29-06-2017, 12:00
|
Najbardziej oczekiwane filmy w życiu
|
|
Ostatnio zdałem sobie sprawę, że już na żadne filmy specjalnie nie czekam.
Serie, które śledziłem albo się skończyły albo mnie już nie obchodzą (zostali tylko "Szybcy i wściekli" ale to zawsze była w sumie druga liga jeśli chodzi o hype), i do kina mi się już mało kiedy chce wybrać. W sumie wychodzi, że Endgame to faktycznie było Endgame jeśli chodzi o hype-train. Jeszcze na Flasha trochę czekałem ze względu na Keatona ale to też nie był ten hype co kiedyś przed Transformers, TDK, Avengersami czy Hobbitem. 12-01-2024, 16:46 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 12-01-2024, 16:48 przez Gieferg.)
Ja też mam teraz tak, że przez całe lata na nic nie czekam, ale, o dziwo, sporadycznie wyskoczy coś, co mnie zainteresuje. Ostatni film, na jaki rzeczywiście czekałem, to było niedawne "Dungeons & Dragons". A wcześniej "Alita" (ale to już było ile? - ze cztery czy pięć lat temu?). Z tym że nie jest to takie oczekiwanie, żebym nie mógł usiedzieć i gryzł paznokcie z niecierpliwości :D
12-01-2024, 16:50 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 12-01-2024, 16:50 przez al_jarid.)
Prawda, czekam np. na Deadpoola, Jokera, Furiose, ale nie śledzę ze zniecierpliwieniem każdego newsa, jak będzie trailer, to będzie, jak będzie film, to będzie, emocji nie wiele.
que sera sera
Leżę i robię pod siebie Oozy nine millameedah. 12-01-2024, 17:51
Ja tam czekam na każdego newsa o drugim Batmanie. Poza tym chyba nie jaram się aż tak żadnym innym filmem.
12-01-2024, 18:12
Kiedyś napisałbym, że czekam na kolejne filmy kilku reżyserów, ale i to przestaje być prawdą, bo olałem w kinie Scorsesego i Scotta. Ostatnią świętością pozostaje chyba PTA.
Przed premierą dwójki powiedziałbym, że czekam na kolejne Avatary, ale teraz już mam je gdzieś i tylko znakomity trailer sprawi, że pójdę na nie do kina. Bardziej jara mnie perspektywa dorwania w streamingu i nadrobienia kolejnych starych filmów o słabej dostępności. 12-01-2024, 18:41
na Deadpoola czekałem, póki nie wyszło, ze fabuła ma być ściśle powiązana z całym tym nadchodzącym multiversowym gównem, które zlewam ciepłym moczem, pewnie tak czy siak obejrzę, ale już mi trudno powiedzieć, że na to czekam.
DCEU - skończyło się MCU - zmieniło się w szambo DCU Gunna - póki co wywalone, nie zanosi się na nic ciekawego Batman Reevesa- wyjebane po całości Śródziemie - coś tam zapowiedzieli, nawet nie pamiętam co, pewnie i tak będzie denne i z murzynami w obsadzie Obcy - no dobra, tu obejrzę cokolwiek co wypuszczą, ale niczego dobrego się nie spodziewam, więc i trudno powiedzieć, żebym czekał Terminator (nie wiem czy jeszcze cokolwiek zrobią, ale po dwóch ostatnich filmach trudno byłoby byc bardziej obojętnym) Predator - na co tu czekać? sequel do Prey? Panie, daj pan spokój... Jurassic Park/World - w sumie się skończyło, ciekawych perspektyw na przyszłość raczej brak Star Trek - obejrzałbym czwarty film z Pine'em ale wątpię, że kiedykolwiek powstanie, na razie zapowiedzieli jakiś cholera wie komu potrzebny prequel Indiana Jones - nie czekałem już na piątkę, poza tym się skończyło Furiosa - trudno było o bardziej nieciekawy pomysł na kolejny film w tym świecie, a zwiastun to jedno wielkie meh Także tylko Fast XI w sumie. A w najbliższym czasie pójdę sobie chyba na Poor Things jako odtrutkę od franczyz wszelakich. No i Mortal Kombat 2 obejrzę jak wyjdzie, ale nie wiem czy w kinie i niespecjalnie liczę na cokolwiek dobrego. 12-01-2024, 19:49 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 12-01-2024, 20:00 przez Gieferg.)
Wspomniano tutaj Avatara... Nie żebym niesamowicie się jarał, ale Avatar 3 chyba najbardziej mnie jara, tylko z tego powodu, że ostatni film też był takim old school action movie i chyba tylko filmy Camerona mają taki vibe "wydarzenia", a nie kolejnego taśmowego produktu.
que sera sera
Leżę i robię pod siebie Oozy nine millameedah. 12-01-2024, 21:12
Fakt, trzeciego Avatara chętnie obejrzę, bo Cameron to w ogóle inna liga niż reszta dzisiejszych blockbusterów (i wiadomo, że wizualia będą na poziomie, co w dzisiejszych czasach już wcale nie jest takie oczywiste) ale żebym z niecierpliwością czekał, jak się czekało swego czasu na szereg filmów to nie mogę powiedzieć - przy czym na żadnego Avatara do tej pory tak naprawdę nie czekałem, ale obydwa mi się świetnie oglądało i chętnie do nich wracam.
12-01-2024, 21:19 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 12-01-2024, 21:20 przez Gieferg.)
Bo Avatar to raczej już taki będzie typ marki. Niby nikt nie czeka, bo "to tylko efekty, szczątkowa fabuła, schematy, płaskie postacie, bla, bla", ale ostatecznie jak się pojawi, to dzięki mocy sprawczej Camerona ludzie pójdą i tak do kina. Nawet jeżeli nie wszyscy którzy byli na 1 i 2. Wynik "dwójeczki" to jednak dla mnie kategoria pewnego cudu. Nie wiem czy trójeczka powtórzy ten sukces.
No i mam wrażenie, że Disney też do końca w niego nie wierzy, skoro teraz Cameron gada, iż skończy kręcić 4 dopiero po premierze 3 (czyli może być tak, że nie chcą mu dać kasy w Disneyu na to)
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.
12-01-2024, 21:59
Gadasz to samo co ludzie na reddit przed premierą drugiej części i po wyniku z weekendu, a wszyscy wiemy jak się skończyło, popularność Avatara istnieje, tylko nie jest tak głośna, dla przykładu parki rozrywki z Avatara są ogromnie popularne i widać, że dla ludzi to jest rzadkie widowisko.
Gdy nadejdzie trzecia część to skończy się jak zwykle box officowym sukcesem, jak Disney mógłby żałować kasy Cameronowi który zafundował im taki sukces z dwójką, nie zdziwię się jak zainwestują więcej w Avatara niż MCU.
que sera sera
Leżę i robię pod siebie Oozy nine millameedah. 12-01-2024, 22:03 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 12-01-2024, 22:05 przez marsgrey21.)
No ja też jestem zainteresowany. :D
Przy czym mam po prostu takie dziwne wrażenie, że Disney jednak w którymś momencie zaczął liczyć na dobicie 2 do wyniku jedynki, a tak się nie stało. Oczywiście BO WoW i tak jest rewelacyjny, ale wiecie... jaki to ma budżet. I kto wie, czy i tak nie zaniżony, bo np. część sobie "przepiszą" na Trójkę :P
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.
12-01-2024, 22:08 |
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 1 gości |