Oscary 2007
Ja tam będę śmiał, jak Oscara zgrnie ruski remake 12 gniewnych ludzi.

Odpowiedz
Don Vito napisał(a):Ja tam będę śmiał, jak Oscara zgrnie ruski remake 12 gniewnych ludzi.
To czeka cie bardzo zabawna noc, bo na 90% dostanie. Wyjasnienie ponizej.

NAJLEPSZY FILM - No Country...

NAJLEPSI REZYSERZY - Coenowie

NAJLEPSZY AKTOR 1PLANOWY - Daniel Day-Lewis (byle nie Depp-kompletna pomylka akademii. Z nominowanych nie widzialem tylko Lee Jonesa, a Day-Lewisa w kilku scenach - wystarczylo :))

NAJLEPSZA AKTORKA 1PLANOWA - Julie Christie

NAJLEPSZY AKTOR 2PLANOWY - Javier Bardem

NAJLEPSZA AKTORKA 2PLANOWA - Tilda Swindon

NAJLEPSZY SCEN. ORYGINALNY - The Savages - bo o dziadkach :)

NAJLEPSZY SCEN. ADAPTOWANY - TWBB

NAJLEPSZE ZDJECIA - TWBB

NAJLEPSZA MUZYKA - Pokuta

NAJLEPSZY FILM ANIMOWANY - Ratatuj (chociaz wolalbym 'Persepolis', ale cudow nie ma :P)

NAJLEPSZY FILM DOKUMENTALNY - 'Sicko', bo reszta jest o wojnie i nie ma "The King of Kong" :(

NAJLEPSZY FILM NIEANGLOJEZYCZNY - '12', bo nikt w akademii filmow nieanglojezycznych nie oglada, a o co chodzi w 'dwunastu' wszyscy wiedza. Ponadto jezeli ktorys z akademikow trafi na nieszczesna ankiete "NYT" to od razu spostrzeze, ze to fuszerka i uda sie na imdb, gdzie 'Katyn' jest ostatni :D Nieprzypadkowo zreszta, bo tylko polski film nie byl wystawiony do konkursu na zadnym prestozowym festiwalu, ergo - jest zupelnie nieznany publicznosci. Nazwisko Wajdy to za malo.

Odpowiedz
Nakf napisał(a):NAJLEPSZY FILM NIEANGLOJEZYCZNY - '12', bo nikt w akademii filmow nieanglojezycznych nie oglada, a o co chodzi w 'dwunastu' wszyscy wiedza. Ponadto jezeli ktorys z akademikow trafi na nieszczesna ankiete "NYT" to od razu spostrzeze, ze to fuszerka i uda sie na imdb, gdzie 'Katyn' jest ostatni :D Nieprzypadkowo zreszta, bo tylko polski film nie byl wystawiony do konkursu na zadnym prestozowym festiwalu, ergo - jest zupelnie nieznany publicznosci. Nazwisko Wajdy to za malo.

hehe a skąd niby ten osąd? :D Też co prawda członkiem Akademii nie jestem, ale bardziej wierzę w to, co czytam w artykułach (bo domyślam się, że Ty żadnego "źródła" tej informacji nie masz). A w jednym z nich można wyraźnie przeczytać :
Critics also complain that the Academy does not allow its members to see screeners, even though this is perfectly legal for other major awards categories.
"That is very fair," Johnson argues. "Are you saying all 63 countries (submitting films this year) should manufacture 6,000 DVDs and get them to Academy members? That'll never happen. The beauty of our audience is that they see these films, and they see all of them. And we have a really dedicated committee of almost 400 people who watch these movies."

W reszcie artykułu można przeczytać, że do tego komitetu może dołączyć każdy członek Akademii, ale musi się sam do tego zgłosić, a co za tym idzie - później wypełnić obowiązki, mianowicie obejrzeć WSZYSTKIE nominowane filmy. W praktyce są to najczęściej osoby bardzo zainteresowane filmem zagranicznym.

Podobnie ma się rzecz w przypadku nominacji, kiedy 30osobowy zespół ludzi mających spore pojęcie o filmie zagranicznym, w 10osobowych grupach w trzech różnych miastach ocenia kandydujące filmy

Jedyną "wadą" jest to, że wystarczająco dużo czasu na to całe oglądanie mają zazwyczaj tylko emerytowani (zaowodowo) członkowie Akademii, co wśród krytyków wzbudza wątpliwości, czy nowoczesne i oryginalne filmy mają u nich szanse (ale taki "Tsotsi" chociażby chyba można by do nich zaliczyć)

Tak więc chyba nie masz (na szczęście) racji... I od razu mówię, że nie uważam, żeby Katyń był najlepszym polskim filmem jaki widziałem. Ale wstydzić się za niego na pewno nie musimy, a skoro złożyło się tak, że nominowano go do najważniejszej filmowej nagrody, dla mnie przynajmniej oczywiste jest komu będę w tej kategorii kibicować. Niestety w Polsce chyba nie jest to naturalne - jeśli ktoś (lub coś) osiągnie sukces, więcej ludzi gnoi niż gratuluje...

Odpowiedz
http://www.ofilmie.pl/varia/oscary_2007_koles.htm
kolejny ROTFL jak dla mnie - w kategorii muzyka, bo reszta nie wymaga większego rozeznania :D
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
Zgłupiałem już, przed chwilą na TVP1 reklamowali Oscary i powiedzieli że transmisja z ceremonii TYLKO w Canal+, a skrót w TVP1 i C+. A niby miała być jednak transmisja na Jedynce :?

Odpowiedz
Mi się zdaje, że na TVP1 będzie tylko studio, jakieś rozmowy z ekipą Katynia, chyba jakiś film dokumentalny o oscarach dla Polaków, relacja z przybycia gwiazd do teatru, oraz łączenia z reporterem stojącym przed teatrem. Pewnie na bieżąco będą komentować kolejnych zwycięsców, ale nie będą mogli pokazać na żywo ceremoni.

Moje typy:
-Film: TWBB jest filmem który bardziej pasuje do charakterystyki oscarów i teoretycznie mógłby wygrać, jednak zdaje mi się, że o Coenach jakoś głośniej i w tym roku akademia wyceluje właśnie w ich film. Takiego koszmaru jak wygrana jakiegoś innego filmu nie dopuszczam do myśli. (Dla mnie powinien wygrać TWBB, tak jak w każdej kategorii w której jest nominowany, jednak nie pogniewam się jeśli podzieli statuetki z NCFOM)

-Reżyseria: Identyczna sprawa jak z filmem. Nawet jeszcze trudniejsza do osądzenia. O ile jako całość do dwóch najważniejszych w tym roku filmów niektórzy się przyczepiają, to o reżyserii w obu tych obrazach można powiedzieć jedno: jest perfekcyjna. Chciałbym, żeby Anderson i Coenowie dostali po tyle samo głosów i wygrali wspólnie :D

-Aktor pierwszoplanowy: Daniel Day-Lewis zasługuje na wszystkie nagrody świata. Niespodzianki nie przewiduję. Za takie monumentalne role akedemia lubi dawaćstatuetki.

-Aktorka pierwszoplanowa i drugoplanowa: Nie widziałem żadnej z nominowanych, więc nie mam pojęcia

-Aktor drugoplanowy: Javier Bardem to kolejny pewniak, ja tam geniuszu w jego grze nie widziałem, ale patrząc na ogólny odbiór tej roli to ma oscara w kieszeni.

-Scenariusz oryginalny: Juno.

-Scenariusz adaptowany: Kolejny pojedynek Anderson vs. Coenowie. :?: :?: :?:

-Zdjęcia: Dla mnie zdjęcia Kamińskiego są najbardziej odkrywcze, najciekawsze, one stanowią główną siłę film. Jednak zdaje mi się, że zwycięży w tej kategori jakiś ważniejszy film, a Kamińskiemu oscar już w sumie nie potrzebny.

-Scenografia: Bardzo bym chciał, aby TWBB wygrał. Tamta scenografia mnie zachwyciała, jednak myślę że akademia da oscara Burtonowi, żeby miał chociaż jedngo oscara za swój film.

-Kostiumy: Elizabeth, to taki film zrobiony chyba głównie pod oscary w tej kategorii.

-Muzyka: Tu mam problem, bo dla mnie nikt z nominowanych nie zasługuje na oscara. Greenwood miałby oscara, gdyby został dopuszczony do walki, ale skoro nie to ja bym dał statuetkę Ratatuj, tak, żeby śmiesznie było...

-Dźwięk i montaż dźwięku: NCFOM, przez to że w filmie brak muzyki, to perfekcja użytych dźwięków jest bardzo widoczna. Montaż dźwięku to jedyna kategoria w której przyznaję, że TWBB jest gorsze od NCFOM.

-Nieanglojęzyczny: Fajnie by było gdyby Katyń wygrał, ale z drugiej strony absolutnie nie zasługuje no i jeśłi go dostanie to każdy twórca w polsce będzie myślał że tak trzeba kręcić i sami wiecie co będzie... W ogóle w tym roku ta kategoria jest okropna. Cała piątka nominowanych do wymiany.

Odpowiedz
No country for old Men<< Best movie
Daniel Day-Lewis << Best actor

I BASTA :D

Odpowiedz
A teraz moje typy:

NAJLEPSZY FILM
- NCFOM

NAJLEPSZA REŻYSERIA
- Jason Reitman

NAJLEPSZY SCENARIUSZ ADAPTOWANY
- Motyl i Skafander

NAJLEPSZY SCENARIUSZ ORYGINALNY - Juno

NAJLEPSZA AKTORKA - Ellen Page

NAJLEPSZY AKTOR- George Clooney

NAJLEPSZA AKTORKA DRUGOPLANOWA- Tilda Swinton

NAJLEPSZY FILM ANIMOWANY
- Ratatuj

NAJLEPSZY MONTAŻ DŹWIĘKU
- Transformers

NAJLEPSZY DŹWIĘK - Transformers

NAJLEPSZE EFEKTY SPECJALNE -Transformers
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron

Odpowiedz
myron.bolitar napisał(a):hehe a skąd niby ten osąd? :D Też co prawda członkiem Akademii nie jestem, ale bardziej wierzę w to, co czytam w artykułach (bo domyślam się, że Ty żadnego "źródła" tej informacji nie masz). A w jednym z nich można wyraźnie przeczytać :
Critics also complain that the Academy does not allow its members to see screeners, even though this is perfectly legal for other major awards categories.
"That is very fair," Johnson argues. "Are you saying all 63 countries (submitting films this year) should manufacture 6,000 DVDs and get them to Academy members? That'll never happen. The beauty of our audience is that they see these films, and they see all of them. And we have a really dedicated committee of almost 400 people who watch these movies."

W reszcie artykułu można przeczytać, że do tego komitetu może dołączyć każdy członek Akademii, ale musi się sam do tego zgłosić, a co za tym idzie - później wypełnić obowiązki, mianowicie obejrzeć WSZYSTKIE nominowane filmy. W praktyce są to najczęściej osoby bardzo zainteresowane filmem zagranicznym.

Podobnie ma się rzecz w przypadku nominacji, kiedy 30osobowy zespół ludzi mających spore pojęcie o filmie zagranicznym, w 10osobowych grupach w trzech różnych miastach ocenia kandydujące filmy

Jedyną "wadą" jest to, że wystarczająco dużo czasu na to całe oglądanie mają zazwyczaj tylko emerytowani (zaowodowo) członkowie Akademii, co wśród krytyków wzbudza wątpliwości, czy nowoczesne i oryginalne filmy mają u nich szanse (ale taki "Tsotsi" chociażby chyba można by do nich zaliczyć)

Tak więc chyba nie masz (na szczęście) racji... I od razu mówię, że nie uważam, żeby Katyń był najlepszym polskim filmem jaki widziałem. Ale wstydzić się za niego na pewno nie musimy, a skoro złożyło się tak, że nominowano go do najważniejszej filmowej nagrody, dla mnie przynajmniej oczywiste jest komu będę w tej kategorii kibicować. Niestety w Polsce chyba nie jest to naturalne - jeśli ktoś (lub coś) osiągnie sukces, więcej ludzi gnoi niż gratuluje...

Oczywiscie, ze nie mam zadnych zrodel, to tylko twory albo mojej chorej wyobrazni albo... zdrowego rozsadku.

A cytat, ktory przytoczyles jeszcze bardziej utwierdzil mnie w moim przekonaniu ;) Z 6000 czlonkow akademii wszystkie filmy oglada 400. Niewiele, ale sporo tych filmow to niesamowite gnioty, wiec doceniam ich wytrwalosc (dlatego nie znosze tej kategorii oscarow - nie dosc, ze film musi spelnic bezsensowne warunki 'techniczne', to jeszcze musi byc do oscara wytypowany przez swoj kraj - moze nad tym obradowac jakas specjalna komisja filmowcow i krytykow, ale rownie dobrze moga o tym zadecydowac widzowie wysylajac sms-y :P, akademia w to nie wnika).

Gdy juz wszystkie filmy zostana obejrzane i wybrana zostaje piatka szczesliwcow zostaje miesiac do ceremonii. Dystrybutor moze wyslac 6 tysiecy kopii do kazdego akademika - ale jak zostalo wspomniane w tym artykule, jest to niewykonalne. Sa oczywiscie organizowane specjalne pokazy tylko dla czlonkow akademii, ale nie wszyscy z nich mieszkaja w Los Angeles czy Nowym Yorku. Zlosliwcy twierdza, ze niektorzy akademicy nawet nie zaprzataja sobie glowy wypelnieniem ankiety 'w ciemno', tylko daja ja dzieciom albo sluzacym :D. W przypadku filmu nieanglojezycznego to moze byc prawda.

Czy kazdy z ponad 5 tysicy czlonkow akademii przez miesiac obejrzy 5 zagranicznych filmow? Nie sadze. A wydaje mi sie, ze jedynym filmem, ktory ich zainteresuje bedzie wlasnie '12'. Od lat w tej kategorii wygrywaja filmy glosne, pokazywane (i nagradzane) na wieeelu festiwalach. W tym roku takich nie ma.

Jezeli wygra "Katyn" nie bede plakal, bo poczytalem sobie o 4 pozostalych i chyba tez arcydzielami nie sa. Ale zdrowy rozsadek podpowiada mi, ze jednak nie ma zbyt wielkich szans. I nie chodzi o to, ze chce by wygral kazdy inny film, byle nie nasz. Po prostu wszystko wskazuje na to, ze wygra konkretnie '12'.

ps. Go Sicko! :D

Odpowiedz
dlaczego nikt nie wpsomina o tym, ze Coenowie mają szanse na zwycięstwo w 4 kategoriach ?? 4 nominacje dla jednej osoby w jednym roku to wyrównany rekord orsona wellesa bodajze. ale jeszcze nikt nie dostal 4 oscarów w jednym roku !!!

Odpowiedz
Nie chcę znowu wprowadzić tutaj jakiejś kłótni (a o to nietrudno, więc od razu zaznaczam, że nie mam tego na myśli) ale sprawa jest chyba ważna. Jeśli wypowiadamy się na temat Oscarów, tego jak są przyznawane i jak to wszystko wygląda, to trzeba trochę o tym wiedzieć. W Akademii jest np. Dakota Fanning i to nie jest tak, że ta mała dziewczynka będzie nagle zaznaczać swoje typy np. w kategorii najlepszego krótkometrażowego filmu dokumentalnego, choć założę się, że żadnego z nich nie widziała i pewnie też niewiele się na tym zna (bo wtedy masz rację, Nakf, pewnie mogłaby dać ankietę do wypełnienia swojej niani czy koleżance z piaskownicy - co za różnica) . Ale tak na szczęście nie jest. Kategorie dokumentalne, film obcojęzyczny, animowany i wszystkie krótkie metraże mają swoje osobne reguły i OSOBNE GŁOSOWANIA. Na "Katyń" czy "12" nie będzie głosować więc każdy członek Akademii, ale JEDYNIE tych wybranych 400, którzy mają obowiązek obejrzeć wszystkie filmy na specjalnych pokazach. W regułach jest wręcz napisane, że nawet obejrzenie filmu na DVD czy w jakikolwiek inny sposób, nie upoważnia członka do oddania głosu w tej kategorii - jedynie obecność na tych zorganizowanych pokazach. Tak więc nie psioczmy już na tą Akademię tak bardzo - fakt faktem, wszystko jedno ile się na nią złego nie mówi, większość z nas strasznie te Oscary przeżywa i co roku ogląda (a przynajmniej wszyscy ci którzy wypowiadają się w tym threadzie). A w celu zaznajomienia się z zasadami zapraszam na stronę Akademii

http://www.oscars.org/80academyawards/rules/rule14.html (tutaj akurat o najbardziej interesującej nas kategorii)

A tak na zakończenie to wydaje mi się bezsensowne wypowiadanie na temat filmów, których się w ogóle nie widziało (no bo czy ktoś z nas widział wszystkie nominowane filmy w tej kategorii? Na pewno nie, u nas można było zobaczyć chyba tylko Fałszerzy i 12, a pewnie też mało kto z nas to zrobił). Więc błagam, bez nadmiernej ekscytacji, gadania że wszystkie filmy w tym roku powinny być do wymiany - najpierw poczekajmy, aż te filmy się w ogóle pojawią, a wtedy wypowiadajmy

Odpowiedz
myron.bolitar napisał(a):W Akademii jest np. Dakota Fanning

Przeciez ona nie ma oscara.

Odpowiedz
Karol napisał(a):Albo Depp powinien dostać Oscara, bo mimo iż Day-Lewis zasłużył, to przecież Depp był już nominowany trzy razy... Depp byłby zachwycony z takiej argumentacji tego Oscara... :/

Co nie wyklucza faktu, ze gdyby dostal oscara, to za ta decyzja staloby de facto wlasnie takie uzasadnienie. ;)

Mefisto napisał(a):http://www.ofilmie.pl/varia/oscary_2007_koles.htm
kolejny ROTFL jak dla mnie - w kategorii muzyka, bo reszta nie wymaga większego rozeznania :D

Hm, co w tym tekscie niby takiego rotflowego?

Odpowiedz
Jakuzzi napisał(a):Przeciez ona nie ma oscara.

A w Akademii nie ma tylko osób, które dostały Oscara... "Wystarczy" że raz na trzy lata, kiedy jest zmiana kadencji, Akademia wyśle zaproszenie do osoby z branży filmu, która wg nich znacznie przyczyniła się do rozwoju sztuki filmowej. Dakota może i się przyczyniła, wg mnie jednak taka dziewczynka nie powinna mieć wpływu na przyznawanie Oscarów, bo teoretycznie większości nominowanych filmów nie powinna oglądać (jak dostała to zaproszenie to miała chyba 12 lat). Ale fakt faktem członkiem Akademii jest.

Odpowiedz
Jestes pewien? Jesli tak to niezla lipa.

Odpowiedz
Jakuzzi napisał(a):
Karol napisał(a):Albo Depp powinien dostać Oscara, bo mimo iż Day-Lewis zasłużył, to przecież Depp był już nominowany trzy razy... Depp byłby zachwycony z takiej argumentacji tego Oscara... :/

Co nie wyklucza faktu, ze gdyby dostal oscara, to za ta decyzja staloby de facto wlasnie takie uzasadnienie. ;)

Dokładnie tak. I właśnie z szacunku dla Deppa powinna Akademia poczekać na jego naprawdę znakomitą rolę (choć w Sweeney Todd jest fantastyczny i tak).

Odpowiedz
myron.bolitar napisał(a):http://www.oscars.org/80academyawards/rules/rule14.html (tutaj akurat o najbardziej interesującej nas kategorii)

Zwracam honor (jezeli jakis odebralem). Niech wygra najlepszy :D

Ale kilka punktow tego regulaminu i tak ssie (III.2 najbardziej)
No i troche glupio, ze o nagrodzie w tej kategorii decyduje garstka dziadkow (wiem, znowu uogolniam :))

Odpowiedz
simek napisał(a):a Kamińskiemu oscar już w sumie nie potrzebny.

dla mnie to żaden argument - a już na pewno nie kieruje się tym Akademia, bo gdyby tak było to nikt nigdy nie dostał by więcej jak jednego Oscara :>

Jakuzzi napisał(a):Hm, co w tym tekscie niby takiego rotflowego?

poczytaj wyraźnie - zaznaczam, że chodzi mi tylko i wyłącznie o kategorię muzyka, bo pozostałe są na zasadzie: "obejrzeć i ocenić".

najpierw czytamy:
Cytat:Poniższa analiza powinna trochę rozjaśnić tegoroczny wyścig oscarowy.

następnie:
Cytat:Giacchino zmienił trochę koncepcję wcześniejszego etatowego kompozytora Disneya, Thomasa Newmana, więcej jest teraz lekkości, umiejętnej zabawy konwencjami i energii.

WTF? Thomas Newman napisał jedną (słownie: jedną) muzykę do animacji i do tego był to Pixar (Wall-e dopiero wejdzie). Poza tym posądzać Thomasa o brak lekkości, energii i zabawy konwencjami = herezji i to wielkiej (i nie mówię tego jako fan kompozytora).

Cytat:Podobał mi się mroczny i pełen zagrożenia klimat ścieżki Howarda, która przypominała mi miejscami jego kompozycje z „The Fugitive”

jestem bardzo ciekaw z której strony?

Cytat:i szczerze powiedziawszy wolę, gdy pisze muzykę w ten sposób, a nie uderza w pompatyczno-płaczliwe tony, jak u Shyamalana.

czy ten człowiek słyszał kiedykolwiek muzykę do Osady, Znaków czy Niezniszczalnego, że o Szóstym zmyśle nie wspomnę? Gdyby słyszał, to by takich bzdur nie pisał - pomijam już fakt, że woli on Michaela od tych kompozycji, bo to już sprawa gustu, no ale...

Cytat:Muzyka z „The Kite Runner” zwyczajnie mi się nie podobała, ale bliskowschodnie klimaty nigdy do mnie nie przemawiały, i choć to bardzo miła dla ucha muzyka, to do mnie po prostu nie trafia, tak już mam.

to strasznie fajnie, ale jak to się ma do nominacji - nie podobała ci się muzyka, to twoja sprawa, ale ten tekst to nie jej recenzja, tylko analiza szans i dywagacja nad tym, która ścieżka jest teoretycznie najlepsza - tu nie idzie o własne gusta.

Cytat:„Ratatouille” mnie ani ziębi, ani grzeje, przyjemnie się tego słucha, muzyka jest radosna, skoczna i z dużą ilością polotu, ale nie wzbudza takich emocji, jak kompozycja Marianellego do „Pokuty”.

najwyraźniej gość przysnął słuchają Ratatouille - nie mówię, że kompozycja ma przemawiać do każdego, no ale przydałoby się trochę chłodnej oceny ze strony autora artykułu - chyba, że to on będzie te Oscary rozdawał :roll:

Cytat:Muzyka w „3:10 to Yuma” jest miejscami patetyczna i niepozbawiona wad, ale słuchając np. utworu „Trial by Fire” i innych, w których pojawiają się złowrogie gitary, dreszcz przechodzi całe ciało.

to bardzo fajnie, ale j.w.

Cytat:Z moich pobożnych życzeń, które nigdy wielkich szans nie miały, chętnie zobaczyłbym wśród nominowanych Davida Holmesa i rewelacyjną, jazzową muzykę do „Ocean’s Thirteen”, chyba najlepszą ścieżkę z całej trylogii, ale raczej trzeba się pogodzić z faktem, że nie trafia ona w gusta Akademii.

chyba nie tylko Akademii - to muzyka dobra na niedzielne popołudnie, nie na Oscary

Generalnie dla mnie ten fragment jest na zasadzie "to mi się podoba, a to nie" - nie ma tu ŻADNEJ analizy, bardzo mało jest o roli danej muzyki w filmie, nie wspominając już o wpadkach z gatunku wiedza na dany temat, która co ja co, ale w tej kategorii jest wymagana choć trochę.

Odpowiedz
Mefisto napisał(a):WTF? Thomas Newman napisał jedną (słownie: jedną) muzykę do animacji i do tego był to Pixar (Wall-e dopiero wejdzie). Poza tym posądzać Thomasa o brak lekkości, energii i zabawy konwencjami = herezji i to wielkiej (i nie mówię tego jako fan kompozytora).

Chochlik. Widac jak na dloni, ze Kolesiowi chodzilo o Randy Newmana.

Cytat:to strasznie fajnie, ale jak to się ma do nominacji - nie podobała ci się muzyka, to twoja sprawa, ale ten tekst to nie jej recenzja, tylko analiza szans i dywagacja nad tym, która ścieżka jest teoretycznie najlepsza - tu nie idzie o własne gusta.

No ale dlaczego autor nie mialby wyrazic swojej filmowej opinii? Inaczej taki tekst bylby kompletnie suchy i srednio ciekawy.

Cytat:najwyraźniej gość przysnął słuchają Ratatouille - nie mówię, że kompozycja ma przemawiać do każdego, no ale przydałoby się trochę chłodnej oceny ze strony autora artykułu - chyba, że to on będzie te Oscary rozdawał

Podchodzisz do tego tekstu jakby to byla jakas oficjalna analiza Akademii, a nie swobodna (choc niewatpliwie zrobiona z rozeznaniem) zabawa w typowanie polaczona z prezentacja wlasnych opinii.

Odpowiedz
Jakuzzi napisał(a):Chochlik. Widac jak na dloni, ze Kolesiowi chodzilo o Randy Newmana.

wpadka, wpadką :P

Cytat:No ale dlaczego autor nie mialby wyrazic swojej filmowej opinii? Inaczej taki tekst bylby kompletnie suchy i srednio ciekawy.

proszę bardzo, ale jak mówiłem brak tu ANALIZY, o której mówi się na początku tekstu - spokojnie dałoby się połączyć własne odczucia z chłodną oceną sytuacji

Cytat:Podchodzisz do tego tekstu jakby to byla jakas oficjalna analiza Akademii, a nie swobodna (choc niewatpliwie zrobiona z rozeznaniem) zabawa w typowanie polaczona z prezentacja wlasnych opinii.

właśnie tego rozeznania mi tu brak, to raz. Dwa - czytaj wyżej, cały tekst jest spoko, a tylko ten fragment drażni, chyba nie bez przyczyny ;)

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon