Ankieta: Jak oceniasz najnowszą część - "Dead Men Tell No Tales" aka "Salazar's Revenge"?
10/10
9/10
8/10
7/10
6/10
5/10
4/10
3/10
2/10
1/10
[Wyniki ankiety]

Uwaga: To jest publiczna ankieta, więc każdy może zobaczyć na co zagłosowano.

Pirates of the Caribbean (2003-2017)
Zwłaszcza żaden :cool:
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
Arahan napisał(a):Coraz bliżej premiery, pojawiło się dużo dodatkowych materiałów, a na forum cisza ;)

Może dlatego, że ten film nikogo już tak nie ekscytuje i ta seria powinna się zakończyć na części trzeciej :wink:
/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz
Lawrence napisał(a):zakończyć na części trzeciej
Raczej na drugiej:P
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron

Odpowiedz
raczej na pierwszej :P
Im częściej na mnie kamieniem rzucicie,
sami złożycie stos - - stanę na szczycie.

Grastroskopia - Bortal dobrze wpływa na trawienie gier

Odpowiedz
Cytat:Raczej na drugiej:P

Trudno by było o bardziej idiotyczne zagranie.
Jak dla mnie mogą zakończyć na dziesiątej.

Odpowiedz
No i pojawił się nowy zwiastun:

http://www.stopklatka.pl/wydarzenia/wydarzenie.asp?wi=75261

coraz bardziej jaram się tym filmem ;)

Odpowiedz
Ja się wciąż nie jaram, ale trailer póki co najlepszy z dotychczasowych i tak jak poprzednie zapowiada fajną przygodę.

Przed Battle LA miałem cyfrowy trailer i damn, chcę to obejrzeć w 2D! Obawiam się jednak, że nie będzie mi dane :cry:

Odpowiedz
Bleh :( zapomniałem, że to w czy-de jest.

Odpowiedz
O niebieskości pisałem w innym temacie o Kodzie nieśmiertelności. Cóż, taki trend w Hollywood.

Bez niecierpliwości, ale czekam. Bądźmy szczerzy, jaka oryginalna seria awanturniczo-przygodowa dorównuje jakością temu cyklowi? Mumia skończyła się dla mnie na części pierwszej, która była całkiem niezła. Później odcinali już tylko kupony a w trzeciej nawet R. Weisz już chyba nie grała. Podobnie rzecz ma się ze skarbem narodów - jedynka dobra, a w dwójce totalny chaos i nagromadzenie nieprawdopodobności i nielogiczności. Oby w trójce się opamiętali. Bibliotekarz to znowu współczesna wersja Indiany Jonesa skierowana od razu na rynek DVD a Park Jurajski był fajny przez dwie części, trzecia była zrobiona na siłę. Po Indianie Jonesie, Piraci są dla mnie jedyną serią przygodową, do której wracam z sentymentem. Przygody, humor, świetna muzyka i zdjęcia no i Jack Sparrow. Mam nadzieję, że czwarta cz. wprowadzi powiew świeżości.

Odpowiedz
Jones świetnie zaczął, potknął się przy częsci drugiej, podniósł i wzbił na wyżyny w trzeciej i padł na pysk przy czwartej. Piraci jak dla mnie lepiej trzymają poziom, z tym że z każdą kolejną częscią jednak trochę obniżają loty (choć i tak każda jest lepsza niż drugi Jones o czwatym nie wspominając), upadku takiego jakiego doświadczył Indy przy czwartej odsłonie im z pewnością nie wróżę.

Cytat:a Park Jurajski był fajny przez dwie części,

A dokładniej jedną.

Odpowiedz
kormaciek napisał(a):Mumia skończyła się dla mnie na części pierwszej, która była całkiem niezła. Później odcinali już tylko kupony

Bo od Piratów nic nie odcinają niby? :lol:

Cytat:Podobnie rzecz ma się ze skarbem narodów - jedynka dobra, a w dwójce totalny chaos i nagromadzenie nieprawdopodobności i nielogiczności.

Mi się o dziwo dwójkę lepiej oglądało. Inna sprawa, że SN nigdy nie udawał czegoś więcej, podczas gdy Piraci w części pierwszej to porządna korsarska przygoda w starym stylu, do której nagle dodaje się bóg wie jakie rzeczy w kolejnych częściach.

Cytat:Po Indianie Jonesie, Piraci są dla mnie jedyną serią przygodową, do której wracam z sentymentem.

Z sentymentem to ja mogę wracać do ET. Piraci nie mają nawet 10 lat :D
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
Mefisto napisał(a):Piraci w części pierwszej to porządna korsarska przygoda w starym stylu, do której nagle dodaje się bóg wie jakie rzeczy w kolejnych częściach.

Pomijając motyw przeklętych Piratów, to niby tak :wink:
#istandbydaenerys

Odpowiedz
Phil napisał(a):Mam nadzieję, że Czwórka wróci do klimatu Jedynki i Zombie z Syrenami będą jedynymi fantastycznymi elementami.

Chyba będzie jeszcze źródło młodości. :smile:
#istandbydaenerys

Odpowiedz
Ja to tylko jestem ciekawy czy czwórka będzie filmem samym w sobie czy od razu została pomyślana jako nowy trylogia...

Odpowiedz
http://www.stopklatka.pl/wydarzenia/wydarzenie.asp?wi=71962

Tak więc 5 i 6 część będą prawdopodobnie kręcone jednocześnie jak 2 i 3 co nie wróży dobrze. Dlatego z nadzieją wypatruję jedynie części 4, która na wzór jedynki będzie mieć zamkniętą historię(a przynajmniej wszystko na to wskazuje)
koronex1989

Odpowiedz
Ciekawe dla kogo to w ogóle kręcą, bo "Na krańcu świata" było nie wiadomo dla kogo - dla młodszych długo i przesadnie patetycznie, dla starszych - infantylnie. No, ale film zarobił swoje, co było zwiastunem kolejnych odsłon tego cyrku. Szkoda, bo tę kupę mamony mógłby Jerry wydać lepiej.

Odpowiedz
http://www.filmweb.pl/video/spot/nr+4-24829

Muzyka w tym spocie to chyba chyba inspirowana Incepcją...

Odpowiedz
Przy całym swoim początkowym sceptycyzmie, coraz bardziej przekonuję się do tego filmu, przynajmniej spoty mnie przekonują. Teraz tylko sam mam dylemat :???: Gdyż chcę dobrego filmu, ale jak ten film będzie dobry, plus sporo zarobi, to na pewno otrzymamy kolejne części. A też nie wiem czy chcę, aby "Piraci z Karaibów" stali się jakimś tasiemcem :???:
#istandbydaenerys

Odpowiedz
Gieferg napisał(a):Muzyka w tym spocie to chyba chyba inspirowana Incepcją...
No cóż, muzykę do "Piratów..." napisał Hans Zimmer a wiadomo jak to u niego bywa... :)

Odpowiedz
Skoro o muzyce mowa - jeden utwór premierowo do wysłuchania.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon