Skąd ta pewność?
23-02-2009, 14:58
|
NOWOŚCI NA STRONIE
|
|
Bo wiemy, ile każdy z nich dostał głosów? :D
To nie Oscary...
KMF - Follow your dream to fly
----------------------------- Ostatnio widziane: Meet John Doe: 8.5/10 | Arsenic and Old Lace: 10/10 | You Can't Take It With You: 8/10 | Frost/Nixon: 8/10 | The Chaser: 7/10 | Transporter 3: 4.5/10 23-02-2009, 15:05
Nie mówie o nagrodach KMFu. W tekście jest mowa o Oscarach i niewiarygodnym szczęściu Bardema, że miał wyczyszczony z konkurencji rok. Moim zdaniem jest to przegięcie, szczególnie że zestaw nagród jaki Panowie zdobyli jest niemal identyczny, zgarnęli prawie wszystko co było i wszystko co najważniejsze. Tak więc ciągle nie wiem czemu to Bardem miał szczęście a nie Ledger.
23-02-2009, 15:09
na jezyk mi sie cisnie bo ledger umarl, wiem, ze to malo zabawne, ale biorac pod uwage niesamowita popularnosc, jaka sie heath cieszyl w hollywood... chociaz w sumie rourke mial dostac oscara na podobnym tle, no ale powstanie z grobu to jednak nie to co tragiczna smierc mlodego i niesamowicie utalentowanego...
DON'T BLINK AND TURN LEFT.
23-02-2009, 15:16 Koleś napisał(a):W tekście jest mowa o Oscarach i niewiarygodnym szczęściu Bardema, że miał wyczyszczony z konkurencji rok. Moim zdaniem jest to przegięcie Nie chodzi oto, ze rok byl wyczyszczony z konkurencji, ale oto, ze nie bylo wowczas tak silnego konkurenta, jak Ledger. Nie przeginaj sam. ;) 23-02-2009, 17:22
hmm...czyżby w końcu jakiś interesujący film polski się zapowiadał? :wink:
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings 24-02-2009, 16:41
masz na myśli tobiego hoopera, reżysera teksańskiej masakry?
jesli tak, to musze obejrzeć tatarak. :) 25-02-2009, 12:45
tak, Mental - pierwotnie ten film miał się zresztą nazywać Tatarańska masakra nad jeziorem :twisted:
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings 25-02-2009, 15:35
ja słyszałem coś innego. ponoć miał się nazywać: "masakra tatarakiem w tartaku" (wiem, suchar)
25-02-2009, 15:40
3. - nieśmieszne czepialstwo bez uzasadnienia. W ogóle strzelanie z łuku do ryb było m.in. w Deliverance - jakoś nikt się tego nie czepia.
6. - i wyłączyć silnik i zgasić światła. Oglądałeś screenera bez dźwięku? 8. - i element zaskoczenia. 9, 10. - przecież o to chodzi z tą postacią... 11. - bo nie było więcej piratów. 13. - tzw. konflikt wewnętrzny, rzeczywistość vs ideały. 14. - 1. to nie jest film o misji humanitarnej, 2. robią to między innymi, 3. naprawdę nieśmieszne czepialstwo 15. - wyobraź sobie, że z moździerza można celować, a nie wali się na oślep. 16. - zgadza się. 17. - jak przyszli misjonarze, był środek słonecznego dnia. Nielogiczne i nieśmieszne czepialstwo. Nie chce mi się dalej czytać. Tekst wygląda jak napisany przez antyfana, który za wszelką cenę - poświęcając nawet logikę - musi dokopać nielubianemu filmowi. Z 17 przeczytanych przeze mnie prawd ostało się 6. Oszczędzę sobie katorgi dalszego brnięcia przez ten ocean, jakby to powiedziec, nastoletniej frustracji. Moim zdaniem - jak na Duxa to bardzo niedojrzały tekst. 27-02-2009, 10:12 military napisał(a):Z 17 przeczytanych przeze mnie prawd ostało się 6. Oszczędzę sobie katorgi dalszego brnięcia przez ten ocean, jakby to powiedziec, nastoletniej frustracji. Moim zdaniem - jak na Duxa to bardzo niedojrzały tekst.Ech, military, piszesz, jakby to były pierwsze "prawdy", jakie czytasz na tej stronie... ;)
Klub OFILMIE | Podcast filmowy Radio Ofilmie
27-02-2009, 10:54
50 prawd polega na czepialstwu od pierwszego tekstu. W dodatku z przymrozeniem oka, bez grobowej powagi. Ot zrzedzenie humorystyczne.
W tekscie moge sie przyczepic jedynie do tego, ze autor uznal Rambo 4 za film gorszy od sami-wiecie-czego :)
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
-- Laozi 27-02-2009, 11:07
Bez powagi, ale i bez nienawiści. A z tekstu Duxa po prostu zionie organiczną wrogością, wstrętem, nienawiścią do tego filmu. Dlatego powtarzam, że najlepiej robić prawdy o filmie, który się lubi. Wtedy autor obierze bardziej rozsądne podejście.
27-02-2009, 11:09
Potencjał potencjałem, ale seria już dawno pokazała, że niczego dobrego się po niej nie należy spodziewać. Podobnie jak z analogicznych powodów nie komentuję CnB, tak samo 50 prawd. Przy czym ten drugi cykl już na starcie przegrywa formułą. A rzekomy humor w 50 prawdach jest równie, hm, ulotny jak ten w CnB, więc kto go uchwycił, ten szczęściarz. Ale to wszystko już tu wielokrotnie było, więc zamykam twarz :)
Klub OFILMIE | Podcast filmowy Radio Ofilmie
27-02-2009, 11:16
a mnie się podobało - może dlatego, że filmu nie widziałem :D co prawda jest parę prawd na siłę, ale znacznie to lepsze, jak ostatnie prawdy
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings 27-02-2009, 16:40
Pierwsze "50 prawd objawionych", które tak naprawde mi się podobało. Po pierwsze, autor nie jest negatywnie nastawiony do filmu i swoją ocene wypośrdokowuje gdzieś pomiędzy fajnością latających flaków, a pustą i naiwną fabułą, więc podstawy są dobre. Po drugie i najważniejsze, tekst jest napisany z jajem i jest autetntycznie śmieszny, a o to chyba w tym cyklu chodzi.
Żeby dżonka z pierdzącym silnikiem, przepływająca w nocy obok siedziby birmańskich piratów pozostała niezauważona, należy się pochylić poplułem monitor ze śmiechu w tym momencie. 27-02-2009, 21:18 |
| Podobne wątki | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| BŁĘDY, literówki, omsknięcia, potknięcia na stronie KMF | DUX | 1,039 | 200,764 |
03-12-2021, 00:04 Ostatni post: Norton |
|
| Krótka piłka na stronie KMF | desjudi | 52 | 19,413 |
29-08-2012, 15:17 Ostatni post: desjudi |
|
| RELACJE Z FESTIWALI NA STRONIE KMF - WĄTEK DO WYŻYWANIA SIĘ | Beowulf | 26 | 10,190 |
20-07-2008, 13:53 Ostatni post: simek |
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 2 gości |