Ankieta: Jak oceniasz film?
10/10
9/10
8/10
7/10
6/10
5/10
4/10
3/10
2/10
1/10
[Wyniki ankiety]

Uwaga: To jest publiczna ankieta, więc każdy może zobaczyć na co zagłosowano.

Justice League (2017)
(09-03-2021, 23:42)Rozgdz napisał(a): Już oglądając BvS miałem wrażenie że ta postać ma w dużej mierze być inspirowana/nawiązywać do Terminatora i Robocopa. Stąd też i Miles Dyson nie jest tu tak po...

No raczej nie. ;)
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Cytat:postać ma w dużej mierze być inspirowana/nawiązywać do Terminatora i Robocopa
Raczej chodzi tutaj o dualizm natury człowieka i maszyny (czy też brak tejże natury, w końcu to tylko maszyna bez duszy), inspirowany głębią filozofii dalekiego wschodu oraz kultowym anime Ghost in the Shell, oznaczającym właśnie ducha w pancerzu, gdzie duchem jest czarnoskóry człowiek, potomek niewolników, którego przodkowie byli niszczeni fizycznie przez opresyjnego człowieka, a współcześnie są niszczeni przez białych, zaś sam pancerz czyli ciało jest zniszczone przez MotherBox. A Cyborg rozciągnięty na ścianie, widoczny w materiale z BvS to nic innego jak nawiązanie do "człowieka witruwiańskiego". Genialna rzecz. 10/10, film leczy raka i w ogóle.

Odpowiedz
Snyder lubi w swoich filmach zawierać masę symbolizmów, metafor i odniesień, co nie oznacza, że to oznaka jakiegoś wyższego kunsztu, po prostu to jest coś co robi Snyder i ja te snyderyzmy lubię.

BvS takimi rzeczami jest wręcz wypchany po brzegi. W przypadku Cyborga nie słyszałem od Snydera niczego poza tym, że jego wątek to serce całej opowieści, więc bez sensu jest dorabiać tutaj jakiekolwiek znaczenie przed obejrzeniem samego filmu.

Podobno jutro nowy i już ostatni trailer.

Odpowiedz
spoiler taki mały związany chyba z tą sceną z trailera

edit: shamar twierdzi, że to nie jest mały spoiler więc uprzedzam

[Obrazek: 1.png]

https://streamable.com/4t4pbd

Odpowiedz
Tak. Mały kuwa.
Obejrzałem bo myślałem, że chodzi o jakiś dialog.
A niech cię...

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
[Obrazek: 9-FDCBE0-C-5-DA7-4-CF3-9650-38991-B49-E39-E.jpg]

[twitter]https://twitter.com/ZackSnyder/status/1369698137623826433?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1369698137623826433%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.redditmedia.com%2Fmediaembed%2Fm22ngz%3Fresponsive%3Dtrueis_nightmode%3Dtrue[/twitter]

Odpowiedz
No niestety. Włosy szanuję, ubranko szanuję, bladą cerę też, ale ten rozmazany dżem wokół ust... no nie.

Odpowiedz
(10-03-2021, 20:11)raven.second napisał(a):

Odpowiedz
Zwykłym, prozaicznym makijażem którego teksturę widać było na pierwszych czarno białych fotkach.

Osobiście jestem niezdecydowany. Na jednych kadrach wygląda ten makijaż dobrze, a na innych mniej, ale już na czarno białych zdjęciach wygląda bardzo dobrze, przynajmniej dla mnie, więc to może kwestia kolorów? Sam nie wiem.

Odpowiedz
(10-03-2021, 13:30)Spoilerowo napisał(a): spoiler taki mały związany chyba z tą sceną z trailera

edit: shamar twierdzi, że to nie jest mały spoiler więc uprzedzam

[Obrazek: 1.png]

https://streamable.com/4t4pbd

bo to WIELKI SPOILER. FFS, obejrzałem, bo przeczytałem że "to mały spoiler"...

Odpowiedz

Odpowiedz
(10-03-2021, 10:19)raven.second napisał(a):

Zauwazyłem :D:D:D

Ja akurat nie :) Nawiązywanie do filmów głównie lat 80ych i 90ych czyli czasów w których Zack i inni twórcy DCEU byli piękni i młodzi idzie cały czas. SS np opiera się na "Ucieczce z NY", "Shazam!" to stare kino familijne coś jak miks "Dużego", "Goonies", Gremlinów. Aquaman wraca do swojego image'u twardziela z lat 90ych, itd.

Jak na razie na każdą postać był jakiś pomysł. Powinien też być jakiś i na Cyborga poza "czarnoskórą postacią dla czarnoskórej widowni aby poczuli dumę ze swego czarnego dziedzictwa". Najbardziej kultowe filmy o cyborgach nasuwają się przecież same ^^

(10-03-2021, 20:11)raven.second napisał(a):

Stawiam że nic nie będą tłumaczyć. Ale patrząc na dotychczasowe materiały z Jokerem to jest spora szansa że Joker nie będzie "prawdziwy" i Snyder sięgnie po sztuczki z "Sucker Punch" ;)

Odpowiedz
(10-03-2021, 21:25)Debryk napisał(a): bo to WIELKI SPOILER. FFS, obejrzałem, bo przeczytałem że "to mały spoiler"...

Po co ostrzegać skoro i tak nikt nie czyta

Odpowiedz
[Obrazek: igt0uyf0qfm61.jpg?width=640&crop=smart&a...d3452d6fc5]

Odpowiedz
Twitterowe opinie mają to do siebie, że zawsze są przesadzone, czy to w pozytywnym czy negatywnym sensie, no ale cóż.

W komentarzu pisze też, że Nolan był obecny na pokazie i najwyraźniej był pod wrażeniem. Przekonamy się za niecały tydzień.

[twitter]https://twitter.com/HeisenbergIND21/status/1370000025573494790?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1370001712702840833%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es2_&ref_url=[/twitter]

Odpowiedz
Nolan to jego kumpel

Odpowiedz
(12-03-2021, 23:23)shamar napisał(a): Nolan to jego kumpel

[Obrazek: 4XYR.gif]

Odpowiedz
[twitter]https://twitter.com/ClubDCSpain/status/1370756504920461314?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1370756504920461314%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=[/twitter]

Odpowiedz
Justice League Jossa Whedona - bo tak chyba należy już traktować ten film, skoro Joss z 4h materiału Snydera zostawił niecałe 2 i dorobił 20 minut dokrętek. Już od pierwszych scen widać targające tym produktem (bo to produkt, a nie jakiekolwiek dzieło) problemy - serialowy feeling od zdjęć na scenach akcji kończąc, fatalny montaż sklejający to co zrobił Snyder z tym co wymyślił sobie Whedon i bardzo złe miejscami efekty specjalne: Steppenwolf, wąsy Cavilla, cała sekwencja w elektrowni i "fioletowe coś" wyrastające z ziemi. Na domiar złego fatalnie potraktowano postać Wayne'a, który jest tutaj zupełnym przeciwieństwem bohatera z BvS. Affleck jakby... dostał nagle +20kg i to niekoniecznie masy mięśniowej.

No ale o tym już wiadomo od dawna i kulisy tej produkcji będą z pewnością kiedyś ujawnione w jakimś dokumencie lub książce bo brudów, problemów i przeszkód było tu od groma. To, co kłuje w oczy najbardziej w porównaniu do BvS to kompletna zmiana tonacji na lżejszą. BvS można krytykować za rozwleczoną fabułę, ale nie można mu odmówić własnego pomysłu na styl. JL od Whedona to kompletne powielenie klisz, w żadnej sekundzie tego filmu nie poczułem że ktokolwiek chce mi pokazać coś innego niż to co przewalono już tonami w x filmach superhero.

Dlatego też jestem niezmiernie ciekaw, co Snyder pokaże w swojej wersji i jak te zmiany przełożą się na odbiór całości. Nie oczekuję nowej fabuły, ale może "opakowanie" bohaterów w jakiś background i rezygnacja ze scen Whedona ujawni jakiś pomysł Snydera. Bo u Whedona pomysłu po prostu nie ma.

4/10
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

Odpowiedz
Pomimo tego, że zostało kilka dni do premiery, smutni atencjusze wypuszczają do sieci kolejne klipy.

Ja się natknąłem jedynie na opis końcowej sceny która na pewno wywoła gównoburzę.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon