Lalka (2026) vs Lalka (Netflix) - która Lalka lepsza?
Mam jakieś dziwne wrażenie Belle Epoque style :p

Odpowiedz
Wow zapomniałem jakim gównem była ta polska wersja "Taboo" :P

Odpowiedz
Ale to będzie epickie gówno :)
Zabili Pana Jezusa i wyłączyli komentarze...

Odpowiedz
Które :)?

Czekam aż bedzie taglajn "nie pomyl produkcji" :).

Odpowiedz
(09-02-2026, 13:09)Pelivaron napisał(a): Czaicie użyć Creep Radiohead w zwiastunie Lalki??? LOL

Ja jebie....buahahaha!
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz
Sam nie wiem, ale kolorystycznie wydaje mi się jednak ciut bardziej naturalne, niż ta pierwsza Lalka.
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
(09-02-2026, 18:53)Mefisto napisał(a): Sam nie wiem, ale kolorystycznie wydaje mi się jednak ciut bardziej naturalne, niż ta pierwsza Lalka.

Przecież to wygląda jak spinoff w bridgeortonów. Wersja kinowa jakaś taka bardziej elegancka była.
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.

Odpowiedz
Aczkolwiek jeśli wskazać która zapowiedź wygląda jakoś ciekawie to zdecydowanie ta serialowa. Trailer kinowej zapowiada film na którym najprawdopodobniej zasnę.

Odpowiedz
(09-02-2026, 19:04)Pelivaron napisał(a): Przecież to wygląda jak spinoff w bridgeortonów.

Nie chce mi się robić screenów, ale w tej pierwszej zajawce jest zdecydowanie więcej netflixowego T&O niż w tej drugiej. Bo na klasycznie kinowe kolory to ja już we współczesnym kinie w ogóle nie liczę.
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
(09-02-2026, 18:19)OGPUEE napisał(a): Które :)?

No ta co Pelivaron wrzucił trailerka.

Obstawiam, że wersja z Dorocińskim to będzie nudna, akademicka adaptacja, która dla mnie jest po prostu zbędna po serialu z Kamasem i filmie Hasa.
Natomiast ta netflixowa to będzie typowe netflixowe gówno, uwspółcześnione, unowocześnione i zjebane.

Odpowiedz
Zaraz to to są cały czas dwie wersje!? Ja myślałem, że jedną skasowali, ale nie byłem pewien którą :P

Odpowiedz
(09-02-2026, 19:22)Dr Strangelove napisał(a):
(09-02-2026, 18:19)OGPUEE napisał(a): Które :)?

Natomiast ta netflixowa to będzie typowe netflixowe gówno, uwspółcześnione, unowocześnione i zjebane.

Informacja prasowa brzmi następująco:

Cytat:Lalka to współczesna reinterpretacja klasyki Prusa, serial, w którym miłość, status i ambicje zderzają się w świecie gwałtownie pękających hierarchii społecznych. Na tle XIX‑wiecznej Warszawy obserwujemy, jak „klątwa awansu społecznego” kształtuje niemożliwą relację Wokulskiego i Łęckiej, a pochodzenie wciąż determinuje dostęp do władzy, prestiżu i szczęścia. To opowieść o cenie społecznego awansu, rozgrywana na tle pękającego porządku klasowego, gdzie miłość staje się polem walki o władzę, wolność i siebie.

:)
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.

Odpowiedz
(09-02-2026, 19:35)Pelivaron napisał(a): Informacja prasowa brzmi następująco:

Cytat:Lalka to współczesna reinterpretacja klasyki Prusa, serial, w którym miłość, status i ambicje zderzają się w świecie gwałtownie pękających hierarchii społecznych. Na tle XIX‑wiecznej Warszawy obserwujemy, jak „klątwa awansu społecznego” kształtuje niemożliwą relację Wokulskiego i Łęckiej, a pochodzenie wciąż determinuje dostęp do władzy, prestiżu i szczęścia. To opowieść o cenie społecznego awansu, rozgrywana na tle pękającego porządku klasowego, gdzie miłość staje się polem walki o władzę, wolność i siebie.

:)

Hmm.. opis jakby delikatnie sugerował że tu nie będzie jednostronnego uczucia.

Odpowiedz
Polscy Bridgertonowie, ale bez Murzynów :P

Odpowiedz
(09-02-2026, 19:25)Scheckley napisał(a): Zaraz to to są cały czas dwie wersje!? Ja myślałem, że jedną skasowali, ale nie byłem pewien którą :P

Tak. Dalej są. I obie będą mieć premierę w tym roku. 

W końcu Lalkom się udało coś, co nie wyszło Krzyżakom

Odpowiedz
Ten Netflixowy po zwiastunie wygląda ciekawiej (ale ma gorszą kobietę). Tak w ogóle to nie widziałem starej, nie czytałem książki i nie obejrzę też żadnych z tych :)

PS: kino polskojęzyczne jest już w takiej dupie, że kręci kolejne rimejki? Które będę przez kolejne 30 lat napierdalane na większości polskojezycznych kanałów?
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Ja jakoś nie jestem w stanie wydać jednoznacznych opinii po tych teaserach, bo przecież to nie są pełnoprawne zwiastuny, tylko klasyczna zajawka z raptem kilkoma ujęciami, które mogą być mocno mylące oraz muzyką z dupy.
Mimo tego najpewniej rację ma Strangelove, że to kinowe to będzie jakaś nudna buła, a Netflix to będzie typowy Netflix.

Odpowiedz
shamar napisał(a):Tak w ogóle to nie widziałem starej, nie czytałem książki i nie obejrzę też żadnych z tych :)

To.
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...

Odpowiedz
[Obrazek: 633012087_1447871270029327_8419058581836...e=6994AEBE]

Odpowiedz
(09-02-2026, 18:30)Bucho napisał(a):
(09-02-2026, 13:09)Pelivaron napisał(a): Czaicie użyć Creep Radiohead w zwiastunie Lalki??? LOL

Ja jebie....buahahaha!

Jest wersja poprawiona:

Jak żadna z tych dwóch ekranizacji nie umieści Długości dźwięku samotności, to krzyżyk im na drogę.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon