do dupy. jestem niezadowolony. to też oficjalnie.
28-12-2010, 02:48
|
Michael Mann
|
|
Bardzo ładnie Garfieldowi poszło w Red Riding.
![]() Że tak powiem, przykuł moją uwagę i miałem nadzieję na jakąś konkretną rolę jeszcze dla niego. Rzecz jasna - u Manna to ponad wszelkimi oczekiwaniami, ale ta fabuła ... niskobudżetowa biografia fotografa? No nie wiem. Michaś, złap się za coś z większym jajem. : D
Bodie: He's a cold motherfucker.
Poot: It's a cold world Bodie. Bodie: Thought you said it was getting warmer. Poot: The world goin' one way, people another yo'. 28-12-2010, 03:07 Glut napisał(a):niskobudżetowa biografia fotografa? wolałbyś, żeby była wysokobudżetowa? budżet nie jest tu sprawą, która powinna spędzać sen z powiek. spędzać sen z powiek powinien natomiast fakt, że Mann kręci BIOGRAFIE ZAKOCHANEGO FOTOGRAFA, co wcale nie jest dla mnie perspektywą zajebiście frapującą. 28-12-2010, 03:41
Mann powoli zamienia się w Spielberga, który od 10 lat chce nakręcić potencjalnie zajebistego Interstellara, a woli na razi tworzyć jakieś bzdety jak piąty Indiana.
Michał, jedziesz z Frankie Machine!
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.
28-12-2010, 12:29
ciągle jest nadzieja. najlepsza strona w Internecie, którą ja już dawno dodałem do Ulubionych (Firefox: Zakładki --> Dodaj Zakładkę), JESZCZE NIE WYŚWIETLIŁA NEWSA, jakoby MM miał kręcić film o zakochanym fotografie. wiem, że to marne pocieszenie, no ale cóż - w takich ponurych czasach jak obecne, każde pocieszenie jest dobre.
Michaś, nie leć w huja. 29-12-2010, 12:12 Phil napisał(a):Mann to Bóg. Co złego może się stać? to, co zawsze się staje, jak bogowie biorą się za klimaty, które nie są ich "wyuczoną dziedziną". 31-12-2010, 00:26
Eeee tam, film będzie w pytę, zobaczysz - pewnego dnia sam mu wystawisz 9/10.
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings 31-12-2010, 01:20 Mental napisał(a):jak bogowie biorą się za klimaty, które nie są ich "wyuczoną dziedziną"Nie żebym uważał Boyle'a za boga, ale pamiętasz chyba co się stało gdy facet wziął się za sci-fi? 31-12-2010, 12:15
The Keep, Ostatni Mohikanin, Ali, Public Enemies - sorry, ale to nie z powodu tych filmów nazywam Manna bogiem i to nie te filmy sprawiły, że od paru ładnych lat regularnie składam mu ofiary z noworodków, wcześniaków, socjal-demokratów i marksistowskich lewaków.
Mierzwiak napisał(a):Nie żebym uważał Boyle'a za boga, ale pamiętasz chyba co się stało gdy facet wziął się za sci-fi? akurat dla mnie Boyle pozostaje reżyserem sci-fi/horrorów - tak się składa, że te jego filmy uważam za najlepsze i to w nich jego talent objawił się najpełniej. 31-12-2010, 13:26
Być może dla Ciebie, ale wcześniej Boyle wyrobił sobie renomę jako reżyser, co tu dużo mówić, dramatów.
31-12-2010, 14:06
debiut miał rzeczywiście dobry.
a wracając do filmu o zakochanym fotografie - ide o zakład, że Capa dostanie pg13 :] 31-12-2010, 15:38 Cytat:a wracając do filmu o zakochanym fotografie - ide o zakład, że Capa dostanie pg13 :] Przyjmuję :) O co się zakładamy? :)
www.filmweb.pl/user/Azgaroth_2
31-12-2010, 16:42
Redoine Faid twierdzi, że nauczył się "gangsterskiego fachu" chodząc do kina. Hollywoodzkie hity są najlepszymi podręcznikami dla początkujących bandytów - zapewnia były przestępca, który napadając na banki i bankowe furgonetki wielokrotnie inspirował się scenariuszami filmów kryminalnych znanego amerykańskiego reżysera i producenta Michaela Manna. Po wyjściu z wiezienia zaprzyjaźnił się z Robertem de Niro, a Mann chce go zatrudnić w roli doradcy.
<ok> http://www.rmf24.pl/fakty/swiat/news-francuski-gangster-dla-rmf-fm-imigranckie-getta-wygraly,nId,313308 Michaś, kurna, rzuć wpizdu to pedalstwo o fotografie i kręć konkretną sensacje! to rozkaz z samej góry! :) 03-01-2011, 14:29
Ba, to jeszcze nie wszystko, "Gorączka" to prawdziwe zło:
Napad w Hollywood Fragment artykułu: Cytat:It has been speculated that the perpetrators were heavily influenced by the Michael Mann film Heat which had been released two years earlier in 1995. In the movie, several men battle their way out of a bank robbery using firepower with a ruthless attitude. There have been some reports that a VHS copy of the movie was found in the VCR in the home of one of the gunmen. However, this has never been confirmed. It is also believed that Phillips was inspired to purchase the HK91 Marksman Rifle because of the film as well. In the film, a HK91 is briefly used in a gun battle. Some speculate that the perpetrators had planned the shootout, wanting the police and SWAT to arrive in order to gain media attention. Napad w Boksburgu I fragment: Cytat:It is not the members of the SANDF who are terrorising these poor cash companies and the yummy mummies doing their Christmas shopping at Woolies, Rosebank. It is movie lovers. To be specific, it is lovers of the Robert de Niro movie, Heat, who are responsible for these dastardly acts. Napad w Kolumbii I... Cytat:Colombian thieves have robbed a high-security van in the city of Cali, using the same tactics shown in the Hollywood blockbuster Heat with Al Pacino and Robert de Niro. 03-01-2011, 16:12 |
| Podobne wątki | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| Michael Bay | Anonymous | 104 | 28,488 |
09-01-2026, 19:15 Ostatni post: Snappik |
|
| Michael Fassbender | Rodia | 28 | 10,890 |
13-12-2023, 13:17 Ostatni post: slepy51 |
|
| Michael Biehn | Danus | 32 | 11,490 |
07-09-2013, 12:48 Ostatni post: Predator895 |
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |