STANDBY="Loading Windows Media Player components..." TYPE="application/x-oleobject">
width="425" height="350" ShowControls="1" ShowStatusBar="0" ShowDisplay="0" autostart="0">
;)
22-01-2007, 00:33
|
NOWOŚCI NA STRONIE
|
|
Kiedyś w TV leciał "Mission: Impossible 2" a na kompie słuchałem sobie soundtracku z "Oldboya". Gdy doszło do utworu "Four seasons" Vivaldiego, w filmie Johna Woo akurat Tom Cruise szalał na przednim kole motoru i strzelał do białego samochodu. Okazało się, że muzyka Pana Vivaldiego doskonale pasuje do tej sceny - podobne tempo, zmiany natężenia i glośności, wyciszenie podczas szarży Cruise'a na przednim kole i mocniejsze uderzenie podczas eksplozji samochodu ;). Później pobawiłem się trochę winampem i "M:I2" pod PowerDVD i poprosiłem Adiego o sklejenie tego wszystkiego w calość. Sekwencja z "M:I2" nie była w żaden sposób przez Adiego podmontowywana. To co widać na 1-minutowym filmiku, to po prostu fragment muzyki Vivaldiego podłożony pod scenę z "M:I2" - a wszystko do siebie zadziwiająco dobrze pasuje:
STANDBY="Loading Windows Media Player components..." TYPE="application/x-oleobject"> width="425" height="350" ShowControls="1" ShowStatusBar="0" ShowDisplay="0" autostart="0"> ;)
"It's alive!"
22-01-2007, 00:33
W sumie niezła myśl z tym YouTube, tylko trzeba z napisów końcowych wyrzucić adres strony, żebyśmy nie mieli stu tysięcy odwiedzin przez ten filmik, który na pewno stanie się hitem YouTube :wink:
"It's alive!"
22-01-2007, 11:35
Recenzja odcinka serialu "CSI LAS VEGAS: GRAVE DANGER":
http://www.film.org.pl/prace/csi_gd.html Autor: Arrakin
"It's alive!"
22-01-2007, 11:37
Zgodnie z życzeniem MISSION: VIVALDI podbija YOUTUBE:
;) Wrzuciłem tez na YouTube starą strzelaninę, którą też montował Adi:
"It's alive!"
24-01-2007, 00:46
Bardzo zachęcił mnie tekst o "Grave Danger" i mam pytanie do autorki , czy mogę obejrzeć sobie ten dwuodcinkowiec majac za sobą tylko odcinki widziane w tvp (2 sezony były i są powtarzane w kółko) bez obawy o jakieś spojlery dotyczące odcinków pomiędzy tymi emitowanymi w tv a "grave danger"?
BTW.na polsacie już niedługo CSI Miami, z którego postacie pojawiły się gościnnie w jednym z odcinków CSI Las Vegas.
get ready for suprise...
24-01-2007, 09:13
... 3maj się na bezpieczną odległość od CSI: Miami i NY... serie są słabe, nawet jeżeli zapowiadają się nie tak źle...
na 2 chyba 4 sezony leciały/lecą... i oczywiście, że możesz!:) Mam nadzieję, że to tylko zachęci do zapoznania się z całością !:)
Pluck out the pain...and give you another life ... ?
24-01-2007, 10:22 DUX napisał(a):Zgodnie z życzeniem MISSION: VIVALDI podbija YOUTUBE(...) Hehe, adresu nie ma, ale kto będzie chciał, ten znajdzie, sprytne :) 24-01-2007, 10:38
"â24 godzinyâ jest zdecydowanie przereklamowane i ogląda się ze względu na wyśmienitego Sutherlanda..." <--- zginiesz za to, Moja Droga Recenzentko :)
24-01-2007, 12:40
Jeśli mogę sobie pozwolić na mały offtop...
CSI uważam za seriale komediowe. Oglądając odcinki tych seriali nie mogę powstrzymać śmiechu przy naiwnych dialogach, oprogramowaniu komputerowemu rodem z filmów sci-fi, tonom łopatologii i irytującej reżyserii. Trafiłem ostatnio na AXN bodajże na odcinek CSI Miami, gdzie pani detektyw i pani patolog badały ciało. Obie wyglądały jakby weszły tam prosto z pokazu mody (aktorzy też nadawaliby się bardziej na modeli niż detektywów). Przez specjalne okulary przy pomocy latarki UV jedna zauważyła na nogach denatki ślady spermy. Oto dialog: - Patrz... - Wolę nawet nie myśleć co to. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: 24-01-2007, 12:46
Drogi hOpsie tak z ciekawości - jak zginę? :twisted: ... chociaż ja właśnie przez myśl o Tobie bardzo łagodnie potraktowałam 24 i napisałam o tym serialu wszystko najlepsze, co tylko napisać można... Ciebie to trudno zadowolić... łamiesz mi serce :(
Mierzwiak- popieram całkowicie, jednak tylko w odniesieniu do Miami i NY;)... do tego możnaby dorzucić fakt, że momentami iście telenowela się z tego czyni...
24-01-2007, 19:16 Arrakin napisał(a):Drogi hOpsie tak z ciekawości - jak zginę? :twisted: ...Bardzo przyjemną śmiercią przez wzgląd na moją sympatię do Ciebie :) Arrakin napisał(a):chociaż ja właśnie przez myśl o Tobie bardzo łagodnie potraktowałam 24 i napisałam o tym serialu wszystko najlepsze, co tylko napisać można... Ciebie to trudno zadowolić... łamiesz mi serce :(Dobra ściema, nie jest zła, Moja Droga :) Ale jeśli złamałem Twoje serduszko, biję się w pierś, kajam, ale też szykuje kontrofensywę :) 24-01-2007, 20:02 hops napisał(a):Bardzo przyjemną śmiercią przez wzgląd na moją sympatię do Ciebie :) brzmi intrygująco ;) Cytat: Dobra ściema, nie jest zła, Moja Droga :) Ojoj, podejrzliwość iście beowulfowa! :> Cytat: Ale jeśli złamałem Twoje serduszko, biję się w pierś, kajam, ale też szykuje kontrofensywę :) ... złamałeś, więc bij się tak z zaangażowaniem :twisted: A na wszelkie kontrofensywy czekam z niecierpliwością!:)
24-01-2007, 20:36 Arrakin napisał(a):brzmi intrygująco ;)Tak właśnie zabrzmieć miało. Ale dalekie od prawdy nie jest :) Arrakin napisał(a):Ojoj, podejrzliwość iście beowulfowa! :>Beowulf to przy mnie pikuś :P Arrakin napisał(a):... złamałeś, więc bij się tak z zaangażowaniem :twisted: A na wszelkie kontrofensywy czekam z niecierpliwością! :DBiłem się dość długo, mam nadzieję, że serducho już w jednym kawałku :) A co do kontrofensywy... Nie wywołuj wilka z lasu, Malutka ;) 24-01-2007, 21:14
Z góry przepraszam za jakość recenzji - pisałem, że tak powiem, na kolanie.
I wielkie dzięki dla romecka za super obróbkę :) Jak zwykle mnie nie zawiódł. Ale prawdziwy kunszt zobaczycie już niedługo :) 25-01-2007, 00:00 hops napisał(a):prawdziwy kunszt zobaczycie już niedługo :)Czyżbyś sięgał do źródła? :wink: 25-01-2007, 09:51
Pisałem o kunszcie romecka ;)
Do źródła niestety nie sięgam, zajmuję się teraz innymi tekstami, dlatego trochę niefotunna wyszła mi ta recenzja LMS. 25-01-2007, 10:20
Recenzja LMS jest bardzo fajna, nie ma czego się wstydzić :) Bardziej recenzja zachęciła mnie do obejrzenia filmu niż trailer.
Przeczytałem całe opracowanie LOST i uwarzam, że jest świetne. Bardzo dużo ciekawych informacji, ciekawostek i świetne portrety bohaterów. Do tego świetne opracowanie graficzne. Jest tylko jeden mankament, po trzeciej serii część opisów, albo nawet wszystkie stracą na aktualności :) 25-01-2007, 11:01 |
| Podobne wątki | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| BŁĘDY, literówki, omsknięcia, potknięcia na stronie KMF | DUX | 1,039 | 200,764 |
03-12-2021, 00:04 Ostatni post: Norton |
|
| Krótka piłka na stronie KMF | desjudi | 52 | 19,414 |
29-08-2012, 15:17 Ostatni post: desjudi |
|
| RELACJE Z FESTIWALI NA STRONIE KMF - WĄTEK DO WYŻYWANIA SIĘ | Beowulf | 26 | 10,191 |
20-07-2008, 13:53 Ostatni post: simek |
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 1 gości |