Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny
Mental napisał(a):o ja jebie. to jakiś sen musi być. Mann, Scorsese i Fincher kręcą seriale dla HBO.

świat się kończy Mental...
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
widzieliście nową stronę internetową HBO? fajna, są zdjęcia seriali w genialnej jakości.
ja już mam six feet under na tapecie :)

Odpowiedz
Mefisto napisał(a):świat się kończy Mental...

jeszcze niet. brakuje Eastwooda i Verhoevena.

Odpowiedz
No tak ale niestety w większości to będą chyba tylko odcinki pilotażowe nakręcone przez samych Mistrzów? Bo chyba nie mają zbytnio czasu na robienie tasiemców. Mam nadzieję, że każdy z tych zapowiedzianych seriali będzie mini-serią, a nie kolejnym tasiemcem.
"Więcej socjalizmu - znaczy więcej demokracji." - Michaił Gorbaczow

"Istnieje marksizm dogmatyczny oraz marksizm twórczy. Ja stoję na istocie tego ostatniego." - Józef Stalin

Odpowiedz
Eee... Zdefiniuj "tasiemiec" w temacie "HBO"
DON'T BLINK AND TURN LEFT.

Odpowiedz
Dokładnie :) Oni nie są autorami tych seriali - wyreżyserują piloty i na tym się zapewne skończy.

Odpowiedz
Rany, wiadomo, że tacy reżyserzy nie poświęcą roku życia zajmując się reżyserią całego sezonu serialu, tylko nakręcą pilot, zatwierdzą/poprawią scenariusz, zaakceptują reżyserów, powiedzą co i jak ma być zrobione jeśli mają się zgodzić na promowanie serialu swoim nazwiskiem. Mam nadzieje, że udział wymienionych panów będzie taki jak Alana Balla w przypadku SFU - był reżyserem i scenarzystą tylko dwóch odcinków(pierwszy i ostatni), ale czuć, że to jego serial.

Odpowiedz
simek napisał(a):Mam nadzieje, że udział wymienionych panów będzie taki jak Alana Balla w przypadku SFU - był reżyserem i scenarzystą tylko dwóch odcinków(pierwszy i ostatni), ale czuć, że to jego serial.

Nie sadze. Scorsese rezyseruje tylko pilot BE, nie jest natomiast jego tworca, tak jak Ball byl SFU. Tworca BE jest Terence Winter.

Odpowiedz
Gwoli ścisłości, to imdb podaje, że scenarzystą dla 7 odcinków, reżyserem dla 2.

Odpowiedz
Hm... Jestem kiepski w dodawaniu do 10 ;-)

Odpowiedz
Przypadek że to najlepsze odcinki? : )

Odpowiedz
Niekoniecznie, chociaż to czołówka
DON'T BLINK AND TURN LEFT.

Odpowiedz
Właściwie tylko Parallel Play się wyróżnia, jak dla mnie może to nie najlepsze, ale na pewno najbardziej zapadające w pamięć i 'ruszające' odcinki.

Odpowiedz
ale tam nie ma najlepszego epizodu SFU - That's My Dog!

Odpowiedz
No wyjątki są. Mojego ulubionego epizodu też nie ma.
Powiem szczerze że 'That's My Dog' bardzo lubię z powodu szoku jaki oferuje. Jednak najlepszym bym go nie nazwał. Choćby dlatego że ani razu do niego nie wróciłem. Robi największe wrażenie? Tak. Najlepszy? Nie.

Odpowiedz
Nikt nie czeka na Treme?

Teaser jest dość skromny, ale mnie ostatecznie przekonał, że szykuje nam się kolejny wielki serial HBO.

Odpowiedz
Snuffer napisał(a):Choćby dlatego że ani razu do niego nie wróciłem.

Bo jest zbyt odpychający. Piszę całkiem serio, mi się odechciało SFU po tym odcinku, taki jest hardkorowy i nieprzyjemny.
Bodie: He's a cold motherfucker.
Poot: It's a cold world Bodie.
Bodie: Thought you said it was getting warmer.
Poot: The world goin' one way, people another yo'.

Odpowiedz
Treme - super sprawa, super fabuła i jest Kim Dickens - yeah : )

Odpowiedz
Moondoc napisał(a):ale mnie ostatecznie przekonał, że szykuje nam się kolejny wielki serial HBO.

Bez przesady, jest intrygujący i niewiele mówi o samym serialu. Ja czekam na Treme z tego względu że zapowiada się swoista kontynuacja The Wire.
Bodie: He's a cold motherfucker.
Poot: It's a cold world Bodie.
Bodie: Thought you said it was getting warmer.
Poot: The world goin' one way, people another yo'.

Odpowiedz
Sam sobie przeczysz, skoro ma być swoista kontynuacją The Wire, to znaczy, że będzie wielki :wink:

Poza tym mnie kupili muzyką i właśnie tym, że nie wyłożyli wielu kart na stół.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości