Ankieta: Jak oceniasz najnowszą część - "Dead Men Tell No Tales" aka "Salazar's Revenge"?
10/10
9/10
8/10
7/10
6/10
5/10
4/10
3/10
2/10
1/10
[Wyniki ankiety]

Uwaga: To jest publiczna ankieta, więc każdy może zobaczyć na co zagłosowano.

Pirates of the Caribbean (2003-2017)
Cóż, był i to się liczy. Nie odczułem jego braku. Jak dla mnie z trójki najlepsze jest love theme.

Przy okazji:

Ponoc jeden z koncertów z tej trasy ma wyjść na blu-ray. Can't wait!

Odpowiedz
Jak dobrze pójdzie, to w maju usłyszę na własne oczy... zobaczę na własne uszy... no, kurwa.
http://huntersky.deviantart.com
''WHATTUP, BIOTCH!" - Harrison Ford

Odpowiedz
Ja może też. :)

Odpowiedz
[Obrazek: C52zMSeWAAAx8qY.jpg:large]

Jutro final trailer.

Odpowiedz
To też nie jest kinowy plakat? Bo niewiele lepszy (czyt. niewiele mniej ujowy) od tych poprzednich.

Odpowiedz
Kinowy main poster.

Też jestem rozczarowany, bo to typowa dla dzisiejszych blockbusterów, Photoshopowa sklejka, sporo zrzynająca z plakatu drugiego Thora. Liczyłem na coś bardziej kontynuującego stylistykę poprzednich plakatów, skąpanych w ciemnoszarych barwach. Zero konsekwencji. :/

Odpowiedz
Ile razy sobie przypomnę to, to od razu mi się robi niedobrze w temacie tego filmu.
[Obrazek: cb46705ae02988840c38c072e6dc181c.png]

Przecież to wygląda jak jakiś wóz drabiniasty, co w połączeniu z tym, że "jeździ" po wodzie jest potrójnie komiczne.
Tak, wiem, że to statek duchów, ale w niczym to niestety nie pomaga.
Zabili Pana Jezusa i wyłączyli komentarze...

Odpowiedz
Pojawiła się też grafika koncepcyjna. Rekiny widmo, super.

[Obrazek: tg57Uo9.jpg]
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.

Odpowiedz
Ten film będzie przekombinowany, zobaczycie, to już widać po samym projekcie tego nieszczęsnego statku, no ale tak się właśnie dzieje gdy studio za wszelką cenę chce przebić poprzednie filmy.

Odpowiedz
Stetek Davy Jonesa z tymi obrotowymi, potrójnymi armatami też był przekombinowany.

Odpowiedz
(02-03-2017, 12:29)Juby napisał(a): Stetek Davy Jonesa z tymi obrotowymi, potrójnymi armatami też był przekombinowany.

A tam. Jedynie te działa to dziwactwa, zresztą do przełknięcia bez niczego.
Tutaj to jakieś uj wie co.
Miało być strasznie? No to nie jest. No chyba że miało być komicznie.
Całość zresztą przypomina swoją własną parodię.
Zabili Pana Jezusa i wyłączyli komentarze...

Odpowiedz
Ale wyglądał jak straszny przeklęty piracki statek. Podobnie zresztą jak "Czarna Perła" w pierwszej części:

[Obrazek: latest?cb=20111117084649]
/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz
(02-03-2017, 11:58)Mierzwiak napisał(a): Ten film będzie przekombinowany, zobaczycie, to już widać po samym projekcie tego nieszczęsnego statku, no ale tak się właśnie dzieje gdy studio za wszelką cenę chce przebić poprzednie filmy.

Sześć lat temu mieliśmy przykład tego, co się dzieje, gdy nie chce przebić. To ja już wolę, żeby próbowali. Zwłaszcza, że dwa razy im się udało.

Dead Man's Chest i At World's End uchodzą za przekombinowane, z tego powodu przez wielu są nielubiane (niektórzy nawet twierdzą, że prostacki OST jest od nich lepszy), a to moje dwie ulubione części.

Problem jest tylko taki, że ten film na chwilę obecną wydaje się bardziej wtórny niż TFA.

Cytat:edynie te działa to dziwactwa, zresztą do przełknięcia bez niczego.

Mnie nie podobała się załoga Jonesa. Sam Davy super pod każdym względem, ale jego ludzie - przekombinowani do bólu i ogólnie meeeeeh.

Odpowiedz
Ja właśnie uwielbiam "dziwactwa i przekombinowanie" 2 i 3 części, i po bardzo bezpiecznej 4, mam nadzieję, że 5 eskaluje w tym departamencie podwójnie względem 3 :P

Odpowiedz
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.

Odpowiedz
No i zajebiście :)
I'll be there.

Odpowiedz
Wygląda to lepiej niż się spodziewałem. A przy końcówce parsknąłem :) Tylko ten green screen... WTF!?

Fajnie też, że jednak w jakiś sposób to buduje na bazie 4. Bałem się, że kompletnie oleją Perłę w butelce.

Odpowiedz
Mogliby też wyjaśnić po diabła Barbossa znowu się przebrał.

I jeszcze ten młody Sparrow, ostatnio modne się to robi.

Odpowiedz
Ciekawe jak wyjaśnią czemu Salazar czekał ze swoją zemstą tyle lat.

Poza tym meh, nuda i wtórność. Laska imitująca sposób mówienia Keiry wkurzająca.

Odpowiedz
Cytat:Jeszcze żeby wyjaśnili po diabła Barbossa znowu się przebrał.

Salazar poluje na piratów. Więc może Barbossa zgrywa głupa i udaje angielskiego oficera?

Cytat:Ciekawe jak wyjaśnią czemu Salazar czekał ze swoją zemstą tyle lat.

Pewnie nie tyle co czekał, co dopiero teraz się uwolnił.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon