Mel Gibson
Proszę, ribbed for your pleasure:
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
Gibson znow bedzie marnowal czas

https://www.hollywoodreporter.com/movies/movie-news/mel-gibson-50-cent-boneyard-movie-1235376468/
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Nie marnuje, bo zarabia, i będzie miał dzięki temu kasę by kręcić później swoje czasy. Albo przepić i przeruchać. Nigdy nie marnujesz czasu gdy zarabiasz. Nawet jeśli jest to 1000zl na pół etatu, jest to jakiś ruch do przodu. Mel pluł nieraz w wywiadach np na kino superhero, a potem grał w głupotach jak ten film z Grillo który nie mógł umrzeć. Widocznie taka teraz jego kariera. Trzeba było Żydów nie obrażać. Jak chcesz mieć sukces to wchodzisz Żydom w tyłek, nie chcesz mieć fajnej kariery to mówisz prawdę. Wybór Mela :p
Właśnie to, że mówię głupstwa, czyni mnie człowiekiem

Odpowiedz
(09-04-2023, 20:51)Mental napisał(a): Ok, ale Mel jednak trochę przesadził w scenie biczowania. Rzymianie nie posługiwali się takimi konkretnie narzędziami (już pomijając fakt, że nikt by tego nie przeżył). Zobacz analizę od 1:34:50 -

No przeciez umarl, nie? :)

Mel oczywiscie podrasowal ten rzymski bicz, bo to co pokazal na filmie wyglada bardziej jak bron, a nie narzedzie do batozenia - gdyby takim czyms zajechac po plecach to wraz ze skora wyrwanoby Jezusowi kawalki pluc. Zrzucam to na filmowosc, gdzie Mel mogl pokazac uderzenie w stol wraz z wyrwanymi kawalkami drewna i zmasakrowane cialo Chrystusa. Natomiast te rzymskie szczepliny widzialem rozne, takie z olowianymi koncowkami w ksztalcie kulek/cylindrow, ale tez z haczykami wlasnie - przy czym znowu, duzo mniejszy kaliber niz to co pokazano w Pasji.

Oczywiscie Mel mogl to pokazac inaczej i nie kolorowac, ale jego wybor jako tworcy, a ja to kupuje, bo ta scena (biorac pod uwage kontekst samego wydarzenia i symbolike cierpienia) jest mocarna.
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz
Bucho dobrze prawi, a decyzja "udramatyzowania" akcji w kontekście przełożenia jej na język filmu mnie nie razi. Bądź co bądź, Mel dał nam "Apocalypto", film cudownie ahistoryczny i historyczny jednocześnie, gdzie z Majów de facto zrobił Azteków itp. Kurczę facet ma łeb do epiki i to grzech, że nie nakręcił czegoś o wyprawach krzyżowych, albo podboju Meksyku przez Cortesa. W moim idealnym świecie Gibson miałby wolną rękę od producentów i dystrybutorów na swoje kino.

Odpowiedz
Uuu, ogladalbym, rezyser oczywisty:

Moglby to tez byc Scott, ale tylko z "based" scenariuszem.
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz
Ech marzenia, bo ten okres historyczny i miejscówka praktycznie nie istnieją w popkulturowej świadomości. Od Rzymu przeskakują do wikingów, od wikingów do krucjat itp.

Odpowiedz
Bucho, Scott teraz robi Napoleona i przepisali większość scenariusza wedle uwag Phoenixa, odtwórcy głównej roli. I z automatu mnie to podjarało, bo nie ufam już tak samotnemu Ridleyowi, jak nie ma dziś porządnego skryptu to wychodzi Dom Guczi i Prometeusz. I w obu tych filmach, widać że to reżysersko mogłyby być petardy, gdzie tam w szczegółach były. Ale z lepszymi scenariuszami.
Właśnie to, że mówię głupstwa, czyni mnie człowiekiem

Odpowiedz
https://www.filmweb.pl/news/%22Flight+Risk%22%3A+Mel+Gibson+re%C5%BCyseruje%2C+a+Mark+Wahlberg+gra+g%C5%82%C3%B3wn%C4%85+rol%C4%99-150740

Cytat:Po 7 latach od premiery oscarowej "Przełęczy ocalonych" Mel Gibson powraca do reżyserowania. Gwiazdor stanie za kamerą filmu sensacyjnego "Flight Risk", w którym główną rolę zagra jego dobry znajomy Mark Wahlberg.

Scenariusz pióra Jareda Rosenberga w 2020 roku znalazł się na prestiżowej Czarnej Liście najlepszych niezekranizowanych tekstów krążących po Hollywood. Wahlberg wcieli się w pilota, który ma za zadanie przetransportować na proces groźnego kryminalistę.

Wysłane z mojego H8216 przy użyciu Tapatalka
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...

Odpowiedz
To jest jakiś żart. Typ miał robić "Zabójczą broń". "Pasję" już od lat "kręci".

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Z tych 3 projektów ten wydaje się zdecydowanie najciekawszy, takze niech kręci.

Wysłane z mojego H8216 przy użyciu Tapatalka
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...

Odpowiedz
Pewnie tyle o tym projekcie usłyszymy, choć wolę to, niż "Jesus is Back".

Odpowiedz
Udział Wahlberga sprawia, że uwierzyłem w możliwość realizacji tego projektu.

Odpowiedz
(12-05-2023, 23:16)slepy51 napisał(a): Z tych 3 projektów ten wydaje się zdecydowanie najciekawszy, takze niech kręci.

No, z "Zabojczą Bronią" mogą poczekać. W końcu Glover jeszcze chodzi.

Odpowiedz
Nie, że mogą poczekać, tylko bez sensu jest to kręcić w ogóle.

Odpowiedz
Ja to czekałem na Pasję volume 2, ale jak poczytałem jak Mel gada o fabule to doszedłem do wniosku, że on chyba nawet Biblii porządnie nie przeczytał i mi się odechciało.

Odpowiedz
A co mowil?

Odpowiedz
(13-05-2023, 10:59)marsgrey21 napisał(a): Ja to czekałem na Pasję volume 2, ale jak poczytałem jak Megl gada o fabule to doszedłem do wniosku, że on chyba nawet Biblii porządnie nie przeczytał i mi się odechciało.

A co takiego niby mowil?

Odpowiedz
Niezależnie co mówił, to chyba ma małe znaczenie, skoro ten film miał nie tylko bazować na Biblii, ale i na różnych apokryfach.

Wysłane przy użyciu Tapatalka
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.

Odpowiedz
Między innymi o tym jak Jezus zstąpił do piekła po ukrzyżowaniu co względem Biblii nie jest prawdą, po ukrzyżowaniu, razem z gościem obok wstąpił w niebiosa, nie było żadnej wizyty w piekle, odnoszę wrażenie, że Mel po prostu zaczął szukać różnych elementów które mógłby pokazać na filmie w jakiś epicki/filmowy sposób, bo opowiadał bez przerwy o wizualnej stronie i nie wiem...

Moim zdaniem jest dużo fajnych "fabularnych" elementów o których można opowiedzieć, a Gibson chce chyba tylko jakiejś wizualnej jazdy związanych z rzeczami które są raczej jego dopowiedzeniem/interpretacją. Z resztą... Jakie to ma znaczenie? I tak już nie nakręci tego, bo na ten moment to sam nie wie co ma kręcić, już parę lat temu czytałem jak miał wchodzić na plan, a obecnie wciąż przepisują scenariusz już nie wiadomo który raz, z tego co mówił Caviezel.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon