Oscary 2007
A siedź ty cicho xD.

Co do Bourne'a - też nasłuchałem się wiele złego o montażu Bourne'a, a jak dla mnie jest po prostu znakomity - mimo zawrotnego tempa nigdy nie miałem poczucia, że tracę jakiś ważny element, bardzo dobra robota, godna statuetki.

Odpowiedz
http://www.nytimes.com/2008/02/17/movies/awardsseason/17gate.html?_r=1&ref=movies&oref=slogin
Troche oscarowych wspominków. Miło przeczytać.

Z innej beczki: chciałem dzisiaj spróbować wytypować główne rozstrzygnięcia niedzielnej nocy(kto zainteresowany to może sprawdzić stawki na przykład w toto-mixie, lub bwin.com) i się srogo rozczarowałem, bo bez ostrego ryzykowania nie idzie nic konkretnego wygrać :( Statuetki dla aktorów i aktorek to same pewniaki, animacja również niemal 100% pewna, "Katyń" w swojej kategori również. Jedyne co mógłbym zaryzykować, to że Coenowie nie zgarną dubletu film-reżyser i jedną z nagród zabierze im TWBB.

Odpowiedz
http://www.empireonline.com/oscars2008/moments/

80 niezapomnianych momentów w historii Oscarów.

Odpowiedz
Jestem fanem filmu "Zabojstwo Jessego Jamesa..." i dziwi mnie, ze - podobnie jak chyb American Gangster - ten film zostal jakos tak przeoczony przez Akademie. Ale ok, ja nie o tym teraz.

Sluchajcie, macie moze jakis cynk gdzie bedzie mozna obejrzec rozdanie nagrod OPROCZ Pro7? Moze gdzies w necie? Jakas stacja w stylu CNN, NBA, WTF? Bo - cholera - po zeszlorocznej nudzie szykuje sie cos ciekawego (Bracia C kontra PTA :)), a tu taka kicha z ta transmisja (jej brakiem raczej).

Odpowiedz
A to nie będzie transmisji na Canal + ?

Odpowiedz
Mierzwiak napisał(a):http://www.empireonline.com/oscars2008/moments/

80 niezapomnianych momentów w historii Oscarów.

fajna rzecz, niektore komentarze powalajace, chociaz czolowka rozczarowujaca - to nie sa momenty, ktore jakos trwale zapisza sie w historii oskarow (1 i 3 - wygrane scorsese'a i lotr'a). 2 i 4 w porzadku :)

najbardziej podobal mi sie tekst odnosnie billy'ego crystala - 'moze wracac w kazdej chwili'. true, true.

Odpowiedz
Na Canal plus puszczają na żywo i powtórkę-ogląda ktoś na żywo?
Ja jescze w życiu chyba nigdy nie oglądałem na żywo (w liceum nagrywałem i puszcałem z rana, a później tylko powtórki), ale ostatnio coś nie mogę spać, więc może się skuszę.
I'm smart and I want respect!

Odpowiedz
Ja oglądam od chyba 10 lat co roku na żywo ;)
[Obrazek: http://www.sloganizer.net/en/image,Eorath,blue,white.png]
From ghoulies and ghosties
And long-leggedy beasties
And things that go bump in the night,
Good Lord, deliver us!

Odpowiedz
Ja oglądałem na żywo przez ostatnie dwa lata.

Wracając do pytania: Będzie to można obejrzeć gdzieś w necie? Nie mam Canal +, nie chce mi się czekać na skróty, a raczej kolega się wkurzy, jak pójdę do niego na noc oglądać telewizję.

Odpowiedz
Cytat:a raczej kolega się wkurzy, jak pójdę do niego na noc oglądać telewizję.

Raczej tak.
Nie wiem,czy jest w sieci-nie sądzę.
Ja chyba raz oglądałem na żywo w 1999-wtedy kiedy m.in. Cruise przegrał niesprawiedliwe z Cainem statuetkę za 2-planową, pamiętam, że wtedy w sudiu komentował ten zgred Pietrasik i nie był w stanie powiedzieć, ile Oscarów wygrała M.Streep w swojej karierze (co za leszcz).
Fajnie się oglądało na następny dzień powtórki na PRO 7, bo tam zdajsie nie było lektora, tylko napisy i dawali całość, niepociętą.
BTW dawno sie tak nie emocjonowałem, jak w tym roku (ze względu na Coenów).

Odpowiedz
Eorath napisał(a):Ja oglądam od chyba 10 lat co roku na żywo ;)

U mnie identycznie. Dokladnie od 10 lat ogladam co roku na zywo ceremonie. ;)

Odpowiedz
;) Cóż za zbieg okoliczności :D
[Obrazek: http://www.sloganizer.net/en/image,Eorath,blue,white.png]
From ghoulies and ghosties
And long-leggedy beasties
And things that go bump in the night,
Good Lord, deliver us!

Odpowiedz
Don Vito napisał(a):Wracając do pytania: Będzie to można obejrzeć gdzieś w necie?

Oscary w sieci da sie obejrzec na 100%. Pytanie brzmi - gdzie konkretnie? Porownalem sobie liste nadawcow z listami kanalow sopcasta i tvuplayera i na dzien dzisiejszy wyszlo mi, ze da sie obejrzec tylko w chinskiej cctv-6. Ale nie watpie, ze tuz przed ceremonia powstana specjalne kanaly pokazujace tylko gale Oscarow.

W poprzednim roku sie dalo (prosto z ABC):
http://noctos.wordpress.com/2007/02/25/how-to-watch-the-oscars-2007-broadcast-online/
to i w tym sie da :D

Odpowiedz
Don Vito napisał(a):Ja oglądałem na żywo przez ostatnie dwa lata.

To tak jak ja 8)
www.filmweb.pl/user/Azgaroth_2

Odpowiedz
Ja C+ mam, zastanawia mnie tylko, czy bedzie możliwe oglądanie w oryginalnej wersji językowej, bo nic o tym nie piszą, ale sądze że tak. Inna ciężka kwestia to to, którą wersje wybrać? Oryginalną i ryzykować to, że czegoś zupełnie nie zrozumiem, czy tłumaczonom z ryzykiem, że pan sprawozdawca coś kompletnie przekręci. Ja będę oglądał chyba trzeci raz na żywo. Pamiętam, że w ubiegłym roku była OKROPONA prowadząca...

Odpowiedz
simek napisał(a):Inna ciężka kwestia to to, którą wersje wybrać? Oryginalną i ryzykować to, że czegoś zupełnie nie zrozumiem, czy tłumaczonom z ryzykiem, że pan sprawozdawca coś kompletnie przekręci.
Stary, ale masz problemy... I tak będzie skrót z eleganckim tłumaczeniem.

Odpowiedz
Ja bym zawsze oglądał w oryginalnej, ale dla mnie angielski to już prawie tak jak polski (pamiętam, że jeszcze w 80-tych oglądałem Alfa na Sky One, gdzie oczywiście nie było żadnego tłumaczenia); ostatnio dostałem wiadomość od innego użytkownika forum imdb, że jest pod głębokim wrazeniem mojego słownictwa, biorąc pod uwagę, że moim ojczystym językiem nie jest angielski. Nie to, żebym się chwalił czy coś takiego.

Odpowiedz
Tak jeszcze na temat nominacji. Ciekaw jestem, czy Człowiek, Którego Amerykańska Akademia Filmowa Najwyraźniej Bardzo Nie Lubi, dostanie wreszcie Oscara. Mowa oczywiście o dwudziestej nominacji dla dźwiękowca Kevina O'Connella. Nie żeby mnie specjalnie ta kategoria interesowała, ale ileż w końcu można męczyć człowieka...

A rozdanie Oscarów będę oglądał po raz dziewiąty (jak mi się zdaje). Czasem to jest masakra, bo parę lat temu Canal+ w co drugiej przerwie puszczał zapowiedź "Indiany Jonesa i ostatniej krucjaty". Omal nie znienawidziłem wtedy tego filmu. :-)

Odpowiedz
brzydki napisał(a):Tak jeszcze na temat nominacji. Ciekaw jestem, czy Człowiek, Którego Amerykańska Akademia Filmowa Najwyraźniej Bardzo Nie Lubi, dostanie wreszcie Oscara. Mowa oczywiście o dwudziestej nominacji dla dźwiękowca Kevina O'Connella. Nie żeby mnie specjalnie ta kategoria interesowała, ale ileż w końcu można męczyć człowieka...

:shock: A podobno to Scorsese byl najbardziej pokrzywdzonym przez akademie filmowcem.
Cos mi sie wydaje, ze O'Connell bedzie musial jeszcze kilka lat na swojego oscara poczekac, bo skoro nie dostal za spidermany i inne top gany, to za transformersy tez pewnie nie.

Odpowiedz
nowak napisał(a):Nie to, żebym się chwalił czy coś takiego.
Coś ty, nikomu by do głowy nie przyszło!
Klub OFILMIE | Podcast filmowy Radio Ofilmie

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon