Ankieta: Jak oceniasz film?
10/10
9/10
8/10
7/10
6/10
5/10
4/10
3/10
2/10
1/10
[Wyniki ankiety]

Uwaga: To jest publiczna ankieta, więc każdy może zobaczyć na co zagłosowano.

Justice League (2017)
https://www.vanityfair.com/hollywood/2021/04/chris-terrio-justice-league-batman-v-superman

Długi wywiad z Chrisem Terrio na temat produkcji BvS i Justice League w którym jedzie od początku do końca po studiu i ich decyzjach.

Odpowiedz
Z jednej strony jestem w stanie zrozumieć jego frustrację, z drugiej jednak strony wiele ostatnich filmów, gdzie figuruje jako współscenarzysta niestety leżą też przez słabe scenariusze. Ekhm... ekhm... Rise of the Skywalker... ekhm... ekhm. Chociaż tam studio też nie wiedziało czego chce, a więc może po prostu nie ma on szczęścia do hollywoodzkich produkcji ostatnio. 
/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz
Nie jestem fanem TRoS i wątpię bym polubił alternatywną wersję filmu, ale obstawiam, że oryginalny scenariusz był długi i jego kluczowe momenty były inne niż te które ostatecznie po reshootach znalazły się w gotowym produkcie.

Terrio pewnie wciąż jest pod NDA i nie powie nic na ten temat, ale w przyszłości pewnie wyjawi jak z tym filmem rzeczywiście było.

Odpowiedz
Chłopaki z Corridor Crew omawiają VFX'y w nowej wersji, a przy okazji zapowiadają

Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

Odpowiedz

Odpowiedz
(04-04-2021, 20:51)Scheckley napisał(a): Co do wad to zdecydowanie Martian Manhunter - do wywalenia podobnie jak część epilogu tocząca się w przyszłości. Koniec monologu ojca Cyborga powinien być końcem filmu, bez tych biedamadmaksowych klimatów z Letojokerem.

Dokładnie.

Uporałem się właśnie z przeróbką i tak właśnie wygląda (no i jest w 2.35:1, tak naprawdę to bardziej 2.31:1, ale wiadomo o co chodzi). Chciałem co prawda dać ostatnie ujęcie z wersji kinowej (Supes w Red & Blue), ale wyszło że jest za bardzo skrócone i mi nie pasowało. Było dosłownie kilka (6-7) miejsc, gdzie kadrowanie do widescreena stanowiło zagwozdkę (zapewne byłoby ok w 1.78:1, ale 1.78:1 mnie nie urządza) i w tych paru miejscach trochę widać, że jest coś nie teges, but I can live with it. Kolorów ostatecznie nie ruszałem, muzyki też nie, bo nie bardzo się dało.

EDIT

Odpowiedz
W jakiej rozdzielczości to ostatecznie masz? Bo rozumiem że brałeś oryginał i z niego po prostu wyciąłeś w pionie pasek 2,35:1?

Odpowiedz
Pasek w 2.35:1 (a właściwie 2.31:1) kadrowany ujęcie po ujęciu, wycięty z wersji 4K i przekonwertowany na 1080p.

Odpowiedz
que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.

Odpowiedz
Obejrzałem parę fragmentów wersji kinowej i po dłuższym obcowaniu z wersją Snydera są... weird as fuck :)

Cała masa ujęć jest wykorzystana w inny sposób, z niektórych użyte tylko elementy na zupełnie innym tle, a kolorystyka w finale... oh my, tragedia. Dopiero w porównaniu widać jak ten film zmasakrowano.

Odpowiedz
O tak, wersja kinowa oparta na starych klasycznych filmach DC fatalnie wypada w porównaniu z wersją "Avengers" Snydera. Podpisuję się pod tym obiema ręcami ^_^

Odpowiedz
Nawet nie próbuję się domyślać o co chodzi w powyższym poście.

---

Przykładzik na zmianę kontekstu ujęć przez Whedona - dokładnie te same ujęcia z udziałem Gadot w których WW obcina głowę Stefana, w wersji kinowej zostały wykorzystane w scenie, w której rozbija jego topór.

Odpowiedz
Ależ bardzo proste :) MoS, BvS, JL, WW i WW84 są filmami opartymi (a może lepsze słowo by było -inspirowanymi?) na Starych Klasycznych Filmach DC.

ZSJL jako jedyny film DCEU jest oparte/inspirowane Avengerami Whedona :p

Zack Snyder ma fajne poczucie humoru. Lubię gościa ^^

Odpowiedz
Bullshit as usual :P

W kinowej JL jest więcej Avengersów niz w ZSJL. Choćby te utarczki słowne, przytyki i zgrzyty między członkami ekipy + oczywiście żarciki - Whedon kopiował własny film przy okazji dokrętek, robiąc z "bogów" Snydera skłóconych ludków jakich sam lubi - tymczasem ci sami bohaterowie u Zacka są "ponad to" i po prostu ze sobą współpracują (nawet jeśli nie od razu się decydują dołączyć jak Aquaman czy Cyborg).

Odpowiedz
Właśnie to lubię w Sndyer Cut.

W większości team-up movies, musimy koniecznie przejść przez etap gdy bohaterowie się ze sobą sprzeczają, odchodzą, a później wracają bo sytuacja tego wymaga, tutaj mamy postacie które prawie od początku działają razem.

Najlepszy przykład to Aquaman. W Josstice League, wiecznie zły i nerwowy typ który rzuca wszystkim dookoła i ukrywa wszystkie emocje, w Snyder Cut całkowicie opanowany i cierpliwy i widzimy jak wprost okazuje troskę o resztę zespołu, w szczególności o Cyborga.

Odpowiedz
WB wrzuciło to niedawno, trailer Josstice League w 4k.

Kiedy do nich dotrze, że nikt nie chcę pamiętać o tym paździerzu i nie akceptuje tego dziadostwa jako kanonu.

1,4k lajków i 22k dislajków

Odpowiedz
Marsgrey21 ale to nie jest kwestia co się komu podoba tylko kwestia konstrukcji. Na JL oparty jest cały ten świat, wszystko co wyszło. Nikt nie będzie tego przerabiał. Jeśli wyjdzie MoS2 też będzie kontynuacją JL. I tak dalej... Innej opcji nie ma i po prostu nigdy nie było.

W JL można przecież zajrzeć za "maskę" Aquamana i wtedy jest pokazane (i widzom i - co ważniejsze - reszcie drużyny) że ta postać to trochę ktoś inny niż się do tej pory wydawał..

A reszta powyżej.. Hmm..

Sympatyczne, lekkie, pełne humoru kino superhero gdzie sympatyczne, równe chłopaki i jedna sympatyczna (acz nieco twardsza od reszty), równa dziewczyna muszą powstrzymać inwazję z kosmosu. Inwazję kierowaną przez W Gruncie Rzeczy Bardzo Sympatycznego Villaina z osobistym dramatem, rogatym hełmem na głowie, majchrem w łapie i armią minionków.

gdzie tam jeszcze jest Ten Kosmiczny Gościu Co Siedzi na Tronie W Kosmosie I Wszystko Knuje w towarzystwie Człowieka-Płaszcza

z taką oto "sceną drużynową" 0.48 - 0.52

... to przeca Avengery Whedona, co nie ? :p

Odpowiedz
(29-04-2021, 15:51)marsgrey21 napisał(a): Kiedy do nich dotrze, że nikt nie...

Nic do nich nie dotrze. Bo teraz sondują czy rzeczywiście robić Supermana murzyna. Choć 90% osób chce "MoS 2".
Czasami zastanawiam się jacy debile tam pracują i zarządzają milionami.

PS - popatrz sobie na "łapki w dół" - 34 tysiące.
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Rozgdz.

Po pierwsze, Josstice League to gówno znienawidzone przez wszystkich włącznie z aktorami i producentami.

Po drugie, o Josstice League nie jest oparte nic. Całe DCEU było oparte o filmy Snydera. Zarys historii do Wonder Woman stworzył Snyder. Aquaman był tworzony przez większość czasu gdy Snyder wciąż był częścią DCEU.

Jeśli już to Josstice League sprawiło, że wszystko przestało być ze sobą powiązane i zabiło zapał wszystkich do dalszej pracy. Jay Oliva, naczelny concept artist DCEU, który współpracował z Affleckiem, powiedział, że ten materiał z Deathstrokiem który opublikowął na twitterze, był wynikiem jego entuzjazmu odnośnie tego filmu i gdyby trzymano się planu Snydera, to Warnerr Bros miałoby podstawy pod filmy o Cyborgu, Atomie, Green Lanterns i Batmanie.

Odpowiedz
Cytat:... to przeca Avengery Whedona, co nie ? :p

Raz, że skupiasz się na nieistotnych szczegółach (jakieś camea postaci które nic w filmie nie robią) a pomijasz kwestie na których opiera się tożsamość i charakter filmu. Dwa - nawet jeśli to uber-boss praktycznie nie istnieje zarówno w Avengers jak i JL Whedona, za to istnieje i ma jakąś rolę w ZSJL - kolejne podobieństwo między filmami Whedona i kolejne co je różni od ZSJL.

Na dobrą sprawę na każde 10 króków które Whedon robił przy dokrętkach w kierunku Avengers, przypada 1 krok, który wykonuje w przeciwnym kierunku (jak ten gostek w kapturze).

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon