Old Man Logan
Liczba postów: 351
Liczba wątków: 2
Nie wiem czy ktoś już wstawiał, jeśli tak to usunę, ale to fajne pokazanie, że 5 minut dopisanego dla wielu na siłę wątku Spider Mana w Civil War, jest lepszym przestawieniem postaci niż dwie godziny flasha w JL :P
MCU >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> DCEU
"It can't be bargained with. It can't be reasoned with. It doesn't feel pity, or remorse, or fear. And it absolutely will not stop... ever, until you are dead!" - Kyle Reese
Baretto - Filmweb
01-04-2018, 10:55
Stały bywalec
Liczba postów: 9,123
Liczba wątków: 44
Captain Skullet
Liczba postów: 20,634
Liczba wątków: 128
Cytat:dwie godziny flasha w JL
ŻCK?
10-04-2018, 21:45
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 10-04-2018, 21:46 przez Gieferg.)
Agent Putina
Liczba postów: 4,554
Liczba wątków: 23
A jak. Przecież wiadomo, że całe JL jest poświęcone Flashowi. Aż dziw, że film nie nazywa się Flash: Supremacy.
10-04-2018, 22:00
Captain Skullet
Po powtórce ocena spada o 1, czyli 6/10, ale wciąż lepsze to niż Wonder Woman.
Szkoda, że każdy film tego uniwersum musi się kończyć wielkim CGI-rozpierdolem, który udało się dobrze zrobić tylko przy pierwszym podejściu (MoS). WW osiągnęła w tym zakresie dno, JL wypada trochę lepiej, bo samo starcie z głównym przeciwnikiem nie jest ani tak długie, ani tak nudne, ale poprzedzająca je bitka z parademonami (jak również i wszystko co się dzieje wokół) to srakopadaka najniższych lotów. Z postaci Wondy, Aquaman, Flash i Superman dają radę, podczas gdy Batman i Cyborg zdrowo zasysają. No i muzyka Elfmana jest świetna na płycie, ale w filmie ją w dużej mierze udupiono.
Oglądając dzień po dniu WW i JL bardzo rzuca się w oczy różnica w tym jak się prezentuje Themyscira, no ale w WW kręcili to na południu Włoch i tylko dopakowywali CGI. W JL przelot nad wyspą sprawia wrażenie przelotu nad rozłożoną na stole miniaturą. Bieda aż piszczy.
Przyznam za to, że 1.78:1 w tym filmie drażni mnie mimo wszystko mniej niż w pierwszych Avengersach, gorzej, że brakuje tej charakterystycznej "faktury obrazu" z MoS i BvS, co uwala kinowy klimat. Bardzo odczuwalne w scenach na kryptońskim statku.
No i trafiają się FA-TA-LNE ujęcia greenscrenowe, dwa z Aquamanem na koniec jego spotkania z Brucem i Wondy na dachu sądu chyba najbardziej kłują w oczy, ale jest tego więcej.
11-04-2018, 19:51
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-04-2018, 19:57 przez Gieferg.)
Stały bywalec
Liczba postów: 9,123
Liczba wątków: 44
(11-04-2018, 19:51)Gieferg napisał(a): Z postaci Wondy, Aquaman, Flash i Superman dają radę, podczas gdy Batman i Cyborg zdrowo zasysają.
Akurat Wondy jest tu taka se - brakuje jej uroku tej nic nie wiedzącej dziewczyny z solowego filmu, a Gal nie jest za dobrą aktorką. Aquaman jest płaski i niedopracowany (jakie są w końcu jego moce? Po co robi to co robi? Kim do cholery jest?), a Flash to 100% comic relief, który poza 2-3 scenami Snydera ZAWSZE musi rzucić żartem (wspominałem już, że nie wiadomo skąd wziął swoje moce, strój i dlaczego robi to co robi?). Batman - bez komentarza.
O dziwo Cyborg - pomimo fatalnego designu, i kiepskiego CGI w wielu scenach - na ich tle wypada zaskakująco spoko. Spodziewałem się najgorszego z szóstki ekipy, a postawiłbym go na trzecim miejscu. Druga WW, pierwszy - wiadomo - Superman, któremu poza spartolonym strojem (ta napinająca się, błyszcząca muskulatura) i CGI twarzą nic nie brakuje.
Najgorsze w tej ekipie jest to, że o ile sceny z relacjami między nimi pozostawiają pozytywne wrażenie, tak w akcji... Jaki jest sens tej Ligi, skoro nikt z nich nie potrafi nawet drasnąć Supermana, a w finale Superman leje Stefana jak najgorszą szmatę? Na co mu pomocnicy? W Avengers potrafią pokazać stających obok siebie Boga piorunów, supersilne zielone monstrum i... zwykłego kolesia z łukiem. W JL tego nie ma, dali dupy po całości. I to nie jest tak, że nie da się pokazać Batmana stojącego ramię w ramię z Supermanem i Wonder Woman, da się, w kreskówkach i komiksach się dało, to i w filmie się da. Tylko Snyder tego nie potrafił.
11-04-2018, 20:28
Captain Skullet
Cytat: Aquaman jest płaski i niedopracowany (jakie są w końcu jego moce? Po co robi to co robi? Kim do cholery jest?),
Whatever, Momoa jest świetny i starczy :)
Cytat:Jaki jest sens tej Ligi, skoro nikt z nich nie potrafi nawet drasnąć Supermana
Jak Wondy mu oddała strzał z bańki to jednak poczuł.
Ja się cały czas zastanawiam co by się stało, gdyby tak zaliczyłą kulkę. W końcu skoro mogła się bić z Doomsdayem to chyba powinna takie drobiazgi brać na klatę, a tymczasem zawsze stara się unikać kulek lub czymś je blokuje. Nie wiem jak to z nią jest w kreskówkach/komiksach bo nigdy nie miałem z nimi do czynienia.
11-04-2018, 20:32
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-04-2018, 20:36 przez Gieferg.)
Stały bywalec
Liczba postów: 1,167
Liczba wątków: 1
Stały bywalec
Liczba postów: 2,745
Liczba wątków: 0
[/url] (11-04-2018, 20:32)Gieferg napisał(a): Cytat:
Ja się cały czas zastanawiam co by się stało, gdyby tak zaliczyłą kulkę. W końcu skoro mogła się bić z Doomsdayem to chyba powinna takie drobiazgi brać na klatę, a tymczasem zawsze stara się unikać kulek lub czymś je blokuje. Nie wiem jak to z nią jest w kreskówkach/komiksach bo nigdy nie miałem z nimi do czynienia.
[url=http://i0.kym-cdn.com/photos/images/original/000/944/349/fdf.jpg]
Tu masz wyjasnione czemu
08-05-2018, 11:37
CGI Paul Walker
Liczba postów: 23,097
Liczba wątków: 30
Ile to ma? z 70 lat? :)
welcome to prime time bitch!
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.
08-05-2018, 14:28
Oskarmeister
Liczba postów: 6,938
Liczba wątków: 18
Kto pierwszy zauważy coś dziwnego wygrywa talon.
23-06-2018, 01:51
Stały bywalec
Liczba postów: 4,453
Liczba wątków: 8
Ja wysiadam
23-06-2018, 11:53
Miami Vice
Liczba postów: 8,091
Liczba wątków: 43
Kurde, nie wiem. Krzywy nos? :P
Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
バリバリ グシャグシャ バキバキ ゴクン
#Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D
23-06-2018, 12:07
Banned
Liczba postów: 34,180
Liczba wątków: 77
Komputerowe dłonie, od paru dni (?) it's all over the instagram.
23-06-2018, 12:22
Netrunner Junkie
Liczba postów: 3,007
Generalnie cała obróbka "styków" ciało/kostium rucha w oczy ruskim fotoszopem.
23-06-2018, 12:36
Oskarmeister
Liczba postów: 6,938
Liczba wątków: 18
Mierzwiak dzisiaj poleci balonem.
23-06-2018, 12:44
Stały bywalec
Liczba postów: 3,856
Liczba wątków: 26
Stały bywalec
Liczba postów: 6,209
Liczba wątków: 6
Let It Go.
Przecież to jest jasne, że nawet to coś, co tam Snyder sklecił, a fani nazywają "Snyder Cutem", nie jest w 100% tym co sobie zaplanował, bo 'ghostwriterzy' przeorali ten film wzdłuż i wszerz w okresie produkcji.
Szkoda, że spuszczono to w klopie. Po wypływających concept-artach, widać iż Snyder po premierze "BvS" łgał jak pies, mówiąc że "JL" nie będzie już tak mroczna, więc jestem naprawdę ciekaw, jakby to finalnie wyglądało, gdyby nie ingerencja studia :/
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.
02-07-2018, 11:57
Stały bywalec
Liczba postów: 1,167
Teraz Wall Street Journal o tym będzie pisać - https://twitter.com/ManaByte/status/1013906944560545792
Daliby już spokój.
03-07-2018, 14:49
CGI Paul Walker
Liczba postów: 23,097
Liczba wątków: 30
welcome to prime time bitch!
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.
09-07-2018, 22:41
|