Na stronie: http://michael-mann.blogspot.com/ ani słowa o "Gold, a contemporary thriller". Ale oby to była prawda, co podlinkowałeś - niech Mann zapomni o love story i przestanie zwodzić swoich najwierniejszych fanów :)
17-04-2011, 20:27
|
Michael Mann
|
|
@Crov
Na stronie: http://michael-mann.blogspot.com/ ani słowa o "Gold, a contemporary thriller". Ale oby to była prawda, co podlinkowałeś - niech Mann zapomni o love story i przestanie zwodzić swoich najwierniejszych fanów :) 17-04-2011, 20:27
"Capa" - historia miłosna dla zniewieściałych mężczyzn, kobiet, dzieci i starców - najwyraźniej poszła w odstawkę. Mann bierze się za:
![]() Więcej tu: http://michael-mann.blogspot.com/2011/05/michael-mann-closing-on-deal-to-direct.html Moje maile, które wysyłałem do Manna (20 dziennie) jak widać przyniosły wymierne skutki :) 22-05-2011, 16:11 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 22-05-2011, 16:13 przez Mental.)
Mann zrobi film o Bitwie pod Agincourt? Wow. Fajowo - Ostatni Mohikanin to jeden z moich ulubionych filmów historycznych, może być mega :)
23-05-2011, 00:56
Ja jestem ciekaw, jak Mann wyreżyseruje sekwencje rzezi wziętych do niewoli Francuzów. Kiedy Henryk V wydał rozkaz wytrzebienia jeńców, nikt nie chciał go wykonać - wśród angielskiego rycerstwa zapanowało jedno wielkie WTF, bo w tamtych czasach mordowanie jeńców nie należało raczej do normalnej procedury, rycerstwo spodziewało się dużego okupu, a tu taki zonk. To może być kapitalna scena, a na samą myśl o filmie staje mi... przed oczami epickie dzieło :)
23-05-2011, 10:56 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 23-05-2011, 11:04 przez Mental.)
Dopóki nie podadzą daty rozpoczęcia zdjęć i obsady to ja wolę nie podniecać się nowym projektem Manna, bo paluszków u rąk zaczyna brakować jeżeli wymieni się wszystko co miał robić Mann od czasu Public Enemies.
Chociaż nie powiem - spośród wszystkich możliwych historii do zrealizowania ta ma chyba największy potencjał i tą chciałbym obejrzeć gdybym miał wybierać. 23-05-2011, 11:45
Mann miałby nakręcić film o wyścigach samochodowych? Nie wierzę.
http://www.stopklatka.pl/wydarzenia/wydarzenie.asp?wi=77380 Cytat:W październiku 2009 pojawiły się informacje, że Josh Brolin i Brad Pitt są zainteresowani udziałem w filmie o wyścigach samochodowych "Go Like Hell", który powstanie dla studia Fox. Być może projekt znalazł teraz reżysera, w osobie Michaela Manna , twórcy "Zakładnika" i "Wrogów publicznych"
Kiedy rozum śpi, budzą się eksperci.
27-05-2011, 15:15
Nakręcił bokserską mega-klawość, da radę i wyścigową.
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
-- Laozi 27-05-2011, 15:38
Ja bym na miejscu Manna połączył fil o wyścigach samochodowych ze średniowieczem. Coś na wzór tej reklamy:
27-05-2011, 15:39
Już głowa boli od tych zapowiadanych projektów Manna, zwłaszcza że ten - o potomku Henry'ego Forda - jest jak dla mnie mało "Mannowski". W sensie, że film o Agincourt pasuje do Michaela i nie chciałbym, aby nakręcił go kto inny, a Go Like Hell niech kręci ktokolwiek zdolny, bo mnie taka historia ani ziębi, ani grzeje. No dobra - jedyne co chciałbym zobaczyć to jak Mann nakręciłby sekwencje samych wyścigów, to mogłoby być niezłe.
28-05-2011, 14:32
Robi nam się z Manna powoli drugi Del Toro, któremu życia braknie by zrealizować te wszystkie projekty.
Jak dla mnie Go Like Hell może spokojnie powstać, filmów podpisanych directed by Michael Mann nigdy za wiele. Niech Michaś przytaszczy na plan kamery Red Epic i uchwyci wyścigi samochodowe tak, że nam czapki z głów pospadają. 28-05-2011, 16:06
Potwierdzone. Mann reżyseruje AGINCOURT:
http://www.obsessedwithfilm.com/movie-news/michael-mann-confirmed-to-direct-agincourt.php Pierwsze concept arty już wyciekły do netu: ![]() Zdjęcia z planu też: ![]() ;) 24-06-2011, 10:00
Widzę że uwzględniono nawet historyczne pierwsze użycie "glanów". Mann dba o smaczki ;)
Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
バリバリ グシャグシャ バキバキ ゴクン #Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D 24-06-2011, 13:20 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 24-06-2011, 13:21 przez SonnyCrockett.)
Najlepszym filmem Michaela Manna z tych co oglądałem wydał mi się Heat, przy czym należało by tez zwrócić uwagę na The Last of the Mohicans. Sorry filmowy Miami Vice mu się nie do końca udał i gdzieś posypał się pod koniec. Odpowiednik serialowy go miażdży totalnie, a szkoda bo liczyłem że Mann wróci w wielkim stylu. Plus jednak za świetną prace kamery. Niemniej cenie go za właśnie seriale Crime Story, Miami Vice i Starsky & Hutch.
15-08-2011, 12:00 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 15-08-2011, 12:04 przez Kinomaniak.)
Nowy planowany film Michaela Manna, po Go like Hell:
http://www.slashfilm.com/michael-mann-the-big-stone-grid/ The script is a hard-edged thriller in the vein of Seven and Marathon Man, about two decorated detectives who uncover a terrifying extortion ring that operates within the secret underbelly of New York City. TAK, TAK, TAK, BARDZO CHCE! 14-02-2012, 16:20 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 14-02-2012, 16:33 przez Gal Anonim.)
Nowy Jork uchwycony cyfrowym okiem Manna? Bring it!!!!!!!!!!!!!!
Poza tym thrillerów kryminalnych nigdy za wiele. 14-02-2012, 23:57 Cytat:TAK, TAK, TAK, BARDZO CHCE! Normalnie zareagowałbym jakimś dzikim okrzykiem radości, ale... o co zakład, że za dwa tygodnie tytuł się zmieni? 15-02-2012, 00:34
Mann mi z tymi wszystkimi swoimi projektami zaczyna trochę przypominać Guillermo del Toro, który niby ma grafik zapełniony na następne parę lat, a tak naprawdę dużo wody upłynęło zanim się za coś zabrał. Po trochu chciałbym zobaczyć każdy z tych filmów, ale niech on już się za coś weźmie i to ogarnie bo chciałbym jego następny film zobaczyć najdalej w 2014 r.
Aha, i nie chciałbym, żeby on to transplantował do LA. Mann w swojej karierze zaliczył już i LA i Chicago i Miami, a jeszcze nic nie było w Nowym Jorku. Niech się chłopak rozwinie i weźmie za Wielkie Jabłko, żeby nie było znane tylko z filmów Scorsese i Woody'ego Allena :P 15-02-2012, 21:44
Jebać Nowy Jork.
Dallas, San Antonio albo El Paso - chciałbym zobaczyć te miasta w obiektywie Manna - podobnie zresztą jak film w jego reżyserii dziejący się w Teksasie, Nevadzie albo Arizonie. 16-02-2012, 00:28
Sobie włącz No Country, nic lepszego w tej kwestii raczej nie będzie :)
Zresztą Mann to poeta miasta i wieżowców, a te miejsca wymienione przez Ciebie to jednak mniej lub bardziej - mieściny :) No, może Dallas i San Antonio nie do końca, ale na pewno El Paso. I to zupełnie nie emanujące Mannowym stylem. 16-02-2012, 22:31 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 16-02-2012, 22:35 przez Rodia.) |
| Podobne wątki | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| Michael Bay | Anonymous | 104 | 28,474 |
09-01-2026, 19:15 Ostatni post: Snappik |
|
| Michael Fassbender | Rodia | 28 | 10,883 |
13-12-2023, 13:17 Ostatni post: slepy51 |
|
| Michael Biehn | Danus | 32 | 11,483 |
07-09-2013, 12:48 Ostatni post: Predator895 |
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |