Red Crow
Liczba postów: 12,723
Liczba wątków: 50
Cytat:W tej sytuacji uznałem, że wolę w ogóle nie robić tego filmu,
niż mam nakręcić coś, czego będę się wstydził latami.
Powiedział gość od "Ciacha" i "Last Minute".
09-02-2017, 21:40
Banned
Liczba postów: 34,153
Liczba wątków: 77
"wolę w ogóle nie robić tego filmu, niż mam nakręcić coś, czego będę się wstydził latami."
Wyciągnął wnioski z Ciacha, Klossa i Last Minute?
Szkoda, z drugiej strony dziwię się, że po takim sukcesie Nowych porządków i Niebezpiecznych kobiet facet nie ma większej swobody twórczej i nie może postawić na swoim - foch pt. "Narzucacie mi aktora / aktorkę więc pierdolcie się, filmu nie będzie" zdaje się sugerować coś dokładnie przeciwnego.
09-02-2017, 21:40
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 09-02-2017, 21:41 przez Mierzwiak.)
Samurai Cop
Liczba postów: 4,396
Liczba wątków: 28
15 lutego opublikują spot reklamowy nowego serwisu z filmami "Showmax". Reżyserem jest Vega, a gwiazdą spotu Ewan McGregor. Nie zdziwię się jeśli to wszystko jest jakąś pokręconą kampanią reklamową. Chociaż pewnie nie.
09-02-2017, 21:47
Stały bywalec
Liczba postów: 13,518
Liczba wątków: 77
Chcieli wywalić Stramowskiego z obsady? Gratuluję producentom wyczucia.
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.
09-02-2017, 22:04
Stały bywalec
Liczba postów: 8,490
Liczba wątków: 40
A te "Niebezpieczne kobiety" są chociaż lepsze od "Nowych porządków"?
Bo ja tu już zaczynam czuć do Vegi kompletny niesmak. Serial był fajny, mimo braków scenariuszowych - bronił się muzyką, obsadą, jakąś tam dawką realizmu. Potem "Ciacho", "Kloss", "Last Minute" - tragedia.
Znajomi mówili, że "Nowe porządki" są fajne, a to jest kompletne dziadostwo. Stramowski jest bardzo dobry (wycisnął z tej roli ile się dało), Gebels zawsze na propsie, chociaż tu był akurat płaski jak kartka papieru, Linda jako "babcia" chyba tylko siebie parodiuje, a strachu nawet spoko jako comic relief. Niby czasem jest dobrze, momentami miałem wrażenie, że oglądam dobry film - ale Vega co chwilę to dokumentnie pieprzy.
Scenariusz kompletnie pocięty, sceny wyskakują losowo i nie czuć spójności ani fabularnie, ani nawet ciągłości wydarzeń, czy ich logicznego toku, nie mówiąc już o spójności w tonacji filmu. Wszystko leci na wariata - komedia i thriller przeplatają się bez większego ładu, a czasem muzyka czy dialogi ździebko nie pasują do sytuacji (ta ponura muzyka rodem z "Sicario" przyprawiała mnie o zażenowanie). Postacie z Zupą na czele to już kompletna kakofonia i poziom podstawówki. Zupa jest niczym wzięty z Looney Tunes, są tylko trzy typy postaci: porządny Stramowski, script device jak Gebels i płaskie karykaturki jak Zupa, albo Babcia. To jest taki bezsensowny miszmasz, że aż (prawie) nabrałem szacunku do "Miasta 44".
Rozumiem, że się to podoba części widowni, bo film jest bardziej zlepkiem klipów, z których niektóre są fajne. Jednak patrząc na całość aż mnie w żołądku skręca. 3/10 - z czego o punkt podniósł sam Stramowski.
Więc, wracając do pytania... "Niebezpieczne kobiety" to ten sam poziom, czy wyraźnie lepszy?
11-02-2017, 00:41
CGI Paul Walker
Liczba postów: 22,595
Liczba wątków: 30
Co ta za cyrk? LITOŚCI. Te "newsy" wyglądają (symulują) jakby jakaś wielka seria kultowych blockbusterów straciła głównych niezastąpionych, legendarnych twórców.
Jaki kraj, takie hity, takie film-skandale.
welcome to prime time bitch!
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.
11-02-2017, 01:46
Stały bywalec
Liczba postów: 10,412
Liczba wątków: 11
A to nie są blockbustery? To że nie ma statków kosmicznych i latających ludzi nie zmienia kategorii filmu.
.
11-02-2017, 18:01
Dużo pisze
Liczba postów: 497
Liczba wątków: 1
Według oficjalnego oświadczenia producenta filmu, Vegę ma zastąpić Pasikowski.
11-02-2017, 20:26
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-02-2017, 20:27 przez Lambon.)
Stały bywalec
Łohoho, no to Pasikowski może da Vedze lekcję, jak się filmy kręci. Jeszcze niech Dorociński wraca jako Despero i może być coś.
11-02-2017, 21:10
Miami Vice
Liczba postów: 8,066
Liczba wątków: 43
Młody Pasikowski może i by dał ale ten stary to już też nędza...
Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
バリバリ グシャグシャ バキバキ ゴクン
#Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D
12-02-2017, 15:37
Red Crow
Liczba postów: 12,723
Liczba wątków: 50
No ale warsztat na pewno ma lepszy niż Vega.
12-02-2017, 15:57
O to nietrudno. Też jestem zdania, że obecny Pasikowski nie ma już tego pazura.
12-02-2017, 15:59
Stały bywalec
Wiadomo, czasy Psów ma już daleko za sobą, ale będę mocno zdziwiony, jeśli nie zrobi dużo lepszego Pitbulla.
12-02-2017, 16:48
Stały bywalec
Liczba postów: 18,749
Liczba wątków: 150
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.
23-02-2017, 15:06
Oskarmeister
Liczba postów: 6,856
Liczba wątków: 18
"Niebezpieczne kobiety" za drugim razem już tak nie bawią, ale ogólnie oglądają się lepiej. Joanna Kulig mi już nie przeszkadzała, a Fabijańskiego kupiłem już od samego początku. Nadal jednak uważam, że córka i ochroniarz to motyw, który powinien trafić w koszu. Vega może i nie jest najlepszym reżyserem, ale akcję nakręcił bardzo dobrze. Master shot wykonany prawie, że perfekcyjnie. Nie lubię tekstów typu: "Jak na polskie warunki...", ale tutaj porównując trzeciego Pitbulla z innymi polskimi filmami akcji, ten jest wykonany najlepiej. Patrząc na filmową trylogię Vegi, to właśnie ten film wygrywa pierwsze miejsce. Z jednej strony szkoda, że nie będzie kolejnej części, ale z drugiej już szykuje się "Botoks" z lwią częścią obsady poprzednich filmów Vegi. Mam nadzieję, że nie wyjdzie z tego jakaś prześmiewcza komedia typu "Ciacho". Ocena zostaje przy 7.5/10, ale kolejnemu seansowi nie mówię nie.
24-04-2017, 15:30
Stały bywalec
Liczba postów: 9,121
Liczba wątków: 44
Obejrzałem to w dniu premiery na Blu, ale nie miałem czasu i zapomniałem napisać. Dlatego krótko: podobało mi się, Vega dopracował swój rwany styl i nie pogubił się w tych wszystkich wątkach i postaciach. Nakręcił chyba najlepszego, a na pewno najciekawszego Pitbulla w swojej karierze. Trochę szkoda, że zdradzili z połowę scen humorystycznych z Oświecińskim w trailerach.
Niesamowita sytuacja w polskim kinie. Vega stworzył markę, serię, która stała się u nas gigantycznym hitem (2,8 mln widzów!), a producenci przez chęć wciśnięcia do kolejnej części wyblakłej gwiazdki polskiej muzyki (o ile to prawda, ale wydaje mi się, że tak, bo chyba Virgin nagrało piosenkę do Niebezpiecznych kobiet) pogrzebali ją. :P Bez Vegi na stanowisku reżysera jeszcze można było próbować kręcić kolejną część, ale teraz, gdy po nim posypała się cała obsada (Stramowski, Ostaszewska, Grabowski, Oświeciński) totalnie nie ma to sensu. Nawet w Hollywood nie ma takich sytuacji, żeby wytwórnie zabijały głupim decyzjami serie, który przy drugiej z planowanych trzech części dostają się do Top20 hitów w USA. Paranoja. Szkoda, bo obejrzałbym kolejną część.
24-04-2017, 19:45
^^
Liczba postów: 5,286
Liczba wątków: 73
Niebezpieczne kobiety - podobało mi się i to nawet bardziej niż poprzednia część. Całość scenariuszowo nie jest tak chaotyczna i lepiej poukładana. Film ma dobre tempo i ani razu się nie nudziłem. Aktorsko jest bez zarzutu. Można się jedynie przyczepić do humoru, który nie wszędzie pasował i był wciśnięty na siłę. Logika też nie jest wszędzie zachowana, ale to niewielkie wady przy ogólnym odbiorze filmu. 7/10 i sam jestem zaskoczony, że wystawiam tak wysoką ocenę :)
www.filmweb.pl/user/Azgaroth_2
09-05-2017, 13:14
Banned
Liczba postów: 20,755
Liczba wątków: 63
Tak.
(09-05-2017, 13:14)Azgaroth napisał(a): Niebezpieczne kobiety - podobało mi się i to nawet bardziej niż poprzednia część. Całość scenariuszowo nie jest tak chaotyczna i lepiej poukładana.
Serio? Bo IMO NK to straszny chaos, że niemal antologia momentami. :P Film zabawny, ale wygladał dla mnie czasem jak streszczenie sezonu serialu.
09-05-2017, 13:28
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 09-05-2017, 13:28 przez Gal Anonim.)
^^
Liczba postów: 5,286
Liczba wątków: 73
W porównaniu z poprzednią częścią to bardzo dobrze chronologicznie poukładany scenariusz. Vega już od Służb Specjalnych tworzy filmu wyglądające jak streszczenia seriali i albo to się zaakceptuje, albo będzie się narzekać.
www.filmweb.pl/user/Azgaroth_2
09-05-2017, 13:30
Banned
Liczba postów: 20,755
Liczba wątków: 63
No ja akceptuje, ale to nie znaczy, ze nie jest to chaotyczne. Przynajmniej IMHO, wiec sie dziwie. ;) Choc moim zdaniem Służby były klarowniejsze. Poprzedni Pitbull równiez. Tutaj to strasznie skacze.
09-05-2017, 14:28
|