kimber henry
Liczba postów: 6,015
Liczba wątków: 18
desjudi napisał(a):Dux - filmu nei widziałem, ale tekst o muchach oddaje to, co we Wlatcach lubie 8)
wlasnie ja chcialam napisac to samo, ale w druga strone, bo ja akurat nie lubie, ale to i tak znaczy, ze tekst jest wielce ok (lepszy od jagodowej milosci, konkretniejszy), skoro przestrzega, prawda? :)
Cytat:Klara - to się czyta! lubię to.
dziekowac!
DON'T BLINK AND TURN LEFT.
19-02-2009, 11:34
Nowy
Liczba postów: 1,743
Liczba wątków: 5
Ja jedynie dołożę cegiełkę do tego, co napisał Des - znakomity tekst Artemis! Raz, że napisany świetnie, a dwa, że jest w nim to, co zawsze wielbię i podziwiam w reckach - wplecenie filmu w szerszy kontekst kulturowy. Znakomita robota!
Duxa Włatców ocenić nie potrafię i nie chcę, bo serialu nie lubię, filmu nie zobaczę, i generalnie lata mi koło nosa to wszystko ;). Niemniej tekst sam w sobie dobry.
desjudi napisał(a):Beo - podpisuję się pod oceną. Trafione w samo sedno.
Dziękuwa.
KMF - Follow your dream to fly
-----------------------------
Ostatnio widziane:
Meet John Doe: 8.5/10 | Arsenic and Old Lace: 10/10 | You Can't Take It With You: 8/10 | Frost/Nixon: 8/10 | The Chaser: 7/10 | Transporter 3: 4.5/10
19-02-2009, 13:42
Miszczu AVTAKa 2014/18/22
Liczba postów: 30,582
Liczba wątków: 67
Beowulf napisał(a):i generalnie lata mi koło nosa to wszystko ;).
jak muchy? :)
obie nowe recki dobre
19-02-2009, 15:45
Nowy
Liczba postów: 3,416
Liczba wątków: 8
Art, recka "Milka" jest fajna (choć nie do końca się z nią zgadzam), natomiast powiem co innego: akapity! A do tego tam, gdize już są... to i tak nie ma światła w tekscie, bo są obrazki. Strasznie ciężki, zbity blok tekstu. Przeczytałem z zainteresowaniem i w pierwszej chwili nie zwróciłem uwagi, ale to ze względu na fakt, że to recka Artemis i byłem ciekaw, co napisała. Gdyba autorka była dla mnie anonimowa, warstwa wizualna utrudniłaby mi lekturę.
19-02-2009, 16:04
VIP
Liczba postów: 7,127
Liczba wątków: 292
o to to! akapity, proszę, łatwiej byłoby.
19-02-2009, 21:38
kimber henry
Beowulf napisał(a):Ja jedynie dołożę cegiełkę do tego, co napisał Des - znakomity tekst Artemis! Raz, że napisany świetnie, a dwa, że jest w nim to, co zawsze wielbię i podziwiam w reckach - wplecenie filmu w szerszy kontekst kulturowy. Znakomita robota!
balam sie ze tekst okaze sie zbyt polityczny - ale to jest akurat film, o ktorym chyba powinno sie tak pisac, gdyz omijanie Tematu przeczy jego przeslaniu! :)
z akapitami odezwe sie na dniach do ciunka, moze cos zmienimy:). niemniej dzieki chlopaki za opinie - pamietajcie, aby w odpowiednim momencie pokazac ten film swoim dorastajacym dzieciom:)
to jest moj 1800 post - dedykuje go desjudiemu i wszystkim gay-friendly na tym forum :P
20-02-2009, 00:13
Stały bywalec
Liczba postów: 4,277
Liczba wątków: 61
Oto oficjalna strona z wynikami ZŁOTYCH KRABÓW 2008:
http://www.film.org.pl/plebiscyty/nagrody_2008/nagrody_2008.html
Podziekowania dla Karola za organizację, dla Dirka za obróbkę,
i dla wszystkich osób komentujących, za komentarze! Kawał świetnej
roboty kochani! :)
A tu przedstawiamy TOP 5 Klubowiczów i stałych współpracowników:
http://www.film.org.pl/plebiscyty/nagrody_2008/top5.html
Podziękowania dla Shandora za zebranie wszystkich Topów
i korektę, dla Ciuńka za obróbkę i dla wszystkich osób, które
swoje TOP 5 wraz z komentarzami nadesłały!
Niniejszym sezon nagród w KMF uważam za zakończony.
Wszystkich zachęcam do przeczytania komentarzy, uzasadnień
oraz naszych TOP5, jeszcze raz dziękuję i zapraszam
w imieniu swoim oraz całego KMF za rok :)
"It's alive!"
20-02-2009, 20:07
.
Liczba postów: 28,073
Liczba wątków: 62
Dosyć zaskakujące to TOP 5 Klubowiczów, czasami się z tymi uzasadnieniami kompletnie nie zgadzam, ale przynajmniej jest ciekawie poczytać. Na pewno Mefisto będzie zadowolony :D
Aha, dałoby się pisać polskie tytuły w tym zestawieniu? Lat den rätte komma in :?: :roll: Nie powinniście zmuszać czytelników do używania googla.
20-02-2009, 20:50
Banned
Liczba postów: 34,153
Liczba wątków: 77
Lat - Let
den - the
rätte - right
komma - one
in - in
Naprawdę tak trudno skojarzyć?:)
20-02-2009, 21:03
kimber henry
simek napisał(a):Dosyć zaskakujące to TOP 5 Klubowiczów, czasami się z tymi uzasadnieniami kompletnie nie zgadzam, ale przynajmniej jest ciekawie poczytać.
dawaj szczegoly 8)
moze byc fajnie
20-02-2009, 23:01
Lord Snow
Liczba postów: 2,983
gratuluje swietnej roboty wszystkim :)
Mefisto - rany, ile Ty to mleko trzymasz :)
20-02-2009, 23:24
simek napisał(a):Na pewno Mefisto będzie zadowolony :D
jest późno, więc może dlatego, ale que?
wujo444 napisał(a):Mefisto - rany, ile Ty to mleko trzymasz :)
mleko może stać w lodówce bardzo długo ;) nie trzeba go potem pić :D
EDIT: jeśli można do samego wyglądu Krabów - szkoda, że nie ma wymienionych twórców w pomniejszych kategoriach, jak np zdjęcia. Byłoby miło dowiedzieć się do kogo konkretnie te kraby powędrowały, tak jak w przypadku aktorów ;) Poza tym git, choć niektórzy ze swoimi długaśnymi opisami przegięli :)
21-02-2009, 03:47
.
Liczba postów: 28,073
Liczba wątków: 62
Mefisto - przy forumowych nagrodach i nominacjach narzekałeś, że strasznie przewidywalne, więc tutaj masz odmianę.
Artemis - naprawde nie spodziewałem się w jakimkolwiek zeszłorocznym rankingu zobacyzć nowego Indiany na pierwszym miejscu, obecność Mamma mia! to też dla mnie jakiś żart. Zdziwiłem się też tym, że Nasza klasa dominuje ten ranking, nie wiem, chyba przegapiłem hype na ten film, bo myślałem, że ta francuska Klasa była bardziej ceniona...
21-02-2009, 09:44
Talking Head
Liczba postów: 16,007
Liczba wątków: 264
Postać Bardema w NCFOM nazywa się Chigurh, a nie Chirugh. :)
21-02-2009, 10:15
kimber henry
ceniona owszem, nawet cannes wygrala, ale nie u nas - na listserverze sie jednak sporo o niej mowilo. hajpowal dux, bo ja do hajpowania sie nie nadaje, ludzie nie chca sluchac:). i dobrze, bo to swietny film:). mi sie entre les murs tak sobie podobalo...
21-02-2009, 10:16
Nowy
Liczba postów: 3,416
simek napisał(a):Aha, dałoby się pisać polskie tytuły w tym zestawieniu? Lat den rätte komma in :?: :roll: Nie powinniście zmuszać czytelników do używania googla.
Przypuszczam, że z oryginalnymi tytułami klub czuje się bardziej kewl. Inny powód nie przychodzi do głowy ;)
21-02-2009, 11:01
McMillan Man
Liczba postów: 6,532
Liczba wątków: 51
Videmko przedoskarowe (To już jutro 8) )
21-02-2009, 11:44
simek napisał(a):Mefisto - przy forumowych nagrodach i nominacjach narzekałeś, że strasznie przewidywalne, więc tutaj masz odmianę.
ale te wyniki podawał już jakiś czas temu Karol na forum, gdzie także nie pokrzepiłem go swoimi słowami (no niestety - właściwie wszystkie wyniki za poprzedni rok są przewidywalne) :D bardziej ciekawiła mnie więc sama oprawa, niż wyniki :>
21-02-2009, 15:03
Nowy
Liczba postów: 166
Liczba wątków: 1
Odnośnie tekstu przy nagrodzonym przez KMF aktorze drugoplanowym. Można wiedzieć dlaczego Javier Bardem "miał fart, że dostał Oscara rok temu"?
23-02-2009, 13:22
Cyborg (podobno)
Liczba postów: 2,689
Liczba wątków: 12
Bo gdyby był nominowany w tym roku, najprawdopodobniej przegrałby z Ledgerem.
"That is not dead, which can eternal lie,
And with strange aeons even death may die."
23-02-2009, 14:53
|