Michael Mann
niedoczekanie.

trudno cokolwiek wygrać czy rozpierdolić watahę birmańskiej dziczy z wolno stojącego działka ala John Rambo przy stałej obecności "reporterów wojennych", wściekłej nagonce na "faszystowski rząd", prowadzonej przez Hollywood, i wszystkie media w kraju, a także gwiazdy filmu w rodzaju Jane Fondy, wizytującej żołnierzy i pyskującej do kamery o imperialistycznej polityce Stanów (to a propo Wietnamu).

tylko to tłumaczy, dlaczego podczas trwającej 6 lat wojny Amerykanie stracili mniej niż 56 tys żołnierzy, co odpowiada tygodniowym stratom pod Verdun w czasie I wś. co więcej, te 56 tys oddało życie dosłownie za nic.

w tym tkwi całe zło i cała niewypowiedziana głupota kretyńskiej demokracji, traktowanej wówczas w dodatku w Stanach na poważnie. normalnym trybem komuniści w Wietnamie zostaliby rozjechani bez problemu, ale rozmaici dziennikarze i artyści rozdmuchali gigantyczną kampanię w obronie poniewieranych komuchów i w konsekwencji Stany przegrały.

z bosymi wieśniakami.

do tego dochodzi głupota samego rządu, od Kennedy'ego po Nixona, ale to akurat osobny rozdział.

na szczęście John Rambo miał demokracje głęboko w piździe, zebrał kilkunastu chłopa (najemników dodajmy) i pojechał rozpierdolić, co trzeba :)

najlepszy tekst z tego genialnego filmu:

Rambo: Macie broń?
laska: Nie.
Rambo: To niczego nie zmienicie.

<ok>

wracając Manna ;)

[Obrazek: 96280147.jpg?v=1&c=IWSAsset&k=2&d=77BFBA...0B0D811297]

Odpowiedz
Nie wiem co byłoby bardziej zajebiste - być MM i uścisnąć rękę QT czy być QT i uścisnąć rękę MM?

Odpowiedz
Uścisnąć im obu naraz.

Odpowiedz
Mental napisał(a):na szczęście John Rambo miał demokracje głęboko w piździe, zebrał kilkunastu chłopa (najemników dodajmy) i pojechał rozpierdolić, co trzeba :)

Dlatego jestem zdania, że dokładnie to trzeba zrobić - pojechać i rozpierdolić, co trzeba. Jakby zamiast paczek żywnościowych zrzucili bombę czy dwie, zaraz by puzzle wskoczyły na swoje miejsca.

Odpowiedz
Mental napisał(a):w tym tkwi całe zło i cała niewypowiedziana głupota kretyńskiej demokracji, traktowanej wówczas w dodatku w Stanach na poważnie. normalnym trybem komuniści w Wietnamie zostaliby rozjechani bez problemu, ale rozmaici dziennikarze i artyści rozdmuchali gigantyczną kampanię w obronie poniewieranych komuchów i w konsekwencji Stany przegrały.

z bosymi wieśniakami.

A jak sobie wytłumaczysz klęske Rosjan w Afganistanie, z prawie bosymi pastuchami?

Odpowiedz
Rambo im pomógł.

Odpowiedz
Michael Mann chciałby zrobić film w 3D:

http://www.slashfilm.com/baz-luhrmanns-the-great-gatsby-3d-michael-mann-3d/

:)

Odpowiedz
Cytat:Nie wiem co byłoby bardziej zajebiste - być MM i uścisnąć rękę QT czy być QT i uścisnąć rękę MM?

Wpasc w sam srodek i zrobic im "narciarza" <wstydnis>
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz
Mierzwiak napisał(a):Michael Mann chciałby zrobić film w 3D

jestem za - patrząc na niektóre sceny nocne w Tronie miło by było obejrzeć taki film od mistrza raz na ruski rok, szczególnie, że jest on jednym z tych, którzy wiedzą, co robią, więc nie byłoby to tanie efekciarstwo :)
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
wczoraj Michael Mann miał urodziny! a urodził się dokładnie 5 lutego 1943 roku w Chicago, Illinois.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=baezIAVSVpM[/youtube]

Odpowiedz
Zimno wtedy było i pewnie rodzice wyganiali go za karę na śnieg to i teraz takie zimne filmy robi...
Właśnie mógłby już coś nakręcić, bo nudno jest. Stęskniłem się już za jakąś prawdziwą i realistyczną sensacją, a przecież nie jest tajemnicą, że aktualnie nikt w Holly poza Mannem, Fincherem i może Affleckiem nie jest w stanie czegoś tak prostego nakręcić ;]

Odpowiedz
z tym Fincherem to wyskoczyłeś jak moja stara z konopi. Fincher teraz robi realistyczną sensacja dla Walta Disneya, a Michaś poważnie rozważa nakręcenie love story o fotografie i jakiejś pindzie, więc żadnej sensacji na te chwile nie będzie*

* ok, będzie pilot "Luck" :)

Odpowiedz
No więc właśnie :)

Odpowiedz
Tak, film w którym główna bohaterka gwałci analnie wibratorem gościa który ją zgwałcił to film dla Disneya. Zdajecie sobie sprawę że wasze złośliwości przekroczyły już granicę żenady?

Majkel natomiast niech kręci co chce, i tak będzie to ponadprzeciętne kino.

Odpowiedz
Nie spoileruj, jeszcze nie czytałem książek! :P

Odpowiedz
Jaka złośliwość Fincher naprawdę będzie kręcił dla Disneya i to w czy de - 20 000 mil podmorskiej żeglugi :)
www.filmweb.pl/user/Azgaroth_2

Odpowiedz
Odsyłam do odpowiedzi Rodii na post Phila. Nie widzę tam nic o 20 000 mil.

Odpowiedz
http://www.slashfilm.com/michael-mann-paul-haggis-find-gold

Now the director has seized upon Gold, a contemporary thriller written by Patrick Massett and John Zinman that is said to be akin to The Treasure of the Sierra Madre

Odpowiedz
Jak dla mnie brzmi dobrze. Ale to na razie tylko plany, gdybanie itd. Więc studzę swój entuzjazm.
/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz
nikt jeszcze nie wspomniał, że w Californication fikcyjny aktor Eddie Niro dostał Oscara za rolę w filmie Manna? Mental, lepiej nie oglądaj :)

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=9pJyu3uU3ik[/youtube]
Im częściej na mnie kamieniem rzucicie,
sami złożycie stos - - stanę na szczycie.

Grastroskopia - Bortal dobrze wpływa na trawienie gier

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon