona. Ciekawe, co to może oznaczać :P

Ps.2

Odpowiedź Enosa na taką fanowską grafikę:
Cytat:So good. I’d add thos for the fans.
i do tego fotka Spartan z 300 xD
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.

Odpowiedz
(23-02-2018, 13:30)Huntersky napisał(a): [Obrazek: e0hBhYU.png]
Dzięki Joss!

XD

Porównajmy coś, o czym kilkukrotnie wspominał już Mierzwiak.
1. Scena rozmowy Lois-Martha w DailyPlanet w JL kosztującym według różnych źródeł $200-300 milionów.

2. Scena rozmowy Lois-Lacy w DailyPlanet w 30-lat starszym Supermanie IV powstałym za wymęczone $15,7 mln.

Przestrzeń lokacji, ilość statystów, praca kamery, aspect-ratio - produkcja telewizyjna vs. film kinowy. Jeżeli JL przegrywa pod jakimkolwiek względem z czwartym Supermanem(!!) to musi być bardzo, bardzo źle. Obawiam się powtórki :(

Odpowiedz
Wiem o co Ci chodzi Juby, ale chyba nie robią już takich redakcji jak w 87 :)

Odpowiedz
Robili w 2016 :)
[Obrazek: lG3PIww.png]
http://huntersky.deviantart.com
''WHATTUP, BIOTCH!" - Harrison Ford

Odpowiedz
(25-02-2018, 12:10)Szaman napisał(a): Wiem o co Ci chodzi Juby, ale chyba nie robią już takich redakcji jak w 87 :)

Washington Post 2017

[Obrazek: 20STEWART1-superJumbo.jpg]
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

Odpowiedz
Posypuję głowę popiołem :)

Odpowiedz
(25-02-2018, 11:53)Juby napisał(a): ... produkcja telewizyjna vs. film kinowy.

Jaka produkcja telewizyjna?
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Jaki ty ciemny jesteś...

Odpowiedz
Shamar, czy ty się kiedykolwiek zastanawiasz zanim dowalisz kolejnym dowodem na to jaki z ciebie cep?

Odpowiedz
Ale z was chamy.
Zgłaszam do prokuratora.

Bo już pomijam to, że JL nie przypomina jednak filmu telewizyjnego. Ale może ktoś tu jest zbyt ciemny i zbyt capowaty...
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Cytat: już pomijam to, że JL nie przypomina jednak filmu telewizyjnego.
Owszem, przypomina.

Cytat: Ale może ktoś tu jest zbyt ciemny
Niewątpliwie.

Odpowiedz
(25-02-2018, 15:16)shamar napisał(a): Ale może ktoś tu jest zbyt ciemny

[Obrazek: giphy.gif]
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

Odpowiedz
Zack żądli :)

https://mobile.twitter.com/daveglee1907/status/968886930518757377

[dobrze że humor ci dopisuje, ale i tak wiemy że twoja JL byłaby kupsztalem :) ]

Odpowiedz
Materiały dodatkowe w większości już hulają na youtube, ale na próżno w nich szukać bezpośrednich wypowiedzi Snydera albo Wehdona. Bez kitu jakby ten film nie miał reżysera ( w sumie po części tak jest ;) ). To tylko zlepek tradycyjnego lizania się po tyłkach aktorów, wypowiedzi głownie producentów i  artystów stojących za technicznymi aspektami filmu, nic poza tym :p

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon