Ankieta: Jak oceniasz najnowszą część - "Dead Men Tell No Tales" aka "Salazar's Revenge"?
10/10
9/10
8/10
7/10
6/10
5/10
4/10
3/10
2/10
1/10
[Wyniki ankiety]

Uwaga: To jest publiczna ankieta, więc każdy może zobaczyć na co zagłosowano.

Pirates of the Caribbean (2003-2017)
(08-04-2017, 21:19)Phil napisał(a):
(08-04-2017, 20:56)Grievous napisał(a): Ale wiecie... trylogie mają 3 części. Nie 4 czy 5 :)

Czyli Nowa Nadzieja, Imperium Kontratakuje i Powrót Jedi nie tworzą trylogii? Bo wiesz, seria ma na ten moment siedem filmów i jeden spin-off.

Tak na dobrą sprawę to jest to po prostu osiem filmów, które opowiadają jedną, dużą historię. Wiem, że w popkulturze się już utrwaliło nazywanie Star Warsów trylogią, bo takową były przez długi czas. Ale od 1999 ta seria już trylogią nie jest. Tak, możemy sobie to dzielić wewnętrznie na trylogie, ze względu na story arc (i wygodę), ale w ten sposób to i "Szybcy i Wściekli" lub "Star Trek" są trylogiami :P

Odpowiedz
(08-04-2017, 20:22)Phil napisał(a): Juby - pomijając moją niechęć do TDKR, też myślałem o Batach Nolana, ale tam nie mamy stworzonego całego świata i jakoś nie przypasowało mi to do reszty wymienionych.

Nie wiem o jakich filmach piszesz, ale na pewno nie o trylogii Nolana.

Odpowiedz
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
A więc plotki mówiły prawdę.

Gdyby jeszcze tylko proporcje fantasy/przygody były podobne, co w przypadku części pierwszej, byłbym mocno usatysfakcjonowany.
Wszystko jest możliwe, niemożliwe zabiera tylko trochę więcej czasu.

Odpowiedz
Od 19.

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Captain Jack Pazura.

Odpowiedz
Sparrow z głosem Pazury?! Cezarego?!!

[Obrazek: JackDafaq.jpg]

EDIT: Sądziłem, że wezmą Marcina Perchucia, skoro ten dubbingował Deppa w "Lone Rangera" i to on będzie ostatecznym polskim odpowiednikiem Deppa. Ale znowu Pazura?!! Niepasujący tu kompletnie?! I Disney Voice Characters International to przyjął? Kiedy oni mają kręćka, by głos dubbingowy był jak najbardziej podobny do oryginału (Wojciech Paszkowski mógłby pasować)?!

Ehhhh...

Odpowiedz
Turner oficjalnie ma pojawić się na początku i samym końcu, nie będzie to duża rola. Pewnie też zapowiada większy powrót w 6 odsłonie.

Odpowiedz
Po pierwsze - spoilerujesz. Po drugie - jak zapowiada powrót, jak piątka jest reklamowana jako "The final chapter"?

Odpowiedz
Tak, to zdecydowanie pierwszy w historii przypadek szczerego marketingu i Piraci 5 będą ostatnią częścią. Na 100%!

Odpowiedz
(29-04-2017, 11:32)Juby napisał(a): Po pierwsze - spoilerujesz. Po drugie - jak zapowiada powrót, jak piątka jest reklamowana jako "The final chapter"?

Reżyser już mówił, że ten film to początek "ostatniej przygody" :P

Odpowiedz
Gigantyczny spoiler prosto od twórców. Dam jeszcze jeden, Jacka będzie więcej.

Nie ma szans aby to była ostatnia część :P Zwłaszcza jak sie sprzeda, reżyser chyba niedawno podkreślał gotowośc do działania z kolejnymi częściami.

Odpowiedz
Duży uśmiech 
(29-04-2017, 11:32)Juby napisał(a): Po pierwsze - spoilerujesz. Po drugie - jak zapowiada powrót, jak piątka jest reklamowana jako "The final chapter"?

xD Ktoś tu łyka marketingowe bzdety jak papkę, bez popity. Równie dobrze można zapytać jak to możliwe, że nie powstało tyle filmów z zapowiedzianych serii.

Odpowiedz
http://www.bbfc.co.uk/releases/pirates-caribbean-salazars-revenge-2017 129 minut, czyli najkrótsza część.

Odpowiedz
Spoko. Teraz niech tylko potwierdzą, że nowe Transformersy będą tyle trwać.

Odpowiedz
Ale to, że to może być ostatni film z serii to akurat jestem w stanie uwierzyć. Gdyż jakoś nie wierzę w wielki sukces w box office. Zresztą od nas z forum, kto chce iść na ten film do kina?
/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz
Ja, ale chyba bym się nie zdecydował gdyby nie CC Unlimited, chociaż mam przeczucie że może być miłe rozczarowanie.

Odpowiedz
Cytat:. Zresztą od nas z forum, kto chce iść na ten film do kina?

Od pierwszego pełnego zwiastuna to jest dla mnie 100% pewniak do wizyty w kinie w tym roku.

Odpowiedz
Odkąd Transformery zarabiają miliardy wierzę w to że wszystko może odnieść sukces w box office a już zwłaszcza Piraci z Karaibów. A tak w ogóle tylko czwórka z tej serii mi nie podeszła za bardzo, jedynkę uwielbiam (najlepsza rola Deppa, warta wszystkich Oscarów świata), dwójkę i trójkę też lubię.
I can see your conciliation. I wanna see your conciliation.

Odpowiedz
Ja planuje ciut po premierze być w kinie :P A sukces w BO będzie, jestem pewien.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon