Oscary 2019
LOLek.., Dobre to?
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
?
Drugi najlepszy film z puli, ale mimo wszystko się nie spodziewałem nijak.
Fuck you, Roma.

Odpowiedz
Uff. Ostateczny wynik nie jest tragiczny.
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.

Odpowiedz
Nieszkodliwy wybór w sumie, ale jednak mogli mieć jaja i nagrodzić tę "Romę". No ale nie ma dramatu. Chociaż taki film z Oscarem za BP to upadek poziomu tych nagród. Jednak to nie zaczęło się dziś, więc co z tego?
.

Odpowiedz
Bardzo dobrze, tego najbardziej oczekiwałem
http://www.filmweb.pl/user/tynarus120
Forum światopoglądowe filmowe

Odpowiedz
Niech będzie, ale to nie jest ani "Roma", ani "Faworyta".

Odpowiedz
No to skoro dobry to dobrze.

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Dobry, ale zaledwie. Wolałbym jednak Faworytę.
Wolałbym kilka filmów, które w ogóle nie miały nominacji.

Odpowiedz
Nie będę tej gali szerzej komentować. Nie warto. Powiem tylko, że był to triumf polityki nad sztuką, czego dowodem może być porażka najlepszej produkcji w całej stawce czyli genialnej „Faworyty”, która zdobyła tylko jedną statuetkę z dziesięciu nominacji (Olivia Colman pokonała Glenn Close czyli zdawałoby się murowaną faworytkę).
Najlepszy film 2021: Titane
Najlepszy film 2020: Pewnego razu w Hollywood
Najlepszy film 2019: Parasite
Najlepszy film 2018: Suspiria

Odpowiedz
Ja bym wolał, żeby tam chociaż było "el Royale" gdzieś. A nie było.
Nikt mi nie wcisnie że Czarny Panter bardziej zasługiwał na nominacje

Odpowiedz
No dobra, chłopaki. W sumie była to gigantyczna strata czasu i w tej chwili nienawidzę was wszystkich.
Do następnego razu.

Odpowiedz
Jak dla mnie to.. jedna z niewielu gal które mnie nie nudzily. wszystko wydawało się takie szybkie. mimo tych 5 minutowych przemow

Odpowiedz
Gala do zapomnienia, prawie wszystkie kategorie rozczarowały, a jedyne pozytywne zaskoczenie to statuetka dla Spider Mana.

Odpowiedz
Jak dużo politykowania było? Więcej/mniej niż na zeszłych galach? Bo zastanawiam się czy w przyszłym roku też olać :P

Odpowiedz
Gdzieś tak pomiędzy mnóstwo a od ch...

Odpowiedz
Mehowe Oscary, praktycznie zero zaskoczeń (no może porażka Romy w tej najważniejszej kategorii), upolitycznienie wyszło z każdego kąta sali. Za rok wygra film o biednym Meksykaninie, który chce przedostać się do USA, ale ma przed sobą wielki mur. Na swojej drodze spotka jednak murzyna, który zbuduje mu drabinę.
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

Odpowiedz
Siedziałem jakoś do czwartej i dałem sobie spokój. Tak patrzę i widzę, że za wiele nie straciłem, więc... do zobaczenia za rok. Będziemy znowu narzekać i przynajmniej jakąś część gali obejrzymy, albo i całą.

Odpowiedz
(22-01-2019, 16:40)nawrocki napisał(a): Oczywiście, zdaję sobie sprawę, że Roma jest na czele peletonu, ale wcale by mnie nie zdziwiło, gdyby, podobnie jak kilka lat temu Inarritu, Cuaron obszedł się smakiem w głównej kategorii, dostał za reżyserię i film zagraniczny na pocieszenie, a za BP nagrodza "Green Book". Nie sądzę, żeby wyróżnili Klansmana, jeśli wybiorą "czarny" film, to prędzej własnie GB. Takie mam przeczucie.
Trzeba było obstawiać :/

Odpowiedz
(25-02-2019, 08:51)Snappik napisał(a): Mehowe Oscary, praktycznie zero zaskoczeń (no może porażka Romy w tej najważniejszej kategorii), upolitycznienie wyszło z każdego kąta sali. Za rok wygra film o biednym Meksykaninie, który chce przedostać się do USA, ale ma przed sobą wielki mur. Na swojej drodze spotka jednak murzyna, który zbuduje mu drabinę.

Aż przypomniała mi się scena z Bowfingera :)

Cieszy statuetka dla Into the Spider-Verse i złamanie monopolu Disneya/Pixara w tej kategorii.

Odpowiedz
Blackpanther co tak mało?

Enviado desde mi Mi A1 mediante Tapatalk
"Rząd nie jest dla nas rozwiązaniem, jest dla nas problemem." Ronald Reagan

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon