Mad Men
Sezon dalej fantastyczny. Tomorrow Never Knows w ostatnim odcinku dało czadu.

Przepraszam za głupotę tego, ale muszę wrzucić:

Odpowiedz
Podobno pierwsze wykorzystanie Beatlesów w telewizji ever. Ja czekam na cały sezon i walę maratonik. Pierwsze dwa odcinki(o długości trzech) - kapitalne.

Odpowiedz
Przerywając najnowszy odcinek pragnę tylko zakomunikować iż powrót Kinseya przekroczył moje najśmielsze oczekiwania :D

Odpowiedz
I zrobili to znowu, najlepszy odcinek sezonu, zjada na śniadanie Signal 30, Far Away Places czy Other Woman. Coś pięknego.

[Obrazek: tumblr_m54lqbi0RV1qag9zto1_r3_500.gif]

[Obrazek: tumblr_m54ldfhomk1qzq68bo1_1280.jpg]

[Obrazek: tumblr_m54z71npyZ1r4ofpvo1_1280.png]

Odpowiedz
... Why does everything always turn out crappy?

Ogromnie smutny, ale i mistrzowski odcinek, w którym nie zabrakło i czarnego humoru.
Złe opinie o Jaguarze jednak nie były przesadzone, to auto do niczego się nie nadaje. Nigdy go nie kupię.

Odpowiedz
25 Things You Didn't Know About “Mad Men” That Will Blow Your Mind

http://www.buzzfeed.com/whitneyjefferson/25-things-you-didnt-know-about-mad-men-that-wil

zaskakuje chyba najbardziej pozycja nr 3 :)

Odpowiedz
Nikt nie pisze o finale?
Cóż, odcinek nie powalił, raczej podsumował wątki ciągnące się przez cały sezon i zarysował przyszłość SCDH (bo raczej tak teraz..). Ciekawi mnie jak prezentować będą się nowe biura.

[Obrazek: madmenq.jpg]

Poza tym, kilka fajnych scen z matką Megan, ogólnie Megan na plus w tym odcinku, Campbell znów w ryj dostał, a zakończenie jego wątku z Alexis Bledel.. mocne, fajne, szczere. Podobał mi się ten wątek, w ogóle jak już kiedyś mówiłem, coraz bardziej dociera do mnie Pete, dalej go nie lubię, ale nie jest już dla mnie kompletnie antypatycznym typem jak w pierwszych dwóch seriach. Weiner zapowiadał że dowiemy się w finale czegoś nowego o Donie.. Nie mam pojęcia o co mogło chodzić, o to
No i świetne kilka ostatnich minut, miło widzieć że Peggy nie wyleciała z serialu (chociaż te ruchające się psy lekką przesadą) i że wciąż będzie miała wpływ na fabułę. Ciekawi mnie czy wątek Rogera i jego przygód z kwasem wciąż będzie obecny w 6 sezonie, jak jasno wskazuje ostatnia scena pokonał swój strach przed wzięciem go samemu : )
Ostatnia scena - mniam.

Are you alone?

[Obrazek: draperl.jpg]

PS Zdradził czy nie zdradził? ; )

Odpowiedz
Zgadzam się że sezon trochę poniżej czwartego, myślę że twórcom ciężko będzie przeskoczyć poziom tamtego sezonu, jeśli się uda to będzie wspaniale. Czekam na 6 sezon!

Odpowiedz
"Jakuzzi po 4 sezonie napisał(a):Motywacja jest akurat raczej zrozumiala (poza zwyczajnymi damsko-meskimi kwestiami, Don po raz kolejny odcina sie od przeszlosci, ktora poznala dr Miller)

No i nie okazało się to prawdą.
Jakuzzi, wciąż oglądasz czy odpuściłeś?

Odpowiedz
Oczywiście, że oglądam. Parę dni temu zaliczyłem finał. W mojej ocenie piąty sezon był nieco słabszy od najlepszego do tej pory, czwartego. Przede wszystkim przez parę średniackich wątków-przedłużaczy, np. Pete'a czy Betty. Z drugiej strony podoba mi się lekka metamorfoza Peggy, która wreszcie nabrała pewności siebie i przestała użalać się nad sobą (więc już nie irytuje). Zresztą, mogę się żalić na to i owo, ale muszę szczerze przyznać, że wyczekiwałem każdego odcinka aby go momentalnie pochłonąć - do tego stopnia ten serial mnie już wciągnął. A teraz znowu trzeba czekać.

Odpowiedz
Nie złapałem tego serialu. Ok, przebrnąłem przez 5 sezonów bez bólu, ale też zupełnie nie zbliżyłem się do poziomu, jaki powinien prezentować wielokrotnie nagradzany i świetnie oceniany przez widzów serial. Tak naprawdę mógłbym słowo w słowo przepisać zarzuty Jakuzziego z pierwszego posta - brak dramatu, brak wątku głównego, sklejającego pojedyncze epizody w serie. Brak też konsekwencji, skakanie po wątkach i zostawianie ich otwartych to norma. Nawet Hamm bardzo rzadko wykracza poza rzetelną pracę, a potrafi być świetny. Obok niego najlepiej wypadają Hendricks i Slattery, to oni trzymają całość pomimo miałkości fabuły.
Im częściej na mnie kamieniem rzucicie,
sami złożycie stos - - stanę na szczycie.

Grastroskopia - Bortal dobrze wpływa na trawienie gier

Odpowiedz
[Obrazek: 885781_10152663101520327_898541668_o.jpg?dl=1]
Przebieracie już nóżkami na myśl o kolejnym sezonie?

Odpowiedz
Emm.. Tak!

Hitch, nie denerwuj mnie, gdyby ten post napisał ktokolwiek inny zaraz biegłbyś na skargę albo pisał jak to zaśmieca temat.

Co do 6 sezonu:

Odpowiedz
Cytat:gdyby ten post napisał ktokolwiek inny zaraz biegłbyś na skargę albo pisał jak to zaśmieca temat

Ale ja go napisałem, więc nie widzę problemu :)
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
--
Laozi

Odpowiedz
(13-03-2013, 09:25)Hitch napisał(a): Um... Nie.

Twoja strata. o.

http://www.filmweb.pl/user/Corn

"Pierdu-pierdu, siala-lala; Braveheart kosmos rozpierdala" - Bucho

Odpowiedz
Trzy razy podchodziłem do "Mad Men". Nigdy nie skończyłem pierwszego sezonu. O.
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
--
Laozi

Odpowiedz
Tym bardziej Twoja strata, bo Mad Men to obecnie jedyny(??) serial, którego kolejne sezony są tak samo świetne, jeśli nie lepsze od pierwszych.

Odpowiedz
Oczywiście że lepsze. 3,4,5 - każdy z nich jest lepszy od pierwszych dwóch.

Odpowiedz
[Obrazek: mm05.jpg]

Odpowiedz
Wow, Stan ma zajebistą brodę.
http://www.filmweb.pl/user/Corn

"Pierdu-pierdu, siala-lala; Braveheart kosmos rozpierdala" - Bucho

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości