Marvel's Agents of S.H.I.E.L.D. / Agent Carter
[Obrazek: agents_of_shield_banner.jpg]

"Marvel's Agents of S.H.I.E.L.D." - serial opisywany jest jako wielki powrót agenta Phila Coulsona (Clark Gregg) do światowej organizacji broniącej porządku o nazwie S.H.I.E.L.D. Coulson dowodził będzie małym oddziałem świetnie wytrenowanych agentów, zajmujących się sprawami, które nie zostały jeszcze sklasyfikowane, są nowe, dziwne i trudne do zrozumienia. Drużynę tworzyć będą: agent Grant Ward (Brett Dalton) - specjalista od walki i szpiegostwa, agentka Melinda May (Ming-Na Wen) ekspert sztuk walki i pilot, genialny naukowiec agent Leo Fitz (Iain De Caestecker), agentka Jemma Simmons (Elizabeth Henstridge) oraz Skye (Chloe Bennet) - fachowiec od hakowania i komputerów, która niedawno dołączyła do oddziału.

źródło: Hatak.pl

[Obrazek: agents_of_shield.jpg]

Producentem wykonawczym, twórcą i reżyserem jest oczywiście Joss Whedon. Stacja ABC zamówiła juz pełen sezon serialu, który jak wiadomo jest częścią Marvel Cinematic Universe.

Odpowiedz
Rozmieniają ten świat na drobne. Podziękuję, bo nie dla agentów SHIELD oglądam MCU.
Cytat:agent Leo Fitz
Jakby był Leo Getz, może bym się zainteresował :P

PS. O, Chun Li w obsadzie i nawet się trzyma jak na 50 lat.

Odpowiedz
Rozmieniają jak rozmieniają, wyjdzie z tego kolejny element uniwersum w którym będziemy zadawać sobie pytanie ale dlaczego do cholery tutaj nie pomógł im Iron man/ Kapitan Ameryka/ Hulk/ Thor/ Czarna wdowa/ Hawkeye/ Nick Fury. Marnie zaczynie wyglądać spójność całego uniwersum, no chyba że nieoczekiwanie pojawią się w epizodach niektórzy z wcześniej wymienionych.
Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
バリバリ   グシャグシャ   バキバキ    ゴクン
#Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D

Odpowiedz
A to się w ogóle dzieje po Avengers? Tak, wiem, piszą o powrocie Coulsona, ale może chodzi po prostu o to, że Gregg wraca w tej roli na ekrany.

Odpowiedz
Tak, po Avengers. Oficjalnie bylo powiedziane, ze Fury sfingował śmierć Coulsona. A przynajmniej jego przeżycie zataił.

Mnie ciekawi ten serial z trzech powodów: 1) MCU; 2) Lubie Coulsona; 3) Pieczę nad serialem sprawuje Joss Whedon, ale nie tylko, bo także jego brat, z którym zrobił Dra Horrible. Mysle, ze to ma potencjał na przyjemny serial, który przynajmniej umili oczekiwanie na nowy film z MCU.

Odpowiedz
Pomoc Nicka Fury, jako udział w akcjach może i niepotrzebny ale już udział w serialu wydaje się niezbędny skoro jest szefem S.H.I.E.L.D.
Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
#Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D

Odpowiedz
A ja nie rozumiem tego narzekania na brak pomocy od Avendżersów zawsze i wszędzie. Tak jakby zagrożenia się umawiały jak przeciwnicy w kinie kopanym i atakowały w odpowiednich odstępach czasu. To raz, a dwa to chyba nikt nie biega do mamusi za każdym razem jak mu się bucik rozwiąże. Czasem trzeba stanąć na wysokości zadania.

Odpowiedz
Tylko że to będą musiały być wyjątkowo nieważne zadania skoro nie będą uczestniczyć w nich etatowi i ważni agenci jak Czarna wdowa, Hawkeye czy Nick Fury. A skoro będą tak mało istotne dla całego uniwersum to i zainteresowanie nimi będzie trudne.

Odpowiedz
Fury sfingował przebicie na wylot z którego krew wymazywali cenzorzy w innych krajach? Jak już na początku serial robi ze mnie idiotę to raczej nie zamierzam dawać mu szansy.

Odpowiedz
Nie sfingował. Po prostu Coulson przeżył, a myślący szybko Nick Fury postanowił zataić to, że przeżył. Żeby nie było, uważam, że to umniejsza wadze jego śmierci w filmie, ale jestem w stanie to przyjąć.

Natomiast co do wagi zadań - jeśli bohaterowie będą dobrze rozpisani (co jest możliwe, jeśli robi ich facet odpowiedzialny za załogę Firefly), to może być fajnie.

Odpowiedz
No dobra, wstrzymam się do pierwszego odcinka z oceną tego motywu. Nie wiem co ten Coulson ma takiego w sobie, że aż serial nie może się obyć bez niego. Chyba tylko to, że Clark Gregg jest zdecydowanie najtańszy z obsady Avengersów (i pewnie jako jedyny chętny na serial).

Odpowiedz
(13-05-2013, 14:40)SonnyCrockett napisał(a): Pomoc Nicka Fury, jako udział w akcjach może i niepotrzebny ale już udział w serialu wydaje się niezbędny skoro jest szefem S.H.I.E.L.D.

Whedon coś przebąkiwał jakiś czas temu, że Samuel może się sporadycznie w serialu pojawiać. Zobaczymy.

Odpowiedz
Fajnie by było. "You are motherfucking agents of motherfucking S.H.I.E.L.D.!"

Odpowiedz
(13-05-2013, 18:48)Szaman napisał(a): Fury sfingował przebicie na wylot z którego krew wymazywali cenzorzy w innych krajach? Jak już na początku serial robi ze mnie idiotę to raczej nie zamierzam dawać mu szansy.
Sory, źle napisałem. "Sfingował" sugeruje, że stał za Lokim. :P Nie, po prostu zataił przeżycie Coulsona.
(13-05-2013, 19:02)Perfik napisał(a):
(13-05-2013, 14:40)SonnyCrockett napisał(a): Pomoc Nicka Fury, jako udział w akcjach może i niepotrzebny ale już udział w serialu wydaje się niezbędny skoro jest szefem S.H.I.E.L.D.

Whedon coś przebąkiwał jakiś czas temu, że Samuel może się sporadycznie w serialu pojawiać. Zobaczymy.
Samuel zagra we wszystkim, więc i w serialu Marvela może zaliczyć cameo. :P
(13-05-2013, 15:49)SonnyCrockett napisał(a): Tylko że to będą musiały być wyjątkowo nieważne zadania skoro nie będą uczestniczyć w nich etatowi i ważni agenci jak Czarna wdowa, Hawkeye czy Nick Fury. A skoro będą tak mało istotne dla całego uniwersum to i zainteresowanie nimi będzie trudne.
No ale nie wszystkie wydarzenia muszą być zmiennouniwersowe. Może byc na przykład seryjny morderca o supermocach albo super-terrorysta, czy super-handlarz bronią. Cokolwiek. Sprawy, którymi zajmowałby się rząd. Zresztą w świecie MCU, po Avengers, rząd musi pokazać, że jest w stanie stanąć na wysokości zadania, kiedy jest taka potrzeba, bez "dziwolągów".

Odpowiedz
Jak już nawet John Malkovich skusił się na serial w publicznej to i Samuel L. Jackson mnie nie zaskoczy.

Odpowiedz
Zwłaszcza, że publiczna i Marvel lepiej płacą niż kablówka, więc to nie dziwota. ;)

Odpowiedz
(13-05-2013, 21:51)Crov napisał(a): No ale nie wszystkie wydarzenia muszą być zmiennouniwersowe. Może byc na przykład seryjny morderca o supermocach albo super-terrorysta, czy super-handlarz bronią. Cokolwiek. Sprawy, którymi zajmowałby się rząd. Zresztą w świecie MCU, po Avengers, rząd musi pokazać, że jest w stanie stanąć na wysokości zadania, kiedy jest taka potrzeba, bez "dziwolągów".

Teoretycznie tak, ale ten serial czuć tanim coolostwem :P (tak 60 s teasera wystarczyło :) ) no i ta banda z pierwszego posta wygląda jak baby band a nie grupa tajnych agentów (czy tylko mnie wydaję się że mają jakieś krótkie nóżki?). Teoretycznie słabo to wygląda ale może będzie to miłe zaskoczenie.

Odpowiedz

długi trailer.

Odpowiedz
"Means someone wanted our initials to spell out SHIELD." -- ok, kupil mnei ten cytat, obejrze jak tylko wyjdzie pierwszy odcinek.
Wygląda spoko. Wiadomo, ze jakas banda leszczy jest oprócz Coulsona, ale czuc Whedona, a to dobry zapach.

Odpowiedz
Wydaje się całkiem fajne, ale moja potrzeba oglądania tego w skali od 1 do 10 wynosi 0.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon