Najbardziej oczekiwane 2012
O kurcze, zapomniałem zupełnie o tym filmie. Ale obsada (tylko ten LaBeowulf którego nie znoszę). Czekam.

Odpowiedz
Wiedziałem, że ten film reżyseruje Hillcoat i że będzie scenariusz Cave'a, ale nie znałem fabuły i obsady! Hardy, Oldman, Chastain i Pearce w jednym filmie! Z miejsca umieszczam w top 5 najbardziej oczekiwanych.

Odpowiedz
Obsada naprawdę niczego sobie tylko po co ta gwiazdka Transformersów tam.

Odpowiedz
(17-01-2012, 11:29)Turus napisał(a): Obsada naprawdę niczego sobie tylko po co ta gwiazdka Transformersów tam.
Ta gwiazdka Transformersów to aktor i to wcale nie najgorszy. No ale pewnie widziałeś go tylko w TFach, dlatego wybaczam tę prymitywną ocenę jego osoby.

Odpowiedz
Ja go widziałem w paru filmach (nie licząc TFów oczywiście) i ostatnią dobrą rolę zagrał w 2003 roku.

Odpowiedz
[Obrazek: IndyMonkeys-570x236.jpg]

tia...

Odpowiedz
3xTransformersy, Niepokój, Wall Street, Indiana Jones - we wszystkich tak samo słabo wypadł. Trzeba obejrzeć całą jego filmografię, żeby znaleźć coś wartościowego i zmienić o nim zdanie? Mi nie bardzo pasuje w takim filmie i u boku takich aktorów, jednak kto wie, może reżyser ma na niego pomysł i będzie spoko. A może to producenci go wcisnęli, żeby się lepiej sprzedał.

Odpowiedz
(17-01-2012, 12:38)simek napisał(a): Trzeba obejrzeć całą jego filmografię, żeby znaleźć coś wartościowego i zmienić o nim zdanie?
Nie, trzeba mieć pojęcie co aktor potrafi a nie skreślać kogoś tylko dlatego, że widziało się akurat jego najgorsze filmy w których nie miał co grać (pomijając Wall Street).

Odpowiedz
Szyja wkurza nawet w stosunkowo dobrych filmach, np. "A Guide to recognizing your Saints". W innych filamch po prostu jest i tyle. Zawsze z ta swoją wymoczkowatą buźką. Nie wiem za co dostał nagrodę bafta dla obiecującego aktora, chyba za popularnosć jedynie.

Odpowiedz
Przede wszystkim gra wszędzie tak samo, bez jaj i charyzmy. Nie wiem, w czym, według Mierzwiaka grał dobrze, ale nawet we wspomnianym A guide... był taki sam. Choć tam to może jeszcze pasowało i nie irytowało, bo to chyba jego pierwsza rola, jaką widziałem. Ale bardzo przypomina mi Keanu Reevesa w swojej bezjajeczności. Tylko, że Keanu Reeves budzi moją sympatię chociaż.

Odpowiedz
Keanu chociaż umie dobierać sobie filmy, a LaBeoufa jeszcze nie widziałem w dobrym filmie (i tak widziałem z nim więcej niż tylko Trnasformersy).
www.filmweb.pl/user/Azgaroth_2

Odpowiedz
(17-01-2012, 12:27)Mierzwiak napisał(a):
(17-01-2012, 11:29)Turus napisał(a): Obsada naprawdę niczego sobie tylko po co ta gwiazdka Transformersów tam.
Ta gwiazdka Transformersów to aktor i to wcale nie najgorszy. No ale pewnie widziałeś go tylko w TFach, dlatego wybaczam tę prymitywną ocenę jego osoby.
Tak się składa, że miałem okazje zobaczyć go w kilku więcej filmach niż tylko w TFach. Zresztą wszystko co miałem o nim do napisania, napisały już osoby wyżej. Nie widziałem jego całej filmografii, ale w tych filmach co go widziałem to niczym nie zachwycał.

Odpowiedz
utrzymywanie, że Szyja ma jakieśtam pokłady talentu jest SOOOO 2009

Odpowiedz
Widziałem z nim kiedyś taki film, w którym grał upośledzonego brata jakiejś dziewczyny i tam sobie w miarę dobrze radził, ale to było ładnych parę lat temu. Nie pamiętam tytułu, pewnie jakiś dramat psychologiczny.

Odpowiedz
To pora na moją listę, która wielce oryginalna nie będzie:

1. The Dark Knight Rises - jako fanboy Nolana wybór oczywisty, plus trailer mnie zmiażdzył, plus uwielbiam muzykę Hansa Zimmera:)
2. Prometheus - uwielbiam dobrą fantastykę i liczę, że Sir Ridley Scott nie zapomniał jak się tworzy dobre s.f. Przy czym tak jak wielce tego filmu oczekuję, tak samo wielkie mam obawy.
3. Lincoln - gdyż to mimo wszystko Spielberg. A ja uwielbiam filmy Spielberga jak i muzykę Johna Williamsa.
4. Dark Shadows - Tim Burton jeden z moich ulubionych reżyserów.
5. Frankenweenie - patrz wyżej. Plus uwielbiam "Miasteczko Halloween", "Gnijącą Pannę Młodą" i "Coralinę" i oczekuję filmu w podobnym klimacie.
6. Skyfall - tylko Bondy z Craigem do mnie przemawiają i z przyjemnością obejrzę kolejną serię z 007.
7. Gravity - lubię filmy Alfonso Curaona plus film fantastyczny
8. Brave - bo to film Pixara, mimo że trailer mnie jak na razie nie zachęcił.
9. Django Unchained - gdyż to Tarantino.
10. The Woman in Black - gdyż wygląda jak klasyczny horror. I jest to film od nowego Hammera.
11. The Pirates! Band of Misfits - zapowiada się dobra zabawa.
12. Mirror, Mirror - lubię patrzeć na filmy Tarsema
13. The Gangster Squad - ciekawa fabuła plus dawne Los Angeles jako miejsce akcji.
14. Hotel Transylvania - animacja do Genndy'ego Tarakovsky'egp
15. War World Z - a tak z ciekawości.
16. Abraham Lincoln: Vampire Hunter - tytuł mnie zaintrygował.
17. Rush - Ron Howard o Niki Laudzie.
18. ParaNorman - intrygująca animacja.
19. 47 Ronin - zaciekawiła mnie fabuła i samuraje.
20. Looper - s.f. i Joseph Gordon-Levitt
21. Cosmpolis - bo Cronenberg
22. Stoker - bo Chan-wook Park
23. Cloud Atlas - bardziej ze względu na tematykę, obsadę i Tykwera niż braci Wachowskich.
24. Only God Forgives - ze względu na Refna.
25. Lock-Out aka Escape from M.S. One - bo zapowiada się nieskrępowana rozrywka.
26. Red Tails - gdyż mimo wszystko wszystko z czym ma do czynienia George Lucas mnie intryguje. Choć tutaj nie oczekuję za wiele.

I na razie tyle, ale pewnie w międzyczasie coś dojdzie.
/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz
Paj - Even Stevens.

Odpowiedz
The Amazing Spider-Man
Anna Karenina
The Avengers
The Burial
Byzantium
Cogan's Trade
Cosmopolis
The Dark Knight Rises
Django Unchained
Gangster Squad
The Hobbit: An Unexpected Journey
Lincoln
Looper
The Master
Nero Fiddled
Only God Forgives
Prometheus
Seven Psychopaths
Skyfall

Na szczycie listy bodaj trójka blockbusterów - Prometheus, The Hobbit, aż wreszcie TDKR, wobec którego mam już nieco ostudzone oczekiwania.

Chciałbym też zwrócić uwagę na Seven Psychopaths - toż to sam Martin McDonagh (Six Shooter; In Bruges), a w obsadzie mamy min. Farrella, Rockwella, Walkena, Harrelsona, Cornish, Kurylenko czy Waitsa. Będzie się działo!

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon