Lektor
Alien:

1. Janusz Szydłowski - DVD
2. Janusz Kozioł - TVN*
3. Jarosław Łukomski - Polsat

* w tej wersji film leciał na TVNie w tym samym dniu, w którym byłem w kinie na Titanicu. Nagrałem, ale potem wywaliłem wszystkie kasety i diabli wzięli. Na szczęście pomocny okazał się Mefisto. Nadal jednak szukam Obcego 3 z tym samym lektorem, którego puścili dwa tygodnie później.

Tylko ostatnie tłumaczenie wyjaśnia minę Lambert :)

Odpowiedz

Odpowiedz
Chyba nie było:
http://huntersky.deviantart.com
''WHATTUP, BIOTCH!" - Harrison Ford

Odpowiedz

1. DVD Imperial - Maciej Gudowski, tekst Jacek Mikina
2. VHS Imperial - Tomasz Knapik, tekst Jacek Mikina
3. Canal + - Janusz Szydłowski, tekst Anna Wiklińska-Kacprzak
4. Polsat - Jarosław Łukomski, tekst - ?
5. TVP - Jarosław Łukomski, tekst Tomasz Beksiński
6. TVN - Jarosław Łukomski, tekst Tomasz Beksiński
7. VHS Coma/Koma (?) - Janusz Kozioł, tekst Magdalena Balcerek

W zestawieniu brakuje wersji: VHS Guild - Stanisław Olejniczak, tekst Jacek Mikina.

Odpowiedz
jupijej :D ostro
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
Wykopalem yo :D

Odpowiedz
Janusz Kozioł mój guru. Czy jest gdzieś na necie wersja Die Hard z tym lektorem?
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

Odpowiedz
Na necie raczej nie ma.

Odpowiedz
Dwa ostatnie najlepsze :)
I can see your conciliation. I wanna see your conciliation.

Odpowiedz
Filmiki zapodawane przez Gieferga uświadomiły mi dobitnie jak głupim wynalazkiem jest lektor i w jakich warunkach kiedyś człowiek musiał oglądać filmy na przykład na VHS. Można powspominać jako ciekawostkę i puszczać w muzeum:)
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron

Odpowiedz
VHS/Koziol: Kurwa mac John, w cos ty sie wpierdolil - boskie :)
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz
Cytat:Filmiki zapodawane przez Gieferga uświadomiły mi dobitnie jak głupim wynalazkiem jest lektor

Sam jesteś głupim wynalazkiem :)

Odpowiedz
(23-11-2013, 21:20)Danus napisał(a): Filmiki zapodawane przez Gieferga uświadomiły mi dobitnie jak głupim wynalazkiem jest lektor

+100

Tylko Gudowskiego słucha się bez zgrzytania zębami.

Odpowiedz
Nawet w pierwszej dziesiątce bym go nie umieścił, a w ostatnim zestawieniu każdego jednego wolę od niego.

Odpowiedz
Ostatni Łukomski ma idealne tłumaczenie, ale to Kozioł niszczy system swoimi tekstami. Chciałbym obejrzeć film z tym tłumaczeniem na święta. Szydłowski z kolei dostał słaby tekst (przynajmniej w tych fragmentach wypada najsłabiej).

Odpowiedz
(24-11-2013, 23:19)Gieferg napisał(a): Nawet w pierwszej dziesiątce bym go nie umieścił, a w ostatnim zestawieniu każdego jednego wolę od niego.

Wiem, wiem - pisałeś o tym nie raz. Twój ranking ulubionych lektorów czytany od dołu listy pokrywałby się z moim :)

Odpowiedz
świątecznie :)

1. Janusz Szydłowski - TVN
2. Piotr Borowiec - DVD Kino Świat
3. Tomasz Knapik - DVD Universal

Odpowiedz
TVP mnie zabija. Puścili rosyjski dokument o Annie German - lektor zastępuje oryginalnego narratora wszędzie, poza wypowiedziami osób, gdzie objawia się geniusz Telewizji Polskiej: mamy oryginalny głos (często polski), na to nałożony rosyjski lektor, na co nałożony jest polski lektor.
Im częściej na mnie kamieniem rzucicie,
sami złożycie stos - - stanę na szczycie.

Grastroskopia - Bortal dobrze wpływa na trawienie gier

Odpowiedz
Nie to, żebym kochał tą żenadę TVP ale... nie wpadłeś na to, że DOSTALI TAKI MATERIAŁ?
Bo to chyba dosyć logiczne (przynajmniej dla mnie).
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Znaczy co, z lektorem polskim dostali? :) wybrali najtańszą, najbardziej leniwą opcję i tyle.
Im częściej na mnie kamieniem rzucicie,
sami złożycie stos - - stanę na szczycie.

Grastroskopia - Bortal dobrze wpływa na trawienie gier

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon