Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.
02-12-2023, 18:43
|
Mad Max (1979-2024)
|
|
Nudziło mi się więc poprosiłem AI o grafiki z Sidem i wyszło cudownie.
que sera sera
Leżę i robię pod siebie Oozy nine millameedah. 02-12-2023, 18:43
Niesamowite. Ten żart z każdym powtórzeniem robi się coraz śmieszniejszy.
Może za kolejne 150 razy ktoś nawet zachichocze. 02-12-2023, 19:07
Serio, ile wizerunków Sida wrzuciłeś tu w ciągu ostatniego tygodnia? W pewnym momencie to się staje po prostu żenujące.
02-12-2023, 22:17 (02-12-2023, 19:07)Paszczak napisał(a): Niesamowite. Ten żart z każdym powtórzeniem robi się coraz śmieszniejszy. Ale te grafiki są śmieszne. W czym to robione?
welcome to prime time bitch!
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 02-12-2023, 22:39 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 02-12-2023, 22:40 przez shamar.)
Skorzystałem z Bing, ale ostatnio popsuli, ludzie zaczęli robić plakaty Disney np. o Floydzie albo muzułmanach i zablokowali tyle słów, że szkoda gadać, nawet przy Sidzie zablokowało mi parę bo użyłem sformułowania "black hair".
que sera sera
Leżę i robię pod siebie Oozy nine millameedah. 02-12-2023, 22:42 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 02-12-2023, 22:43 przez marsgrey21.)
Przypomnienie dlaczego "Thunderdome" było zajebiste :)
Chyba najbardziej kreatywna część z ostatnich trzech. Dostaliśmy dwie rozbudowane lokacje z ich mitologią - Bartertown i Kolonię Zaginionych Dzieci. Max który zatrudnia się jako płatny morderca, dwóch antagonistów którzy są uwikłani w bezwzględną walkę o władzę między sobą, jednak sami z osobna nie okazują się tacy źli. Zwłaszcza nieźle jest tu nakreślona Auntie Entity . W każdej chwili bym oddał "Fury Road" za cofnięcie się w czasie i nakręcenie kolejnej części, być może znów zahaczającej o odbudowujące się Bartertown i dalszą relację Maxa z Entity. Ech, marzenia :) 03-12-2023, 01:00 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 03-12-2023, 01:01 przez Rozgdz.) (02-12-2023, 18:26)zdzichon napisał(a): Po prostu dziwi mnie że zadeklarowanemu nonkonformiście ciężko uwierzyć że laski wolały wybrać wolność niż życie w złotej klatce i upodleniu. Mam wrażenie, że - jak większość widzów - nie ogarniasz zasad świata przedstawionego skoro porównujesz go do świata za oknem i sytuacji, której w sumie nie powinno być, gdyby nie rządowa zdrada i medialna nagonka (a która i tak była rajem w porównaniu do którejkolwiek części MM). Bo wiesz, to nie jest tak, że Joe, to Jerzy, który zabunkrował się na Pradze. A laski jakiemu to niby upodleniu były poddane, skoro nie tylko miały zapewnione bezpieczeństwo i żyły sobie w mega komfortowych warunkach z dala od napromieniowanego plebsu, ale i zostały wybrane do odbudowania zdrowej rasy ludzkiej? (03-12-2023, 01:00)Rozgdz napisał(a): Chyba najbardziej kreatywna część z ostatnich trzech. Dopiero co napisałeś, że wszystkie są takie same :)
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings 03-12-2023, 01:28 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 03-12-2023, 01:29 przez Mefisto.)
Ten sam schemat :)
W pewnym sensie Miller stał się swoim własnym więźniem bo widac że chciał aby widzowie uznali że "Fury Road" jest zajebiste, więc zrobił to na starym schemacie a nawet bardzo blisko "Road Warriora". Znowu dzika horda i znowu bezwzględny wódz, itd, itp. Właśnie w "Thunderdome" bardziej od tego odszedł bo postacie Entity i Master Blastera nie są jednowymiarowe, jest kwestia polityki, sporo jest tutaj o odbudowywaniu cywilizacji przez ludzi - jak działa miasto, jakie ma prawo, itd, tłum z Bartertown który ściga to nie jest ta bezwzględna horda z "Road Warriora" czy "Fury Road" co widać zresztą po losie Maxa. Mniejszy nacisk na akcję, większy na budowanie świata, postaci, relacji między nimi. Zresztą to co jest najlepsze w Fury Road to też - moim zdaniem - budowanie bardzo fajnej relacji między Maxem a Furiosą. 03-12-2023, 01:47 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 03-12-2023, 01:48 przez Rozgdz.)
I Uj
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 03-12-2023, 02:02
Nie ma takiego AI
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 03-12-2023, 02:38 (03-12-2023, 01:28)Mefisto napisał(a): Mam wrażenie, że - jak większość widzów - nie ogarniasz zasad świata przedstawionego skoro porównujesz go do świata za oknem i sytuacji, której w sumie nie powinno być, gdyby nie rządowa zdrada i medialna nagonka (a która i tak była rajem w porównaniu do którejkolwiek części MM). Bo wiesz, to nie jest tak, że Joe, to Jerzy, który zabunkrował się na Pradze. A laski jakiemu to niby upodleniu były poddane, skoro nie tylko miały zapewnione bezpieczeństwo i żyły sobie w mega komfortowych warunkach z dala od napromieniowanego plebsu, ale i zostały wybrane do odbudowania zdrowej rasy ludzkiej?Czyli założyłbyś maseczkę jakby Joe dał ci kanapkę :) Jakiemu upodleniu? Nie wiem nie pokazali co im robił dokładnie, po ich późniejszych reakcjach jestem w stanie stwierdzić, że nic co im się podobało. Sam fakt bycia rozpłodową krową "dla odtworzenia czystej rasy ludzkiej" widzę traktujesz jako spoko opcję na ewentualną przyszłość. Lebensborn - hit czy kit? :) 03-12-2023, 09:44 (03-12-2023, 09:44)zdzichon napisał(a): Czyli założyłbyś maseczkę jakby Joe dał ci kanapkę :) Facepalm Cytat:po ich późniejszych reakcjach jestem w stanie stwierdzić, że nic co im się podobało. No i to jest właśnie ten feministyczny wątek wjebany do kina postapo na siłę - wątek, który nie ma za grosz sensu, szczególnie w momencie, gdy nie jest umotywowany. A ten nie jest, bo nie widzimy nic, tylko mamy czysto współczesne podejście, czyli "liczy się samo zdanie (w domyśle: widzimisię) kobiety". Cytat:Sam fakt bycia rozpłodową krową "dla odtworzenia czystej rasy ludzkiej" widzę traktujesz jako spoko opcję na ewentualną przyszłość. Jak wyżej - podejście z podręcznika przykładnej feministki komformistycznego społeczeństwa pełnego dobrobytu, czyli zamiast siedzieć w spokojnym i bezpiecznym, pełnym przywilejów miejscu i urodzić pierwsze zdrowe dziecko od lat (i to na bank nie po seksie z byle kim, bo mało tam kto się nadawał do tego, tylko zapewne po jakimś wyselekcjonowanym zapłodnieniu; pomijam już absolutnie wszystkie inne okoliczności przyrody, które trzeba by brać pod uwagę względem etyki oraz "prawa wyboru"), to lepiej nie mieć nic i popierdalać sobie z koleżankami po radioaktywnej pustyni, gdzie w sumie z racji swojego czystego wyglądu i tak jesteś narażona na bycie gwałconą/zniewoloną przez praktycznie każdą napotkaną jednostkę/grupę. Legitka. BTW polecam seans Ostatniej walki Bessona, gdzie mamy w sumie bliźniacze motywy.
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings 03-12-2023, 19:33
No.. ale w sumie w dziejach tych filmów o uciekających niewolnikach trochę już było. Chociaż nie jestem pewny czy akurat dziewczynach z haremu, tego faktycznie nie pamiętam choć są produkcje które o harem zahaczją np to całe tureckie 'Wspaniałe stulecie".
Czy w ogóle o niewolnikach ..ale jak do tej pory to niewolnicy uciekali z niewoli (czy tez chcieli przestać być niewolnikami) bo pragnęli wolności. To naprawdę stary motyw. Nawet w amerykańskich produkcjach niewolnicy nie uciekają bo niewola plami dumę ich czarnej rasy, czy cuś. Jakby Miller miał te 30 lat i był jakimś "ideowym natchnionym" w tego typu "dyskusjach" to można by było tak przypuszczać - tutaj męskie miejsce przemocy, tam kobiece "idealne" dobrobytu, ustawienie kobiecej postaci w centrum (bo Theron nie zabrała Hardy'emu filmu, to Miller ją ustawił w centrum i dał emocjonalne sceny a Hardy to aż za bardzo próbował czasem powalczyć o uwagę). Ale to jest George Miller, filmowiec starej daty. I jest kontekst poprzednich filmów. To jest raczej oprawa niż treść ;) 03-12-2023, 20:22 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 03-12-2023, 20:26 przez Rozgdz.) |
|
|
| Podobne wątki | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| Szczęki (Jaws 1975, 1979,1983,1987) | Goro Gondo | 86 | 37,757 |
21-05-2026, 17:35 Ostatni post: slepy51 |
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 1 gości |