LockOut
Snappik napisał(a):Córka prezydenta: Rozmawiałeś z moim ojcem? Czy kazał Ci coś przekazać?
Snow: Tak, jesteś adoptowana.

To i scena, kiedy daje pannie karabin, a ona zaczyna strzelać jak rodzona siostra Abby Croft, na co Pearce rzuca:

- Myślałem, że jesteś od Demokratów.

Rozwaliło mnie to na kawałki. Film momentami naprawdę dobry, łatwo się przy nim wyluzować, bo jest bezpretensjonalny, ma fajnego głównego bohatera, ale co do tego to chyba na forum panuje konsensus ;) "LockOut" obejrzałem parę tygodni temu i dopiero teraz military mi przypomniał, odkopując ten wątek, że nie dałem tu jeszcze znaku życia. Krótko: nie ma poruty, warto zobaczyć.

No i CZAD trykocik Pearce'a: WARNING! OFFENSIVE :)

[Obrazek: lock_out.jpg]

Odpowiedz
Ej, fajny film. Nie rozumiem skąd tutaj tak dużo niskich ocen. Bez wątpienia Pearce to najjaśniejszy punkt, ale przecież wokół niego film się kręci. Przez to daje rade. Fabularnie to żadne aj-waj, ale nie jest źle. Jest parę wad, ale ogląda się całkiem przyjemnie. CGI słabuje naprawdę tylko w scenie ucieczki Snowa, ale ktoś (chyba tutaj na forum nawet?) pisał, że to wynikło z tego, że były problemy z budżetem pod koniec i ta scena znalazła sie w filmie niedokończona. Nie jest to dobre tłumaczenie, bo wypadałoby ją przyciąć albo jakoś zamaskować te kolosalne niedoskonałości (albo zatrudnić FreddiegoW), ale już nieważne.

Z poważny wad to brak mocnego przeciwnika. Oczywiscie aktorsko. Przydałby się tu drugi aktor na poziomie Pearce'a, który byłby tego filmu Hansem Gruberem.

Taka 7/10 spokojnie

(07-08-2012, 10:54)vast napisał(a): W szczególności irytuje postać Franka na którą wszyscy (widzowie) mają wyjebane.
Tego, który umiera w pierwszych pięciu minutach filmu?

Odpowiedz
Snow: Ciii
panna: Co? Usłyszałeś coś?
Snow: Nic. Po prostu rozkoszuję się ciszą.

:)

Odpowiedz
Najpierw pozytywne oceny The Happening, teraz pozytywne oceny LockOut, lepiej zmieńcie dilera :)
www.filmweb.pl/user/Azgaroth_2

Odpowiedz
Nie wiem, moze miałem zaniżone oczekiwania po tych negatywnych ocenach. Aczkolwiek zgodze się, ze przydałaby się jakaś akcyjka strzelaninowa bardziej warta zapamiętania. Coś bardziej kozackiego ze strony Snowa (w stylu akcji McClane'a z DIE HARD - strzelanie przez stół i "dzięki za radę", walka z Karlem, itp.).

Odpowiedz
Ja liczyłem, że Snow jednak pójdzie solo na dłonie z głównym złym, ale scenariuszowa wiksa spowodowała, że inaczej potoczyły się losy obydwu, czego niezmiernie żałuję.

Odpowiedz
Zmarnowany potencjał. Gdzieś tak od połowy wygląda to, jakby wyparowały im pomysły i zamierzali jak najszybciej skończyć film. Na minus także żenująca CGI scena "na motorze". Na plus - postać Guya.

6/10
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Ten film puentuje scena spadania ze stacji kosmicznej, gdzie lot z orbity okołoziemskiej na powierzchnię ziemi trwa z 5 sekund a jego amortyzacja to otwarcie spadochronu 100 m od ziemi. Głupota, głupota i brak choćby krzty uprawdopodobnienia tych absurdów.
Ten film to kompletne dno fabularne i reżyserskie a jedyne co powoduje że da się obejrzeć to postać Guya ale on też na koniec mięknie a one-linery się wyczerpują i film przebija poziom mułu. Córeczka prezydenta to jedna z najbardziej irytujących postaci jakie widziałem co potęguje drewno które ją odgrywa. 3/10.
Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
バリバリ   グシャグシャ   バキバキ    ゴクン
#Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D

Odpowiedz
Jakieś ochłapy zasądzili.

http://www.filmweb.pl/news/Carpenter+wygra%C5%82+w+s%C4%85dzie+z+Bessonem-114031
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
John Carpenter oskarżyl i Luca Besson o plagiat i ponoć wygrał:
http://variety.com/2016/film/global/john-carpenter-plagiarism-case-luc-besson-lockout-1201826597/
/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz
Nie ponoć, najpierw sędzia wydał wyrok i kazał zapłacić twórcom (Carpenter) 100 tysięcy ełło, przez firmę Bessona, a potem Besson wniósł apelację, a sąd zwiększył zadość uczynienie do 450 tysięcy ełło, więc cóż... Besson miał peszka.

Odpowiedz
IMO straszny idiotyzm. Brzmi jak jakiś przekręt.

Odpowiedz
Tak przeczytałem temat i dziwię się że nikt nie napisał o tym że żart z imieniem głównego bohatera jest wzięty z "Cobry" ;)

Mam też wrażenie że ostatnia scena mocno inspirowała się również  "Speedem" ( w sensie rozmowy bohaterów) :p

A tak poza tym fajny filmik, ode mnie 7/10 ;)

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości