Rating: Awesome
Liczba postów: 10,313
Liczba wątków: 55
Gieferg w alienowym temacie zainspirował mnie do założenia tego tematu. Pytanie brzmi:
Na jakie filmy najbardziej oczekujecie w 2012 roku?
Nie jest to żaden konkurs ani plebiscyt, więc nie ma zasad, jak film ma światową premierę w 2011 a krajową w 2012 to nie ma problemu, ani jeśli premiera wypada pod koniec 2012 i u nas dotrze pewnie w 2013, to też nie ma problemu. Ja proponuję 5 pozycji, ale też nie ma rygoru.
Moja lista, zrobiona na kolanie (pewnie zmienię, dzięki temu tematowi właśnie):
1. Avengers - Joss Whedon już jest zachęcającym elementem. Gość potrafił działać na dużej grupie bohaterów. Do tego mamy całkiem niezłą passę filmów Marvelowskich (nie bez kiszek - vide Thor). Efekt ostateczny może być giga kupą albo wielgaśnym, świetnym rozrywkowym widowiskiem.
1. Prometheus - Powrót Scotta do uniwersum Aliena po 30 latach. Wow. Albo dziada posrało i będziemy mieli totalną lipę (na co zwiastują pomysły prometejskie), albo to kolejny krok polepszającej się kondycji kina SF.
3. Lockout - SF o którym dopiero co usłyszałem. Zapowiada się intensywny i zabawny SF-akcji firmowany przez Luca Bessona.
4. Django Unchained - Bo to Tarantino.
4. Hobbit - Chyba nie trzeba komentować.
6. Chronicle - Mam słabość do klimatów supermocy, do tego baardzo zachęcający, ciekawy, fajnie zrobiony zwiastun. Może być bardzo ciekawa pozycja.
7. Expendables - Tu też chyba nie trzeba komentować.
7. John Carter - Liczę na fajną widowiskową rozrywkowkę.
Poza listą: m.in. nowy Batman. Wiadomo - kino obowiązkowo, ale jakoś nie podniecam się tak jak większość świata. Do tego brzydzi mnie ilość spoilerów ze wszystkich stron całymi dniami. Brad Brid i Mission Impossible, Carnage Romkowe.
03-12-2011, 21:10
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 06-12-2011, 14:23 przez Craven.)
Captain Skullet
Liczba postów: 20,346
Liczba wątków: 128
Trudno mi tu ułożyć listę w kolejności ale są takie dwie grupki:
1) czyli te najważniejsze pozycje:
- Prometeusz
- Hobbit
- The Dark Knight Rises
- The Expendables 2
I to, na który z tych filmów czekam najbardziej zwykle zależy od tego, do którego akurat pojawiły się ostatnio jakieś newsy/materiały promocyjne.
2) czyli te na które też czekam, ale nie aż tak bardzo jak na te z pierwszej czwórki:
- Avengers
- Skyfall (Bond 23)
- G.I.Joe Retaliation
Poza tym chętnie obejrzę min.:
- The Amazing Spider-Man
- Sherlock Holmes: Game of Shadows (u nas w 2012)
- John Carter
- Dredd
- Wrath of The Titans
- Battleship
03-12-2011, 21:30
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 03-12-2011, 21:31 przez Gieferg.)
Gotham Savior
Liczba postów: 1,253
Liczba wątków: 9
Super temat, Łowco :) Sam się nad tym ostatnio zastanawiałem, bo rok 2012 zapowiada się zaiste potężnie, tak pod względem premier w naszej branży, jak i wydarzeń w świecie gamingu czy sportu.
W 2012 najbardziej wyczekuję:
1) Hobbit - oto fanatyk uniwersum Tolkiena (filmów i książek) otrzyma prequel do filmów swojego życia. W dodatku z obsadą, budżetem i technologiami, że urywa dupę.
2) Django Unchained - mega kozacka obsada nowego filmu mistrza Tarantino pomoże zająć temu szalonemu westernowi miejsce na podium w filmografii QT. Di Caprio jako bezwzględny bad guy vs. Waltz - ogień z dupy!
3) Prometheus - prequel mojej ukochanej serii s-f. Całe szczęście, że w rękach Sir Scotta i w innych klimatach niż "dwójka" i "czwórka".
4) Nemeless Gangster - brutalny koreański rozpiździaj z Min-Sikiem w roli głównej (Oldboy, I Saw the Devil).
5) Berserk: The Movie I i Fullmetal Alchemist: The Sacred Star of Milos - kinowe, wysokobudżetowe odsłony rewelacyjnych serii mangi/anime.
+ Mroczny Rycerz Powstaje - bo naiwnie wierzę, że Nolan zrobi to niehollywoodzko i Bane złamie Batmana :)
03-12-2011, 21:35
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 03-12-2011, 21:38 przez Anielski_Pyl.)
Czemu nie chce mi się wierzyć, że Django dojdzie do skutku w 2012? Afaik nie ma żadnego info z planu. Czy w ogóle to już zaczęli kręcić?
03-12-2011, 21:41
Stały bywalec
Liczba postów: 10,327
Liczba wątków: 5
W styczniu zaczynają się zdjęcia. Dojdzie, bo czemu nie? Przecież ten film nie będzie wymagał rocznej post-produkcji :)
03-12-2011, 21:48
Stały bywalec
Liczba postów: 756
- Django Unchained
- Mroczny Rycerz Powstaje
- World War Z
- Gangster Squad
- Cogan's Trade
Na razie tyle, jeszcze nie patrzałem szczegółowo co tam ciekawego wyjdzie, po dwa większość dobrych filmów jednak wychodzi pod koniec roku w czasie tzw. sezonu oscarowego i o nich pewnie na razie za dużo informacji nie będzie.
03-12-2011, 21:57
(03-12-2011, 21:48)Albertino napisał(a): W styczniu zaczynają się zdjęcia. Dojdzie, bo czemu nie? Przecież ten film nie będzie wymagał rocznej post-produkcji :)
OK, to dopisuję :)
03-12-2011, 22:20
Gotham Savior
Cytat:Expendables - Tu też chyba nie trzeba komentować.
No wypadałoby, bo będzie to zapewne kolejna słabo zrealizowana, nieatrakcyjna i bezsensowna łupanka, podobnie jak część pierwsza.
03-12-2011, 23:02
The Oilman
Liczba postów: 577
Liczba wątków: 0
Z dużymi oczekiwaniami i napięciem czekam na Prometeusza i Hobbita.
Batman, Spider-Man, Avengers i Django na bank zobaczę, ale dni do premiery odliczać raczej nie będę.
"I have a competition in me. I want no one else to succeed. I hate most people." - Daniel Plainview
03-12-2011, 23:09
(03-12-2011, 23:02)Anielski_Pyl napisał(a): Cytat:Expendables - Tu też chyba nie trzeba komentować.
No wypadałoby, bo będzie to zapewne kolejna słabo zrealizowana, nieatrakcyjna i bezsensowna łupanka, podobnie jak część pierwsza.
OK, mój komentarz: będzie to zapewne kolejna fajna napierdalanka z królami VHSu, podobnie jak część pierwsza.
03-12-2011, 23:15
Captain Skullet
Cytat:No wypadałoby, bo będzie to zapewne kolejna słabo zrealizowana, nieatrakcyjna i bezsensowna łupanka, podobnie jak częśc pierwsza.
Częśc pierwsza to prawdopodobnie najlepszy akcyjniak ostatniej dekady, a sequel może być jeszcze lepszy.
03-12-2011, 23:17
Lord Snow
Liczba postów: 2,983
Liczba wątków: 8
Alfabetycznie:
Avengers - Whedon <3
Hobbit - kapliczkę Jacksona będę musiał odkurzyć, ale mam jak najlepsze przeczucia.
Muppety - bo... to Muppety ;) czyli coś, do czego mam olbrzymi sentyment, a trailery zapowiadają oklepaną fabułę i nieoklepane dowcipy.
Prometheus - pomysł prequela straszy, ale materiały na razie wyglądają bardzo dobrze, no i obsada też.
Pozalistowo - Luck. Bo będzie epa.
03-12-2011, 23:31
Stały bywalec
Liczba postów: 10,327
Liczba wątków: 5
na co ja czekam:
- Prometeusz
- Cosmopolis (nowy Cronenberg)
- Dark Shadows
- Frankenweenie
- Gravity (nowy Cuaron)
- Paradise Lost (ale pewnie będzie do kitu)
- Hobbit
- nowy film Kar-waia
- nowy film Hanekego
- John Carter
- The Master (film Andersona o wiadomej sekcie, ale nie wiem czy to 2012 czy 2013)
- Django Unchained
- Cogan's Trade (nowy Dominik)
- Seven Psychopaths (nowy McDonagh)
- Skyfall
- The Dictator
- Frank or Francis (nowy Kaufman, ale to bardziej 2013)
- Only God Forgives (nowy Refn)
to chyba tyle, więcej grzechów nie pamiętam
03-12-2011, 23:35
Gotham Savior
Cytat:Częśc pierwsza to prawdopodobnie najlepszy akcyjniak ostatniej dekady, a sequel może być jeszcze lepszy.
Bez dwóch zdań jest to najlepszy akcyjniak ever. Willis jest, Stallone jest, Statham jest, Jet Li jest. Chłopaki szaleją, jakaś frajernia sypie z AK-47 z balkonów. A zapomniałbym - Goldberg powinien dostać Oskara za aktorstwo. Nic tylko patrzeć, jak film wyląduje na pierwszym miejscu filmów wszech czasów na IMDB. No i monolog Rourke'a - lepszy wymyśliłbym sam w minutę, np. o rozpieprzonym przez kiboli Mercedesie pod katowickim szpitalem :)
A, do listy dodaję Outrage 2 - sequel świetnego yakuza-movie by Takeshi Kitano.
03-12-2011, 23:38
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 03-12-2011, 23:41 przez Anielski_Pyl.)
(03-12-2011, 23:38)Anielski_Pyl napisał(a): Bez dwóch zdań jest to najlepszy akcyjniak ever.
http://forumkmf.pl/Thread-The-Expendables-2010?page=14
Napisz to tam i nie przynudzaj tutaj.
03-12-2011, 23:59
Banned
Liczba postów: 34,153
Liczba wątków: 77
Jeden tytuł: PROMETHEUS
Resztę wymienili już poprzednicy (bez kolejności) - TDKR, Hobbit, Avengers, Django, Skyfall, The Amazing Spider-Man.
Liczę na niespodzianki w postaci filmów o których w ogóle nie słyszałem, albo takich o których słyszałem, ale nie sądziłem że okażą się takimi petardami, chociaż na drugie Drive nie liczę.
04-12-2011, 00:05
Captain Skullet
Cytat:Goldberg powinien dostać Oskara za aktorstwo.
Za rolę w jakim filmie? :)
04-12-2011, 01:36
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 04-12-2011, 02:07 przez Gieferg.)
Miszczu AVTAKa 2014/18/22
Liczba postów: 30,402
Liczba wątków: 67
Szczerze mówiąc na nic nie czekam. Co prawda z przyjemną ością obejrzę zarówno Avengers, TDKR, jak i nowego Spidera, Expendables Two, a i Bondowi czy Django nie odmówię, ale generalnie co będzie to będzie. Co prawda na Muppety czekałem, ale to już generalnie premierę miało, więc nie liczę.
04-12-2011, 03:27
Red Crow
Liczba postów: 12,695
Liczba wątków: 50
Wielka Trójca Oczekiwanych - Cogan's Trade, Prometheus, Django Unchained.
Poza tym World War Z, Avengers, Silent Hill: Revelation, Agincourt (chociaż wątpię, czy dojdzie do skutku), Only God Frogives (Refn), W Drodze (adaptacja Kerouaca), Rock of Ages, nowy Spider-Man i...tak dalej.
04-12-2011, 11:20
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 04-12-2011, 11:20 przez nawrocki.)
Nowy
Liczba postów: 25
Liczba wątków: 0
1. The Dark Knight Rises
2. Django Unchained
3. This Must Be The Place
4. Zajebisty Spiderman
5. Take Shelter - jeśli w ogóle pojawi się u nas w kinach
04-12-2011, 12:30
|