:D
05-11-2006, 01:40
|
NOWOŚCI NA STRONIE
|
|
Kto jak kto ale akurat ty nie powinieneś mieć kompleksów ;).
Pamiętam jak jeszcze przed wstąpieniem do klubu przeczytałam na informatyce twoją recenzję "Więźnia Azkabanu", i pomyślałam, że musisz być moim alter ego, bo zgadzałam się z każdym zdaniem i każdą kropką, no może oprócz Oldmana :);
DON'T BLINK AND TURN LEFT.
05-11-2006, 10:24
"Od Scarface do Scarface" - analiza:
http://www.film.org.pl/prace/scarface_analiza.html Autor: ARRAKIN Recenzja filmu "Statyści": http://www.film.org.pl/prace/statysci.html Autor: ADI
"It's alive!"
07-11-2006, 00:39
A cóż to się dzieje.
Polacy wzieli się za współprace z Chinczykami? Najpierw 'Kochankowie roku tygrysa' a teraz 'Statysci'... Patrzeć tylko jak za pare lat bedzie duet Boguś Linda i Jet Li.
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
-- Laozi 07-11-2006, 09:11
Odnośnie samego "Scarface'a" mam w zanadrzu kilka ciekawostek. Po pierwsze niedawno ukazała się gra komputerowa będąca kontynuacją filmu, fabuła kontynuuje wątek filmowy zakładając że Tony przetrwał atak na swoją willę.
Mnóstwo bezpośrednich odniesień do filmu znalazło się w grze "GTA: Vice City", mamy bulwar żywcem wyjęty z filmu, można znaleźć pomieszczenie w którym rozgrywała się akcja z piłą łańcuchową, jeden z klubów wygląda b. podobnie do filmowego a już siedziba gównego bohatera (kóremu głos podkłada Ray Liotta) to jawna kalka willi Tony'ego. Natomiast w prequelu (GTA III) jedna ze stacji radiowych - flashbackFM - zawiera wyłącznie utwory z filmu "Scarface" :D
get ready for suprise...
07-11-2006, 14:47
Ten prolog też jest świetny, bo pomysłowy! :) Został nagrodzony chociaż kubkiem pocieszenia? :)
08-11-2006, 00:12
Dziękuję ślicznie;) ... natomiast publikacja nie jest pomylona, tzn. tekst powstał w kwietniu, tylko w innej troszkę formie (bardziej historycznie i bez Salo-za to z wtrętem o Cannibal Holocaust :D ), więc wysłałam dopiero po lekkim "odhistorycznieniu go" i oprawa (dzięki raz jeszcze R.;) ) jest z września bodajże... więc wszystko się zgadza ;)
Pluck out the pain...and give you another life ... ?
08-11-2006, 13:43
No, za tekst jeszcze raz gratu, tym bardziej,że znam go na kilku poziomach powstawania i widzę, jaką drogę przeszedł :).
DON'T BLINK AND TURN LEFT.
08-11-2006, 17:49 |
| Podobne wątki | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| BŁĘDY, literówki, omsknięcia, potknięcia na stronie KMF | DUX | 1,039 | 200,757 |
03-12-2021, 00:04 Ostatni post: Norton |
|
| Krótka piłka na stronie KMF | desjudi | 52 | 19,409 |
29-08-2012, 15:17 Ostatni post: desjudi |
|
| RELACJE Z FESTIWALI NA STRONIE KMF - WĄTEK DO WYŻYWANIA SIĘ | Beowulf | 26 | 10,189 |
20-07-2008, 13:53 Ostatni post: simek |
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 4 gości |