Oscary 2016
Ja się założę, że ten Nate Parker nie dostanie nawet jednej nominacji, a sam film przejdzie bez echa. Już tak nie histeryzuj.

Cytat: Będzie to chyba taki pierwszy przypadek w historii, choć mogę się mylić.
Sytuacja, którą opisujesz, miała miejsce chociażby... w zeszłym roku i wielokrotnie w przeszłości, a ty to napisałeś tak, jakby to była jakaś anomalia.

Odpowiedz
Inarritu nie dostał za aktorstwo. A mnie chodzi o taką sytuację jak przy "Obywatelu Kanie" gdzie Orson Welles był nominowany za aktorstwo, reżyserię i scenariusz. Gdzie w ostateczności dostał wyłącznie za scenariusz i to nie sam.
/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz
Źle przeczytałem. Ale i tak można sobie gdybać, bo na 99% taka sytuacja nie będzie miała miejsca.

Odpowiedz
Pitero - z Twojego avatara z Fassbenderem aż wylewa się obiektywizm. :D

Akurat Fassbender miał lepsze role... w Jobsie był tylko sobą przerobionym wizualnie na Jobsa (czysto fizyczne podobieństwo), a brak było w tym wszystkim prawdziwej kreacji aktorskiej.

Co do tego Nate'a Parkera... film o Martinie Lutherze Kingu też miał być czarnym (hehe) koniem Oscarów i ostatecznie wygrał tylko za piosenkę.

Odpowiedz
Cytat:Akurat Fassbender miał lepsze role... w Jobsie był tylko sobą przerobionym wizualnie na Jobsa (czysto fizyczne podobieństwo), a brak było w tym wszystkim prawdziwej kreacji aktorskiej.
Przecież tam było charakteryzacji tyle co kot napłakał. Ciężar filmu i postaci opierał się na jego barkach i on to całkowicie pociągnął. Głos, sposób mówienia, tempo... już po pierwszych sekundach zapomniałem, że oglądam aktora a nie prawdziwego Jobsa.
http://www.filmweb.pl/user/Corn

"Pierdu-pierdu, siala-lala; Braveheart kosmos rozpierdala" - Bucho

Odpowiedz
DiCaprio będzie miał przecież niebawem szanse do prawdziwego popisu - nie ma czasami w planach filmu o tym typie z kilkunastoma osobowościami?
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.

Odpowiedz
Yep. Polecam wszystkim gorąco książkę "The Minds of Billy Milligan" Daniela Keyesa. Świetna rzecz.

Odpowiedz
[Obrazek: EBnc7G9.jpg]

http://geektyrant.com/news/amusing-honest-movie-posters-for-the-oscar-nominated-films-of-2016

Odpowiedz
Do Spectre najlepszy :)

Odpowiedz
so true, albo po prostu są tępymi chujami bez gustu - wziąć do czołówki jakiegoś pizdusia zamiast Radiohead, seriously? :P

Odpowiedz
Sundance 2016 wygrywa film o powstaniu czarnych niewolników
http://www.filmweb.pl/news/Sundance+2016%3A+Absolutna+dominacja+%22The+Birth+of+a+Nation%22-115560

"Nagrody SAG 2016: Różnorodność rządzi podczas ceremonii" - dosłowny tytuł dzisiejszego newsa!
http://www.filmweb.pl/news/Nagrody+SAG+2016%3A+R%C3%B3%C5%BCnorodno%C5%9B%C4%87+rz%C4%85dzi+podczas+ceremonii-115559

To jest coraz śmieszniejsze. :P

Odpowiedz
Wyniki SAG odrobinkę namieszały w wyścigu.

Obsada: "Spotlight"
Kaskaderzy: "Mad Max: Fury Road"

DiCaprio = locked
Larson = locked, nawet, jeśli Ronan wygra BAFTA
Aktor drugoplanowy: Pod nieobecność Sly'a zamiast Rylance'a czy Bale'a wygrywa Elba... Stallone, tak jak mówiłem, faworytem, niemniej zaczął mnie zastanawiać ten Ruffalo... Jeśli wygra BAFTA, a "Spotlight" jednak pójdzie po Film, to... w sumie, dlaczego nie? Ale pewnie po prostu Rylance wygra BAFTA, a Sly Oscara i po zawodach. Taką mam nadzieję. Niemniej, jest ciekawie!
Aktorka drugoplanowa: Zależnie od wyniku BAFTA, Vikander vs. Winslet!

Wynik starcia o Film i Reżyserię będzie zależeć od DGA i BAFTA, w tej chwili można wysnuć wniosek, że jednak konkurencja jest bliżej, niż można było sądzić. Jeśli np. Miller wygra DGA, a AGI i "Zjawa" BAFTA... Będzie naprawdę dziwacznie. 

Odpowiedz
Juby napisał(a):Sundance 2016 wygrywa film o powstaniu czarnych niewolników

Ale jestem zaskoczony. To jest moja zajebiście zaskoczona mina.

Za rok ten film zdobędzie wszystkie Oscary, nawet za fx.

Juby napisał(a):Nagrody SAG 2016: Różnorodność rządzi podczas ceremonii" - dosłowny tytuł dzisiejszego newsa!

Powinno być: pc rządzi podczas ceremonii.

Odpowiedz
https://www.visualeffectssociety.com/14th-annual-ves-awards-winners

Czyżby jednak Mad Max obszedł się smakiem?

Odpowiedz
Nie do końca tak może być.
Było już kilka przypadków, że nagrody VES zgarniał jeden film, a oscara inny. Mam nadzieję jednak, że te nagrody jednak przełożą się na końcowy triumf w oscarach bo zwyczajnie ILM na to zasługuje.
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron

Odpowiedz
Zdecydowanie nie. Nie w tym roku. W tym roku Mad Max zasługuje.

Odpowiedz
Powiedz to prestizowym nagrodom VES. Specjalisci i tworcy efektow specjalnych zrzeszonych w VES na bank sie myla.
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron

Odpowiedz
Nie wiem czy było:

Patrząc na niektóre typy (na czele z rzygową politpoprawnością) nie wiem, czy to miało być na serio, czy panowie robili sobie jaja.

Odpowiedz
Już tam pal licho jechanie na fali #OscarSoWhite, ale dlaczego Daisy Ridley wylądowała u nich jako aktorka drugoplanowa?
/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz
A SLJ jako drugoplanowiec?
http://www.filmweb.pl/user/Corn

"Pierdu-pierdu, siala-lala; Braveheart kosmos rozpierdala" - Bucho

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon