Oscary 2011
Reznor wyszedł super, Bridges jak zwykle nie zawodzi, Joel Coen - mina roku.

Na zdjeciu z 2007 roku widze sobowtór Jarka Jakimowicza :lol:
najlepsze, co można zrobić z dobrą radą, to podać ją dalej

Odpowiedz
mały Eisenberg pożarty przez wielkiego Firtha

[Obrazek: 73957-05.jpg]

Odpowiedz
A ten między Coenami to chyba Roderick Jaynes. :wink:

Odpowiedz
*ciach* :mrgreen:

To zamiast tego powiem, że Fightera widziałem. Doceniam realizację i aktorstwo, szczególnie Whalberga - oszczędny i przekonujący. Bale i Melissa świetnie się spisali - przez cały film człowiek ma ochotę skopać ich white trashowe dupy. Szczególnie Bale IMO przeszarżował.
Subiektywnie jednak Fighter to totalnie nie moje kino - właśnie dlatego, że serwuje klimaty obrzydliwej rodziny, wlokącej jednego gościa na dno, a to wszystko wpisane w standardową historyjkę kolejnego boksera. Świetne zdjęcia.

A w temacie Oscarowym to liczę, ze po prostu lepsze filmy przejadą po Fighterze i obejdzie się z samymi nominacjami.

Odpowiedz
Sorry, ale zapodawajcie sobie te rankingi gdzie indziej - do dyskusji o oscarach niczego one nie wnosza. :p

Odpowiedz
Wyniki BAFTA:

FILM
"Jak zostać królem"

FILM BRYTYJSKI
"Jak zostać królem"

BRYTYJSKI DEBIUT
"Four Lions"

REŻYSER
David Fincher - "The Social Network"

SCENARIUSZ ORYGINALNY
David Seidler - "Jak zostać królem"

SCENARIUSZ ADAPTOWANY
Aaron Sorkin - "The Social Network"

AKTOR
Colin Firth - "Jak zostać królem"

AKTORKA
Natalie Portman - "Czarny łabędź"

AKTOR DRUGOPLANOWY
Geoffrey Rush - "Jak zostać królem"

AKTORKA DRUGOPLANOWA
Helena Bonham Carter - "Jak zostać królem"

MUZYKA
"Jak zostać królem"

ZDJĘCIA
"Prawdziwe męstwo"

MONTAŻ
"The Social Network"

MAKIJAŻ I FRYZURY
"Alicja w Krainie Czarów"

KOSTIUMY
"Alicja w Krainie Czarów"

SCENOGRAFIA
"Incepcja"

DŹWIĘK
"Incepcja"

EFEKTY SPECJALNE
"Incepcja"

FILM OBCOJĘZYCZNY
"Millennium: Mężczyźni, którzy nienawidzą kobiet"

ANIMACJA
"Toy Story 3"

FILM KRÓTKOMETRAŻOWY
"Until the River Runs Red"

ANIMACJA KRÓTKOMETRAŻOWA
"The Eagleman Stag"

WSCHODZĄCA GWIAZDA AKTORSKA (wyboru dokonali Brytyjczycy)
Tom Hardy

Wygląda na to, że Fincher ma nadal szansę na Oscara. Niezłe rozdanie moim zdaniem.

W najważniejszych kategoriach wybory na BAFTA pokrywają się z Oscarami jak 4-5/8

Odpowiedz
Galadh napisał(a):Wygląda na to, że Fincher ma nadal szansę na Oscara.

Nadal? To w ktoryms momencie te szanse stracil?

Przy okazji, Pfister otrzymal wczoraj nagrode ASC:
http://www.awardsdaily.com/2011/02/asc-awards-tba/

Kurde, a juz mialem nadzieje, ze Deakins dostanie w koncu swojego pierwszego (sic!) oscara...

Odpowiedz
Sądząc po samym trailerze (!) Oscar bardziej należy się Deakinsowi, zdjęcia w Black Swan też stawiam wyżej od Incepcji. Pfister niech poczeka, dostanie szansę po trzecim Batmanie gdzie mają maksymalnie szaleć z kamerami IMAX.

Odpowiedz
Tym bardziej, że Pfister zrobił lepsze zdjęcia chociażby do "Prestiżu", więc nie jest to wcale jakieś jego opus magnum.

Odpowiedz
Jakuzzi napisał(a):Nadal? To w ktoryms momencie te szanse stracil?

Tylko raz w historii był przypadek, gdy film z zestawem nagród 3 najważniejszych gildii (PGA, DGA, SAG) nie wygrał Oscara za najlepszy film. Nieczęsto też zachodzi rozdarcie między filmem a reżyserią. TSN faktycznie był najlepiej ocenionym przez krytyków filmem ostatniej dekady, ale to nie oni głosują, tylko ludzie z branży, którzy jednak przekładają nad tamten TKS. Fincher ma już całkiem niezły zestaw nagród - Glob, BAFTA, BFCA - ale i tak nie ma tej najważniejszej, czyli DGA, którą to zgarnął właśnie Hooper.

Wszystko wskazuje jednak na to, że będzie rozdarcie między filmem i reżyserem, bo wątpię, żeby ktoś przyznał Hooperowi tak prestiżową nagrodę, skoro odmówiono mu jej nawet na własnym podwórku. Jego zaskakująca wygrana na DGA była raczej dowodem na to, że kumple z TV przeprowadzili szturm, a ów osobnicy z telewizyjnych kręgów na wynik Oscarów wpływu nie mają.

TKS jest bezczelnie wręcz zrobiony pod Oscary i wygląda na to, że faktycznie trafił w target i ci bardziej wiekowi głosujący wybrali już zwycięzcę. Jest osobnik, który anonimowo przeprowadza wywiady z członkami Akademii na temat ich wyborów, dzięki czemu kilka lat temu przewidział triumf "Crash". Z tego co wyniuchał w tym roku wynika, że jednak przeważa tendencja na rozdarcie między film i reżysera. Sporym powodzeniem cieszy się też "Fighter".

Nie będę w szoku, jeśli koniec końców TSN wygra, ale ma na to obecnie niewielkie szanse.

Co do zdjęć, to wydaje mi się, że jednak Deakins otrzyma statuetkę w tym roku. Libatique też lepszy od Pfistera.

Odpowiedz
Galadh napisał(a):Jest osobnik, który anonimowo przeprowadza wywiady z członkami Akademii na temat ich wyborów, dzięki czemu kilka lat temu przewidział triumf "Crash". Z tego co wyniuchał w tym roku wynika, że jednak przeważa tendencja na rozdarcie między film i reżysera. Sporym powodzeniem cieszy się też "Fighter".

Jakieś źródło?

Odpowiedz
Albertino napisał(a):Jakieś źródło?

Jeśli to odnajdę, to z chęcią podrzucę. Zapewniam, że nie wyimaginowałem sobie tego.

Co prawda wrzuciłem już w innym temacie, ale nie zaszkodzi i tu:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=4RDHk2-p_EA[/youtube]

Odpowiedz
zsikałem się przy Cameronie :D dobry filmik
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
Haha rewelacja <ok>

Odpowiedz
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=7-sqXj2w2H4[/youtube]

:mrgreen:

Odpowiedz
Dłuższa wersja

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=-EuqP2hc9hk[/youtube]

Odpowiedz
Zajebiste :D Może nawet będzie mi się chciało oglądać galę na żywo.
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

Odpowiedz
Ricky Gervais postanowił napisać scenariusz rozpoczęcia tegorocznych Oscarów:

http://www.rickygervais.com/thissideofthetruth.php

Odpowiedz
No it was ruined for me because the little brat was screaming and crying all the way through the film saying, "Who are you?" "You're not my daddy." "Take me back to the park where you grabbed me..."

Ee, to jest zgapione od Steve'a Martina. ;)

Odpowiedz

Padłem :lol:

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon