Ankieta: Jak oceniasz film?
10/10
9/10
8/10
7/10
6/10
5/10
4/10
3/10
2/10
1/10
[Wyniki ankiety]

Uwaga: To jest publiczna ankieta, więc każdy może zobaczyć na co zagłosowano.

Justice League (2017)
Junkie XL i świetny to dwa słowa, których nie powinno się używać w tym samym zdaniu.

Odpowiedz
Ktoś tu Mad Maxa przespał

Odpowiedz
Łupanka z Mad Maxa nie ma nic wspólnego ze świetną muzyką, choć w samym filmie sprawdza się pryzwoicie.

Odpowiedz
Cieszy mnie powrót designu z BvS, bo Steppenwolf w JL prezentował się tak jakby nie mogli się zdecydować czy ma wyglądać bardziej ludzko czy bardziej monstrualnie i wyszło nijako.

Nie jestem pewien czy to prawda, ale pamiętam, że gdy ten materiał promocyjny się pojawił to spekulowano, że muzyka pochodzi z soundtracku który przygotował Junkie XL.

Odpowiedz
(23-05-2020, 12:56)Kuba napisał(a): https://boundingintocomics.com/2020/05/22/att-drops-apparent-first-look-at-zack-snyders-darkseid/

Niejaki Ray Porter zagra Darkseida.

https://mobile.twitter.com/JoeManganiello/status/1263177577855774721

Manganiello jak rozumiem sugeruje konfrontacje Slade'a i Batmana.

Aktor który wcielał się w generala w BvS i MoS potwierdził także, że wraca. Jako Martian zapewne :)
Steppenwolf ma wygladać inaczej, bliżej wersji z reżyserki BvS. Dostaniemy soundtrack Junkiego.

Czyli na pełnej K... robią nową wersję filmu, który wyszedł kilka lat temu i był knotem. VERY GOOD.

Szkoda tylko, że to żałosne intro nie będzie zmienione. A może będzie. Kto wie
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
(23-05-2020, 12:56)Kuba napisał(a): Steppenwolf ma wygladać inaczej, bliżej wersji z reżyserki BvS.

Ehh. Ciekawe jak to będzie wyglądało. W sensie, czy kasy im starczy żeby to JAKOS wyglądało.

Chociaz w sumie... Blomkamp za 30mln kiedyś cały film nakręcił

Wysłane przy użyciu Tapatalka
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.

Odpowiedz
https://mobile.twitter.com/GraceRandolph/status/1264349210234834944

Informacje o budowaniu podwalin pod m.in MoS2 to jedno. Sporo się slyszy ostatnio mniej lub bardziej wiarygodnych doniesień sugerujących, że ci nabywcy Warnera mają duże, konkretne plany wobec Snydera i jego wizji. Sami też podkręcają atmosfere, ale ich wpisy na Twitterze to raczej trolling, chociaż sporo osób się łapie.

Jednocześnie zupełnie na luzie trwają prace nad innymi produkcjami. W Black Adamie będzie zapewne wprowadzona Justice Society of America i dużo się mówi o tym, że potem mają otrzymać swój spin-off. Telewizyjna ekspansja trwa nadal a reżyser WW potwierdziła ostatnio, że serialowy spin-off o Amazonkach ciągle jest w planach. Produkcja GL (którą jak sie okazuje nadzoruje Johns) też ma otwierać droge do filmu.

Na moje Warner poszedł faktycznie w tryb totalnej swobody, skorzystają, ze w teorii mają multiwersum i wszystkie produkcje funkcjonują obok siebie (obstawiam, że jeśli zrealizują Flasha to pojawi się tam jakieś odniesienie do wieloświata i spotkania Allena z Flashem serialowym w Speed Force które bylo zrealizowane na prośbe samego Warnera) i po prostu bedą robić to co działa czy na co jest pomysł bez jakieś ciągłości czy wielkich crossoverów. Co w teorii może im się opłacić.

A teraz najlepsze - bodajże CosmicBookNews (sporo wpadek, ale czasem ich info sie sprawdza) zarzuciło, że Warner chce odebrać Disneyowi Reynoldsa i przywrócic go do roli Jordana XDDDD
Oczywiście w Snyder Cut.
Nie ma bata aby on w to poszedł, ale wyobrażam sobie scenariusz w którym taka myśl po głowie włodarzy chodzi, zwłaszcza, że zaledwie w tamtym roku próbowano zrobić z Cage'a Supermana w serialach w ramach "hołdu" dla anulowanego projektu Burtona.

Odpowiedz
Man of Steel 2 ze Snyderem to bym obejrzał, ale wszystko zależy od przyjęcia jego Justice League, wbrew pozorom Snyder ma sentyment do tego klasycznego Supermana.

[Obrazek: tumblr_p49dkuC1841uvcgjlo2_540.gif]

Może tym razem nakręciłby film który byłby bardziej strawny dla szerszej widowni.

Odpowiedz
ja bym obejrzał chętnie jeden film z tonem i wizją Supermana zbliżoną do produkcji Donnera. Clark jako symbol nadziei, uśmiechnięty, zaangażowany a to wszystko w dużym budżetem i Snyderem który jak nikt pokazuje potęge Kryptończyków...bardzo bym chciał. Niech wtedy upychają tam kogo chcą. Szanuje podejście Zacka z MoS (nawet jak średnio je lubie) bo jest w wielu aspektach trafne, ciekawe. Ale to nie jest "mój" Superman. Mój jest niestety tylko w serialach, mam nadzieje, że na razie :)

Nie obraziłbym się też na Superman-verse w przyszłości :P

Odpowiedz
Nie wiem skąd Filmweb bierze info ale napisali jakoby żadnych dokretek za te 20, 30 milionów miało nie być a kasa pójdzie jedynie na dokończenie istniejącego materiału.
Inna sprawa że te 20, 30 to chyba tylko jakies gdybanie z THR
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Dla mnie siłą MoS jest właśnie ta anty-teza filmu Donnera, którego zwyczajnie nie trawię. Ja wiem że koniec końców to są filmy dla dzieci, ale kino komiksowe zdołało się właśnie przebić bo postanowiono odejść od tej dziecinady Suparmanów Donnera i Batmanów z Westem. Nie mówię, że robienie z eSa smutnego gbura to jest rozwiązanie i właściwy kierunek dla postaci, ale powrót do "korzeni" to byłby dla mnie niepotrzebny regres.

Odpowiedz
@shamar Pomijając co pisze Filmweb (ktoś poważny naprawde bierze informacje od nich bez weryfikacji?), 30 mln to nie jest żadne gdybanie od THR - a gdybanie od THR to prawie zawsze jest potwierdzona informacja. Jeśli ktoś z THR (miejsca z którego idzie większość oficjalnych komunikatów Holly) napisze, że coś się może wydarzyć to jest to bardziej prawdopodobne niż jak redaktor FIlmwebu napisze, że coś jest oficjalne.

@Grievous ja rozumiem i po części się zgadzam. Superman Donnera był naiwny bo próbował jak najlepiej przekazać czego symbolem jest Superman (nadziei, lepszego jutra, osoby która bezinteresownie poświęca się dla słabszych), ale nie unikał typowych dla blockbusterów tamtej ery problemów. ja uważam, że spokojnie można wziąć tego Supermana i sprzedać go w dojrzalszej, bardziej naturalnej i przekonywującej formule. Snyder wybrał realistyczne podejście, uczłowieczenie Supermana i ukazanie możliwe najbardziej prawdopodobnej reakcji na pojawienie się Człowieka ze Stali na Ziemii - nie jest to może coś co chciałbym oglądać, ale jest to jego podejście, całkiem ambitne, dobrze zrealizowane, nie przyczepiam się.
Teraz po wydarzeniach z MoS, BvS i JL Clark powinien pójść bardziej w stronę typowego Supermana. Dla mnie to może być nawet poziom Supermana Routha z Kryzysu (w sumie ten sam Superman co był u Donnera) - gościa który sporo przetrwał, traktuje życie na serio, sporo stracił i ma w sobie mrok, ale jednocześnie do końca walczy z nadzieją i zaangażowaniem, jest nadal tym symbolem nie bedąc jednocześnie naiwnym harcerzykiem. Clark z BvS był już ciężkostrawny, zwłaszcza na tle Batmana.

Odpowiedz
Pójście w stronę Donnera, to byłby rzeczywiście totalny regres i rzucenie ręcznika przez WB...
Jak dla mnie "MoS" miał idealny ton dla współczesnego Supermana. Zabrakło po prostu nieco lepszego scenariusza, który staranniej nakreśliłby pewne elementy i solowego sequela, który rozwinąłby tą postać.

Cytat:CosmicBookNews

Kuba, jeżeli ich czytać, to tylko dla jaj. :D
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.

Odpowiedz
Stąd "XD" na koniec :P

Ale oddaje im sprawiedliwość, że kilka razy podali dobra informacje...kilka

Odpowiedz
Warto zauważyć że każdy film DCEU pokazuje daną postać z nieco innej strony. Tak jest ze wszystkimi filmami i wszystkimi postaciami - na razie  wyłamuje się tylko Aquaman który jest taki sam w JL i AQ.

Inna jest Diana (która jeszcze nie jest Wonder Woman :) w BvS, inna jest w WW (gdzie jest naiwnym dzieckiem poznającym świat), jeszcze inna w JL.

Tak samo Batman - inny w BvS, nieco inny w SS, jeszcze inny w JL.

Czy Harley Quinn :)

To są te same postacie, tylko pokazywane z różnych kątów (jak .. w komiksach zresztą :)

Scena która pokazał marsgrey21 była reżyserowana przez Snydera, widziałem gdzieś na YT :) To "klasyczny  Sups" , scena chyba wzorowana na Supermanie 2.

A jak były konstruowane Superman i Superman 2 ? Były kręcone razem, wprowadzenie Zoda i ekipy mieliśmy w części pierwszej i długie wprowadzenie Supermana. Lex Luthor i jego intryga były raczej czymś żeby zamknąć film. W drugiej przybywał Zod i miało być groźnie (ale Donnera wywalono, wygląda na to że za ton "zbyt serio").

Jak zebrać te 2 filmy dość mocno widać że - gdy wywalić w sumie zbędny wątek Luthora z części pierwszej.. MoS to remake tych dwóch filmów. W tonacji serio, jak Donner w sumie planował i z wieloma nawiązaniami do tamtych filmów.

Tak jak i końcówka filmu sugeruje mocne "rozjaśnienie" postaci w kolejnej części..

Rozmowa z generałem (klasyczny Reeve :), słowa Lois które oznaczają tez "Witamy na Ziemi" i Big Smile Clarka na koniec ;)

Która nie nadeszła.

Bo wyszedł BvS który był pilotem universum, skupiał się na wprowadzeniu Batmana (stąd ton), sam był oparty o inne "klasyki" ("Batman Returns") i stawiał punkt wyjściowy dla Trinity - zmęczeni, osamotnieni, nieufni bohaterowie muszą się zjednoczyć aby przetrwać i uratować świat (Doomsday znaczy Dzień Sądu Ostatecznego ;) gdzie każde ma swój wkład i bez żadnego się nie obędzie (kto zrobił włócznię? ;)

To  więc jaki był BvS niczego nie definiowało (czego wciąż wiele ludków nie łapie z Ichabodem i jego gromadką na czele :)

I tak że wtrącę, dlatego uważam że JL który był w kinie jest filmem Snydera. Zack Snyder ZAWSZE opierał się bezpośrednio lub pośrednio na Starych Klasycznych Filmach DC, wpisuje się w to MoS, BvS, JL i.. WW (tak, tak). Reszta filmów to miksy różnych gatunków filmowych czy konkretnych filmów (SS, AQ, Shazam!, Birds).

Jeśli chodzi o Supsa do tej pory nie dostaliśmy jego życia jako Clarka Kenta, reportera Daily Planet, jego pełniejszej - tej właściwej - relacji z Lois, integracji z ludzkim społeczeństwem, itd - do tej pory skupiano się na "trudnych chwilach".

W ogóle mało "wiemy" o tej postaci ale to samo tyczy się tak naprawdę każdej innej w universum - poza Shazamem.

O tym że Warner najprawdopodobniej gada z Reynoldsem i chce włączyć "Green Lanterna" do DCEU pisałem na Filmwebie już dawno :)

Oni mają zajoba na punkcie klasyki a "Green Lantern" jest pierwszym filmem o tej postaci (i był tam Geoff Johns - człowiek który faktycznie kształtuje universum). A trudno wyobrazić sobie kogoś lepszego do tej roli na dzisiejszy dzień niż Reynolds ;)

Odpowiedz
(24-05-2020, 16:48)Rozgdz napisał(a): A trudno wyobrazić sobie kogoś lepszego do tej roli na dzisiejszy dzień niż Reynolds ;)
Są dziesiątki aktorów pasujących na Hala Jordana bardziej niż Reynolds.

Odpowiedz
Armie Hammer byłby świetnym Halem. A taki Hedlund - idealnym Raynerem (zdecydowanie ciekawszy wybór na Latarnika).

Odpowiedz
(24-05-2020, 18:17)Crov napisał(a):
(24-05-2020, 16:48)Rozgdz napisał(a): A trudno wyobrazić sobie kogoś lepszego do tej roli na dzisiejszy dzień niż Reynolds ;)
Są dziesiątki aktorów pasujących na Hala Jordana bardziej niż Reynolds.

Więc może przesadziłem. Ale Reynolds jest popularny i przyciągnąłby widzów do kina, jest kojarzony z rolą (o której systematycznie przypomina :), ściągnięcie Reynoldsa oznaczałoby prawdopodobny powrót Blake Lively jako Star Sapphire..
No i..

Jakoś pasuje :)

Odpowiedz
Reynolds jest sarkastycznym śmieszkiem, czyli kimś kim oryginalny Jordan nigdy nie był. Ja bym w tej roli widział Toma Cruise’a (Koło 2008 roku) a dziś to w sumie dowolny dobrze wyglądający poważny aktor.
http://www.filmweb.pl/user/Corn

"Pierdu-pierdu, siala-lala; Braveheart kosmos rozpierdala" - Bucho

Odpowiedz
Reynolds bardzo przypomina Hala Jordana z animacji "Justice League: War".

Nie czytałem tych komiksów ale z tego o wiem jest to oparte na serii Geoffa Johnsa o Justice League z New 52.

I tak jakby jest to historia na której się opiera wątek główny DCEU czyli filmy BvS i JL - nadchodzi Darkseid.

Z drużyną Justice League - Sups, Bat, Wonderka, Green Lantern, Cyborg, Shazam i z kolejnego filmu - Aquaman.

Z tego co słyszałem to Geoff Johns też w komiksach DC walczył o przywrócenie Jordana jako Latarni.

Więc podstawowe pytanie brzmi - czy Geoff Johns widzi Ryana Reynoldsa jako Hala Jordana, Green Lanterna ?

Jeśli tak....

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon