Oscary 2018
http://www.tutv-gratis.com/2017/11/tnt-latino-en-vivo-por-internet.html TNT Latino :) Oscary bedą emitowane normalnie po ang :)
"Y es que eso es y, creo, será siempre el cine: una manera maravillosa de soñar" J. Potau

Odpowiedz
(04-03-2018, 18:33)Mierzwiak napisał(a):
(04-03-2018, 18:27)Grievous napisał(a): Jestem w szoku, że "I, Tonya" nie załapało się do głównej kategorii. Jak dla mnie to najlepsza rzecz z zeszłorocznych około Oscarowych produkcji.
Fuj.

A nominacja i te wszystkie nagrody dla Janney to nieporozumienie.

[Obrazek: pZQ8KVA.gif]

Odpowiedz
Nie będę się bawił w wyliczanki, powinien wygrać
"Three Billboards", który jest najlepszy (chyba) z pozostałych co nie znaczy, że jakiś wybitny.

Shape of Water, Dunkierka, Get Out - do śmietnika. Reszty nie widziałem.
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
(02-03-2018, 22:54)Pelivaron napisał(a): Z polskim tłumaczem debilem, więc nie jak człowiek :D

Zakładam, że będzie opcja wyboru audio, jak nie livestream jak zawsze :)

Ceremonia ponoć będzie wyjątkowo długa w tym roku

Odpowiedz
Niby od 1:30 do 7:00 czy jakoś tak.

Odpowiedz
[Obrazek: 6Xq9ST9.gif]

Widownia im spada z roku na rok, a główną krytyką zawsze jest długość. Rozwiązanie? Zrobić ją dłuższą.

Idę o zakład że chodzi o jakieś aktywistyczne gówno :/

Odpowiedz
Nie dość, że wszyscy nominowani do piosenki będą śpiewać i każdego będą zapowiadać to jeszcze jest plotka że z okazji 90 ceremonii zrobią family album no i sama owacja dla Hayek, Judd i Sciorry będzie bardzo długa

Odpowiedz
Powinni na koniec zaprosić DDL na scenę i mu poklaskać z 10 minut. Szanowałbym bardzo.
No te występy to lekkie przegięcie jak dla mnie choć "Mystery of Love" nigdy dość. Zobaczymy jak to będzie. Ja zaraz lece spać, budziki już ustawione.

Odpowiedz
Jeśli występy będa tak dobre jak parę lat temu Common i John Legend to niech śpiewają :P

Odpowiedz
Bardzo miło mi ogłosić, że po blisko dekadzie starannego zgłębiania sezonu nagród i siedmiu latach konsekwentnego oglądania gali na żywo nie wykluczam tego, że dzisiaj zwyczajnie pójdę spać, a jutro rano grzecznie wstanę. Nie mogę się doczekać, by ujrzeć, dokąd (oprócz porannej siłki) w życiu zabierze mnie taka (ewentualna) decyzja!

Fakt, że mógłbym zacytować swój post sprzed miesiąca chyba najdobitniej świadczy o tym, że od tego, co mogło być najciekawszym sezonem oscarowym ostatnich lat, wieje kosmiczną nudą (obym wykrakał i niech stanie się coś, co przewróci wszystko do góry nogami; życzę wszystkim i sobie jak najwięcej niespodzianek). OK, bez wątpienia główna kategoria niesie za sobą pewien suspens, bo "3B" i "TSoW" to kolosy na glinianych nogach, na czym skorzystać może "Get Out", ale jednocześnie już przy okazji Scenariusza Oryginalnego dowiemy się, kto na pewno obejdzie się smakiem, a i prawdopodobnie, kto wygra. Kategorie aktorskie nigdy nie były tak bardzo wygrawerowane przed galą, jak przy tej okazji (3 lata temu było blisko, ale wtedy można chociaż było się połudzić, że Keaton zatryumfuje), analogicznie ma się sprawa z reżyserią i scenariuszem adaptowanym. W technicznych może się trochę podziać, przewiduję całym serduchem Deakinsa i proszę o jak najwięcej dla "BR2049".

Moje 4 ulubione filmy z głównego lineupu to "3B", "Phantom Thread", "Dunkirk" i "Lady Bird" (niekoniecznie w tej kolejności, stawiam je blisko siebie), dlatego fajnie, że film McDonagha pewnie zatryumfuje. Byle nie "TSoW": oby w razie niepowodzenia "3B" statuetka powędrowała do "Get Out" (bo nie czarujmy się, nic innego raczej nie ma szans, choć przyjąłbym z otwartymi ramionami największy twist w historii w postaci zwycięstwa "PT"). Trzymam kciuki przede wszystkim za dwie legendy: panowie Ivory i Deakins, come through!

Moje prognozy na oscarową noc (kto wygra; w większości niekoniecznie, kto powinien wygrać):
PS. Aha, jeśli Deakins znowu przegra, to na osłodę podzielę się po gali informacją z najlepszego źródła, dlaczego nie ma szczęścia do Oscarów. :>

Odpowiedz
Będzie #metoo jakiś polityczny speach. Idę spać.

Sent from my Mi A1 by Tapatalk
"Rząd nie jest dla nas rozwiązaniem, jest dla nas problemem." Ronald Reagan

Odpowiedz
I nagroda dla DEAKINSA. To wystarczający powód by oglądać :)

Odpowiedz
Jedyny raz jaki pamiętam, kiedy oglądałem oskarową galę zamiast iśc spać, to wtedy gdy Di Caprio dostał oscara, a oglądałem bo byłem na noc w robocie :P

Odpowiedz
https://www.hollywoodreporter.com/news/oscars-2018-order-awards-will-be-announced-1090380

kolejność nagród

Odpowiedz
pierwszy raz chyba od 8 lat będzie bez zarwanej nocki. czy źle mi z tym? nie, jestem dorosłym mężczyzną i nie przejmuję się takimi głupotami. na wstępie powiem, że nie oglądałem tamtych dni i nici widmo z tych ważniejszych.

główna rola męska:
dostanie, powinien dostać gary oldman. nie ma tutaj co się rozwodzić chyba zbytnio, chociaż poza nim widziałem tylko kaluuye, ale zero zagrożenia z jego strony.
główna rola kobieca:
moim zdaniem bardzo mocna stawka. hawkins wyciąga jako tako kształt wody do góry, ta ronan w lady bird bardzo dobra, margot robbie też świetna, no ale zdobędzie pewnie mcdormand no i chyba zasłużenie, niech ma.
drugi plan męski:
dostanie zapewne sam rockwell i niby fajnie, bo jak nie teraz to nieprędko pewnie będzie miał okazję, ale lepszy moim zddaniem w filmie był woody. jenkins nic nie pokazał, plummer całkiem ok bo był stary i zły a to się ceni. defoe nie widziałem też niestety
drugi plan kobiecy:
wygra pewnie janney i chyba służnie, chociaż metcalf w lady bird również była dobra. mary j blige i spencer są wrzucone dla beki chyba, albo żeby murzyni się odjebali bo nie pokazały nic ciekawego.
reżyser:
każdy poza del toro by mnie ucieszył. gerwig jako królowa indyków spoko, wariat od uciekaj też, nolan mógły w końcu też dostać to może by się tak nie dąsał już
scenariusz oryginalny:
bardzo bym chciał żeby wygrało big sick, ale marne szansę. kształt wody tylko błagam kurwa bo scenariusz to akurat w tym filmie był najgorszy
scenariusz adaptowany:
mudbound może? jakby rosomak dostał za scenariusz to byłoby wesoło w sumie. zgarnie zapewne tamte dni
nieanglojęzyczny:
widziałem tylko square i byłsuper, tak że niech wygra
muzyka:
nikt mnie jakoś nie zachwycił, wiadomo, że gwiezdne wojny zawsze dobrze wchodzą, hans zimmer fajnie pokombinował - obojętnie mi
efekty:
tylko blade runner, plis
zdjęcia:
tylko blade runner, plis [2]
FILM:
wygrają trzy billboardy i oby bo to chyba najlepszy film z całej stawki. największy rywal - kształt wody jest natomiast najchujowszy. w wesołym świecie wygra uciekaj, no ale chyba nie ma na to szans. w smutnym świecie wygra czwarta władza i dostaniemy chujowe przemówienie, że jest źle na świecie i powinniśmy się bać trumpa

Odpowiedz
Najbardziej mehowa gala w mojej historii. Nie widziałem ani jednego filmu z nominowanych w kat. najlepszy film.

Odpowiedz
Z nominowanych w głównej kategorii nie widziałem "Nić Widmo" i "The Post", to pierwsze obejrzę pewnie jutro, z drugim tytułem spokojnie mogę poczekać.
1. Kształt Wody 9/10
2. Trzy Billboardy za Ebbing, Missouri 8.5/10
3. Dunkierka 8.5/10
4. Call Me By Your Name 7/10
5. Get Out 7/10
6. Czas Mroku 7/10
7. Lady Bird 6/10

Ponadto to pierwsze moje obstawiane Oscary, także jeśli nie wygra faworyt (Trzy Billboardy, lub Kształt Wody), to oby była nagroda pocieszenia (The Post, Darkest Hour, Call Me By Your Name, Nić Widmo).
http://www.filmweb.pl/user/tynarus120
Forum światopoglądowe filmowe

Odpowiedz
Bardzo trafna wypowiedź z Twittera odnośnie tegorocznych Oscarów
https://twitter.com/RealSamRoberts/status/970410988037115905
Najlepszy film 2021: Titane
Najlepszy film 2020: Pewnego razu w Hollywood
Najlepszy film 2019: Parasite
Najlepszy film 2018: Suspiria

Odpowiedz
Miałem w tym roku odpuścić, ale i tak zarywam nockę, więc niech sobie leci.

Jakieś sensowne streamy już są?

Odpowiedz
AceStream

acestream://f261c65246afa3e6e5fcb386ee8b72c8ab624126
http://www.filmweb.pl/user/tynarus120
Forum światopoglądowe filmowe

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon