Krótka piłka, czyli mini-recenzje
Corn

pan reżyser powinien się najpierw ze mną skonsultować, jeśli chciał do mnie trafić. a tak na poważnie (pierwsze zdanie tez było na poważnie), nie chce mi sie opowiadać o tym filmie, idź do wypożyczalni, wypożycz i obejrzyj:)

Odpowiedz
Cytat:ellen "jaka jestem zajebiście mądra, podstawówkę skończyłam w dwa lata" page
Z mojej strony wielkie <ok>. Teraz poczekajmy na zgryźliwą odpowiedź Artemis.
Why are you firing wallnuts at me?

Odpowiedz
Cytat:Nie bylo czasem na forum tematu poswieconego Hard Candy (nie moge obecnie znalezc przez wyszukiwarke)?
Był, sam zakładałem, ale najwyraźniej poszedł się baćje.

Odpowiedz
Popieram Mentala. Film beznadziejny, a momentami strasznie naiwny, silący się na jakąś pseudopsychologię. Realizmu zero. No nie czarujmy się, ale:

W końcu zacząłem kibicować kolesiowi, a nie tej młodej suce. I ten plakat ... niezła symbolika, a gdzie wilk ?

Oglądałem dawno, ale ocena jaką wystawiłem to chyba 3,5 było. Nie polecam.

Vinci - dobry polski film, ogólnie mam wrażenie, że rodzime kino w ostatnich latach zrobiło duży krok do przodu. Owszem mamy masę dziadostwa (czyt. komedie romantyczne, pseudo-gangsterskie komedie i ich pochodne), ale dobrymi produkcjami obrodziło (Vinci, Wesele, Dom Zły, Rewers, Wojna polsko-ruska, Testosteren, Pitbull, Generał Nill), ale do rzeczy.
Galeria ciekawych postaci, nieźle poprowadzona intryga, bardzo dobre aktorstwo i fajne "normalne" dialogi nie silące się na bycie mega-zajebistymi. Kino komercyjne nastawione na widza masowego, a przy tym kino nie głupie. Można się przyczepić kilku rzeczy, że kalka produkcji zagranicznych, że w sumie ograny schemat, ale świetnie zrealizowany, a co do zapożyczeń ... jak pożyczać to od najlepszych.

Mocne 7/10

Odpowiedz
Golfiarze 1,2 - Jak bylem maly to ogladalem to na okraglo i jakos ostatnio sobie o tych filmach przypomniałem i je odświeżyłem. O dziwo nadal fajne:) Nawiazanie do Szczek!

Odpowiedz
Arahan napisał(a):No nie czarujmy się, ale:

tak, ponieważ żeby
:roll:
ja rozumiem, że film może się nie podobać, ale pierwsza połówka nie ma absolutnie słabego punktu, a już na pewno nie jest nim ten fakt
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
Mefisto nie pamiętam dobrze tego filmu, ale:

Tak jak mówię nie pamiętam czy akurat tak to się rozegrało, ale tak to zapamiętałem i dla mnie to jest głupie, nie mówiąc już o późniejszych "próbach siły" :shock:

Odpowiedz
z tego co pamiętam koleś najpierw

Odpowiedz
Może faktycznie było tak jak piszesz, co nie zmienia faktu, że drażni mnie to niesamowicie, a sam film beznadziejny mimo, że miał zadatki na naprawdę niezły obraz.

BTW: chciałbym zobaczyć film o 30 latce wykorzystującej 14 latka. Tak, żeby było to pokazane od drugiej strony.

Odpowiedz
ja tam wolałbym zobaczyć film o 30 latce wykorzystującą 18 latkę :D

Odpowiedz
Takich filmów jest sporo, sam widziałem wiele ;) tylko, że dialogi słabe i mało rozbudowane, a i akcja raczej monotonna ;)

Odpowiedz
Rodia:

bo Ali to film, który podoba się prawie wyłącznie miłośnikom aptekarskiego talentu Michaela Manna. zwykły widz musi się przygotować na trudny (niezajmujący, nudny) seans.

swoją drogą, nie wiem, czy wiecie, ale gdy okazało się, że filmowi grozi kategoria pg-13, Mann naprędce dopisał kilka faków do dialogów (wedle innej wersji: nie zgodził się na usunięcie faków już istniejących). taki z dziada ancymon.

Odpowiedz
Miłość na wybiegu - jest postęp w dziedzinie polskich komedii romantycznych. Zamiast żenady - bezpłciowość i nawet odrobina lekkości. Gdyby tak jeszcze film był bardziej realistyczny (ze smażalni na światowe wybiegi? no problemo!), a aktorzy nie mieli kijów w tyłkach, ocena mogłaby być wyższa.

Odpowiedz
Cztery Wesela i pogrzeb- Mierzwiu zrecenzował polska komedię romantyczną, a ja zrecenzuję porządną :cool: Jak przedstawia się fabuła wiedzą wszyscy, więc się nad tym rozkminiał nie będę...
Dobra, zacznę z grubej rury: spodziewałem się czegoś lepszego. Tj. nadal jest świetny humor, aktorzy oczywiście świetni, ale...
-postać Carrie jest taka bez ikry(jedyna naprawdę fajna scena to dzielenie się przezyciami sexualnymi zwieńczone kultowym "To tyle. Mniej niż Madonna, więcej niz Lady Di" <ok> ); jak dla mnie najładniej w tym filmie była Kristin Scott Thomas :smile:
-I feel it in my fingers pojawia się w filmie raz, a potem tylko napisach końcowych- sądziłem, że skoro ten film wypromował tą piosenkę, to będzie tej piosenki więcej :smile:
-i Rowan Atkinson; dwie sceny zaliczył, w tym jedną naprawdę śmieszną

Reasumując, całkiem spoko film, ale Love Actually lepsze
8.5/10
Ps

Odpowiedz
Pytanie w spojlerze jest przezabawne :mrgreen:

Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
バリバリ   グシャグシャ   バキバキ    ゴクン
#Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D

Odpowiedz
Dziś widziałem (z 20 minut) najgłupszy film świata "Shaolin soccer"...no tak pojeb..ego filmu nie widziałem dawno, ja rozumiem kreskówkę o nożnej w wersji chińskiej, oglądało się jako szczyl, ale film...yyy...żenada...debilne i nie śmieszne.
Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
#Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D

Odpowiedz
Frontiere(s) - słyszałem legendy o (byle)jakości tego filmu, ale to co zobaczyłem, przeszło moje najgorsze oczekiwania. Produkcja gorsza od Jasona X - i niech to starczy za podsumowanie.
1/10
Why are you firing wallnuts at me?

Odpowiedz
SonnyCrockett napisał(a):Dziś widziałem (z 20 minut) najgłupszy film świata "Shaolin soccer"...no tak pojeb..ego filmu nie widziałem dawno, ja rozumiem kreskówkę o nożnej w wersji chińskiej, oglądało się jako szczyl, ale film...yyy...żenada...debilne i nie śmieszne.

http://www.film.org.pl/prace/stephen_chow.html 8)

Odpowiedz
Nie zmienia to faktu że film jest debilny w złym tego słowa znaczeniu...Dla mnie nie śmieszne, nie trawię, zresztą "Kung Fu Hustle" także nie było rewelacyjne, choć jeżeli można tak powiedzieć było bardziej zjadliwe, tam chociaż z 40 minut widziałem :P

Odpowiedz
"The Lovely Bones" - by Peter Jackson. Bieda. Książki nie czytałem, ale film słabuje i to strasznie - tzn. ogląda się to nieźle, ale nie wywołała ta cała historyjka we mnie choćby cienia jakichś większych emocji - ani nie walnęła w łeb, ani nie wzruszyła, no nic - co więcej, filmik o takiej a nie innej tematyce raczej wydaje mi się powinien jakiś materiał do przemyśleń czy to w trakcie czy już po seansie pozostawić. Tutaj coś takiego w moim przypadku nie miało kompletnie miejsca - aktorzy też w większości słabują (no, może poza Susan Sarandon - ale jej rola jest fajna raczej ze względu na swe walory "komediowe"), strona wizualna kompletnie nie zachwyca (CGI miejscami jest tak biedne, że przecierałem oczy ze zdziwienia) - to już pod względem wizualiów "What Dreams May Come" z Williamsem sprzed ponad 10 lat kasuje tego nowego Jacksona w przedbiegach. Dziwnie się ten film ogląda - niby jest on poprawny, ma ładne zdjęcia, muzyka nawet daje radę ale dramat rodziny został ledwie liźnięty, mamy masę scen-banałów itd. itp. Najprościej byłoby chyba napisać, że z naprawdę interesującego materiału wyjściowego zrobiono film kompletnie nijaki. 4/10
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon