Mad Max (1979-2024)
Tak sobie teraz sprawdziłem i nowa planeta małp miała otwarcie w wysokości 58 milionów w juesej, a Sidosa tylko około 30 milionów, oba filmy to nowe części znanych serii z nowymi bohaterami/aktorami i jestem zdziwiony, że ludzie chętniej poszli na małpy niż na prosty akcyjniak.
que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.

Odpowiedz
Może nie widać na pierwszy rzut oka, ale Małpy i tak poradziły sobie tak se biorąc pod uwagę, że jest coś takiego jak fandom PotA i to dość pokaźny, głównie wśród nieco młodszej widowni przed 30 glównie przez to, jak bardzo dobrze przyjęła się poprzednia trylogia. A Mad Max to taka przebrzmiała marka, która pojawia się raz na jakiś czas i zbiera dobre oceny, ale ludzie nie są aż tak przywiązani do niej jako do serii filmowej.

Odpowiedz
MadMaxy to dość hermetyczna nisza. Do tego filmy w Rce :D
Dziwactwa, które trudniej sprzedać, trudniej wypromować.

Wychwalany pod niebiosa FuryRoad nie zawojował BO, to jak miała to zrobić Furiosa? I tak cud, że dali na to hajs Millerowi.

Można się jedynie zastanawiać czy sequel-spin-off z Theron /sequel z Hardy'm nie zarobiły tyci więcej.

Wysłane przy użyciu Tapatalka
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.

Odpowiedz
Fury Road zarobiło w dłuższej perspektywie (prawa telewizyjne, blu ray/dvd), a WB wolało kręcić coś opartego na serii niż nie kręcić nic albo coś nowego.
que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.

Odpowiedz
(25-05-2024, 22:08)Craven napisał(a): PS. Na napisach końcowych widzimy scenki z Fury Road

Czyli zakładam, że film, choć opowiada o wcześniejszych wydarzeniach, nie nadaje się do obejrzenia przed "Fury Road" (dla kogoś, kto jeszcze nie widział), bo spojleruje ten film na napisach? Ale debilizm.

A w ogóle to czuć w tym nowym filmie tę R-kę? Bo "Fury Road" dostało ją praktycznie za nic - ewidentnie był kręcony pod PG-13. Dlatego ciekawi mnie, czy chociaż "Furiosa" jakoś sobie na nią zasłużyła.

Odpowiedz
Nie ma seksu i chyba nie przeklinajo, ale jest dość brutalny momentami, na pewno bardziej zasłużona Rka od Fury Road.

Odpowiedz
Czyli ten Max ma sceny na napisach, które są przyszlospekcją?

(26-05-2024, 22:36)al_jarid napisał(a): Czyli zakładam, że film, choć opowiada o wcześniejszych wydarzeniach, nie nadaje się do obejrzenia przed "Fury Road" (dla kogoś, kto jeszcze nie widział), bo spojleruje ten film na napisach? Ale debilizm.

Nie pierwszy przypadek.
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
No Furiosa to za samą scenę z ręką musiała dostać R'kę.
que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.

Odpowiedz
O, to podobnie jak "Terminator: Bunt maszyn".
Tak mi się skojarzyło.

Odpowiedz
ja p... ten film też puszczają z DUBBINGIEM?

Czyli to już początek końca...

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Jaki początek? Puszczali z dubbingiem "Logana" i tego ostatniego kinowego "Predatora", to czemu akurat dubbing do "Furiosy" miałby być zwiastunem końca?

Odpowiedz
Wiem, że puszczali. Ale to ciagle były wyjątki.

Odpowiedz
Natomiast ten film z dubbingiem to już nie jest wyjątek, tylko norma.
.

Odpowiedz
https://pl.ign.com/furiosa-saga-mad-maxa/61517/news/hollywood-nie-zna-granic-mloda-furiosa-byla-poprawiana-z-zastosowaniem-ai

I dobrze to wygląda w ruchu?
To już ten etap, że odmladzanie będzie świetne?

Wyobraźcie sobie coś takiego w "Heat 2"?

Odpowiedz
To było już widać w zwiastunie, że coś jest nie tak z "twarzą" dziewczynki (chyba nawet kadr z trailera się załapał). Jak dla mnie - kolejny przykład że Miller poszedł na łatwiznę. 
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

Odpowiedz
Czemu? Muszę jeszcze sam zweryfikować, ale w recenzji RLM mówili że to świetny zabieg i dzięki niemu przejście od dziecięcej aktorki do dorosłej jest bardzo płynne.

Odpowiedz
Kiedyś wystarczył po prostu dobry casting (vide Braveheart), dzisiaj wszystko trzeba zajebać od góry do dołu kompem. Niech współczesne kino płonie, bo nie zasługuje na nic innego.
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
A jak często zdarzał się ten "dobry casting"? Bo pamietam takowy głownie z tego serialu, gdzie ścigali zbrodnie po latach. Tam się przykładali, żeby młode i stare wersje były wiarygodne.

Odpowiedz
Zbadaj sobie. Albo pooglądaj dobrze obsadzone filmy.
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
(28-05-2024, 14:11)shamar napisał(a): A jak często zdarzał się ten "dobry casting"?

"Ostatni smok" - tam Thewlis i nastoletnia wersja jego postaci byli do siebie uderzająco podobni.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon