A potem Miller dziwi się, że wychodzą mu tak oszałamiające kadry na miesiąc przed premierą:
28-05-2024, 14:35
|
Mad Max (1979-2024)
|
|
Przecież można było znaleźć 2 w miarę podobne dziewczynki. Sami przyznali że to podobieństwo po użyciu CGI jest na poziomie 35 i potem 80%, więc po kiego wafla robić to taką metodą, wydawać miliony na kompa, skoro można opłacić speców od castingu?
A potem Miller dziwi się, że wychodzą mu tak oszałamiające kadry na miesiąc przed premierą:
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.
28-05-2024, 14:35
Skąd wiesz, że to kosztowało miliony? Może mają w sofcie suwak do rozsuwania oczu :)
28-05-2024, 15:21
Najlepszy casting to był w Man of Steel.
![]() ![]() ![]() Szczerze mówiąc, też nie rozumiem, po co pedantyzm w związku z wyglądem młodszej Furiozy, gdy Sidoza nie wygląda jak Furioza z Fury Road.
que sera sera
Leżę i robię pod siebie Oozy nine millameedah. 28-05-2024, 16:07 (28-05-2024, 14:35)Snappik napisał(a): ...po kiego wafla robić to taką metodą, wydawać miliony na kompa, Skąd wiesz, że miliony? Tutaj najważniejszą informacją jest, że użyli AI. Czyli wydali na to pewnie grosze a całą robotę odwalił bot.
welcome to prime time bitch!
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 28-05-2024, 16:10 (28-05-2024, 11:53)shamar napisał(a): https://pl.ign.com/furiosa-saga-mad-maxa/61517/news/hollywood-nie-zna-granic-mloda-furiosa-byla-poprawiana-z-zastosowaniem-ai Byłem w kinie i wg mnie wyszło bardzo dobrze. Jedna z najlepszych tego typu akcji, a być może najlepsza od Benjamina Buttona. No ale to nie było nakładanie ryja, tylko raczej takie mniej inwazyjne kombinacje. No i jak już było wspominane - raczej zbędne, ale sztucznością nie wieje. Film miał problemy z niektórymi ujęciami (najgorsze to spadający w przepaść samochód i jak im w Cytadeli na tym dźwigu też pojazd spadł) i raczej biednym oświetleniem, ale akurat nie tutaj. Wizualnie to ogólnie wygląda lepiej od zwiastunów - widać, że goniły terminy i trzeba było coś zmontować. 28-05-2024, 17:56 (28-05-2024, 11:53)shamar napisał(a): https://pl.ign.com/furiosa-saga-mad-maxa/61517/news/hollywood-nie-zna-granic-mloda-furiosa-byla-poprawiana-z-zastosowaniem-aiZobaczymy pełny potencjał tej technologii przy nowym filmie Zemeckisa :D Będą odmładzać Hanksa chyba konkretnie, to będzie można sobie lepiej to "AI" ocenić. Furiosa wygląda bardziej jak taki mini-eksperymencik. Nie do końca też wiem czy udany, bo ja tam zbytnio podobieństw do ATJ nie widziałem na finiszu roli tej małej. Przy tak charakterystycznych twarzach Drivera i DeNiro, nie wiem czy to byłby dobry pomysł użycia tego w Heat2. Rezultat mógłby być komiczny. Wysłane przy użyciu Tapatalka
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.
28-05-2024, 22:14 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 28-05-2024, 22:16 przez zombie001.) (28-05-2024, 22:14)zombie001 napisał(a): Nie do końca też wiem czy udany, bo ja tam zbytnio podobieństw do ATJ nie widziałem na finiszu roli tej małej. Przy tak charakterystycznych twarzach Drivera i DeNiro, nie wiem czy to byłby dobry pomysł użycia tego w Heat2. Rezultat mógłby być komiczny.Znając przepracowanie grafików i marnotrawstwo pieniędzy zapewne byłby. 28-05-2024, 22:29 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 28-05-2024, 22:29 przez OGPUEE.) (28-05-2024, 22:14)zombie001 napisał(a): Przy tak charakterystycznych twarzach Drivera i DeNiro, nie wiem czy to byłby dobry pomysł użycia tego w Heat2. Rezultat mógłby być komiczny. Chodziło mi bardziej o Pacino skoro, ponoć, on ma pojawić się w filmie. Przy czym pamięta jeszcze ktoś jak przerabiali Gordona Lewitta na młodego Willisa?
welcome to prime time bitch!
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 28-05-2024, 23:34
Widziałem.
Ok, mogę dać nawet 8/10, ale nie czuję ekscytacji jak w przypadku Fury Road i nie rozumiem ludzi, którzy chwalą Hemswortha, odstawił po prostu edgy Thora i tyle, momentami miałem wrażenie, jakby występował w zupełnie innym filmie, nie był po prostu opętany jak inni bohaterowie, których widzieliśmy zarówno w Fury Road jak i Furiosie, tylko coś w rodzaju Jacka Sparrowa i pasowało to jak ketchup do grochówki. W ogóle mnie nie jarał, za to odmłodzony Immortan Joe wzbudzał grozę i robił o wiele lepsze wrażenie niż "Dementus" (ja pierdolę co za imię), jeśli chodzi o efekty to widać użycie komputera w wielu sekwencjach, ale nie uderzało to taniością jak w marvelach, po prostu było widać i tyle, poza tym mamy klasowego reżysera, więc wizualnie jest bardzo dobrze, tyle że nie jest nieskazitelnie jak w Fury Road. Efekty wizualne związane z Furiosą są bardzo dobre, ale przyznam się szczerze, że Sid jako Furioza ani mnie nie grzała, ani nie ziębiła, za to dziewczynka grająca jej młodszą wersję była świetna, scena przy pierwszym spotkaniu z Immortan Joe, jej zaszklone oczy i spojrzenie, jakie rzucał Immortan w stronę Thora były świetnie i o tym bym chętnie obejrzał film, o tym jak się spotkali, jak ich drogi się rozeszły, a nie kurva o Dementusie...
que sera sera
Leżę i robię pod siebie Oozy nine millameedah. 29-05-2024, 10:32
Zobaczyłem 8/10 i mówię "oho, wreszcie post marsgreya w którym będzie musiał coś pochwalić".
Na szczęście pozostał sobą.
https://www.filmweb.pl/user/Nawrocki/activity
https://letterboxd.com/nawrocki/list/best-movies-of-2020s/ https://letterboxd.com/nawrocki/list/2024-movies/ 29-05-2024, 10:47
Stabilność to podstawa.
que sera sera
Leżę i robię pod siebie Oozy nine millameedah. 29-05-2024, 10:50
Robię sobie powtórkę Fury Road przed Furiosą i dopiero skojarzyłem że War Boys skłądają ręce w układ cylindrów w V8. Kocham ten film, to absolutne arcydzieło.
30-05-2024, 15:34
Za 25 dni Furioza będzie w sklepikach, więc jeśli ktoś miał dylemat czy iść do kina, to już wie.
que sera sera
Leżę i robię pod siebie Oozy nine millameedah. 31-05-2024, 23:46 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 31-05-2024, 23:46 przez marsgrey21.)
Mega to słabe.
Kiedyś: chodźmy do kina tydzień-dwa później żeby były wolniejsze sale Dzisiaj: idźmy na premierę bo zaraz to zdejmą z kin 31-05-2024, 23:50
Robią się po prostu bardziej elastyczni. Jakby był od początku hitem, to poszłoby drogą "Barbie", a że nie jest, to chcą szybko ściągnąć kasę z płatnych VOD.
Trochę zrozumiała sytuacja. Szkoda Millera i tego prequela z Hardy'm, ale cóż.. Mówi się trudno, żyje się dalej. Wysłane przy użyciu Tapatalka
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.
01-06-2024, 00:18
Obejrzałem i ja. Fajny film, o dziwo mniej bezmyślnie feministyczny niż FR, ale klapie trudno się dziwić. Miller dał sobie wmówić, że Furiosa to interesująca postać, a tak nie jest. Więcej, ona wcale nie jest główną bohaterką Fury Road. Max wprowadza nas do świata filmu, Max wykonuje zdecydowaną większość akcji, Max zabija/walczy ze wszystkimi złolami poza Immortanem, Max jest autorem finałowego planu, Max pokonuje Furiosę w bezpośredniej walce... Furiosa jest więc jak rozumiem główną bohaterką bo ta narcystyczna pinda Theron zażyczyła sobie scenę w której krzyczy na chmury jak dziadek Simpson. Spoko.
I tu tak samo, bohaterka jest zwyczajnie nudna. Ciężko winić Taylor-Joy, która jest w sumie lepszą aktorką od poprzedniczki, ale do grania ma tyle co nic - może poza finałową konfrontacją, która tez jest zdominowana przez odwalającego życiówkę Hemswortha. Właśnie, finał to bodaj moja ulubiona część filmu, iście westernowa w w swym nieoczekiwanym minimalizmie i nastroju. Akcja jest chwilami nawet ciekawiej wykombinowana niż w Fury Road, ale jednak nieco gorzej sfilmowana. Cóż, różnica między reżyserem około siedemdziesiątki a tym samym panem około osiemdziesiątki, który pewnie woli załatwić trochę więcej komputerem, siedząc przed monitorkiem w papuciach z kawusią. A także różnica między Johnem Seale a... eee... (rzut okiem do wikipedii) ...Simonem Dugganem. Uuuu, zrobił zdjęcia do Mumii 3. Tak czy inaczej fajny film, ale w tym tempie zamiast rzekomo wymarzonego przez fanów sequela z Gibsonem jako starym Maxem dostaniemy sequel z Hardym jako starym Maxem. 08-06-2024, 21:01 |
|
|
| Podobne wątki | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| Szczęki (Jaws 1975, 1979,1983,1987) | Goro Gondo | 86 | 37,757 |
21-05-2026, 17:35 Ostatni post: slepy51 |
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 1 gości |