Oscary 2007
heh, psioczycie na to 300, ale ono tak właśnie miało wyglądać :D
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
To dla mnie żadne tłumaczenie. Film miał z założenia wyglądać kiepsko, założenie zostało spełnione, dac mu za to oskara?

Odpowiedz
oceniasz, go że wygląda kiepsko, bo Ci się nie podobał jako taki - proste
ale film jest wizualnie majstersztykiem i tego mu odmówić nie możesz - za to Oscar, znacznie lepszy niż dla składających się samochodów czy 3 raz piratów
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
Mefisto napisał(a):za to Oscar, znacznie lepszy niż dla składających się samochodów czy 3 raz piratów

Oj blużnisz Mefisto, blużnisz :wink:
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron

Odpowiedz
oscara za efekty dostaną TFy, bo niby cóż innego? od takiego nadmiaru kolorków niejednemu by sie we łbie popierdoliło :) oczywiście gdyby członkowie akademii mieli jaja, przyznaliby oscara Zodiacowi - kiedy sie dowiedziałem, ze 50% filmu to CGI, oniemiałem z wrażenia.

ale walić oscara za efekty - to najmniej ważna kategoria. komputery z roku na rok sa coraz szybsze, wiec nie widzę sensu przyznawania tej statuetki co 12 miechów. raz na 5-10 lat - byłoby w sam raz.

mocno wierze, iz oscara w najważniejszych kategoriach zdobędzie jeden z najbardziej niesamowitych filmów, jakie w życiu widziałem: majstersztyk Coenów No Country for Old Men. trzymam kciuki. film deklasuje wszystko, co ukazało sie na przestrzeni ostatniego roku.

Odpowiedz
jeśli w najważniejszych kategoriach zwycięży ncfom albo ewentualnie american gangster to będę szczęśliwy i uwierzę w akademię na nowo.
Aktualnie rządzi: ja

Odpowiedz
A może wygra "Aż poleje się krew"? :) Może być dobrym konkurentem dla NCFOM.
www.filmweb.pl/user/Azgaroth_2

Odpowiedz
Transmisja z Oscarów 2008 tylko w Canal+
http://www.stopklatka.pl/wydarzenia/wydarzenie.asp?wi=42727

Ja osobiście nie mam - więc się zmartwiłem. Jutro sprawdzę czy mam w kablówce PRO7, bo tam chyba jest co roku na niemiecki rynek i to bez tłumaczenia. Może ktoś zna jeszcze jakieś stacje gdzie będą transmitować Oscary?
| Pereant qui ante nos nostra dixerunt |

Odpowiedz
PRO7 to raczej pewniak, o ile ceremonia się wogole odbędzie. Globy już poległy

Odpowiedz
A teraz wiadomość która popsuła mi dzisiaj humor:
http://www.filmweb.pl/%22Katy%C5%84%22+pozostaje+w+grze+o+zagranicznego+Oscara,News,id=40147
Jak dla mnie skandal :x

Odpowiedz
Pewnie nie oglądali tego filmu.

Zobaczyli, że reżyserował Wajda, pomyśleli: "to ten, któremu kilka lat temu daliśmy Oskara", więc się nadaje.

Odpowiedz
Dziwi mnie brak takiego filmu jak Persepolis lub 4 miesiące, 3 tygodnie, dwa dni. A taki za przeproszeniem gówniany pod kazdym względem Katyn sie dostał. Coś tu jest nie tak :evil:

Odpowiedz
Jest oczywiste, że przeszedł do skróconej listy za nazwisko, a nie za film. Nawet bym się nie zdziwił jak dostanie Oscara za tego gniota. Chłopina miał przecież w tej kategorii już ładnych kilka nominacji w życiu i nic nie dostał - nawet za dobre filmy (np. Ziemia obiecana). Więc może dostanie teraz Oscara niby za Katyń a w istocie za "całokształt" czy tam kilka ostatnich dobrych filmów, czyli na tej samej zasadzie co Scorsese ostatnio dostał z "Infiltrację". Chociaż Wajda takiego za całokształt to już dostał... Hmmm.. No to nie dostanie! :P

Odpowiedz
To ciekawe:

http://www.popcorner.pl/popcorner/1,81588,4844857.html

Odpowiedz
Juz widze jak Stewart bedzie sie z tego zgrywal. :)

Odpowiedz
hahahahaha

katyn dostal nominacje

hahahahaha

ps. oscary naprawde schodza na psy...

Odpowiedz
Nie schodzą na psy, tylko Akademia ma swoje nazwijmy to "priorytety". Liczy się nazwisko, minione dokonania, dobry lobbing, odpowiednia tematyka (Druga wojna i martyrologia zawsze na czasie :) ) i takie tam rzeczy, a nie wartość artystyczna samego filmu. This is Oscars ! :D

Odpowiedz
Co za porażka... Naprawdę brakuje mi już wytłumaczeń.

Teraz, jestem pewien, "Katyń" będzie pierwszym polskim filmem, który otrzyma statuetkę.

:x

Odpowiedz
Battonsson napisał(a):Nie schodzą na psy, tylko Akademia ma swoje nazwijmy to "priorytety". Liczy się nazwisko, minione dokonania, dobry lobbing, odpowiednia tematyka (Druga wojna i martyrologia zawsze na czasie :) ) i takie tam rzeczy, a nie wartość artystyczna samego filmu. This is Oscars ! :D

trzeba tez dodac bardzo restrykcyjne zasady, ktore musi spelnic kazdy ubiegajacy sie o te nominacje film, w tym i to, ze najpierw dany kraj musi go zglosic (co jest kompletna glupota, bo takie, np. chiny co roku wystawiaja propagandowy szajs zamiast arcydziela).

coz, trudno. ale prestiz nagrody bardzo przez to spada. nic dziwnego, ze wielu europejskich rezyserow kpi sobie z oscarow.

dj.grzechu napisał(a):Teraz, jestem pewien, "Katyń" będzie pierwszym polskim filmem, który otrzyma statuetkę.

byloby fajnie i niefajnie gdyby dostal. fajnie, bo bylby to pierwszy polski 'nieanglojezyczny oscar', a niefajnie bo dostalby go taki szajs. wyobrazacie sobie ile podobnych filmow zaczeloby sie u nas krecic? kutz pewnie by z mandatu senatora zrezygnowal :P

edit: a zapomnialbym - janusz kaminski takze dostal nominacje, a tvp jak zwykle, gdy polacy sa nominowani, nie pokaze transmisji. to sie nazywa misja :P

Odpowiedz
http://www.filmweb.pl/Katy%C5%84+nominowany+do+Oscara%21,News,id=40316

Oto pełna lista nominacji do Oscara.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon