Stały bywalec
Liczba postów: 2,545
Liczba wątków: 17
Siódmy odcinek zdecydowanie najlepszy, zakończenie sprawy w sądzie kapitalne. Mina Zielińskiego po tym jak Szyc nazywa go sukinsynem - bezcenna.
17-10-2009, 13:47
Phlogiston2 nawiązania do Adwokata Diabła są widoczne :)
Lucy z Rancza, hm ... nie było jej za dużo, ale jak się pojawiała to całkiem poprawnie.
Czekam z niecierpliwością na więcej :D
18-10-2009, 10:23
pernikovy tatko
Liczba postów: 3,384
Liczba wątków: 30
ok, obejrzałem... chcesz znać moją opinię-click here
najpierw wady:
-niektóre sceny były takie...drętwe.
-niekonsekwencja (?)To kim jest nieznajomy? Strażnikiem sumienia? To jak tłumaczyć tą wizję w kościele? Projekcja strachu czy ki diabeł?
-Krall and family.
Do wad miała dołączyć początkowo niespójność charakteru postaci granej przez Szyca; po namyśle stwierdziłem jednak że pasują, zwłaszcza w kontekście
przywołanego po akcji w sądzie dialogu o "może ma pan uwarunkowania mordercze, które czekają na ujawnienie..."
A teraz plusy
-sceny w sądzie jako całość. Cwaniactwo, a potem dezorientacja Szyca, bezczelność Zielińskiego, i oczywiście zakończenie;
-Postać mordercy kobiet...facet na bank miał pakt z diabłem.
-Lewnadowski grający w szachy w chwili śmierci pana prokuratora
-Kuszenie adwokata;
-Starodruki i rękopisy;twórcy musieli się nieźle narobić, żeby je dobrze spreparować.
- "- A wiesz chociaż, czy jest on winny?
"-Oczywiście, że jest winny!"
(ciach)
"-Mój klient, oczywiście jest niewinny..."
-Ja lubię piękne kobiety...zwłaszcza ich wnętrze :twisted: Zaryzykuje i dam 8.
Ps. Żebyście nie pomyśleli, że jestem opłacony przez Iti... w przerwie widziałem zwiastun Grzesznych i Bogatych. Jeśli Naznaczony to krok w naprzód, to ten shit będzie skokiem w tył. Kolejnym.
Phlogiston, zedytuj twojego posta, bo chyba cos ci nie wyszlo. Mod.
Zedytowałem.
21-10-2009, 23:11
Nowy
Liczba postów: 744
Liczba wątków: 6
Właśnie obejrzałem 4 i 6 odcinek (bo 5 już wcześniej widziałem) i całkiem, całkiem:)
Więckiewicz się wywiązał a potem Zamachowski plus jego "plan"...:D Nawet mnie już Adamczyk jakoś nie razi i ogólnie wkręcił mnie serial. Nie jest to jakieś wielkie cudo ale chce się obejrzeć następny odcinek. Czysto subiektywnie - lepiej mi leży niż taki przepakowany flashforward w którym zaczyna mnie już wszystko irytować(poza pomysłem z blackoutem).
Ze zwiastuna widzę, że będzie Szyc i może być nie kiepsko.
Najmocniejszym powodem, by utrzymać prawo do posiadania i noszenia broni przez ludzi jest to,
że stanowi ono dla nich ostateczny środek do obrony przed tyranią rządu.
-- Thomas Jefferson
22-10-2009, 00:27
Dużo pisze
Liczba postów: 516
Każdy ma mordercze skłonności - kapitalny odcinek z Szycem.
22-10-2009, 09:11
pernikovy tatko
Dzisiejszy odcinek był najgorszy z dotychczasowych;
Aktorki- ani ładne, ani uzdolnione(najlepsza była scena prysznicowa :twisted: ).
Moją uwagę przykuła tylko Segda.
-Sceny z Krallem- tak zawsze były sztuczne łamane przez teatralne, ale zajebistość epizodu odciągała od tego uwagę. A teraz? Jest drętwo, panowie.
-Cały epizod był kiepawy. Ni to dobry kryminał, ni to dramat obyczajowy...
Odcinek wart odnotowania tylko dlatego, że pierwszy raz widzimy, jak coś nie poszło po myśli Nieznajomego.
5/10
Ciekawi mnie też nastepny odcinek; Olbrychski i Bazak wystąpili w Potopie, nie? Ciekawe czy będzie jakaś aluzja do "przypiekania" :twisted:
Ps. Za dużo moich postów w temacie, to już zaczyna wyglądać geekowo :oops:
Następny raz wypowiem się po obejrzeniu finałowego odcinka.
Pixi, o ile dobrze pamiętam to ma być 13 odcinków.
28-10-2009, 23:55
thug life
Liczba postów: 839
Liczba wątków: 8
Odcinek 9 całkiem, całkiem w porównaniu do badziewnego ósmego...
W odcinku wystąpił jeden z bardziej znanych bokserów polskich... Albo Cygan ma talent aktorski, albo "grał siebie" i wysławia się jak osoba z edukacją zakończoną na 5 klasie szkoły podstawowej... ;-)
Mogli by jednak jakiś zwrot akcji wykonać, bo powoli czuję, że główna oś akcji zaczyna się posuwać coraz mniejszymi krokami do przodu...
BTW. Na ile odcinków jest przewidziany serial (sezon)?
thug life
29-10-2009, 23:56
Dużo pisze
Liczba postów: 516
Odcinek 10 pt. "Wyścig z czasem" był bezsensowny i przewidywalny. Pomysł na odcinek niezły, ale sporo jest błędów logicznych (wątek ucieczki przed Afganem), niektóre postacie to idioci (taksówkarz, lekarze), a wątek tytułowego wyścigu z czasem zakończony jak w setkach innych filmów czyli ratunkiem w ostatniej chwili
12-11-2009, 14:14
pernikovy tatko
Ach, miało być tak pięknie.
Ach miało być tak pięknie...
14-11-2009, 01:16
Chrissie Watkins' arm
Liczba postów: 6,479
Liczba wątków: 78
Obejrzałem ostatnio tak wyrywkowo to "coś" z Cyganem (ten bokser). Komentarz - ...
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...
14-11-2009, 08:38
悟
Liczba postów: 11,556
Liczba wątków: 37
Odcinek był nawet niezły. Nie rozumiem tylko, czemu końcową walkę zostawili praktycznie widzowi w domyśle.
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
-- Laozi
14-11-2009, 09:28
thug life
Liczba postów: 839
Liczba wątków: 8
No to po serialu... Odcinek finałowy 13 niby niezły, zaskakujący w pewnym momencie... Ale trochę szkoda zmarnowanego potencjału - chodzi mi głównie o postać młodej... Powraca też "Kiepski", chociaż jego rola już nie tak ważna jak w odcinku numer 1...
Ogólnie całościowo serial (bo raczej następnych sezonów nie należy się spodziewać?) 6.5/10... Klimat, pomysł, muzyka, początkowa sekwencja tytułowa na +, aktorstwo i luki w scenariuszu na -
thug life
26-11-2009, 02:31
piXi napisał(a):No to po serialu... Odcinek finałowy 13 niby niezły, zaskakujący w pewnym momencie... Ale trochę szkoda zmarnowanego potencjału - chodzi mi głównie o postać młodej... Powraca też "Kiepski", chociaż jego rola już nie tak ważna jak w odcinku numer 1...
Ogólnie całościowo serial (bo raczej następnych sezonów nie należy się spodziewać?) 6.5/10... Klimat, pomysł, muzyka, początkowa sekwencja tytułowa na +, aktorstwo i luki w scenariuszu na -
Stwierdzam że widziałeś już ostatni odcinek więc czy możesz opisać zakończenie?
27-11-2009, 12:14
pernikovy tatko
A po co psuć sobie zabawę :?:
Ja Nakurwionego po 10 odcinku odpuściłem, ale akurat finałowy zamierzam obejrzeć...
27-11-2009, 17:58
Ambasador białej rasy
Liczba postów: 37,533
Liczba wątków: 375
co prawda, nie było mi dane zobaczyć ani minuty naznaczonego, ale komentując spojler Phila przyszła mi do głowy taka myśl, że...
naznaczony powinien się ZACZĄĆ do kulki w łeb Adamczyka. a najlepiej od gwałtu analnego na Adamczyku, a potem kulki w łeb - dopiero wtedy mógłbym uznać, że serial wart jest poświęcenia nań czasu:)
27-11-2009, 19:27
Stały bywalec
Liczba postów: 13,493
Liczba wątków: 77
Co prawda serialu nie oglądałem (i nie zamierzam w przyszłości) ale mógłby ktoś napisać kim był ten starszy Pan co robił "łuuuuu" (bodajże Bazak), jaką rolę odegrał w całej historii Adamczyk i Dereszowska?
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.
27-11-2009, 19:39
悟
Phlogiston2 napisał(a):Ja Nakurwionego...
Ja pierdzielę. Ile ty masz lat, co? Jak nie pokazujesz nam swoich zdjęć z przedszkola, to openingi skretyniałych kreskówek, albo sadzisz takie właśnie gimnazjalne grypsy. Myślisz, że to zabawne, pomysłowe, cięte? Lepiej nie rzucać się w oczy w ogóle, jak pokazywać się z takiej strony. Wyjmij palec z dupy, albo nie pisz wcale.
-- Laozi
28-11-2009, 15:51
Banned
Liczba postów: 20,755
Liczba wątków: 63
Pomylił się? Jezu, ale ten serial jest beznadziejny.
28-11-2009, 16:20
Banned
Liczba postów: 20,755
Liczba wątków: 63
Chcesz...
Chcesz powiedzieć, że postać Adamczyka to rasista, który umyślnie "pomylił się" w obliczeniach i wysadził niewinnych ciemnoskórych w powietrze? Czy może ktoś wyżej celowo to zaplanował, a Adamczyk jest jedynie niewinną ofiarą? Jak to drugie to ten serial dalej jest beznadziejny, a jak to pierwsze to zyskał plusa. ;)
28-11-2009, 19:43
悟
Motyw papieża w tym serialu jest o tyle dziwny, bo on się kompletnie nieumyślnie jebnął w tych obliczeniach i bardzo tego żałował. A inne ofiary faceta w kapeluszu zabijały świadomie i chętnie nie żałując tego itp
-- Laozi
28-11-2009, 20:01
|