Mad Max (1979-2024)
Gibson powinien grać Maksa - i to takiego, który został przywódcą żydowskich feministek, czy coś.

Odpowiedz
Koncept sequela z Melem jako starym Maxem jest cudowny.

Odpowiedz
Nota bene, mówił Miller gdzieś, gdzie chciał wpakowac cameo z Melem, które wczesniej planował? 

I czy te fotki z pokazów filmu, gdzie pojawił się Gibson, oznaczają, że między reżyserem a nim jest wszystko spoko i jest szansa na conajmniej cameo w przyszlosci? Jakies info? :)

Bo pamietam bodaj pojawienie się Millera na Comic Conie czy gdzies, gdzie niedługo po aferach z Gibsonem, wypowiadał się o nim tak, jakby nie mieli zbyt bliskiego i dobrego kontaktu.

Odpowiedz
Wzoraj byłem drugi raz. Ocena leci na 10/10, serio nie mam się do czego doczepić, a dodatkowo po zapoznaniu się z soundtrackiem jeszcze bardziej zacząłem doceniać produkcję Millera. W scenie ucieczki w kanionie, gdzie motocykle latają nad maszyną śmierci przy akompaniamencie tematu głównego wysiadam. To jest tak idealne, że można tylko zacząć bić brawo. Są tam drobne wady, ale ten świat, jego architektura, mitologia sprawia, że cała reszta się nie liczy. Szkoda, że po seansie najebałem się jak szpadel i dzisiaj cierpię :/

EDIT: czekam na jakiś konkretny maikng of :)

Odpowiedz
Coś dla tych co do końca nie doceniaja jedynki :P Ja tam zawsze ją lubiłem aby nie było :P

Odpowiedz
Weeee!
[img]http://kulturawplot.pl/wp-content/uploads/2015/05/explosion.gif[/img
http://kulturawplot.pl/wp-content/uploads/2015/05/explosion.gif]

Odpowiedz
Głupie pytanie: o co chodzi z tym gifem? :)

Odpowiedz
Gif od Cravena i cała akcja z ciężarówkami, cała ta scena to cholerny majstersztyk. Poza tym, detale! Ten film stoi detalami, takie drobne pierdółki jak "nierówna" fryzura Maxa z ranami po tępych nożyczkach, napis NUX na pedale w jego samochodzie, linka która była zaczepiona o drzewo, a którą sama się wciąga, itp, itd. Takie bzdety, ale sprawiają, że ten świat gdzieś tam jest, on istnieje, jest realny. Kurde, 2 seanse za mną, a chcę więcej i więcej. Maxiowi stuknęło 280 baniek, ciekawe ile ostatecznie zgarnie?

[Obrazek: LovelyDay.gif]

Odpowiedz
Seans za mną. Film bardzo dobry, do ideału brakuje sporo (m.in. przez efekciarstwo w niektórych scenach) jednak póki co the best of 2015. Wszystko co dobre zostało już napisane ale mam pytanie. Czemu film dostał R-kę? Nie był zbyt brutalny, mało przekleństw, krwi tyle co kot napłakał...

Odpowiedz
I ja obejrzałem. Jak najbardziej wszelkie zachwyty zasłużone i z całą odpowiedzialnością stawiam ten film w ścisłym top5 tego roku. Akcja goni akcje która to goni kolejną akcję i to wszystko jest tak prze zajebiście wyreżyserowane i na swój sposób szalone, że ogląda się jakby się siedziało na bombie zegarowej. Emocje są niesamowite i ja jako widz od razu łapię sympatię do bohaterów i zaciskam mocno kciuki za powodzenie ich planu. To rzadko ostatnio się zdarza w współczesnym kinie. Efekty znakomite a pamiętając niektóre making ofy śmiem twierdzić, że niektóre CGI zrobiono po mistrzowsku.
Aktorstwo znakomite, Hardy niezwykle wiarygodny i jako Max co chyba dziwne bardzo sympatyczny:P Mam tylko jedno ale: Hardy taki uber pro guner a nie zachowuje trigger discipline- tragedija:)
Mam tylko jeden minus- Miller nie potrafi reżyserować spokojnych scen dialogowych gdzie nic się nie dzieje a postacie siedzą i rozmawiają. Te sceny to najgorsza rzecz w filmie przy której męczyłem się niesamowicie.
Mocne 9/10
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron

Odpowiedz
(02-06-2015, 18:52)'Danus' napisał(a): I ja obejrzałem. Jak najbardziej wszelkie zachwyty zasłużone i z całą odpowiedzialnością stawiam ten film w ścisłym top5 tego roku. Akcja goni akcje która to goni kolejną akcję i to wszystko jest tak prze zajebiście wyreżyserowane i na swój sposób szalone, że ogląda się jakby się siedziało na bombie zegarowej. Emocje są niesamowite i ja jako widz od razu łapię sympatię do bohaterów i zaciskam mocno kciuki za powodzenie ich planu. To rzadko ostatnio się zdarza w współczesnym kinie. Efekty znakomite a pamiętając niektóre making ofy śmiem twierdzić, że niektóre CGI zrobiono po mistrzowsku.
Aktorstwo znakomite, Hardy niezwykle wiarygodny i jako Max co chyba dziwne bardzo sympatyczny:P Mam tylko jedno ale: Hardy taki uber pro guner a nie zachowuje trigger discipline- tragedija:)
Mam tylko jeden minus- Miller nie potrafi reżyserować spokojnych scen dialogowych gdzie nic się nie dzieje a postacie siedzą i rozmawiają. Te sceny to najgorsza rzecz w filmie przy której trochę męczyłem się niesamowicie.
Mocne 9/10

Trochę męczyłem się niesamowicie jak czytałem ostatnie twoje zdanie:D

Odpowiedz
(02-06-2015, 18:52)Danus napisał(a): Mam tylko jeden minus
Oj, Danus, ty skromnisiu. :)

Odpowiedz
(02-06-2015, 17:10)piczympoom napisał(a): Seans za mną. Film bardzo dobry, do ideału brakuje sporo (m.in. przez efekciarstwo w niektórych scenach) jednak póki co the best of 2015. Wszystko co dobre zostało już napisane ale mam pytanie. Czemu film dostał R-kę? Nie był zbyt brutalny, mało przekleństw, krwi tyle co kot napłakał...

Myślę, że sama obecność sceny, gdzie
i wszelkie tego następstwa wystarczą, żeby była Rka. Nawet już niezależnie od krwi i bluzgów. Oni w tej komisji chyba w ten sposób trochę działają.
.

Odpowiedz
(02-06-2015, 19:29)'srebrnik' napisał(a):
(02-06-2015, 17:10)'piczympoom' napisał(a): Seans za mną. Film bardzo dobry, do ideału brakuje sporo (m.in. przez efekciarstwo w niektórych scenach) jednak póki co the best of 2015. Wszystko co dobre zostało już napisane ale mam pytanie. Czemu film dostał R-kę? Nie był zbyt brutalny, mało przekleństw, krwi tyle co kot napłakał...

Myślę, że sama obecność sceny, gdzie
i wszelkie tego następstwa wystarczą, żeby była Rka. Nawet już niezależnie od krwi i bluzgów. Oni w tej komisji chyba w ten sposób trochę działają.

No to się trochę zawiodłem, bo to przyznanie R-ki za temat, a nie za wykonanie. Jeżeli pokazano by jej flaki i martwy płód na pustyni przyklasnąłbym, bo to byłaby prawdziwa odwaga.

Odpowiedz
Czasami filmy dostają Rke za sam temat, atmosferę, czy jak to tam określić. There Will Be Blood najlepszym przykładem - nie klną, nie ma golizny, krwi jedna mała kałuża.

Odpowiedz
Ja chyba nie rozumiem zachwytu nowym Mad Maxem. Stare części uwielbiam, uważam, że są kultowe. Na nowym Mad Maxie wynudziłem się strasznie ;/ Ale + za Hardy'ego i Furiose :)
"Y es que eso es y, creo, será siempre el cine: una manera maravillosa de soñar" J. Potau

Odpowiedz
Danus napisał(a):i z całą odpowiedzialnością stawiam ten film w ścisłym top5 tego roku.

A co poza nim jest w tym "ścisłym TOP-5" ?
a co jest w nieścisłym?

Odpowiedz
[Obrazek: am0E92v_460s.jpg]
Why are you firing wallnuts at me?

Odpowiedz
Może gdyby to był nowy film Quentina T., to bym się zajarał. Ale no to jest nowy "Mad Max", który z w ogólne nie ma tego klimatu Mad Maxów ;< Liczyłem na coś na miarę cz. drugiej a tutaj takie "coś". 
Jedyne co naprawde w tym filmie zrobiło na mnie piorunujące wrażenie, to burza piaskowa. Coś fenomenalnego ! :)
"Y es que eso es y, creo, será siempre el cine: una manera maravillosa de soñar" J. Potau

Odpowiedz
http://savethewailes.tumblr.com/post/120186445031/mad-max-fury-road-ponies-because-i-am-a-monster

[Obrazek: tumblr_np3enqp0Sn1r3awsto10_1280.jpg]

Wow :)

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon