NOWOŚCI NA STRONIE
Kiedyś w TV leciał "Mission: Impossible 2" a na kompie słuchałem sobie soundtracku z "Oldboya". Gdy doszło do utworu "Four seasons" Vivaldiego, w filmie Johna Woo akurat Tom Cruise szalał na przednim kole motoru i strzelał do białego samochodu. Okazało się, że muzyka Pana Vivaldiego doskonale pasuje do tej sceny - podobne tempo, zmiany natężenia i glośności, wyciszenie podczas szarży Cruise'a na przednim kole i mocniejsze uderzenie podczas eksplozji samochodu ;). Później pobawiłem się trochę winampem i "M:I2" pod PowerDVD i poprosiłem Adiego o sklejenie tego wszystkiego w calość. Sekwencja z "M:I2" nie była w żaden sposób przez Adiego podmontowywana. To co widać na 1-minutowym filmiku, to po prostu fragment muzyki Vivaldiego podłożony pod scenę z "M:I2" - a wszystko do siebie zadziwiająco dobrze pasuje:

STANDBY="Loading Windows Media Player components..." TYPE="application/x-oleobject">
width="425" height="350" ShowControls="1" ShowStatusBar="0" ShowDisplay="0" autostart="0">

;)
"It's alive!"

Odpowiedz
Zabójcze, wrzućcie to na jakiegoś Youtuba :)

Odpowiedz
W sumie niezła myśl z tym YouTube, tylko trzeba z napisów końcowych wyrzucić adres strony, żebyśmy nie mieli stu tysięcy odwiedzin przez ten filmik, który na pewno stanie się hitem YouTube :wink:
"It's alive!"

Odpowiedz
Recenzja odcinka serialu "CSI LAS VEGAS: GRAVE DANGER":
http://www.film.org.pl/prace/csi_gd.html
Autor: Arrakin
"It's alive!"

Odpowiedz
Zgodnie z życzeniem MISSION: VIVALDI podbija YOUTUBE:

;)

Wrzuciłem tez na YouTube starą strzelaninę, którą też montował
Adi:
"It's alive!"

Odpowiedz
Bardzo zachęcił mnie tekst o "Grave Danger" i mam pytanie do autorki , czy mogę obejrzeć sobie ten dwuodcinkowiec majac za sobą tylko odcinki widziane w tvp (2 sezony były i są powtarzane w kółko) bez obawy o jakieś spojlery dotyczące odcinków pomiędzy tymi emitowanymi w tv a "grave danger"?

BTW.na polsacie już niedługo CSI Miami, z którego postacie pojawiły się gościnnie w jednym z odcinków CSI Las Vegas.
get ready for suprise...

Odpowiedz
... 3maj się na bezpieczną odległość od CSI: Miami i NY... serie są słabe, nawet jeżeli zapowiadają się nie tak źle...
na 2 chyba 4 sezony leciały/lecą... i oczywiście, że możesz!:) Mam nadzieję, że to tylko zachęci do zapoznania się z całością !:)
Pluck out the pain...and give you another life ... ?

Odpowiedz
DUX napisał(a):Zgodnie z życzeniem MISSION: VIVALDI podbija YOUTUBE(...)

Hehe, adresu nie ma, ale kto będzie chciał, ten znajdzie, sprytne :)

Odpowiedz
"„24 godziny” jest zdecydowanie przereklamowane i ogląda się ze względu na wyśmienitego Sutherlanda..." <--- zginiesz za to, Moja Droga Recenzentko :)

Odpowiedz
Jeśli mogę sobie pozwolić na mały offtop...

CSI uważam za seriale komediowe. Oglądając odcinki tych seriali nie mogę powstrzymać śmiechu przy naiwnych dialogach, oprogramowaniu komputerowemu rodem z filmów sci-fi, tonom łopatologii i irytującej reżyserii.

Trafiłem ostatnio na AXN bodajże na odcinek CSI Miami, gdzie pani detektyw i pani patolog badały ciało. Obie wyglądały jakby weszły tam prosto z pokazu mody (aktorzy też nadawaliby się bardziej na modeli niż detektywów). Przez specjalne okulary przy pomocy latarki UV jedna zauważyła na nogach denatki ślady spermy. Oto dialog:
- Patrz...
- Wolę nawet nie myśleć co to.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Odpowiedz
Drogi hOpsie tak z ciekawości - jak zginę? :twisted: ... chociaż ja właśnie przez myśl o Tobie bardzo łagodnie potraktowałam 24 i napisałam o tym serialu wszystko najlepsze, co tylko napisać można... Ciebie to trudno zadowolić... łamiesz mi serce :(

Mierzwiak- popieram całkowicie, jednak tylko w odniesieniu do Miami i NY;)... do tego możnaby dorzucić fakt, że momentami iście telenowela się z tego czyni...

Odpowiedz
Arrakin napisał(a):Drogi hOpsie tak z ciekawości - jak zginę? :twisted: ...
Bardzo przyjemną śmiercią przez wzgląd na moją sympatię do Ciebie :)

Arrakin napisał(a):chociaż ja właśnie przez myśl o Tobie bardzo łagodnie potraktowałam 24 i napisałam o tym serialu wszystko najlepsze, co tylko napisać można... Ciebie to trudno zadowolić... łamiesz mi serce :(
Dobra ściema, nie jest zła, Moja Droga :)
Ale jeśli złamałem Twoje serduszko, biję się w pierś, kajam, ale też szykuje kontrofensywę :)

Odpowiedz
hops napisał(a):Bardzo przyjemną śmiercią przez wzgląd na moją sympatię do Ciebie :)

brzmi intrygująco ;)

Cytat: Dobra ściema, nie jest zła, Moja Droga :)

Ojoj, podejrzliwość iście beowulfowa! :>

Cytat: Ale jeśli złamałem Twoje serduszko, biję się w pierś, kajam, ale też szykuje kontrofensywę :)

... złamałeś, więc bij się tak z zaangażowaniem :twisted: A na wszelkie kontrofensywy czekam z niecierpliwością!:)

Odpowiedz
Arrakin napisał(a):brzmi intrygująco ;)
Tak właśnie zabrzmieć miało. Ale dalekie od prawdy nie jest :)
Arrakin napisał(a):Ojoj, podejrzliwość iście beowulfowa! :>
Beowulf to przy mnie pikuś :P
Arrakin napisał(a):... złamałeś, więc bij się tak z zaangażowaniem :twisted: A na wszelkie kontrofensywy czekam z niecierpliwością! :D
Biłem się dość długo, mam nadzieję, że serducho już w jednym kawałku :)
A co do kontrofensywy... Nie wywołuj wilka z lasu, Malutka ;)

Odpowiedz
Recenzja filmu "Mała Miss":
http://www.film.org.pl/prace/mala_miss.html
Autor: hOPS
"It's alive!"

Odpowiedz
Z góry przepraszam za jakość recenzji - pisałem, że tak powiem, na kolanie.

I wielkie dzięki dla romecka za super obróbkę :) Jak zwykle mnie nie zawiódł. Ale prawdziwy kunszt zobaczycie już niedługo :)

Odpowiedz
hops napisał(a):prawdziwy kunszt zobaczycie już niedługo :)
Czyżbyś sięgał do źródła? :wink:

Odpowiedz
Pisałem o kunszcie romecka ;)
Do źródła niestety nie sięgam, zajmuję się teraz innymi tekstami, dlatego trochę niefotunna wyszła mi ta recenzja LMS.

Odpowiedz
Recenzja LMS jest bardzo fajna, nie ma czego się wstydzić :) Bardziej recenzja zachęciła mnie do obejrzenia filmu niż trailer.

Przeczytałem całe opracowanie LOST i uwarzam, że jest świetne. Bardzo dużo ciekawych informacji, ciekawostek i świetne portrety bohaterów. Do tego świetne opracowanie graficzne.

Jest tylko jeden mankament, po trzeciej serii część opisów, albo nawet wszystkie stracą na aktualności :)

Odpowiedz
hops napisał(a):I wielkie dzięki dla romecka za super obróbkę :) Jak zwykle mnie nie zawiódł. Ale prawdziwy kunszt zobaczycie już niedługo :)
:oops:

Kłaniam się. :)

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon