Logika tłumaczy filmowych
Do niedawna.

Odpowiedz
ekhm

http://forumkmf.pl/showteam.php
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
Jest modem tylko w jednym dziale (chociaż to w sumie dziwne, bo myślałem, że mu zabrali moda). Poza tym, nawet gdyby był modem globalnym, to i tak bym mu nie wierzył, że czyta całe forum.
Democracy has nothing to do with freedom. Democracy is a soft variant of communism, and rarely in the history of ideas has it been taken for anything else.

Odpowiedz
No jest modem w dziale, o którym nikt nie pamięta.
Pewnie przeoczenie ;)

Odpowiedz
Pewnie dlatego psioczy w innych :)

ŁoQ, ile modów. Każdy ma swój kawałek torta.
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Cytat:to i tak bym mu nie wierzył, że czyta całe forum

Kilka sesji w ciągu dnia po 15-20 minut i wieczorem dłuższa. Rzeczywiście, kierwa, niewykonalne.
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
--
Laozi

Odpowiedz
(21-01-2013, 18:29)Mefisto napisał(a): akurat Hitch jest modem, więc rzekłbym, iż to go obliguje do czytania całego forum - w innym wypadku nie ma życia :)

No to mnie powinni wywalić :P nie ma zamiaru przebijać się przez setki stron flamewaru w tematach o Skyfall czy innych TDKR, bo to nie mój cyrk, nie moje małpy.
Im częściej na mnie kamieniem rzucicie,
sami złożycie stos - - stanę na szczycie.

Grastroskopia - Bortal dobrze wpływa na trawienie gier

Odpowiedz
Ciebie to już dawno powinni wywalić za obsceniczne avatary :P
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
People like us --> Ludzie jak my
Odd life of Timothy Green --> Niezwykłe życie Timothy'ego Greena
Impossible --> Niemożliwe

A ja na to... faktycznie "niemożliwe"!

Odpowiedz
http://www.zakazanaplaneta.pl/news.php?readmore=6366
Hail to the king, baby!

Odpowiedz
W sumie to nawet dzisiaj stwierdziłem, że w sumie "Szklana pułapka", choć nie jest dosłownym przetłumaczeniem "Die Hard" to uznałbym je za całkiem niezłe... gdyby powstała tylko pierwsza część. Ewentualnie druga. A potem już nie dałoby rady raczej zmienić tytułu w trakcie serii więc komedia trwa do dziś. Ta refleksja naszła mnie patrząc na surową twarz Johna McClane'a z plakatu Szklanej Pułapki 5";) Niestety teraz ten powiększający się numer obok niepasującego tytułu zaczyna nieco straszyć;)
Spectacle, proud to be a member of Forum KMF Film.org.pl since Mar 2013.

Odpowiedz
Swego czasu Mental podzielił się ciekawym przemyśleniem na temat tego tytułu mówiącym, że "szklana" nie musi dosłownie odnosić się do szkła, ale niewidzialnej bariery, której z jakiegoś powodu bohater nie może przekroczyć. Trafne spostrzeżenie, a biorąc pod uwagę, kiedy tytuł został wymyślony, wskazuje na jasnowidztwo autora :)
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
--
Laozi

Odpowiedz
Film klasy Z i jeden z efektów ubocznych "Szczęk" Spielberga, film Super Shark został przez jakiegoś delikwenta "przetłumaczony" jako Rekin cycojad (link). Ten tytuł swoją zajebistością przebija wszystkie inne :D

Odpowiedz
Oglądał ktoś "The Last Boy Scout" na TCM? Ponoć odchodziły takie wiksy jak - "Eat shit motherfucker!", czyli po naszemu, uwaga - "Spadaj na fajans ćwoku!" :)
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...

Odpowiedz
Jeśli na dodatek czyta to Knapik, to chcę tę wersję.:)

Odpowiedz
Tu jest Knapik :D

Odpowiedz
The Purge, czyli ten dość głupawo zapowiadający się thriller z Ethanem Hawkiem, o jednym dniu z dozwolonym morderstwem, wejdzie u nas do kin jako "Dzień Oczyszczenia". Niby tytuł jakoś nawiązuje do oryginału ale jak dla mnie marketingowo leży, a i kojarzy się z reklamą jakiegoś środka na zaparcia.

Odpowiedz
"Czystka" - i byłoby pięknie.

Odpowiedz
No nie wiem. Mnie od razu kojarzy się z czystkami etnicznymi.
Democracy has nothing to do with freedom. Democracy is a soft variant of communism, and rarely in the history of ideas has it been taken for anything else.

Odpowiedz
"The Fish Called Wanda" czy "The Fish Cold Wanda"? A czy to jakaś różnica!? ;)

[Obrazek: imag1148.jpg]
"to że gej sobie nie może wziąć ślubu to jest sprawa kościoła" - vast

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon