syzyf napisał(a):Wprowadziłem w tekście stosowne zmiany i wysłałem do korekty. Przepraszam za błąd z mojej strony.
Dziękuje za zrozumienie i naniesienie poprawek do tekstu.
20-01-2010, 10:54
|
NOWOŚCI NA STRONIE
|
syzyf napisał(a):Wprowadziłem w tekście stosowne zmiany i wysłałem do korekty. Przepraszam za błąd z mojej strony. Dziękuje za zrozumienie i naniesienie poprawek do tekstu. 20-01-2010, 10:54 DUX napisał(a):http://www.wykop.pl - nieczęsto pojawiają się tam teksty KMF, tym większe brawa Odnoszę wrażenie że w tematyce filmowej na Wykopie pojawiają się TYLKO teksty z KMFu. ; )
Bodie: He's a cold motherfucker.
Poot: It's a cold world Bodie. Bodie: Thought you said it was getting warmer. Poot: The world goin' one way, people another yo'. 20-01-2010, 13:54
A ja odnoszę wrażenie, że o tej sprawie nie należy tak łatwo zapomnieć. Kiedy nas plagiatowali, wszczynaliśmy piekło na ziemi, żeby doprowadzić do sprawiedliwości. A teraz, gdy sami to robimy, powinniśmy z tego wyciągnąć jeden prosty wniosek - traktujmy innych tak, jak chcemy być traktowani. I tak samo traktujmy pisanie tekstów, które przeczyta co najmniej kilkaset osób.
KMF - Follow your dream to fly
----------------------------- Ostatnio widziane: Meet John Doe: 8.5/10 | Arsenic and Old Lace: 10/10 | You Can't Take It With You: 8/10 | Frost/Nixon: 8/10 | The Chaser: 7/10 | Transporter 3: 4.5/10 20-01-2010, 14:08
Popieram Beowulfa.
I jeszcze jedno: PO CO? Czy nie można było napisać tych informacji własnymi słowami? :/
DON'T BLINK AND TURN LEFT.
20-01-2010, 14:11
Zgadza się Beo - wszczynaliśmy awantury, dostawaliśmy zadośćuczynienie w postaci przeprosin albo dodatkowo kilku słów o KMF w tej czy innej gazecie i zapominaliśmy(!) o sprawie, zamiast "łatwo o niej nie zapominać". Syzyf przeprosił, w tekście znajdzie się odpowiednia adnotacja. To, że kolega popełnił błąd i w dodatku w zły sposób podszedł do zarzutów stawianych mu tu na forum, nie oznacza, że trzeba mu to teraz wypominać do końca jego dni i - jak to ująłeś - "łatwo zapomnieć". Co Ty jestes ostatni sprawiedliwy? To raz, a dwa, jechanie na własnego kolegę klubowego, w momencie, gdy sprawa została wyprostowana (kolega Flatron, który zgłosił to "naruszenie" także ze swojej strony zamknął sprawę i jak człowiek przyjął przeprosiny Syzyfa) przypomina sranie do własnego gniazda. Brak wyczucia i niewiedzy kiedy skończyć temat - z Twojej strony i Artemis, która się pod tym prędziutko podpisała - PRZYKRE! I tak jak posłałem zjebkę Syzyfowi na priva i tu na forum wczoraj, tak teraz mogę Wam powiedzieć, że zachowujecie się bez klasy.
Z najnowszych doniesień - Syzyf właśnie się wypisał z KMF. Mam nadzieję, że wszyscy oburzeni czują się usatysfakcjonowani i będą mogli powoli zapomnieć o sprawie i dojść do siebie. Przypomnę jednocześnie, że kilka lat temu, gdy inny członek KMF (bardzo zasłużony) popełnił identyczny błąd, zostało mu to wybaczone i jest z nami do dziś jako jedna z najważniejszych person w Klubie. Czemu Beo i Artemis wtedy nie rozpoczeliście akcji palenia na stosie osoby, której powinęła się noga??
"It's alive!"
20-01-2010, 14:29 Artemis napisał(a):Popieram Beowulfa.Macie racje, jak się wymaga od innych, trzeba też wymagać od siebie. Wypisuje się z KMF-u. 20-01-2010, 14:30
Przepraszam, Dux, ale uważam, że to ty jesteś teraz niesprawiedliwy.
Nie, nie łatwo jest krytykować "swoich" - ale czasami trzeba, aby być uczciwym z samym sobą. EDIT: Syzyf nie przeprosił Klubu. Mieliśmy prawo się z Beowulfem poczuć urażeni - jako ludzie (cóż, mogę mówić tylko za siebie, ale ufam Darkowi), któryz nigdy nie podpisali się pod choćby wersem, który nie należał do nich. Edit, bo jednak Syzyf przeprosił na forum, ale nie wiem, czy skopiowanie tak dużego akapitu bez jakiegokolwiek uzasadnienia można nazwać po prostu "błędem"...:/
20-01-2010, 14:34 syzyf napisał(a):Macie racje, jak się wymaga od innych, trzeba też wymagać od siebie. Wypisuje się z KMF-u. No weź przestań - popełniłeś błąd ale to nie jest powód żeby się tak denerwować. Po prostu musisz wiedzieć, że tutaj strasznie poważnie się traktuje prawo prasowe. Miej to na uwadze i tyle ;). 20-01-2010, 14:42
Miałem tego posta nie pisać, ale nie potrafię, bo Dux pojechał osobiście, kiedy ja do SYzyfa nic nie mam i napisałem jedynie, żeby nie zapomnieć o nauczce płynącej z takich przypadków.
Nie, Dux, nie jestem ostatni sprawiedliwym tylko osobą wypowiadającą swoje uwagi, do których mam prawo, ale to, że jestem z KMFu chyba oznacza, że automatycznie muszą one być brane śmiertelnie poważnie, bo wiedziałem, że spotkam się z dokładnie taką reakcją, gdy napiszę swojego posta. Zachowuje się bez klasy? Dobrze, niechaj i tak będzie, ale po prostu poirytowało mnie to, że taka sprawa przeszła bez większego echa, kiedy o najgorsze szczegóły można się tu na forum kłócić tygodniami. A przykre jest dla mnie to, że członkowie KMFu nie mogą się swobodnie wypowiedzieć bez dostania zjebki, że srają do własnego gniazda. Nie skrytykowałem Syzyfa, nie nazwałem go debilem, ale napisałem, że należy z tego wyciągnąć wnioski. Tyle i tylko tyle, a teraz właśnie zaczyna się kolejne piekiełko robić, bo przecież łatwiej mnie zaatakować, prawda? EDIT: Syzyf, nie pisz głupot, bo wypisywanie się z KMFu zakrawa o - z całym szacunkiem - emo. To nie jest koniec świata, było już w historii KMFu kilka podobnych przypadków, ale wszystkie po jakimś czasie ucichły. Po prostu nauczka, nic więcej. Nie ma co lamentować.
----------------------------- Ostatnio widziane: Meet John Doe: 8.5/10 | Arsenic and Old Lace: 10/10 | You Can't Take It With You: 8/10 | Frost/Nixon: 8/10 | The Chaser: 7/10 | Transporter 3: 4.5/10 20-01-2010, 14:44
Ojoj, ale się porobiło. Czy nie wydaje Ci się Beo, że teraz próbujesz wzbudzić we mnie poczucie winy, że śmiałem napisać szczerze co myślę o Twoim i Artemis podejściu do sprawy? Domagasz się wolności słowa w ocenianiu czynów kolegów klubowych, ale gdy ja robię to samo na Twój temat - to już jest BE i podciągasz to pod próby zamykania Ci ust. Spoko.
"It's alive!"
20-01-2010, 14:50
Dux, my przedstawiliśmy swoją opinię, ty masz prawo bronić Syzyfa, ale odnoszę wrażenie, że nie chcesz się nad tą sprawą głębiej zastanowić. Np. nad tym, czy plagiat z Wikipedii (!!) nie świadczy źle o naszej stronie?
Nie chcemy kolegi przecież wyrzucać z klubu, ale jest to jednak spore wykroczenie i nazwanie go "błędem", bez ani słowa szerszego wyjaśnienia, przeprosin, obietnicy, że to było poraz pierwszy i ostatni (zwłaszcza biorąc pod uwagę charakter - jakże cennych! - artykułów Syzyfa) wydaje mi się trochę nie ten teges. Karol napisał(a):No weź przestań - popełniłeś błąd ale to nie jest powód żeby się tak denerwować. Po prostu musisz wiedzieć, że tutaj strasznie poważnie się traktuje prawo prasowe. Miej to na uwadze i tyle ;).To nie jest prawo prasowe, to jest elementarna uczciwość wobec czytelników, wobec tego, kto cię publikuje (czyli wobec Klubu, z naciskiem na Duxa) - i w końcu wobec samego siebie.
20-01-2010, 14:59 DUX napisał(a):Ojoj, ale się porobiło. Czy nie wydaje Ci się Beo, że teraz próbujesz wzbudzić we mnie poczucie winy, że śmiałem napisać szczerze co myślę o Twoim i Artemis podejściu do sprawy? Domagasz się wolności słowa w ocenianiu czynów kolegów klubowych, ale gdy ja robię to samo na Twój temat - to już jest BE i podciągasz to pod próby zamykania Ci ust. Spoko. Nie, Dux, nie próbuje wzbudzić w Tobie poczucia winy i masz dokładnie takie samo prawo do krytyki moich postów, jak ja do krytyki Twoich. I to właśnie zrobiłem, szczerze, bo nie uważam, żeby wymyślanie ludziom z KMFu, że są nie fair, bo piszą źle o kimś z KMFu, miało jakikolwiek sens. Nic więcej.
----------------------------- Ostatnio widziane: Meet John Doe: 8.5/10 | Arsenic and Old Lace: 10/10 | You Can't Take It With You: 8/10 | Frost/Nixon: 8/10 | The Chaser: 7/10 | Transporter 3: 4.5/10 20-01-2010, 15:06 syzyf napisał(a):Macie racje, jak się wymaga od innych, trzeba też wymagać od siebie. Wypisuje się z KMF-u.Spokojnie, Clyde. Bez pochopnych wniosków i czynów :)
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
-- Laozi 20-01-2010, 17:49
A mi się wydaje, że syzyf skopiował to nie wiedząc nawet do końca, że robi to wbrew prawu (większość, których znam nie wie, że z tego co jest dostępne na wiki można korzystać dowoli, w tym słowo w słowo umieszczać gdziekolwiek, ale trzeba podać źródło, tzn. Wikipedię)...
Więc to nie była umyślna kradzież, a raczej nieznajomość licencji na jakiej działa Wikipedia... ;-) Błąd błędem, poprawiony, więc raczej sprawy nie powinno być... ;-) A tak swoją drogą Wikipedia to marne źródło wiedzy, sam bym się bał z niej korzystać pisząc jakieś konkretniejsze prace... Nie mówiąc już o tym, że na samej Wikipedii jest masa licencjonowanych, bezprawnie umieszczonych tekstów, głównie w mniej popularnych hasłach... ;-) 20-01-2010, 18:46
Nie mówiąc już o tym, że napisanie samemu kilku zdań na temat biografii Janka Himilsbacha nikogo by nie zabiło...
20-01-2010, 19:16 piXi napisał(a):A tak swoją drogą Wikipedia to marne źródło wiedzy, sam bym się bał z niej korzystać pisząc jakieś konkretniejsze praceW "Angorze" nawet parę razy pojawiło się ogłoszenie naczelnego do redaktorów, że zabrania się im korzystania z Wikipedii jako źródła tekstów. Pod groźbą kary. :smile: 20-01-2010, 19:41 piXi napisał(a):A tak swoją drogą Wikipedia to marne źródło wiedzy, sam bym się bał z niej korzystać pisząc jakieś konkretniejsze prace...Ale jest świetnym źródłem przypisów. ;)
22.04.2011
21-01-2010, 00:47 Cass napisał(a):W "Angorze" nawet parę razy pojawiło się ogłoszenie naczelnego do redaktorów, że zabrania się im korzystania z Wikipedii jako źródła tekstów.Naczelny "Angory" porozumiewa się ze swoimi redaktorami za pomocą ogłoszeń we własnej gazecie? Wypas! ;)
Klub OFILMIE | Podcast filmowy Radio Ofilmie
21-01-2010, 02:31
Powaga. :smile: To była notka w ramce jakieś 4 na 3 cm i zawierała także mniej więcej to, o czym wspomniał majlo â że wiki może stanowić jedynie źródło wyjściowe czy coś w ten deseń.
Naczelny chciał pewnie w ten sposób dać do zrozumienia czytelnikom, że u nich stosuje się poważne standardy prasowe. :wink: 21-01-2010, 11:38
Recenzja filmu "Harry Brown":
http://www.film.org.pl/prace/harry_brown_v2.html Autor: MEFISTO Już wkrótce, prawdopodobnie jeszcze przed weekendem, nastąpi wiekie ogłoszenie wyników tegorocznego rozdania Hezekarów KMF oraz prezentacja Bottom 5 klubowiczów za rok 2009 ;)
"It's alive!"
21-01-2010, 14:21 |
| Podobne wątki | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| BŁĘDY, literówki, omsknięcia, potknięcia na stronie KMF | DUX | 1,039 | 200,781 |
03-12-2021, 00:04 Ostatni post: Norton |
|
| Krótka piłka na stronie KMF | desjudi | 52 | 19,421 |
29-08-2012, 15:17 Ostatni post: desjudi |
|
| RELACJE Z FESTIWALI NA STRONIE KMF - WĄTEK DO WYŻYWANIA SIĘ | Beowulf | 26 | 10,193 |
20-07-2008, 13:53 Ostatni post: simek |
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 1 gości |