Oscary 2008
Mefisto napisał(a):lecz o narzekanie na coś, co się nawet jeszcze nie zaczęło

I to jest wedlug ciebie "plucie"? Ciekawe.

Cytat:a Jackman? sam nie wiem - wciąż skrycie marzy mi się Murray

Flegmatyczny Murray uspilby wszystkich na sali i przed telewizorami. Gervais to pomysl idealny. Szkoda.

Wracajac do tematu dopiero zauwazylem (aczkolwiek sie nie zaskoczylem), ze w nominacjach do Globow polegla wysoko typowana Australia. Podczas oscarow prawdopodobnie tez szalu nie zrobi - co najwyzej skapnie jej kilka nominacji/oscarow w technicznych kategoriach.

Odpowiedz
Jakuzzi napisał(a):I to jest wedlug ciebie "plucie"? Ciekawe.

plucie na Oscary - naprawdę nie wiem, co Ci znowu nie pasuje :roll:

Cytat:Flegmatyczny Murray uspilby wszystkich na sali i przed telewizorami.

skąd wiesz? bo zagrał ostatnio w paru filmach, w których nie szarżuje? bez jaj
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
15 filmów które o mogą otrzymać Oscara za efekty:
KLIK
Moimi kandydatami są:
1.Iron Man
2.The Dark Knight
3.Hellboy: The Golden Army
Któryś z tych filmów powinien dostać Oscara bo najbardziej sobie zasłużyły jeśli chodzi o efekty. Ale i tak przywołując poprzedniego zwycięzcę, to pewnie wygra film którego się najmniej spodziewamy :wink:
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron

Odpowiedz
Dziwi mnie nieobecność Speed Racera. Co by nie mówić o stronie wizualnej tego filmu, technicznie to moim zdaniem majstersztyk i osobiście widziałbym wśród trójki nominowanych filmów.

W Hellboyu 2 trochę za bardzo widać było komputer, w Iron Manie nie widziałem nic szczególnego.

TDK? Begins nie był nominowany, a efekty miał znakomite (niemalże niewidoczne), więc i tutaj nie spodziewam się od Akademii zbyt wiele, chociaż Two-Face może zaważyć.

Odpowiedz
Iron Man zdecydowanie za efekty powinien dostać, ale Hellboy to mocny przeciwnik. Dark Knight nic szczególnego nie pokazał, chociaż ciężarówka się fajnie wywróciła.

Odpowiedz
W Dark Knight jest w ciul CGI, którego nie widać, np. niektóre ujęcia miast z lotu ptaka (tak! tak!). Uważam, że to mocny kandydat, ale zapewne statuetka trafi do jakiegoś czarnego konia np. Narnii.
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

Odpowiedz
Crov napisał(a):Hellboy to mocny przeciwnik
Moim zdaniem H2 to przede wszystkim żelazny kandydat w kategoriach "artystycznych".
Klub OFILMIE | Podcast filmowy Radio Ofilmie

Odpowiedz
A co myślicie o kategorii najlepsza animacja?? Ja uważam, że mogliby sobie odpuścić nominacje i z miejsca dać oscara Wall-E. Po prostu w tym roku nie ma żadnej konkurencji(jednym słowem zmiażdżył całą konkurencję). :wink:

Odpowiedz
ja bym się wcale nie zdziwił, jakby Bashir dostał :>

Odpowiedz
Mefisto napisał(a):ja bym się wcale nie zdziwił, jakby Bashir dostał :>
No cóż, już w zeszłym roku mieliśmy "podobnego" kandydata w postaci "Persepolis". A jednak werdykt był klasyczny. Myślisz, że w tym roku może nastąpić przełom? "Bashira" co prawda jeszcze nie widziałem, ale w sumie życzyłbym sobie, żeby tak było. Nawet ze szkodą dla "Wall-E".
Klub OFILMIE | Podcast filmowy Radio Ofilmie

Odpowiedz
Ja też Bashira nie widziałem, więc nie jestem w stanie się na jego temat wypowiedzieć. A więc z animacji które widziałem w tym roku Walle-E jest bezkonkurencyjny. I nie sądzę by akademia nas zaskoczyła, więc Wall-E powinien dostać.

Odpowiedz
Mefisto napisał(a):ja bym się wcale nie zdziwił, jakby Bashir dostał :>

Póki co większość nagród krytyki zgarnął WALL-E. Owszem - krytycy z LA nagrodzili Bashira w kategorii animowanej, ale jednocześnie WALL-E wg nich to najlepszy film roku (animowany czy też nie). Na serio byś się nie zdziwił? Ja bym się zdziwił i to bardzo.

Odpowiedz
Negrin napisał(a):Myślisz, że w tym roku może nastąpić przełom?

nie wiem - ale jako, że film polityczny (choć w sumie nie widziałem go także, więc trudno powiedzieć coś na 100%), to ma tam jakieś szanse - rzadko, bo rzadko, ale Akademia potrafi zaskoczyć w takich sprawach (vide Michael Moore, który wygrał kosztem Travelling Birds) - ale tak naprawdę, to powiem Wam, że mi to zwisa i powiewa :D

Odpowiedz
That's the spirit

Odpowiedz
Według mnie to nie ma opcji, żeby Akademia nagrodziła jakąś europejską, ambitną animację. Jasne, były wyjątki od nagradzania swoich produkcji: Wallace&Gromit, Spirited Away, ale amerykańce lubią raczej "normalne" animacje. Dlatego poległy znakomite moim zdaniem: Trio z Belleville, Persepolis, Ruchomy zamek Hauru, Gnijąca panna młoda. Polegnie i Bashir, choćby nie wiem jak świetnym filmem był.

Chociaż trzeba przyznać, że Wall-E zasługuje na statuetkę chyba najmocniej spośród wszystkich amerykańskich kandydatów w historii tej nagrody.

Odpowiedz
Wygląda na to, że oscara za rolę drugoplanową dostanie jednak Heath Ledger. Już któreś z kolei koło krytyków amerykańskiego miasta przyznało mu tą nagrodę. Wcale się nie dziwię i bardzo dopinguję by nagroda dotarła jednak do niego(a raczej do jego nazwiska, nie wiem jak to napisać). To samo tyczy się Wall-Ego, wygrywa na każdym froncie więc o Oscara się nie muszą Pixarowcy martwić.

Odpowiedz
Ja bym jednak taki pewny nie był odnośnie Oscara dla Ledgera. Nominację dostanie 100%, to chyba nie ulega wątpliwości, ale nagroda - no nie wiem, Akademia już nie raz pokazała że pewniacy nie zawsze wychodzą z gali ze statuetką.

Wall-Emu dałbym w ogóle za najlepszy film :)

Odpowiedz
Negrin napisał(a):Moim zdaniem H2 to przede wszystkim żelazny kandydat w kategoriach "artystycznych".

Za make-up to musi wygrać Tropic Thunder, ja nie widze innej opcji :D

A co do Waltz with Bashir - ktoś z was naprawde wierzy, że film pokazujący żydów w złym świetle może dostać statuetkę ?? jesteście śmieszni :D

Odpowiedz
Ledger pewnie dostanie statuetkę bo i konkurencję ma mocno średniawą w tym roku. Aczkolwiek i tak mu kibicuję :)
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

Odpowiedz
Mierzwiak napisał(a):Wall-Emu dałbym w ogóle za najlepszy film :)

Łol-I zdobył nagrody Chicago Film Critics Association w kategoriach:

-Najlepszy film
-Najlepsza animacja
-Najlepszy scenariusz oryginalny
-Najlepsza muzyka

:D

reszta

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon