Midsommar (2019) reż. Ari Aster
Hurra, idę dzisiaj do kina na Midsommar! Wreszcie zobaczę ten film!
/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz
[Obrazek: FAqv9Ec.jpg]

Ło matko, straszna informacja. Ostatnio właśnie zastanawiałem się nad tym filmem, dlaczego nie ma jeszcze nawet DVD.

Podobno jeszcze jakieś tam rozmowy trwają i Gutek szuka mimo wszystko rozwiązania, aby wydać to na Blu. Jak to się uda to kupuje w pre-orderze, aby wesprzeć.

Wydawania tak wyglądającego filmu na DVD to zbrodnia.
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.

Odpowiedz
Raczej bez sensu. Kto będzie chciał mieć na półce, zainwestuje w zagraniczne wydanie BD.

Odpowiedz
Współczuję dystrybutorom filmowym w Polsce chcącym wydać cokolwiek na DVD/BD, bo nawet ja, czyli wymierający gatunek ludzi kolekcjonujący filmy na płytkach i mający na to kasę, to ja nie pamiętam kiedy ostatni raz kupiłem coś z polskiej dystrybucji - kupuję już właściwie tylko BD z zagranicy.

Odpowiedz
Z tego co mi wiadomo wydania zagraniczne BD tego konkretnego filmu nie posiadaja polskich napisów. O ile mi to jeszcze by nie przeszkadzało jakoś mocno, tak w przypadku gdybym chciał ten film pożyczyć rodzicom albo coś w ten deseń, to już nie przejdzie.
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.

Odpowiedz
Najlepsza scena: Connie pyta się dziadka, gdzie jest jej narzeczony. Dziadek odpowiada, że pojechał na dworzec. Connie dopytuje, czemu nie zabrał jej ze sobą. Dziadek odpowiada, że w aucie były tylko dwa miejsca. Connie zauważa, że przecież mógł ją wziąć na kolana, bo jest taka drobna. Dziadek na to: "Nie chcemy łamać przepisów ruchu drogowego".

Tymczasem 24 godziny wcześniej rozwalili młotem łeb jednego ze swoich ludzi - przy świadkach w biały dzień.

Nie wiem, jak odbierać nowy film Astera - beka, powaga, mruganie okiem do widza? Tak czy inaczej, "Midsommar" zostaje na dłużej w głowie i z tego powodu polecam seans. Rzecz jest oczywiście dla ludzi cierpliwych, ale jeśli odczuwacie zmęczenie współczesnym kinem grozy, to AA oferuje coś świeżego i nieschematycznego w tym temacie.

p.s.
Cały prolog był znakomity.

Odpowiedz
Gdyby reżyser był lepszy to film byłby przeciętny. A tak jest tylko słaby.

3/,10
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Ale ty się Shamar uja znasz.

Trafiłem przypadkiem na jedną scenę na YT i oglądając ją wyjętą z kontekstu myślałem, że to jakaś parodia, ale potem obejrzałem całość (Dir Cut) i w sumie dobre to. Dochodzę do wniosku, że lubię takie horrorowate filmy, gdzie ostatecznie
. Początek dość skutecznie generuje nieprzyjemne emocje.

8/10

Odpowiedz
Musiałoby mnie poje... żeby jeszcze dłuższą wersję tego gniota oglądać.

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Czyli mówisz, że seans dłuższej wersji już niedługo?

Odpowiedz
Ty miałeś ustalić kiedy.

Odpowiedz
Proponuję FAME MMA shamar vs Crov, prezesem gali będzie matka Madzi.

A Midsommar mi się bardzo podobał i czekam na kolejny film Asterixa!
Polski już nie ma.

Odpowiedz
(14-05-2022, 11:39)shamar napisał(a): Ty miałeś ustalić kiedy.

Kupiłem wino, możesz wpaść dziś wieczorem.

Odpowiedz
(04-10-2020, 13:24)Mental napisał(a): Nie wiem, jak odbierać nowy film Astera - beka, powaga, mruganie okiem do widza?

Jako kolejny odcinek zydowskiej subwersji. Biale diably sa pojebane i straszne, zwlaszcza jak chca zyc po swojemu i maja jakies europejskie tradycje.

W komentarzach wygraly internety:

Europejczycy powinni zaczac masowo bojkotowac wszelkie zydowskie wysrywy tego typu. Niech Zyd kreci horrory o jakichs talmudycznych poswiecaniach chrzescijanskich dzieci jezeli chce byc oryginalny i "mocny", a niech Europejczykom, naszym tradycjom oraz historii da spokoj.

Umowmy sie, w zyciu nikt nie klaskalby na filmie (a taki film w ogole by nie powstał), w ktorym jakies bialasy wpadaja do kabbalistycznych sekciarzy robiacych zydowskie mumbo-jumbo prosto z Midsommar. Szanujmy sie i bojkotujmy tego typu gowniana kulture krytyki.
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz
(23-06-2025, 22:11)Bucho napisał(a): W komentarzach wygraly internety:

No to zacytuj coś :)
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
Mefi, twitterowy buntownik z wyboru :)
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz
Jebać system - zwłaszcza koszerny :]
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
Bucho jednak nie może się powstrzymać i nadal ewangelizuje w tematach stricte filmowych :)

Tylko to tak niebezpiecznie zaczyna skręcać w kierunku tych zachodnich gender studies i doszukiwania się opresyjnego patriarchatu w każdej książce napisanej przed 1990 rokiem.
Polski już nie ma.

Odpowiedz
Mejbi ju rajt.

Natomiast trzymac sie bede tego, ze Zydzi, zwlaszcza tacy swiadomi swojego zydostwa i ideologicznego bagazu swojego plemienia (a tak ma Aster) maja miec takie same prawa filmowo-kulturowe (albo wlasnie ich brak), co Europejczycy.

I tak jak zaden Europejczyk nie moglby nakrecic filmu o zydowskich pojebanych sekciarzach, ktorzy taplaja sie w jakichs krwawych talmudyczno-kabbalistycznych zabobonach wymieszanych z horrorowa, mordercza psychoza tak nie widze powodu, zeby Zyd mogl krecic cos o nordyckich tradycjach z takim spinem. Znaczy sie moze, bo liberalizm i wolnosc, ale wiemy jak ta wolnosc i liberalizm tak naprawde dzialaja, i komu sluza. Co wolno Zydowi to nie wolno Gojowi.

Takze, albo wszystko po rowno, albo zaczynamy grac wedlug tych samych zasad gry i bojkotowac tego typu "artystyczne" zydowskie wysrywy, ktore sa niczym innym jak kolejnym odcinkiem talmudycznej kultury krytyki. Czasem mniej, czasem bardziej oczywistym odcinkiem, ale to ciagle czesc tej samej serii.

I tu nie ma miejca na bycie letnim, bo Zydzi wygrywaja ideologicznie rozkladajac na czynniki pierwsze wszystkie mozliwe elementy kulturowe zachodniej cywilizacji, chociazby poprzez wspomniane przez Ciebie doszukiwanie sie opresyjnego patriarchatu we wszystkim sprzed 1990. Takze gramy, zeby wygrac i odbijamy im podkrecona pileczke, czy dalej, jeden po drugim dajemy im sobie strzelac asy serwisowe?

Zydzi nie przestana robic “swojego”, bo maja to wpisane w cywilizacyjny fundament swojego plemiennia - korozyjna, niszczycielka sila narcystycznej psychozy.

https://www.instagram.com/reel/DLREVfVtp8B/?igsh=N2l3YmxlamppbnRy

Gdybym ja to powiedzial to bylby Antysemityzm :)

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon