Najbardziej oczekiwane 2012
Gieferg w alienowym temacie zainspirował mnie do założenia tego tematu. Pytanie brzmi:

Na jakie filmy najbardziej oczekujecie w 2012 roku?

Nie jest to żaden konkurs ani plebiscyt, więc nie ma zasad, jak film ma światową premierę w 2011 a krajową w 2012 to nie ma problemu, ani jeśli premiera wypada pod koniec 2012 i u nas dotrze pewnie w 2013, to też nie ma problemu. Ja proponuję 5 pozycji, ale też nie ma rygoru.

Moja lista, zrobiona na kolanie (pewnie zmienię, dzięki temu tematowi właśnie):

1. Avengers - Joss Whedon już jest zachęcającym elementem. Gość potrafił działać na dużej grupie bohaterów. Do tego mamy całkiem niezłą passę filmów Marvelowskich (nie bez kiszek - vide Thor). Efekt ostateczny może być giga kupą albo wielgaśnym, świetnym rozrywkowym widowiskiem.
1. Prometheus - Powrót Scotta do uniwersum Aliena po 30 latach. Wow. Albo dziada posrało i będziemy mieli totalną lipę (na co zwiastują pomysły prometejskie), albo to kolejny krok polepszającej się kondycji kina SF.
3. Lockout - SF o którym dopiero co usłyszałem. Zapowiada się intensywny i zabawny SF-akcji firmowany przez Luca Bessona.
4. Django Unchained - Bo to Tarantino.
4. Hobbit - Chyba nie trzeba komentować.
6. Chronicle - Mam słabość do klimatów supermocy, do tego baardzo zachęcający, ciekawy, fajnie zrobiony zwiastun. Może być bardzo ciekawa pozycja.
7. Expendables - Tu też chyba nie trzeba komentować.
7. John Carter - Liczę na fajną widowiskową rozrywkowkę.

Poza listą: m.in. nowy Batman. Wiadomo - kino obowiązkowo, ale jakoś nie podniecam się tak jak większość świata. Do tego brzydzi mnie ilość spoilerów ze wszystkich stron całymi dniami. Brad Brid i Mission Impossible, Carnage Romkowe.

Odpowiedz
Trudno mi tu ułożyć listę w kolejności ale są takie dwie grupki:

1) czyli te najważniejsze pozycje:

- Prometeusz
- Hobbit
- The Dark Knight Rises
- The Expendables 2

I to, na który z tych filmów czekam najbardziej zwykle zależy od tego, do którego akurat pojawiły się ostatnio jakieś newsy/materiały promocyjne.

2) czyli te na które też czekam, ale nie aż tak bardzo jak na te z pierwszej czwórki:

- Avengers
- Skyfall (Bond 23)
- G.I.Joe Retaliation

Poza tym chętnie obejrzę min.:

- The Amazing Spider-Man
- Sherlock Holmes: Game of Shadows (u nas w 2012)
- John Carter
- Dredd
- Wrath of The Titans
- Battleship

Odpowiedz
Super temat, Łowco :) Sam się nad tym ostatnio zastanawiałem, bo rok 2012 zapowiada się zaiste potężnie, tak pod względem premier w naszej branży, jak i wydarzeń w świecie gamingu czy sportu.

W 2012 najbardziej wyczekuję:

1) Hobbit - oto fanatyk uniwersum Tolkiena (filmów i książek) otrzyma prequel do filmów swojego życia. W dodatku z obsadą, budżetem i technologiami, że urywa dupę.

2) Django Unchained - mega kozacka obsada nowego filmu mistrza Tarantino pomoże zająć temu szalonemu westernowi miejsce na podium w filmografii QT. Di Caprio jako bezwzględny bad guy vs. Waltz - ogień z dupy!

3) Prometheus - prequel mojej ukochanej serii s-f. Całe szczęście, że w rękach Sir Scotta i w innych klimatach niż "dwójka" i "czwórka".

4) Nemeless Gangster - brutalny koreański rozpiździaj z Min-Sikiem w roli głównej (Oldboy, I Saw the Devil).

5) Berserk: The Movie I i Fullmetal Alchemist: The Sacred Star of Milos - kinowe, wysokobudżetowe odsłony rewelacyjnych serii mangi/anime.

+ Mroczny Rycerz Powstaje - bo naiwnie wierzę, że Nolan zrobi to niehollywoodzko i Bane złamie Batmana :)

Odpowiedz
Czemu nie chce mi się wierzyć, że Django dojdzie do skutku w 2012? Afaik nie ma żadnego info z planu. Czy w ogóle to już zaczęli kręcić?

Odpowiedz
W styczniu zaczynają się zdjęcia. Dojdzie, bo czemu nie? Przecież ten film nie będzie wymagał rocznej post-produkcji :)

Odpowiedz
- Django Unchained
- Mroczny Rycerz Powstaje
- World War Z
- Gangster Squad
- Cogan's Trade

Na razie tyle, jeszcze nie patrzałem szczegółowo co tam ciekawego wyjdzie, po dwa większość dobrych filmów jednak wychodzi pod koniec roku w czasie tzw. sezonu oscarowego i o nich pewnie na razie za dużo informacji nie będzie.

Odpowiedz
(03-12-2011, 21:48)Albertino napisał(a): W styczniu zaczynają się zdjęcia. Dojdzie, bo czemu nie? Przecież ten film nie będzie wymagał rocznej post-produkcji :)

OK, to dopisuję :)

Odpowiedz
Cytat:Expendables - Tu też chyba nie trzeba komentować.

No wypadałoby, bo będzie to zapewne kolejna słabo zrealizowana, nieatrakcyjna i bezsensowna łupanka, podobnie jak część pierwsza.

Odpowiedz
Z dużymi oczekiwaniami i napięciem czekam na Prometeusza i Hobbita.
Batman, Spider-Man, Avengers i Django na bank zobaczę, ale dni do premiery odliczać raczej nie będę.
"I have a competition in me. I want no one else to succeed. I hate most people." - Daniel Plainview

Odpowiedz
(03-12-2011, 23:02)Anielski_Pyl napisał(a):
Cytat:Expendables - Tu też chyba nie trzeba komentować.
No wypadałoby, bo będzie to zapewne kolejna słabo zrealizowana, nieatrakcyjna i bezsensowna łupanka, podobnie jak część pierwsza.
OK, mój komentarz: będzie to zapewne kolejna fajna napierdalanka z królami VHSu, podobnie jak część pierwsza.

Odpowiedz
Cytat:No wypadałoby, bo będzie to zapewne kolejna słabo zrealizowana, nieatrakcyjna i bezsensowna łupanka, podobnie jak częśc pierwsza.

Częśc pierwsza to prawdopodobnie najlepszy akcyjniak ostatniej dekady, a sequel może być jeszcze lepszy.

Odpowiedz
Alfabetycznie:
Avengers - Whedon <3
Hobbit - kapliczkę Jacksona będę musiał odkurzyć, ale mam jak najlepsze przeczucia.
Muppety - bo... to Muppety ;) czyli coś, do czego mam olbrzymi sentyment, a trailery zapowiadają oklepaną fabułę i nieoklepane dowcipy.
Prometheus - pomysł prequela straszy, ale materiały na razie wyglądają bardzo dobrze, no i obsada też.

Pozalistowo - Luck. Bo będzie epa.
Im częściej na mnie kamieniem rzucicie,
sami złożycie stos - - stanę na szczycie.

Grastroskopia - Bortal dobrze wpływa na trawienie gier

Odpowiedz
na co ja czekam:
- Prometeusz
- Cosmopolis (nowy Cronenberg)
- Dark Shadows
- Frankenweenie
- Gravity (nowy Cuaron)
- Paradise Lost (ale pewnie będzie do kitu)
- Hobbit
- nowy film Kar-waia
- nowy film Hanekego
- John Carter
- The Master (film Andersona o wiadomej sekcie, ale nie wiem czy to 2012 czy 2013)
- Django Unchained
- Cogan's Trade (nowy Dominik)
- Seven Psychopaths (nowy McDonagh)
- Skyfall
- The Dictator
- Frank or Francis (nowy Kaufman, ale to bardziej 2013)
- Only God Forgives (nowy Refn)

to chyba tyle, więcej grzechów nie pamiętam

Odpowiedz
Cytat:Częśc pierwsza to prawdopodobnie najlepszy akcyjniak ostatniej dekady, a sequel może być jeszcze lepszy.

Bez dwóch zdań jest to najlepszy akcyjniak ever. Willis jest, Stallone jest, Statham jest, Jet Li jest. Chłopaki szaleją, jakaś frajernia sypie z AK-47 z balkonów. A zapomniałbym - Goldberg powinien dostać Oskara za aktorstwo. Nic tylko patrzeć, jak film wyląduje na pierwszym miejscu filmów wszech czasów na IMDB. No i monolog Rourke'a - lepszy wymyśliłbym sam w minutę, np. o rozpieprzonym przez kiboli Mercedesie pod katowickim szpitalem :)

A, do listy dodaję Outrage 2 - sequel świetnego yakuza-movie by Takeshi Kitano.

Odpowiedz
(03-12-2011, 23:38)Anielski_Pyl napisał(a): Bez dwóch zdań jest to najlepszy akcyjniak ever.

http://forumkmf.pl/Thread-The-Expendables-2010?page=14

Napisz to tam i nie przynudzaj tutaj.

Odpowiedz
Jeden tytuł: PROMETHEUS

Resztę wymienili już poprzednicy (bez kolejności) - TDKR, Hobbit, Avengers, Django, Skyfall, The Amazing Spider-Man.

Liczę na niespodzianki w postaci filmów o których w ogóle nie słyszałem, albo takich o których słyszałem, ale nie sądziłem że okażą się takimi petardami, chociaż na drugie Drive nie liczę.

Odpowiedz

Cytat:Goldberg powinien dostać Oskara za aktorstwo.

Za rolę w jakim filmie? :)

Odpowiedz
Szczerze mówiąc na nic nie czekam. Co prawda z przyjemną ością obejrzę zarówno Avengers, TDKR, jak i nowego Spidera, Expendables Two, a i Bondowi czy Django nie odmówię, ale generalnie co będzie to będzie. Co prawda na Muppety czekałem, ale to już generalnie premierę miało, więc nie liczę.
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
Wielka Trójca Oczekiwanych - Cogan's Trade, Prometheus, Django Unchained.

Poza tym World War Z, Avengers, Silent Hill: Revelation, Agincourt (chociaż wątpię, czy dojdzie do skutku), Only God Frogives (Refn), W Drodze (adaptacja Kerouaca), Rock of Ages, nowy Spider-Man i...tak dalej.

Odpowiedz
1. The Dark Knight Rises
2. Django Unchained
3. This Must Be The Place
4. Zajebisty Spiderman
5. Take Shelter - jeśli w ogóle pojawi się u nas w kinach

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon