Loki (Disney+)
Rozgdz, doszukujesz się wszędzie jakichś znaków, drugiego dna, a jak mówimy o MCU, w którym cała pierwsza faza jest o Iron Manie, Capie, ich konflikcie (który nie był napisany w Avengers z powodu chemii tylko był naturalną konsekwencją fabularną) to ty tego nie widzisz, nevermind :)
que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.

Odpowiedz
Czyli że gdyby aktorzy/postaciie i ich relacja nie okazali się fajni/dobrze oglądalni to Marvel i tak by to w ten sposób realizował bo taki od początku był Wielki Plan ? :p

Odpowiedz
[Obrazek: the-office-walk-away.gif]
que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.

Odpowiedz
Cytat:Ogólnie uznana za sympatyczną postać nie budząca negatywnych emocji

Nie budząca ŻADNYCH emocji.

Odpowiedz
To raczej kwestia dalszego rozpisania. Aktor jest spoko, ostatnio nieźle wypadł w "Barbie", postać ma tą swoją rodzinę, "chińską mitologię", Pierścienie. Film w którym się pojawił raczej się dobrze kojarzy, klapy też nie zaliczył.

Gdyby się za to zabrał ktoś w miarę kompetentny i pomyślał co z tym gościem dalej zrobić i jak go pokazać żeby był ciekawy a jego problemy bliskie widzowi - nie wydaje się to czymś co przekracza możliwości dobrego reżysera i dobrego scenarzysty.

Bo np Captain Marvel to prawdopodobnie pójdzie po prostu do odstrzału, jej już raczej nic nie uratuje.

Odpowiedz
Fajgi chciał z Larson zrobił nowego Kapitana całego MCU, ale z tego co czytałem to sama Brie po backlashu od fanów straciła entuzjazm i na ten moment pojawi się teraz tylko w sequelu i zero planów na większy udział później, a The Marvels szykują się raczej na the flop więc nawet z czysto finansowego punktu nie ma to sensu.
que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.

Odpowiedz
Takie mówienie że ktoś stracił entuzjazm czy coś to raczej dyplomatyczne powiadamianie fanów/publiki ze postać idzie na odstrzał. Bardzo podobna sytuacja dotyczy Wandy/Olsenki a  na dodatek

https://naekranie.pl/aktualnosci/marvel-mcu-scarlet-witch-zginela-doktor-strange-2-oficjalnie-1698387736

Była heroska która stała się pełnoprawnym villainem ale nie ze swojej winy, wracająca na jasną stronę ,mająca potężne dramaty osobiste i dylematy moralne?
Myślę że może nie pasować do ogólnego obrazka.

Raczej dość oczywiste że nie pokazano bezpośrednio ciała/sceny śmierci właśnie aby przeżyła.

Odpowiedz
Obejrzalem poczatek 4 odcinka i zastanawiam sie czy tego nie rzucic w pizdu. Poziom odklejenia w Marvelu jest juz na niesamowicie wysokim poziomie. Twist dotyczacy Kanga ktorego zabili pod koniec pierwszego sezonu jest tak kurewsko glupi. Wciskanie na sile strong female gdzie sie tylko da osiagnelo tutaj juz szczyt wszystkiego. Niesamowite jak ten swiat zostal rozjebany przez zlewaczale srodowisko producentow.
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron

Odpowiedz
Nie można odmówić Fajgiemu tego, że nie ostrzegał/obiecał, że będzie diversity, female power i lbgtqwerty, MCU już nigdy nie wróci do tego co było, widzowie dojrzeli, a te filmy i teraz seriale już nie, nowe pokolenie ma to w dupie, więc teraz musieliby budować wszystko od początku.
que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.

Odpowiedz
Jeśli coś budzi negatywny oddźwięk i wpływa to na sprzedaż to zostanie wywalone i tyle.

Odpowiedz
Danus napisał(a):Obejrzalem poczatek 4 odcinka i zastanawiam sie czy tego nie rzucic w pizdu.

A nie miałeś czasem rzucić w pizdu całego MCU po GOTG Vol3?

Ja póki co nie sięgnąłem po nic z tegorocznego Marvela prócz właśnie tego filmu.

Odpowiedz
No mialem. Z nudow wlaczylem bo pierwszy sezon mi się nawet podobal.
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron

Odpowiedz
ale marny odcinek

ogólnie słabo, słabiutko

Odpowiedz
Nadrobiłem pierwszy sezon.. Jak dla mnie takie skrzyżowanie "Brasil" z "Time Cop" plus duet Wilson/Hiddleston niczym z jakiegoś serialu/filmu o gliniarzach :p Dość nieoczekiwanie jest to zawiązane na postaci Sylvie. I to się bardzo sprawdza bo te postacie niby mają być podobne a są kompletnie inne i ich zderzenie (Lokiego i Sylvie) wychodzi bardzo dobrze. Sezon 2 dopiero zaczynam ale.. jakoś na razie całościowo bez entuzjazmu. Z wyjątkiem... w odcinku drugim Hiddleston pokazuje jakim byłby Bondem i .. byłby naprawdę dobrym ;)
Pierwszemu sezonowi daję 8,5/10, bardzo fajny serial :p

Odpowiedz
mamy spodziewany finał drugiego sezonu

Odpowiedz
Eee... co?

Komentarz z blu-ray.com:

Cytat:Great finale…….dont know what I watched though!

:)

Odpowiedz
Drugi sezon był niby solidną kontynuacją ale jakby.. bez wyrazu, pozbawioną takich "większych" rzeczy których było sporo w pierwszym sezonie i które czyniły serial tak fajnym (np dynamika relacji Loki/Sylvie).
Ostatni odcinek to moim zdaniem nadrabia i to - uważam - najlepszy odcinek serialu do tej pory. Jest i wesoło i poważnie i nawet wzruszająco.
Do tej pory sezon 2 to było takie.. 6/10. Teraz daję 8/10 ;)

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon