PapaBoomer
Liczba postów: 12,983
Liczba wątków: 1
(14-10-2025, 18:03)shamar napisał(a): (14-10-2025, 16:53)Krismeister napisał(a): Kasia Smutniak oficjalnie potwierdzona jako Maryja. Moje oczekiwania wzrosły o 100%. Super aktorka, Polska gurom!!!!
KPISZ? To jest ta pinda, która specjalnie przyleciała do Polski nakręcić film jak "polskie służby prześladują biednych imigrantów na granicy"
No i chuj, nie oglądam. Skandal.
que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.
14-10-2025, 18:35
Stały bywalec
Liczba postów: 895
Liczba wątków: 0
Matka Boska z Polski. Mel jak zwykle z dbałością o każdy historyczny szczegół.
14-10-2025, 19:15
Miss Avatara 2016
Liczba postów: 19,023
Liczba wątków: 5
Ale Polakom nigdy nie dogodzisz...
Zabili Pana Jezusa i wyłączyli komentarze...
20-10-2025, 09:30
Agent Mossadu
Liczba postów: 32,405
Liczba wątków: 4
Mnie ciagle jednak bawi, ze prawem czkowieka ma byc mordownie dzieci w lonie matki.
Gdyby Maryja dokonala aborcji to jej syn "kryminalista" nie umarlby na krzyzu. Czeńdż maj majnd.
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.
20-10-2025, 10:37
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 20-10-2025, 10:38 przez Bucho.)
CGI Paul Walker
Liczba postów: 22,561
Liczba wątków: 30
Dobra, a jest juz reakcja Caviezela na to jak został zjudaszony? Czy przebaczyl?
welcome to prime time bitch!
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.
20-10-2025, 11:11
Agent Mossadu
W sumie mozna bylo zrobic recast wszystkich, poza nim i byloby spoko. On jest ciagle w niezlej formie, a make-upu i tak mialby nalozonego sporo. No trudno. Moze zostanie na planie, jako wsparcie dla "nowego" Jezusa.
(13-10-2025, 08:43)Dr Strangelove napisał(a): Ech szkoda Jima. Co ten Mel wyrabia?
Film oczywiście powinien być krwawym i widowiskowym "revenge movie". Początek to powinno być długie ujęcie na zawalony wielkim kamieniem grób Jezusa, podniosła muzyka, kamień zaczyna drżeć, rzymscy żołnierze cofają się przerażeni, w końcu kamienna płyta "wybucha" i wychodzi Jezus mówiąc po staroaramejsku "Nadszedł czas zemsty".
Następnie zbiera ekipę "Apostołów Awendżersów" - Jam jest Szymon zwany Piotrem, Jam jest Jakub syn Zebedeusza, Jam jest Szymon Gorliwy, Jam jest Mateusz Celnik... (każdy powinien mieć jakąś zajebistą moc i artefakty.)
I w Judei zaczyna się krwawa jazda bez trzymanki. Żydzi giną jak suchy las trawiony pożarem, zagładzie ulegają legiony II, IV i VII a Piłat robi za mid-level bossa. Na końcu Jezus i Apostołowie toczą epicką walkę z "Sinister Sanhedryn Four" czyli Kajfaszem, Annaszem, Nikodemem i Gamalielem.
Na to bym poszedł do kina.
No chuj wie. Jeszcze kilka miesiecy temu bym sie tym newsem przejmowal mniej, choc i tak bylbym zawiedziony, bo poprzednia obsada dala czadu. Po tym calym Flight Risk to ja nie wiem, czy Mel to uciagnie. Prawda jest, ze wieku nie przeskoczysz, cale to domladzanie zazwyczaj ssie, a jak akcja ma byc osadzona w trzy dni po ukrzyzowaniu, plus jakies retrospekcje to moze rzeczywiscie byloby ciezko to pokazac, zwlaszcza na budzecie oplacanym z wlasnej kieszeni. Mel za dlugo czekal, gral w tych roznych szrotach, zamiast krecic zydowski koszmary senne :)
Mozliwe, ze calkowity recast to najlepsze rozwiazanie, pytanie tylko, ile dadza z siebie aktorzy, bo poprzednia ekipa dala czadu, w zasadzie w kazdym mozliwym aspekcie. I zwyczajnie nie wierze, ze ta polska modelko-aktorka jest w stanie wykrzesac z siebie chociazby 50% tego, co Maia Morgenstern.
I przy okazji:
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.
20-10-2025, 12:48
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 20-10-2025, 12:50 przez Bucho.)
CGI Paul Walker
Ja, kurva, wiem jak to się skończy. Filmem, który za miesiąc będzie leciał na Pulsie. Wspomnicie moje słowa, jako żem Jonasz.
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.
20-10-2025, 13:16
Agent Mossadu
Niestety jest wysokie prawdopodobienstwo, ze wyjdzie tego w najlepszym wypadku taki tam Hallmarkowo-Syfy mielizna...a moze i nie :)
20-10-2025, 14:32
Stały bywalec
Liczba postów: 5,955
Liczba wątków: 6
(20-10-2025, 11:11)shamar napisał(a): Dobra, a jest juz reakcja Caviezela na to jak został zjudaszony? Czy przebaczyl?
Możliwe, że pozostał współproducentem, więc raczej przemilczy :D
Zresztą i tak pewnie zachowa się z klasą i wyklepie jakąś PRową formułkę, że tak należało postąpić dla dobra KINA. Ale sam nie wiem... Millerowi recasting Furiosy chyba wyszedł bokiem, a mam wrażenie, że Gibson się mógł trochę tym zainspirować.
Tutaj kilka nowych informacji:
https://www.worldofreel.com/blog/2025/10/21/mel-gibsons-resurrection-of-the-christ-has-200m-budget-shot-in-english
Będą kręcić po angielsku, a budżety 2 filmów oscylują wokół 100mln każdy, czyli razem pójdzie na to 200mln. Chociaż ja bym był z tymi informacjami ostrożny. Może wyciekły przybliżone kwoty uwzględniające cyfrowy de-ageing i Gibson stwierdził, że to już naprawdę przesada? Z drugiej strony, czy 100 mln$ dziś to dużo na takie filmy? Przypomnę, że chyba mamy tam zobaczyć m.in. piekło i... jeżeli dobrze zrozumiałem Gibsona.. retrospekcję z wojny między aniołami a Szatanem.
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.
21-10-2025, 21:46
CGI Paul Walker
Pamiętasz piekło ze "Spawna? Hahaha
21-10-2025, 21:55
Oskarmeister
Liczba postów: 6,855
Liczba wątków: 18
Szkoda z tym angielskim, może w post produkcji zamienią na oryginalne języki
21-10-2025, 22:29
PapaBoomer
Liczba postów: 12,983
Liczba wątków: 1
(21-10-2025, 21:46)zombie001 napisał(a): (20-10-2025, 11:11)shamar napisał(a): Dobra, a jest juz reakcja Caviezela na to jak został zjudaszony? Czy przebaczyl?
Możliwe, że pozostał współproducentem, więc raczej przemilczy :D
Zresztą i tak pewnie zachowa się z klasą i wyklepie jakąś PRową formułkę, że tak należało postąpić dla dobra KINA. Ale sam nie wiem... Millerowi recasting Furiosy chyba wyszedł bokiem, a mam wrażenie, że Gibson się mógł trochę tym zainspirować.
Tutaj kilka nowych informacji:
https://www.worldofreel.com/blog/2025/10/21/mel-gibsons-resurrection-of-the-christ-has-200m-budget-shot-in-english
Będą kręcić po angielsku, a budżety 2 filmów oscylują wokół 100mln każdy, czyli razem pójdzie na to 200mln. Chociaż ja bym był z tymi informacjami ostrożny. Może wyciekły przybliżone kwoty uwzględniające cyfrowy de-ageing i Gibson stwierdził, że to już naprawdę przesada? Z drugiej strony, czy 100 mln$ dziś to dużo na takie filmy? Przypomnę, że chyba mamy tam zobaczyć m.in. piekło i... jeżeli dobrze zrozumiałem Gibsona.. retrospekcję z wojny między aniołami a Szatanem.
Dużo jeśli mówimy o niezależnej produkcji.
Brak nagrywania z aramejskim jest pierwszym czerwonym światełkiem dla mnie, ale zobaczymy jak to będzie.
que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.
22-10-2025, 05:13
Stały bywalec
Liczba postów: 5,955
Liczba wątków: 6
Hmm.. nie śledzę na bieżąco informacji, ale podobno sugestie, że będą kręcić po angielsku Gibson już czynił wcześniej.
Wysłane przy użyciu Tapatalka
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.
22-10-2025, 08:15
Chrissie Watkins' arm
Liczba postów: 6,489
Liczba wątków: 79
Mel w końcu w czymś, co naprawdę przypomina film.
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...
06-11-2025, 22:20
Agent Mossadu
Jo, taki B-klasowiec, w morzu melowych C-klasowcow. Scena z kosiarka to Mel w starym stylu.
@@@
Kurcze, patrzac jak slabym filmem jest Flight Risk to naprawde nie spodziewam sie po Zmartwychwstaniu niczego dobrego. Zreszta, takie hasla, jak tutaj Randala, ze w tym filmie beda takie cuda na kiju (mocne ogolniki) nigdy dobrze nie wroza, bo zawsze cos sie wylozy. Nie mniej fajnie by bylo, gdyby Mel wkyrzesal z siebie to co mu jeszcze zostalo w telancie i kreatwynosci i rzeczywiscie dostarczyl jakas psychodeliczno-religijna jazde bez trzymanki. Jakby jeszcze miala w sobie jakies komentarze spoleczne na wspolczesnosc, na poziomie Apocalypto to w ogole byloby zajebiscie. I niech bedzie z tego filmu tez srogi bol dupy roznych srodowisk, blagam :)
27-11-2025, 12:35
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 27-11-2025, 12:36 przez Bucho.)
Agent Mossadu
Heil Gibson!
Komentarze :)
Mel z Ortodoksami omawia Zmartwychwstanie.
01-12-2025, 11:26
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 05-12-2025, 17:19 przez Bucho.)
Stały bywalec
Liczba postów: 9,510
Liczba wątków: 29
Cytat:Projekt od początku zaplanowano jako dwie części. Każda z nich ma kosztować około 100-125 mln dolarów, co daje łączny budżet przekraczający 250 mln. To bez porównania najdroższy film (czy też dwa), jaki Gibson kiedykolwiek wyreżyserował.
Pierwsza część "The Resurrection of the Christ" trafi do kin 26 marca 2027 roku, w Wielki Piątek. Druga pojawi się dokładnie 40 dni później – 6 maja 2027 roku, w dzień Wniebowstąpienia.
ciekawe kto wyłożył na to hajs skoro w żaden sposób to się nie zwróci, chyba z czasem w streamingu im się to wyrówna
27-12-2025, 21:41
Agent Mossadu
Brakowalo tylko, zeby na koncu Mel powiedzial, ze amerykanskie zarcie to Goy Slop :)
17-02-2026, 23:59
Oskarmeister
Liczba postów: 6,855
Liczba wątków: 18
Ostatnio na wykopie przeczytałem dobrą anegdotkę co do sceny z The Office jak smutny Michael rzuca chleb tostowy ptakom. Jakiś Polak na reddicie zaśmiał się z tej sceny, że chłop zamiast normalnego chleba to rzuca tostowym i że to był celowy zabieg twórców, żeby dośmiesznić scenę.
Amerykanin mu odpisał: ale przecież to jest normalny chleb.
Tyle w temacie. Im więcej widzę filmów z amerykańskich restauracji i sklepów tym bardziej jestem zadowolony z bycia Europejczykiem.
18-02-2026, 08:48
CGI Paul Walker
Rozwiń o tych restauracjach i sklepach?
18-02-2026, 10:22
|