Oskary skończyły się w 2008 :)
05-03-2018, 11:06 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 05-03-2018, 11:06 przez Kluski.)
|
Oscary 2018
|
|
Wspomniał ktoś o rozczarowaniu, albo nawet zbulwersowaniu kobiety prowadzącej studio w C+, że pierwsza nagrodzona na gali kobieta Allison Janney nijak nie odniosła się do afery z Weinsteinem? :P Podobno potem nawet stwierdziła, że prawnicy Harveya muszą czyhać za kulisami i pilnować, bo nikt o nim wprost nie mówił...
05-03-2018, 11:11 (05-03-2018, 11:06)Kluski napisał(a): Oskary skończyły się w 2008 :)Nie śmiem polemizować. ![]() PS. To mogło być dobre, Plotek nie zawodzi: http://www.plotek.pl/plotek/7,154063,23100459,oscary-2018-uklon-w-strone-ludu-w-publicznosc-rzucano.html#Z_MT2 "Moją ulubioną częścią Oscarów było, gdy Armie Hammer cisnął hot dogami w biednych ludzi."
Zabili Pana Jezusa i wyłączyli komentarze...
05-03-2018, 11:14 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 05-03-2018, 11:23 przez Dr Strangelove.)
Od 2009 tylko Operacja Argo zasłużyła. Obejrzałem skróty, zapoznałem się z wynikami. Meh, meh i jeszcze raz meh.
Totalnie bezjajeczne gówno, które kisiło się w oparach politycznej poprawności. Czyli to samo od kilku lat.
05-03-2018, 11:35 Cytat:Wspomniał ktoś o rozczarowaniu, albo nawet zbulwersowaniu kobiety prowadzącej studio w C+, że pierwsza nagrodzona na gali kobieta Allison Janney nijak nie odniosła się do afery z Weinsteinem? :P CO :( Slyszalem, ze w C+ byla ta blogerka, zwierzpopkulturalny, patrzac na jej wypowiedzi i ogolny charakter podniety z zaproszenia pasuje mi to do niej. 05-03-2018, 11:37 (05-03-2018, 09:14)Juby napisał(a):(05-03-2018, 08:35)Mierzwiak napisał(a): ale jednak efekty dla BR2049 miło zaskoczyły Dopiero teraz ameryke odkryles? W kategori efektow specjalnych akademia swoim wyborem blazni sie przynajmniej co drugi rok. Mam przypomnieć brak nagrody dla Transformers na rzecz Zlotego Kompasu? Albo nagroda dla Hugo zamiast Transformers DoTM? A brak nawet nomnacji dla Pacific Rim? Brak nominacji dla Transformera Ostatnic Rycerz? Mozna wymieniac dalej, lacznie z przywolaniem ktorej kolwiek z Malp. Nie ma co się spinac tylko po prostu miec oscary w dupie przynajmniej w tej kategorii. Ja od kilku lat glownie patrze tylko na nagrody VES.
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron 05-03-2018, 11:51 Cytat: w C+ byla ta blogerka, zwierzpopkulturalny, patrzac na jej wypowiedzi i ogolny charakter podniety z zaproszenia pasuje mi to do niej.jedna z najbardziej reprezentacyjnych przedstawicielek TWA polskiej blogosfery <rzyg>
tak że o.
05-03-2018, 12:06 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 05-03-2018, 12:06 przez f.lamer.) (05-03-2018, 11:37)Snuffer napisał(a):Cytat:Wspomniał ktoś o rozczarowaniu, albo nawet zbulwersowaniu kobiety prowadzącej studio w C+, że pierwsza nagrodzona na gali kobieta Allison Janney nijak nie odniosła się do afery z Weinsteinem? Prawda. Od pewnego momentu w trakcie przerw włączałem sobie studio C+. Nie wiem kto to był, ale padło dokładnie to zdanie na temat przemowy Janney. Następnie dorzucili tekst o prawikach. Naczelny filmwebu pod koniec uznał, że za mało o metoo, o skandalach. Jego zdaniem to powinien być temat całej gali, a nie tylko motyw w kilku filmikach prezentowanych na ekranie.
.
05-03-2018, 12:07
Jak wspominałem, jestem wielce rozczarowany. Tym bardziej, że zazwyczaj bronie Oscarów...no bo spójrzmy na rozdania chociażby w XXI wieku. "Argo", "Spotlight", "Birdman", "Infiltracja", "No Country for the Old Man", LOTR, "Gladiator", "Million Dollar Baby" - to wszystko są filmy które w pełni zasłużyły na Best Picture. Każdy z nich był na swój sposób unikalny. Nawet taki "Artysta" który moim zdaniem nie słusznie wygrał prezentował się świetnie pod względem realizacyjnym i był, moim zdaniem, naprawdę odważnym projektem. Więc kiedy do tego grona dołączają "Moonlight" a teraz "The Shape of Water"....ugh.
Abstrahuje od samej gali, nic ciekawego, ale bardzo szybko i miło minął mi czas dzięki Facebookowym rozmową. Zobaczyłbym jednak za rok jako prowadzącego...Waititiego albo jakiegoś innego charyzmatycznego, posiadającego komediowe zacięcie filmowca. W tym roku konkurencja była naprawdę duża. Nominowano wiele świetnych filmów (kilka zignorowano) tu było miejsce na masę ciekawych starć i sensowne rozdanie nagród wszystkim. Tymczasem Billboardy po takim hypie i stosie innych nagród zostały z dwoma statuetkami a McDonagha nie doceniono w żaden sposób. A powinni bo gość stworzył kino na najwyższym poziomie. Choć może mu to też wyjść na dobre bo z 3 Oscarami jego szanse na zdobycie kolejnych, za może lepsze dzieła, spadłyby znacznie. Mimo to jedna nagroda powinna wpaść. Do końca liczyłem na niespodziankę pod postacią Greenwooda lub scenografii dla Blade Runnera, niestety :/ Sporym rozczarowaniem jest też piosenka, chyba faktycznie zdecydowali się w tym roku podlizywać Meksykowi bo to jedyne wytłumaczenie dlaczego "Remember Me" pokonało "Mystery of Love". Za rok zobaczę kto będzie startował. Liczę bardzo na to, że "The Irishman" wgniecie wszystkich w ziemię i za rok będzie walczyl w wielu (w tym najważniejszych) kategoriach i będę mógł mu kibicować. Po za tym nie zdziwiłaby mnie obecność "Annihilation", "First Mana" i "The Man Who Killed Don Quixote". Ale przede wszystkim mam nadzieje, że nie wybuchnie żadna kolejna afera a Akademicy nie będą się czuli w obowiązku by nagradzać czarnych/kobiety. Nie mówię, że w tym roku miało to wielkie znacznie, w końcu "The Shape of Water" wygrało bardziej z powodu nostalgii i tej baśniowości (to już La La Land trudno było nagrodzić, nie?), ale jednak mam cichą nadzieje,że za rok konkurencja będzie większa a nagrody bardziej sprawiedliwe. 05-03-2018, 12:50
Przestałem czytać w momencie gdy Spotlight i Argo zostały nazwane filmami które w pełni zasłużyły na Best Picture.
05-03-2018, 12:55 (05-03-2018, 11:51)Danus napisał(a):(05-03-2018, 09:14)Juby napisał(a):Brak nominacji dla Transformera Ostatnic Rycerz?(05-03-2018, 08:35)Mierzwiak napisał(a): ale jednak efekty dla BR2049 miło zaskoczyły Eeee....za co ty byś to chciał nominować? @Mierzwiak patrząc na nominowanych to "Spotlight" praktycznie nie miał żadnej konkurencji. "Argo"? Lubie najbardziej z nominowanych z tamtego roku choć "Django" też w sumie zasłużyło. Ale w sytuacji w której Tarantino i tak dostaje Oscara za scenariusz jestem w stanie wybaczyć bo nikt nie został pokrzywdzony. Gdyby w tym roku Get Out wygrało scenariusz, Shape reżyserie, Billboardy film to też byłbym to w stanie przetrwać i wrażenie byłoby lepsze. 05-03-2018, 12:58 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 05-03-2018, 13:03 przez Kuba.)
Jesli nie wiesz za co to co Ja Ci bede tlumaczyl. A moze jednak sprobuje.
Ten film, abstrahujac od jego walorow artystycznych, to spektakularny obraz wizualny dopieszczony pod wzgledem CGI do maksymalnych granic. Powinien znalezc sie przynajmniej w gronie nominowanych bo zdecydowanie mial jedne z najlepszych efektow w filmach z tamtego roku. Koniec, kropka, bez dyskusji.
Directed by James "THE KING" Cameron 05-03-2018, 13:04 (05-03-2018, 13:04)Danus napisał(a): Jesli nie wiesz za co to co Ja Ci bede tlumaczyl. A moze jednak sprobuje. Matko Boska, to brzmi jak trolling. Sequele Transformersów wyglądają koszmarnie - cytując bodajże RLM, całość wygląda jak eksplozja na złomowisku. Nic nie widać, efekty nie służą filmowi, a próba obejrzenia tego w kinie wywołała u mniee ból głowy. Efekty specjalne to nie tylko ich nagromadzenie czy natężenie, ale też to, w jaki sposób służą historii. No, ale nawet gdyby aspekty takie jak kompozycja czy narracja scen akcji nie ssały, to co jest dobrego wizualnie choćby w "Ostatnim rycerzu"? Takie tekstury kino ogarnęło już wiele lat temu. W 2018 wywołują jedynie wzruszenie ramionami. Oscar za efekty specjalne to Oscar za wyjątkowe osiągnięcie - a co osiągnął "Ostatni rycerz"? Wykorzystanie tych samych modeli w piątym filmie to nieszczególne osiągnięcie xD 05-03-2018, 13:21
To tak samo jak w Blade Runnerze, którego wieeele VFX ma takie samo zastosowanie jak efekty w Wilku z Wall Street. Co innego modyfikować otoczenie i usuwać linki, a co innego tworzyć za pomoca VXF pełnokrwistych bohaterow. Dlatego - choc uwielbiam efekty z Blade Runnera -
jedynym słusznym zwyciezcą w tym roku powinno być 05-03-2018, 13:30
To skoro rozmawiamy na takie głupie argumenty to co tu jest czego nie było w przypadku Golluma? King Konga? Avatara? Genezy Planety Małp? Ewolucji Planety Małp? :)
Ostatnia część Transformers zasługiwała na nominację jakieś milion razy bardziej od paździerzowego CGI w Wyspie Czaszki, a na brak nagrody dla Wojny o Planetę Małp nie narzekam bo Blade Runner to pod tym względem perfekcja. Ale tak, Małpom się należało. Nominacje za Film i Muzykę też powinny wpaść. 05-03-2018, 13:34 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 05-03-2018, 13:37 przez Mierzwiak.)
Mam w dupie tego kogo cytujesz jak i jego opinie, która jak widać nijak ma się do wszystkich części Transformers.
Zgodziłbym się co do drugiej części i czwartej ale nie do reszty. Już pierwsza część zasłużyła na oscara, trzecia część też bo zrobiła jeszcze lepiej to co było w pierwszej i nie miała poważniejszego kontrkandydata do oscara, no może małpy. W tym roku mamy podobną sytuację, ze filmy z najlepszymi efektami, bo tak, możecie tupać nóżkami i pisać wypracowania o tym jak bardzo się mylę, Ostatni Rycerz ma te jedne z najlepszych efektów specjalnych i powinien się znaleźć wśród nominowanych. Nie piszę, że powinien wygrać ,ale powinien być w pierwszej piątce i basta. Bo co Strażnicy miały lepsze? Albo Kong? Nie rozmieszajcie mnie.
Directed by James "THE KING" Cameron 05-03-2018, 13:37 Cytat:Ostatnia część Transformers zasługiwała na nominację jakieś milion razy bardziej od paździerzowego CGI w Wyspie Czaszki, a na brak nagrody dla Wojny o Planetę Małp nie narzekam bo Blade Runner to pod tym względem perfekcja. Ale tak, Małpom się należało. Nominacje za Film i Muzykę też powinny wpaść. Bardziej się nie mogę zgodzić. I Danus nie rzucaj się. TF zasłużyły w przypadku 1 i 3 części. Cała reszta jest ok. I tyle. I najlepsze efekty to te których nie widać. To jest prawda. To takie efekty, które wpasowują się w film, są jego częścią, a nie głównym elementem, a niestety TF to tylko wydmuszka. 05-03-2018, 13:43 (05-03-2018, 13:34)Mierzwiak napisał(a): . Ale tak, Małpom się należało. Nominacje za Film i Muzykę też powinny wpaść. I za Scenariusz, Aktora pierwszoplanowego i Zdjęcia. Ja tam popieram wszystkich nominowanych za efekty. BR i Małpy wybijały sie, tam efekty były zajebiste i momentami unikalne (sama scena nakładania sie hologramu z prostytutką bije wszystko inne). Reszta? Typowo blockbusterowy poziom. Nie zamieniłbym żadnego bo nawet Konga cenie jako efekt bardziej od (hehehe) każdego Transformera w tych 5 filmach. Ewentualnie zamieniłbym go na Thora. Transformersy nigdy mnie nie zachwycały w tym aspekcie a teraz mamy to samo co w pozostalych 4 odsłonach. Meh :/ Celna uwaga, że efekty z Małp tez juz widzieliśmy, ale moim zdaniem to jest taki poziom realizmu, taki ogrom pracy i takie wyzwanie dla ludzi kreujących te postacie, że aż głupio to porównywać do jakichkolwiek robotów. 05-03-2018, 13:44 Cytat:możecie tupać nóżkami i pisać wypracowania o tym jak bardzo się mylę, Ostatni Rycerz ma te jedne z najlepszych efektów specjalnych i powinien się znaleźć wśród nominowanych Cytat:Ten film, abstrahujac od jego walorow artystycznych, to spektakularny obraz wizualny dopieszczony pod wzgledem CGI do maksymalnych granic Danus, mam dla Ciebie spektakularny obraz wizualny (obraz wizualny? co w ogóle znaczy ten pleonazm xDDD) dopieszczony do maksymalnych granic, powinien Ci się spodobać: ![]() Nominacja dla "Ostatniego rycerza" byłaby absolutnie kuriozalnym ruchem. To film, w którym efekty specjalne zwyczajnie przeszkadzają w śledzeniu akcji. Oczywiście - "Strażnicy vol. 2" czy "Kong" to wizualne średniaki, ale nikt się tu nie kłóci, że powinny dostać Oscara. Trzeba było czymś wypełnić listę pięciu nominowanych, to wzięli jakieś randomowe średniaki. Możesz "tupać nóżkami i pisać wypracowania o tym, jak bardzo się mylę", ale "Ostatni rycerz" to film, który wygląda po prostu ohydnie. 05-03-2018, 13:54 |
| Podobne wątki | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| OSCARY 2027 | Spoilerowo | 8 | 295 |
13-04-2026, 20:14 Ostatni post: Mefisto |
|
| OSCARY 2026 | Pelivaron | 305 | 12,642 |
19-03-2026, 17:40 Ostatni post: Spoilerowo |
|
| OSCARY 2025 | Kryst_007 | 211 | 10,378 |
16-03-2025, 22:37 Ostatni post: Mefisto |
|
| OSCARY 2024 - wreszcie te nagrody mają sens | srebrnik | 307 | 22,852 |