http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings
10-04-2023, 01:53
|
Mel Gibson
|
|
Proszę, ribbed for your pleasure:
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings 10-04-2023, 01:53
Gibson znow bedzie marnowal czas
https://www.hollywoodreporter.com/movies/movie-news/mel-gibson-50-cent-boneyard-movie-1235376468/
welcome to prime time bitch!
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 18-04-2023, 11:22
Nie marnuje, bo zarabia, i będzie miał dzięki temu kasę by kręcić później swoje czasy. Albo przepić i przeruchać. Nigdy nie marnujesz czasu gdy zarabiasz. Nawet jeśli jest to 1000zl na pół etatu, jest to jakiś ruch do przodu. Mel pluł nieraz w wywiadach np na kino superhero, a potem grał w głupotach jak ten film z Grillo który nie mógł umrzeć. Widocznie taka teraz jego kariera. Trzeba było Żydów nie obrażać. Jak chcesz mieć sukces to wchodzisz Żydom w tyłek, nie chcesz mieć fajnej kariery to mówisz prawdę. Wybór Mela :p
Właśnie to, że mówię głupstwa, czyni mnie człowiekiem
18-04-2023, 11:31 (09-04-2023, 20:51)Mental napisał(a): Ok, ale Mel jednak trochę przesadził w scenie biczowania. Rzymianie nie posługiwali się takimi konkretnie narzędziami (już pomijając fakt, że nikt by tego nie przeżył). Zobacz analizę od 1:34:50 - No przeciez umarl, nie? :) Mel oczywiscie podrasowal ten rzymski bicz, bo to co pokazal na filmie wyglada bardziej jak bron, a nie narzedzie do batozenia - gdyby takim czyms zajechac po plecach to wraz ze skora wyrwanoby Jezusowi kawalki pluc. Zrzucam to na filmowosc, gdzie Mel mogl pokazac uderzenie w stol wraz z wyrwanymi kawalkami drewna i zmasakrowane cialo Chrystusa. Natomiast te rzymskie szczepliny widzialem rozne, takie z olowianymi koncowkami w ksztalcie kulek/cylindrow, ale tez z haczykami wlasnie - przy czym znowu, duzo mniejszy kaliber niz to co pokazano w Pasji. Oczywiscie Mel mogl to pokazac inaczej i nie kolorowac, ale jego wybor jako tworcy, a ja to kupuje, bo ta scena (biorac pod uwage kontekst samego wydarzenia i symbolike cierpienia) jest mocarna.
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.
18-04-2023, 13:52
Bucho dobrze prawi, a decyzja "udramatyzowania" akcji w kontekście przełożenia jej na język filmu mnie nie razi. Bądź co bądź, Mel dał nam "Apocalypto", film cudownie ahistoryczny i historyczny jednocześnie, gdzie z Majów de facto zrobił Azteków itp. Kurczę facet ma łeb do epiki i to grzech, że nie nakręcił czegoś o wyprawach krzyżowych, albo podboju Meksyku przez Cortesa. W moim idealnym świecie Gibson miałby wolną rękę od producentów i dystrybutorów na swoje kino.
18-04-2023, 14:46
Uuu, ogladalbym, rezyser oczywisty:
Moglby to tez byc Scott, ale tylko z "based" scenariuszem.
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.
18-04-2023, 15:29
Ech marzenia, bo ten okres historyczny i miejscówka praktycznie nie istnieją w popkulturowej świadomości. Od Rzymu przeskakują do wikingów, od wikingów do krucjat itp.
18-04-2023, 15:31
Bucho, Scott teraz robi Napoleona i przepisali większość scenariusza wedle uwag Phoenixa, odtwórcy głównej roli. I z automatu mnie to podjarało, bo nie ufam już tak samotnemu Ridleyowi, jak nie ma dziś porządnego skryptu to wychodzi Dom Guczi i Prometeusz. I w obu tych filmach, widać że to reżysersko mogłyby być petardy, gdzie tam w szczegółach były. Ale z lepszymi scenariuszami.
Właśnie to, że mówię głupstwa, czyni mnie człowiekiem
19-04-2023, 01:10
https://www.filmweb.pl/news/%22Flight+Risk%22%3A+Mel+Gibson+re%C5%BCyseruje%2C+a+Mark+Wahlberg+gra+g%C5%82%C3%B3wn%C4%85+rol%C4%99-150740
Cytat:Po 7 latach od premiery oscarowej "Przełęczy ocalonych" Mel Gibson powraca do reżyserowania. Gwiazdor stanie za kamerą filmu sensacyjnego "Flight Risk", w którym główną rolę zagra jego dobry znajomy Mark Wahlberg. Wysłane z mojego H8216 przy użyciu Tapatalka
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...
12-05-2023, 23:05
To jest jakiś żart. Typ miał robić "Zabójczą broń". "Pasję" już od lat "kręci".
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 12-05-2023, 23:07
Z tych 3 projektów ten wydaje się zdecydowanie najciekawszy, takze niech kręci.
Wysłane z mojego H8216 przy użyciu Tapatalka
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...
12-05-2023, 23:16 (12-05-2023, 23:16)slepy51 napisał(a): Z tych 3 projektów ten wydaje się zdecydowanie najciekawszy, takze niech kręci. No, z "Zabojczą Bronią" mogą poczekać. W końcu Glover jeszcze chodzi.
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 13-05-2023, 03:00
Nie, że mogą poczekać, tylko bez sensu jest to kręcić w ogóle.
13-05-2023, 10:54
Ja to czekałem na Pasję volume 2, ale jak poczytałem jak Mel gada o fabule to doszedłem do wniosku, że on chyba nawet Biblii porządnie nie przeczytał i mi się odechciało.
13-05-2023, 10:59 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 13-05-2023, 12:28 przez marsgrey21.)
A co mowil?
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 13-05-2023, 11:57 (13-05-2023, 10:59)marsgrey21 napisał(a): Ja to czekałem na Pasję volume 2, ale jak poczytałem jak Megl gada o fabule to doszedłem do wniosku, że on chyba nawet Biblii porządnie nie przeczytał i mi się odechciało. A co takiego niby mowil?
13-05-2023, 12:20
Niezależnie co mówił, to chyba ma małe znaczenie, skoro ten film miał nie tylko bazować na Biblii, ale i na różnych apokryfach.
Wysłane przy użyciu Tapatalka
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.
13-05-2023, 12:23
Między innymi o tym jak Jezus zstąpił do piekła po ukrzyżowaniu co względem Biblii nie jest prawdą, po ukrzyżowaniu, razem z gościem obok wstąpił w niebiosa, nie było żadnej wizyty w piekle, odnoszę wrażenie, że Mel po prostu zaczął szukać różnych elementów które mógłby pokazać na filmie w jakiś epicki/filmowy sposób, bo opowiadał bez przerwy o wizualnej stronie i nie wiem...
Moim zdaniem jest dużo fajnych "fabularnych" elementów o których można opowiedzieć, a Gibson chce chyba tylko jakiejś wizualnej jazdy związanych z rzeczami które są raczej jego dopowiedzeniem/interpretacją. Z resztą... Jakie to ma znaczenie? I tak już nie nakręci tego, bo na ten moment to sam nie wie co ma kręcić, już parę lat temu czytałem jak miał wchodzić na plan, a obecnie wciąż przepisują scenariusz już nie wiadomo który raz, z tego co mówił Caviezel. 13-05-2023, 12:31 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 13-05-2023, 12:34 przez marsgrey21.) |
| Podobne wątki | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| [oddzielony] Mel Gibson | Arahan | 0 | 537 |
23-06-2012, 11:49 Ostatni post: Arahan |
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 1 gości |