Oskary i Złote Maliny 2010 - wasze typy
Nosz kurwa ;/ Bo nie można było w standardowej telewizji puścić ;/

Odpowiedz
A to coś nowego? Kiedy ostatnio miałeś oskary w normalnej tv?

Odpowiedz
Uff, udało się załatwić dekoder. ;) Nie trzeba będzie oglądać na monitorku. :P

Craven napisał(a):Kiedy ostatnio miałeś oskary w normalnej tv?
Mogę się mylić, ale ładnych kilka lat temu "jedynka" puszczała chyba w całości Oscary. (?)
22.04.2011

Odpowiedz
No właśnie - lata temu.

Odpowiedz
Skandal swoją drogą. W końcu telewizja publiczna mająca rzekomo jakąś tam misję kulturalną do spełnienia, powinna obowiązkowo transmitować tak istotne wydarzenie ze świata kultury. Chciałem nawet przestać płacić abonament w ramach protestu, ale potem przypomniałem sobie, że i tak tego nie robię.

Odpowiedz
:D

Wydaje mi się, że przestali jak oglądalność była niska, koszt wysoki a ceremonia niepoważnie długa. Ale oczywiście zgadzam się - powinna być transmisja.

Odpowiedz
Oglądalność na C+ na pewno jest jeszcze parenaście razy niższa, koszt pewnie taki sam, poza tym C+ nie ma misji do spełnienia poza przynoszeniem jak największego dochodu a jakoś im się opłaca. To znaczy wiem, że najprawdopodobniej im się nie opłaca i robią to z powodów prestiżowych. TVP nie ma prestiżu, więc nie musi o niego dbać.

Odpowiedz
Szczerze mówiąc troche sie zawiodłem. Spodziewałem sie wielkiej zajebistej fety, a gala nie jest nawet wspomniana na stronie dnia w TV Kurierze ;/

Odpowiedz
Co się dziwicie - nie ma Katynia wśród nominowanych to zainteresowanie jednej słusznej TV jest znikome.
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

Odpowiedz
Ja jak co roku oglądam sobie galę na Pro7. I osobom, które mają satelity, też polecam. Nawet tym nie znającym niemieckiego, gdyż i tak transmitowana jest gala całkowicie po angielsku. Nie pamiętam, kiedy ostatni raz oglądałem Oscary na TVP :?: Nie wiem czy to nie było wtedy, kiedy "Gladiator" zdobył najwięcej Oscarów. :???:
/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz
Ja i tak bym w TVP nie oglądał, bo pewnie by dali z komentarzem, wolę po angielsku se obejrzeć i tradycyjnie złapie jakiś streaming i się online obejrzy. Być może licencja na transmisje Oscarów jest kilkuletnia i może w TVP jeszcze kiedyś będzie jak C+ zrezygnuje.
Demokracja: Bóg, który zawiódł

Odpowiedz
Od wielu lat oglądam Galę, już taka trochę tradycja, ale w tym roku zastanawiałem się czy chce mi się patrzeć na te Zaki Efrony. Dzięki TVP mam problem z głowy :)

Odpowiedz
TVP jak co roku robi "Oscarową improwizację". W tamtym roku były jakieś pierdoły o Oscarowych piosenkach plus "jakiś tam film". W tym samym roku jest: (w chwili gdy piszę te słowa leci na jedynce) film Bigelow "Przekleństwo wyspy" a jutro "Aż poleje się krew" i "Bulwar Zachodzącego Słońca".

Jeszcze można dodać, że Cyfrowy Polsat przestał kanał E! nadawać, na którym pewnie by coś było (dywan na 100%). Mniejsza o to. Jutro linki masowo wypłyną do sieci.

A jakby ktoś chciał wiedzieć jakie stacje transmitują, oto lista:
http://oscar.go.com/oscar-night/the-show?tab=tabIB&cid=10_oscars_landingCallout_oscar-night

Odpowiedz
A ja już po ponownym seansie Avatara przed oskarami oraz w końcu obejrzanym Hurt Locker'ze. I wnioski takie:

Najlepszy film - nie decyduje się oceniać, Hurt Locker robi niezłe wrażenie imo;
Najlepszy reżyser - Cameron
Najlepsze zdjęcia - Hur Locker (oczywiście z całym szacunkiem dla zdjęć z Avatara, ale jednak...)

Najlepszy dźwięk - Hurt Locker (prawdopodobnie)
Najlepszy montaż dźwięku - jw.

Najlepszy montaż - Avatar

Najlepszy aktor 1 planowy - tutaj stawiam dość na Rennera (Hurt Locker), ale to nie jest pewny typ bo nieukrywam że nie zapoznalem się z pełną listą nominacji i nie zdążę już.

Ale, nieukrywam, w tym roku będzie bardzo, bardzo ciekawie.

ADD:

Tak sobie liczę. 8.30 pm. czasu EST zaczyna się gala, czyli to jest UTC-5. Streaming w necie powinien wobec tego być dostępny koło 2.30 am. naszego czasu? Dobrze się doliczyłem ;) ? (mamy 6 godzin jakieś do EST).

No i takie pytanko jeszcze czy macie już coś odnośnie źródeł do streamingu? czy klasycznie trzeba będzie poszukać czegoś na necie co nie będzie zacinać co by się dało oglądać?
Si vis pacem, para bellum.

Odpowiedz
[Obrazek: 70u9np.jpg]

:)

Odpowiedz
Można być niezadowolonym, że TVP nie pokaże oskarowej gali, ale pomstowanie, że to uderza w "misję" telewizji publicznej jest mało poważne. Ceremonia oscarowa to jest pokaz próżności, trochę mniej lub bardziej tanich gagów, raz prezentuje się to lepiej, raz gorzej, ale do szeroko pojętej misji czy upowszechniania wśród gawiedzi kulturowej filmowej ma się to nijak. W przeciwieństwie do pokazywania takich gigantów jak Aż poleje się krew , o! :wink:

Odpowiedz
Całkiem niezła analiza i typy - http://www.rottentomatoes.com/m/inglourious_basterds/news/1873488/take_one_last_look_at_the_oscar_nominees
Demokracja: Bóg, który zawiódł

Odpowiedz
Ronaldinho napisał(a):Całkiem niezła analiza i typy - http://www.rottentomatoes..._oscar_nominees
Sweet! Oby się sprawdziła. ;)
22.04.2011

Odpowiedz
hej, wie ktos gdzie bedzie mozna obejrzec gale on-line?
Youniverse

Odpowiedz
O ile pamiętam rok temu oglądałem na tej stronce. Ale streaming można pewnie znaleźć na wielu więcej. Wystarczy wpisać w Google "Oscars online". :)
22.04.2011

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon