Mel Gibson
https://www.hollywoodreporter.com/movies/movie-news/mel-gibson-the-resurrection-of-the-christ-lionsgate-1236218179/

Cytat:Lionsgate will be the home for Mel Gibson’s The Resurrection of the Christ, the follow-up to their landmark 2004 film The Passion of the Christ.
que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.

Odpowiedz
Gibson otwiera swoje Pasja-uniwersum. 2 następne sequele i spin-offy o Judaszu oraz sw. Piotrze w przygotowaniu.

:D

https://deadline.com/2025/08/the-resurrection-of-the-christ-release-dates-lionsgate-1236479264/

Żarty na bok. Dzielą Resurrection na 2 części. Premiera w marcu/maju 2027. Potwierdza się to co w sumie kiedyś sugerował Caviezel.

Pragnę tylko przypomnieć, że materiału może i jest sporo na to, bo Gibson miał się nie ograniczać tylko do Biblii.

Wysłane przy użyciu Tapatalka
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.

Odpowiedz
Nic dziwnego, jak nie teraz to nigdy, lepiej dać upust wizjonerskim pomysłom teraz, to będzie opus magnum Gibsona, prawdopodobnie wielki finał jego reżyserskiej kariery, więcej tak wielkich produkcji nie nakręci i takiej pasji do tworzenia nie poczuje. hehe.

Tak, tak, zapomnijcie o wikingach.
que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.

Odpowiedz
A czy o wikingach to nie powinniśmy zapomnieć wiele lat temu, gdy szambo na Gibsona się wylewało z różnych powodów, Di Caprio powiedział że u niego nie zagra, itd, itp. Ten projekt jest martwy i nie grozi mu nomen omen zmartwychwstanie praktycznie od początku, gdy tylko taka informacja się pojawiła

Odpowiedz
Mi nie zależy, ale są tacy którzy się łudzą, mnie interesują tylko te filmy o Yeshua od Gibsona.
que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.

Odpowiedz
Na 99% nie będzie żadnego filmu o Wikingach, no chyba że te sequele Pasji ponownie rozbiją bank i Mel zarobi na nich grube kilkaset milionów dolców, to wtedy może, ale wszyscy wiemy że tak nie będzie.

Odpowiedz
Skonczy tak jak Coppola ze swoim gniotkiem.
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Nie oszukujmy się - jakby Mel chciał, to by spokojnie mógł własną kasę na to wyłożyć, jak zrobił to Costner. Apocalypto kosztowało przecież 40 baniek ledwie - co prawda 20 lat temu, ale nordycka epopeja nie musi być przecież sporo droższa na dzisiejsze dolce. Zresztą Wiking też zmieścił się pod stówką, więc jakby to zrobić w Europie z jakimiś nonamami i z pomocą CGI (ale takiego dobrego, nie od Disneya), to za 70-80 baniek moglibyśmy dostać mega widowisko.
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
No nie wiem czy by mógł skoro już pewnie wykłada na 2 części Zmartwychwstania, które chyba takie tanie nie będą :D

Costner się jednak na swoim pomyśle przejechał. Należało na te filmy "naciągnąć" jakąś platformę streamingową jak zrobili Scorsese/DelToro/Snyder/Bracia Russo :D

Filmy nakręcili? Nakręcili. Za duże pieniądze? Za GIGANTYCZNE! Czy było warto? No tutaj już różnie.

Wysłane przy użyciu Tapatalka
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.

Odpowiedz
Costner to generalnie se nie radzi finansowo, on zajebiste alimenty musi płacić :)

Kręcenie jakiegokolwiek filmu to ryzyko, a Gibson wybrał film/y, które są dla niego ważniejsze i tyle, Pasja kosztowało niebotycznie mniej, niż kosztowałby film o wikingach, którego budżet teraz pewnie kręciłby się w okolicach 100 milionów.
que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.

Odpowiedz
Nie chcę jeszcze dokładać ale to jest jedyne miejsce w całym internecie w którym przez ostatnie kilkanaście lat wspomniano chociaż o jakiś niedoszłym filmie o wikingach Gibsona i to tylko dlatego, że wtedy kiedy się o tym mówiło było tu chyba największe zgromadzenie polskich fanów Mela.

Odpowiedz
Hehe, już chciałem odpisać, że to nieprawda, że przecież plotki o szansach na produkcje Wikingów były raptem 2-3 lata temu, a potem poszukałem, że sensowne media pisały o temacie ostatnio gdzieś w okolicach.... 2012 :P

Odpowiedz
(06-08-2025, 14:01)zombie001 napisał(a): No nie wiem czy by mógł skoro już pewnie  wykłada na 2 części Zmartwychwstania, które chyba takie tanie nie będą :D

Ale to jest samograj i raczej nie robi tego sam.

Cytat:Costner się jednak na swoim pomyśle przejechał.

Ale on ma 3 filmy o znacznie większym rozmachu i bodaj każdy to 100 baniek, więc trochę inna sytuacja. Plus nie budżet czy sam pomysł był zły, tylko sytuacja na rynku i parcie na premierę kinową (za co szanuję).

Cytat:Costner to generalnie se nie radzi finansowo, on zajebiste alimenty musi płacić

No Mel to chyba też ma jakąś gromadkę dzieci, na które musi łożyć. Ale jednak gwiazdą był nieco większą, na samej Pasji sporo zarobił, więc o ile nie przewalił tej kasy na kolejne domy (z których jeden spłonął przecież teraz) i inne rzeczy, to w teorii powinno go być stać. Zresztą wystarczyłoby gdyby wyłożył nawet połowę tej kwoty, a jakiś inwestor by się na pewno znalazł.
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
Gibson przytulił grubo ponad 400 milionów z Pasji, Costner nigdy nie widział takiego payday, a jak inwestowali te pieniądze później, to chuj wie.
que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.

Odpowiedz
Mel duzo stracil na kryzysie w 2008 roku i podczas rozwodu.

Kwestia druga, Mel dal se siana z Wikingami, gdy dojechali go Zydzi, a Leo spanikowal. Jak sam mowil, gdy on to planowal to bylo to swieze, a w miedzyczasie powstaly filmy, seriale, gry i rynek sie z lekka nasycil, a jego pomysl juz nie jest taki oryginalny. Takze film o nordyckich podbojach, z pod reki Mela na 99.99% nigdy nie powstanie.
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz
Pomysł to pomysł, liczy się wykonanie, ten sam scenariusz dwóch różnych reżyserów inaczej przedstawi, pewnie to i tak byłby bogaty film, ale jak już pisałem, mi to powiewa, ja czekan na Return of the King, a że w dwóch częściach, to jeszcze lepiej.

Mam nadzieję, że te filmy będą mocne i porządnie uderzą w ten pojebany świat.
que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.

Odpowiedz
Zydzi nie wybaczaja, nawet gdy niby wybaczaja:

https://variety.com/2025/film/news/jason-isaacs-mel-gibson-antisemitic-outburst-not-my-friend-1236433864/

W ogole chujek maluczki. Trudno, bedzie kara:

Dodam tylko, ze Mel mial racje, "Żydzi" odpowiedzialni sa za wszystkie (wspoleczene) wojny, przynajmniej te swiata zachodniego.

Wywiad z Melem:

https://www.irishtimes.com/culture/film/2025/08/16/mel-gibson-ive-still-got-the-irish-passport-i-think-i-understand-the-quirky-nature-of-the-irish-mind/
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz
Monster Summer (2024)

Melowi Gibsonowi chyba zamarzyło się wystąpić w czymś co mógłby puścić swoim dzieciom albo swoim wnukom i co za paradoks, że jeden z lepszych ostatnich filmów z Gibsonem to produkcja dla całej rodziny. Jest to przyzwoita rozrywka w klimatach Goonies, Archiwum X, Stephena Kinga z dobrymi rolami dzieciaków, szczególnie dzieciak w głównej roli jest świetny, którego znam z Czarnego telefonu, więc to nie zaskoczenie że Mason Thames potrafił pociągnąć film na swoich barkach (Jak wytresować smoka jeszcze nie widziałem). Gibson gra ważną drugoplanową rolę i jest go dużo. No i jest to dobry występ, chciało mu się grać. Ocena 6/10.

Odpowiedz
https://pbs.twimg.com/media/GsP1REhaMAAwqY8?format=jpg&name=900x900

Odpowiedz
czyli Żyd Hirsch i żydożerca Gibson dali radę wystąpić w filmie i się nie pozabijać? 

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon